Prečo chodia chorí ľudia do detských herní?

25. apr 2024

Týmto by som chcela “poďakovať” tým ľuďom, ktorí chodia chorí do detských herní. V sobotu keďže pršalo, chceli sme deťom urobiť radosť a zobrali sme ich do Safari, kde minimálne 2 rodinky ukážkovo kašľali. Už sú choré.
Prečo to prosím vás robíte? Nezdá sa vám to maximálne sebecké a bezohľadné?

krasavec007
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simsalabim
25. apr 2024

Chapem ta, ludia su bezohladni, ci v herni, ci na letisku…. No na druhej strane, kasel niekedy moze po chorobe trvat aj 6 tyzdnov.

dskjhfdlkdjhl
25. apr 2024

Preco si sa nespytala priamo tych kaslajucich rodiniek?

petulda333
25. apr 2024

Keby si videla mna,povies ze som tiez chora. Smrkam,tecie mi z nosa,oci cervene a dusi ma 🙆 a takto to bude az do mrazov,vdaka alergii. Navyse druha vec,moja dcera bola cez velku noc chora a kasel ma obcas doteraz

lucia147852
25. apr 2024

Preto, že sú bezohľadní sebci. Ale možno to vôbec nedostali od tých kaslajucich, ale od niekoho iného. Moja dcéra kašle od aprila do júna v kuse. Je silná alergicka a má akurát sezónu

cyberk
25. apr 2024

Tiez to neznasam, ale ja si aspon vzdy usta otvorim :D mne je jedno, co si ti sedliaci pomyslia, s chorym dietatom ist medzi deti, to vie ist len fakt retard.

mili2016
25. apr 2024

Vieš čo nie každý kašlajúci človek je chorý. Náš syn kašle už pomaly tri mesiace stále sa mu to vracia a chorý nie je. Minule sme boli v obchode a keď malý začal kašľať všetky oči na nás bolo mi to dosť nepríjemne ale nebudem každému vysvetľovať že je to alergia.

autor
25. apr 2024

Kaslali aj rodičia aj deti. Bola by to velka nahoda, zeby mali akurat tolki alergie alebo boli neinfekcni. Moji su teraz presne tak chori.

bellaa3007
25. apr 2024

Lebo sa doma nudia, do školy zrejme nechodia tak sa idu pohrat do detských kutikov. Uplne normálne, už to ani nerieším v školke sopel, kašel každe druhe decko a je tam s nimi 3/4 dna 🙂

autor
25. apr 2024

Kiež by sa tí, ktorých sa to týka zamysleli. A tí, čo sú alergickí prípadne po chorobe, tých predsa neobviňujem. Ale keď vidíte zahuhňaných ľudí, keď hlienovito zakašľú viete to rozoznať.

domak2
25. apr 2024

Moja tak dostala kiahne, lebo v tej detskej herni bolo dievcatko s aktívnymi kiahnami 🤷‍♀️ tu v UK je nejaký kašeľ to najmenej 😅

roberta27
25. apr 2024

My soplime 3 zo 4 clenov rodiny , aj pokasliavane, no chori nie sme, sme alergici. Dcere vadi prekurena miestnost, suchy vzduch. Celu skolku takto prekaslala. Chodime vsade, fungujeme ako zdravi ludia.
Na druhej strane chapem, lebo tiez som sa stretla v kutiku so vselicim, radsej uz tam nechodime.

mladena
25. apr 2024

asi nechceli sedieť doma rovnako ako VY

zuzana212722
25. apr 2024

Podľa mňa nikto normálny v tomto období nepôjde s deckami do herne ak nechce s nimi stráviť 2 týždne doma na Očr.
Je jasné že teraz deti bývajú viac choré..
Takže sa poďakuj sebe

maryetta
25. apr 2024

Tak uz im bolo dlho doma… a musi ist nanervy byt zatvoreny doma s chorym dietatom-kusok ironie. U nas kym sa prestriedaju choroby to tiez trva. Aktualne piata choroba. Kedy sa aj syn vysypal az po inkubacnej dobe. Presne mesiac po dcere takze sme to ani necakali. Moji sa takto nakazia stale v skolke/skole. Alebo u lekarky 🙈 priestoru je dost. Aj tych chorob.

simona20201309
25. apr 2024

@krasavec007 😡😡😡 presne takí rodicia s týmto názorom sú totálne mimo!!!
Alergia???? Sú na to lieky....
Paradoxne VZDY je z alergie zapal priedušiek (vždy vždy vždy...skúsenosť z MS a blízkej rodiny!!!)
Chronicky kasel u deti? Po chorobe????
Sú to priznaky choroby.... tak nech si hľadajú inú formu zábavy ako ihrisko plne deti. Mne NEZAUJIMA ci je to po chorobe! Ja si to nemám ako overiť....

lubkovaandrejka
25. apr 2024

Ahoj, uplne chapem tvoje rozhorcenie. Niektori ludia vobec nerozmyslaju alebo im to je fuk. Ja mam tiez alergie,ale rano si dam tabletku,sprej do nosa,oci a normalne fungujem a to som silny alergik...Ludia su prpste bezohladni a blbi. Minulr bola jedna mamicka s dietatom na ihrisku,slo sa hrat do pieskoviska, zelene sviecky mu viseli z nosa, kaslalo a ona vkuse telefonala, ani sa nanho nepozerala a esrw do mobilu vravela ako velmi je maly chory....akoze to fakt nepochopis.

zuzubb007
25. apr 2024

Tiež som mala na to nervy, keď som mala malé deti, som aj chodila málokedy potom lebo vždy sople, kašeľ atď. to človek vidí, a tie výhovorky na alergiu jasné to by malo 50% deti alergiu a kašeľ hlienovity zo zatecenych soplov a zelene sople snáď rozozná každý, ja po hlase viem ktoré dieťa je choré, keď vyslovi len slovo, poznám 6 alergikov ani jeden nekasle a podobne, proste nuda doma, tak prídu na kávičku nech majú pokoj

katkami123
25. apr 2024

Tá rodinka si to tu na MK aj tak neprečíta. Kiežby sa takí ľudia ako si ty, ozvali tam, kde to je potrebné a nie anonymne na internete. Lebo s týmto majú Slováci všeobecne veľký problém. Ozvať sa tam, kde to je potrebné. Nadávať doma za zatvorenými dverami alebo anonymne na internete, je zbytočné.

lianka123
25. apr 2024

no ja na to odpoviem takto. v herniach by na to mal upozornit personal. kde nie je personal, ktory upozorni, tam nejdem. preco by som sa ja mala rozculovat? a napriklad moj syn je presne ako spominane alergik, kasle vzdy ked je pelova sezona, co zial na miernu zimu sa mu zhorsuje uz aj v zime. cize to je aj tazko rozlisit. na letisku som uz videla aj grcajuce deti, ale tam to treba prekusnut, predstav si, ze ty ides na dovolenku a potrebujes sa dostat domov a dieta ti zacne grcat ... poletis, lebo musis

bellaa3007
25. apr 2024

@zuzubb007 my sme chodili na tanečnú a vždy jedno decko hnusne chrchlavo kaslalo, vraj "alergia" je zaujímave, že moje decko bolo každú druhu tanečnú chore z týchto "alergii".
Ja som sa rozčulovala rovnako, ale človek tým nič nevyrieši lebo v školke/škole je to isté a vždy sa najde niekto kto sa trepe s chorými detmi lebo sa doma nudia na ihriska, kutikov, herní, alebo nakupných centier

zuzubb007
25. apr 2024

@bellaa3007 jaj ano toto o tej tanečnej, keď vravis tiež sme mali jedno dievča, že mama poriadne si vyfukaj sople ledva rozprávala taká zachripnuta, však platím tak neexistuje aby som si tam dieťa nedala, milujem túto ohľaduplnosť, a tak isto potom chorý mi, strašne sú ľudia protivni

vyrovnanaosoba
25. apr 2024

@simona20201309 ja mam zase inú skúsenosť. Syn teraz už 13r, keď bol ešte škôlkar, vždy bol "chorý" aj tri mesiace vkuse. Z toho len pár dní bral lieky, zvyšok už mu nič nezabralo, kašľal ako tuberak, už ani lekári nevedeli čo mu dať. Po 2tyzdnoch liečenia išiel do škôlky a kašľal ešte dva mesiace. Potom rok nebol chorý a zase keď sa nakazil, zase to trvalo 2-3 mesiace. A nikto sa od neho nenakazil. Teraz menší syn 5r ma alergiu, vkuse kycha, sopli, berie aj lieky ale predsa musí ísť aj von, aj do škôlky. Učiteľky nosia servítky v taške zvlášť pre neho, lebo čo prechádzka, to usoplené dieťa. Zo začiatku ho tiež nechceli zobrať do škôlky, keď ráno videli, že kycha. Ale ja ako mama viem kedy je chorý, a nevezme si na zodpovednosť, ak by mal niekoho nakaziť. Čiže chorého nechám doma, ale s alergiou chodíme aj do kútika, a nech si kľudne hocikto opýta potvrdenie, ukážem. Pre také prípady, že ľudia po nás pozerajú. 😉

liv1
25. apr 2024

@simona20201309 ale prosim ta, neprehanaj. A co ze su na alergiu lieky? Ty si myslis ze kazdy ich berie za prve a za druhe ze su tie lieky take stopercentne? A vies co je astma napriklad? To moj maly po futbale tak kasle niekedy kym sa ukludni, ze by si si myslela ze ma zapal pluc. No ale nema. Ma pozatazovu astmu a ked behaju ak je prilis zima, alebo sme mu nedali liek na astmu par dni, tak proste kasle.

Takze to len na margo tvojich nazorov na lieky a alergie a nie, zapal priedusiek nemal este nikdy, napriek tomu ze alergiu ma uz 7 rokov, denne berie na alergiu lieky. Ale ak je zatazovejsie prostredie, hned sopli a kycha, napriek tomu ze od septembra chory este nebol.

Ale ked je niekde kaslajuca rodina, je viac nez pravdepodobne ze nebudu mat vsetci alergie astmy… reagujem len na tvoje vyplody s milion zbytocnymi otaznikmi a vykricnikmi. Na nieco s cim nemas ziadne osobne skusenosti. A nie, kazdy kasel ani kasel po chorobe nie je prejavom choroby.

My do kutikov uz nechodime davno, lebo je to liaharen bacilov, ale keby sme chodili bolo by mi srdecne jedno co si mysli taka matka ako ty. V zivote by som nevzala infekcne dieta do kutika, do skoly ani volakedy do skolky. A keby uz nie kvoli inym detom, predovsetkym kvoli tym svojim.

katkami123
25. apr 2024

@vyrovnanaosoba
“ Potom rok nebol chorý a zase keď sa nakazil, zase to trvalo 2-3 mesiace. A nikto sa od neho nenakazil.”

- to sú také tvrdenia postavené na vode… ako ty mozes vedieť, že sa od neho nikto nenakazil? Sorry, ale väčšiu blbosť som už dávno nečítala. Jasné, ze keď dávaš 2-3 mesiace choré decko do škôlky, tak nakazí ostatné. To už byť matkou je nejaký nový svätý grál vševediacich, to už matka vie všetko najlepšie na svete, lebo však dieťa porodila a tým pôrodom sa stáva asi neohrozená vedma, ktorá vidí aj za horizont aj či jej choré decko, ktoré dáva do škôlky niekoho nakazilo.

liv1
25. apr 2024

@katkami123 ked vysetris kaslajuce dieta na zapal, priedusky, pluca, mykoplazmy, chlamydie, cierny kasel, ked nema teplotu, ma dostatok energie a doktor zhodnoti ze do kolektivu ist moze, znamena to ze ano, dieta nikoho nenakazilo.

simona20201309
25. apr 2024

@liv1 evidentne ten futbal tvojmu synovi prospieva 👏👏👏
Chudák chlapec sa ide po tréningu zadrhnut...ale tak máš papier a určite to máš aj pod kontrolou...fakt tlieskam.
S týmto prístupom sa nečudujem ze tvoj syn nikdy nebol poriadne prelieceny a nečudujem sa že mu to prerastlo do astmy

natall113
25. apr 2024

@simona20201309 mám alergiu, beriem lieky ale keby ma stretneš od apríla do augusta tak väčšinou kycham a mám červené oči lebo ma stále svrbia, mám teda pol roka sedieť doma aby si nikto nemyslel že som chorá?
Týmto sa ale nezastavam rodičov čo to robia, je to egoisticke a nezodpovedné, chorý človek má ležať doma

simona20201309
25. apr 2024

@natall113 aj ja mam alergiu takže mi tu nemusíš nič vysvetľovať. Asi by to chcelo zmeniť lieky, alebo ich neber vôbec. Zbytočne si zatazujes pečeň keď ti aj tak prd pomozu.

natall113
25. apr 2024

@simona20201309 a myslíš že som to neskúšala? Bez liekov je horšie ako s nimi a tieto jediné mi zaberajú...takže asi ja viem ako som na tom a čo a prečo beriem ale je mi to jasné mám v okolí podobne názory, tebe asi lieky pomáhajú alebo ju nemáš takú silnú..