icon

Prečo chcete voliť PS?

20. sep 2023

Zaujima ma,ktory bod vas konkretne zaujal.

vroni
23. sep 2023

@lienka.7, kým nechceš volať Bidenovi, tak sa dá. 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

annm81
23. sep 2023

@keksik83 Nie, netušíš to. Bežne sledujem jeho otca v diskusiách a úplne bežne s ním súhlasím. A nakoniec sama som obrovský kritik Slovenska a najmä Slovákov - a pritom z celej tej nenávisti som za život zadarmo ako dobročinnosť spravila pre tú krajinu toľko, čo mnohí nespravili ani za plat - a to napriek tomu, že celý dospelý život žijem mimo Slovenska a moje deti na slovenské občianstvo nie sú odkázané. Už som si toľkokrát vypočula ako si vraj s prepáčením seriem do vlastného hniezda a ako mám vypadnúť späť na ten západ a už som videla toľko ľudí, čo sa po všetkom tom osočovaní na Slovensko vykašľali, že veľmi dobre poznám túto problematiku z vlastných skúseností

keksik83
23. sep 2023

@annm81 prečo riešiš život a politiku v krajine, v ktorej nežiješ? tvoje deti nie sú na túto krajinu odkázané. ži si krásny život tam, kde si.

patricja
Autor odpoveď zmazal
annm81
23. sep 2023

@keksik83 Ako vidím, trafila som sa úplne presne.

keksik83
23. sep 2023

@annm81 nedá mi to, ešte odpoviem... ja som hrdá na to, že som Slovenka, že žijem na Slovensku. s mužom pracujeme v oblasti, v ktorej veľmi veľa pomáhame ľuďom (zdravotníctvo, školstvo, psychológia), práca je to psychicky náročná, vyčerpávajúca, neustále musíme študovať, pracovať na sebe, často robíme v podstate charitu a veci nad rámec povinností. poctivo platíme dane, ku vzdelaniu a slušnosti vedieme aj dieťa. s naším vzdelaním by sme mohli žiť a pracovať kdekoľvek na svete, hlavne muža ako odborníka by v mnohých krajinách vyvažovali zlatom. napriek tomu sme tu. chceme tu byť. práve preto ma mrzí, že Slováci nemajú hrdosť, že zabúdajú na minulosť, že si myslia, že iba západné hodnoty sú tie správne. a nie, nie som proruská. som proslovenská! som za to, aby Slováci pozerali na svoje záujmy, nie za to, aby sa neustále prispôsobovali a pykali za nápady zo západu.

keksik83
23. sep 2023

@annm81 samozrejme, ty si veľkorysý spasiteľ a ja hlúpy občan. 🙈😅

annm81
23. sep 2023

@keksik83 Tak mi prezraď, čo ťa tak urazilo? Že sa vyjadril, že Slováci sú potomkami chudobných nevzdelaných roľníkov? A nie sú?

Nekecala si tiež o tom, ako máme byť na svoju históriu hrdí? Tak prečo nie si? Zbehni sa pozrieť do takého Bavorska, ako sú na svoju sedlačinu hrdí, aj keď sa z nich celý sever smeje.

triss83
23. sep 2023

@keksik83 trafila si klinček po hlavičke s tým USA, annm81 má manžela američana 😉....

keksik83
23. sep 2023

@triss83 tak to jej teda gratulujem. aj moja sesternica mala - ortodoxného Žida z vplyvnej rodiny v NY. už nemá, a dodnes to ľutuje, kvôli nemu a tomu, že s ním má syna, sa nemôže vrátiť späť. teda mohla by, ale bez syna. a nečudujem sa pani, že je tak protislovensky orientovaná.

cajomila
23. sep 2023

@annm81 Ale prosím ťa Šimečkovci sú známa família.
Takže rečami "obyčajný novinár" má nepresvedčíš.
No a na teba mám jednu otázku, záleží ti na tejto krajine, máš ju rada, vieš si predstaviť sa sem niekedy vrátiť ( aj keď ty a tvoje deti nieste odkázaní na SK občianstve)?
Prečo vlastne tak nezištne pomáhať Slovensku?
Prepáč ale ale keď si taká fanúšička Šimečku staršieho začínam normálne pochybovať o tvojich dobrých úmysloch s touto krajinou🤔.

keksik83
23. sep 2023

@annm81 necítim sa byť urazená. nevadí mi mať za predkov roľníkov. áno, Slovania nimi vždy boli. doteraz naše potraviny vyvážame na západ a ten nám na oplátku posiela nekvalitné výrobky. Slovania aspoň nikdy nikomu nezabrali územie, nikoho nezatvárali do rezervácií, necítili potrebu riešiť kultúru a spôsob života takmer v každej krajine na svete, nežili na úkor zvyšku sveta.

autor
23. sep 2023

@cajomila konecne niekto tu je pri zdravom rozume. 💯

cajomila
23. sep 2023

Neboj je náš dosť cez celú republiku 😉

annm81
23. sep 2023

@cajomila Jasné, zabudla som, že táto família má vďaka práci v lokálnych novinách na konte iste milióny, vďaka ktorým dokážu podplatiť tých správnych ludi v EP... jeho tato je hotový druhý Soros.

Prečo nezištne? Už aj keď oponinieme fakt, že existuje niečo ako vlastenectvo, tak to pokojne môže byť úplne zištné, keďže človek má v krajine, ktorej pochádza často celú rodinu, alebo blízkych priateľov - šokujúce čo?

annm81
23. sep 2023

@keksik83 Takže sa ideme hrabať v minulosti? Slováci boli prví obyvatelia tohoto územia? Fakt?! Slováci nežili na úkor Židov, ktorých predali do táborov smrti (to nie je zatváranie do rezervácii?) a ktorým ukradli majetok? Už sme sa teda dostali k popieraniu zločinov Slovenského štátu? Slováci nikdy nemali pottebu riešiť kultúru a spôsob života iných? To sa pýtaš práve v tejto diskusii???

soffek
23. sep 2023

@17alexis @17alexis veď ja nehovorím, neodsudzujem ich zato, že sú "iní", mne nijako neprekážajú, nech sa aj zosobášia (nech to zákon umožní). Mne len proste vadí, že to veľmi vyzdvihujú a dávajú do školských učebníc,deťom v školské robila detské divadlo o homosexuáloch.
A poprosím, neurážaj ma do rusofilky, lebo začnem aj ja do americkej p.

autor
23. sep 2023

@cajomila no to dufam , lebo co citam diskusie, zacinam mat obavy 🤨

cajomila
23. sep 2023

@annm81 Vyhýbaš sa priamym odpovediam.

annm81
23. sep 2023

@cajomila Ktorým? Pýtala si sa prečo, odpovedala som ti. Či si viem predstaviť vrátiť sa? Ja som technicky neodišla úplne, stále mám nejaké pracovné zaväzky na Slovensku a trávim tam síce menšinu času, ale je to ďaleko viac ako dvojtýždňová dovolenka raz ročne (rádovo niekoľko mesiacov v roku).

keksik83
23. sep 2023

@annm81 chápeš rozdiel medzi Slovanom a Slovákom? písala si o nevzdelaných zaostalých roľníkoch, tými predsa boli Slovania, hlavne pred rokom 863... a teraz tu točíš o prenasledovaní Židov v 20. storočí, ktoré, mimochodom, vzišlo nie z politiky Slovenska. veď ďalšími v poradí mali byť práve Slováci. posluhovači a predĺžené ruky skutočných mocipánov tu fungovali aj vtedy rovnako ako dnes. Slovania ako takí ležali v žalúdku nacionalistickým západným krajinám odnepamäti. a, žiaľ, keďže nemáme ako národ dosť národného povedomia (čo som už spomínala) vždy sa necháme týmito krajinami rozoštvať. vieš čo, mi dve sme názorovo a rozumovo niekde úplne inde, takže z mojej strany túto debatu končím.

keksik83
23. sep 2023

@annm81 tato síce nie je druhý Soros, ale k dobrému priateľstvu s ním sa otvorene priznal.

keksik83
23. sep 2023

v každom prípade si od volieb veľa nesľubuj, voľby ešte nikde nikde nič zásadné nezmenili. bohužiaľ.

keksik83
23. sep 2023

@annm81 *my

annm81
23. sep 2023

@keksik83 Pred rokom 863? Fakt? Takže nie ešte v 1920 keď k nám Česi posielali svojich učiteľov, lebo sme mali problém pokryť tieto pozície "vlastnými " ľuďmi? Ktoré to bolo to naozaj slovenské mesto, keďže mestá boli centrami kultúry? Nemecká Bratislava či maďarské Košice? (mimochodom, keď už spomínaš kradnutie územia, neukradli sme si tieto mestá?)

Priznal sa k dobrému priateľstvu? Myslíš vtedy, keď povedal, že sa s ním už raz stretol a dúfa, že sa mu to ešte niekedy podarí? To vyzerá naozaj na to, že sú v blizkom vzťahu a pravidelnom kontakte...

Ako som ťa odhadla - popieranie vojnových zločinov Slovenského štátu s tým, že to vraj tí druhí... tí druhí nás donútili predávať vlastných občanov, tí druhí nás nútili prijať protížidovské zákony, tí druhí nás donútili privlastniť si židovský majetok... my nič, my sme nevinní.

lienka.7
23. sep 2023

@annm81 prosím ta, uz fakt prestaň, si trápna 🤦‍♀️

annm81
23. sep 2023

@lienka.7 Týmto obsiahlym príspevkom plným podnetných myšlienok a nabitým faktami si ma fakt úplne odzbrojila... hneď vidieť, keď vie niekto inteligentne a vecne viesť diskusiu...

julish
25. sep 2023

@keksik83 neviem, aké sú slovenské hodnoty, ktoré sú v protiklade so západnými, poraď. Ved aj ten Cyril a metód boli vlastne zvestovatelia európskej únie, aj preto sú jej patronmi. Neviem, ako niekto s láskou k Slovensku môže voliť strany s najväčším počtom súdených aj odsúdených zločincov (smer, republika, lsns)

julish
25. sep 2023

@lienka.7 nie je trápna, to sú fakty. Nie sme žiaden holubici národ, ale kolaboranti