icon

Prečo ľudia chovajú mačky v byte?

21. apr 2022

Ahojte,
Zamyslenie dnes mi kolegyňa povedala že chová doma vnútri mačky. Býva v dome ale preboha prečo ľudia chovajú mačky vnútri mačka má chytať myši a nie vnútri v dome byť okrem toho keď si predstavím ako spí na posteli a všade ľahne je mi 🤢. A ešte keď sa ľudia smejú čo ich mačky vyviedli 🤦
Aby nedošlo k nedorozumeniam nemám nič proti mačkám dokonca keď som bola malá mli sme mačky ale vonku teda mali prístup do garáže keď bola zima

Strana
z4
h2
22. apr 2022

@estrella5 Ja už som písala, že k nám chodí kocúr od susedov, mňa osobne to nejako neobťažuje. Spí u nás, žerie u nás, s*rie u nás 🤭. Je pravda, že aj náš kocúr behá kade-tade, ale mačky sa fakt držia prevažne len u nás na záhrade.
Ak by som mala za suseda nejakého "killera" mačiek, tak neviem, čo by som robila, možno by som zvážila aj to zatváranie doma. Ale pokiaľ ma k tomu okolnosti nenútia, tak ich nechám vonku.
Ešte k tomu lovu: moje mačky tiež nelovia myši, špecializujú sa na plazy: jašterice, slepúchy. Párkrát aj väčšiu dážďovku doniesli, čiže ich zjavne lákajú dlhé slizké plaziace sa živočíchy. 😁

petka3012
Autor odpoveď zmazal
maciatkolulu
22. apr 2022

@lasoli to co píšeš je jasný dôkaz, že o zvieratách, teda oschi a mačkach absolútne nič nevieš....len je to dosť smiešne 🤣🤣🤣písať bludy. Ale, že absolútne

petka3012
22. apr 2022

Aj my máme doma mačky. 2 - kocúr a mačka. Obaja zachránení z ulice. Kocúr si našiel mňa, mačku máme z útulku.
Nesmrdia. Záchod cítiť v prípade, že akurát z neho vyjdu a vykonali velku potrebu - aj to nie stále.
A máme dokonca aj psa.
Kebyže mám dom, urcite ich mám viac - s prístupom aj vonku ale tak zabezpečeným, aby sa im nič nestalo.
Niekedy sme kocúra brali vonku, pred bytovku, na vodítku. Mačku sme zobrali raz, a hoci je prítulna, ludi vonku sa bála (asi vie sama prečo). Inak sú často "vonku" na okennej vonkajšej parapete.
Aha nemenila by som. Aj keď vedia narobiť hluk, keď sa naháňajú alebo je po nich "neporiadok" kvôli chlpom. Ale tú lásku, ktorú vedia dať... ♥️

lolita555
22. apr 2022

Ale smrdí aj mačka,čoby nie keď majú ruju a nie sú kastrovane ,ten smrad kocúra je neskutočný 🤭srsť tiež ale určite menej ako pes to je všade po mačke som ešte nenašla moc.a teda mám doma kocúra už je našťastie kastovany ,ale tada ja som pedant na poriadok takže u mňa by si určite mačku nezachytila.plus ho máme náučného chodiť do jeho piesku von ,takže je to len o tom ako si mačku naučíš.ale súhlasím v tom že už 4 mačky v byte je dost

lolita555
22. apr 2022

A ešte k tým mačkám nedá mi máme takú aj vonku chúďa v zime prišla zničená ,dali sme jej jesť,veterinu a už u nás ostala ale vonku .a teda čo ťa mi myši a potkanov donesie od susedov čo chovajú svine.no niekedy ma odveje keď zbadám na terase vystretého potkana ale tak chúďa odvdacuje sa hádam🥴

mijunik
22. apr 2022

@vroni 😂😂😂

lasoli
22. apr 2022

@amiaja no lenze ja nepisem nezmysli ale fakty,a ty mas mozno nieco s cuchom,mne nemusis stale dookola vysvetlivat ze to necitit,mozno jedine tebe,kedze si si na tie pachy zvykla,co je najskor pravdepodobne.A s tym wckom v kupelni,na chidbe je to nehygienicke,mozes si pisat co chces,proste nepoviem este na balkone ale nie doma,hovna v piesku drzat.

lasoli
22. apr 2022

@maciatkolulu staci len tvoj nick a uz mi je jasne ze nepripustis nic negativne na macky;)

mijunik
22. apr 2022

@lolita555 mačky vraj svoje úlovky nosia svojim obľúbeným ľuďom ako darček. Vraj ak dostaneš taký darček, tak nesmieš mačku pokarhať, lebo to ona nepochopí. Ona Ti chce urobiť radosť. Máš odniesť darček niekam mimo jej dohľadu, ona si pomyslí, že si to ideš v kľude zjesť😁 a tam “to” môžeš zlikvidovať. 😁😁

lasoli
22. apr 2022

@estrella5 je ale taky mackopes;)Inak nasa suseda ma yorksira cely cas len na dvore ,nie vonku aj pocas zimy,preto ho nestriha,byvaju v chladnej casti sk,a si predstav ze ten pez zije ,uz ho ma par rokov,cize teoria ze su psy ktore by vonku neprezili tiez nemusi byt neomylna;)

amiaja
22. apr 2022

@lasoli 😂😂 vsetci kto maju doma macky tu napisu ze ich necitit ale ja som si zvykla.
A nikto ti nekaze hovna drzat doma v piesku, treba to cistit ako vsetko🤦‍♀️
Ale dobre, skoda reci.

maciatkolulu
22. apr 2022

@lasoli ja píšem o tom, že najprv ma človek niečo o problematike ku ktorej sa vyjadruje niečo vedieť. A inak roky som mala iba psa. A poviem ti, že kocúr je jedno nádherné, čistotne, dobre a prítulné stvorenie. Je odlišné od psa, ale iba odlišné. Nie zákerné, falošné.

maciatkolulu
22. apr 2022

@lasoli waw, ona ho nestíha a preto môže byť vonku👋👋👋👍, vieš o tom, že ten pes trpí? Ze ten pes nemá "podstieľku" ci ho strihá, či nie? Gratulujem... Nehovoriac o tom, že toto plemeno je dávno pre šľachtenie a najmä spoločenské, nie strážny pes na dvor. Ale nevadí. Super suseda.

estrella5
22. apr 2022

@lasoli To je fakt na "obdiv". 🙈 Vieš o tom, že to vôbec nie je o dĺžke chlpov (resp. v tomto prípade "vlasov"), ale o tom, že týmto plemenám chýba podsáda (ktorá práve plní termoregulačnú funkciu)? Vieš o tom, že neprimeraný chlad nemusí nutne znamenať okamžité problémy alebo nebodaj úhyn? Často je to o opakovaných zápaloch močových ciest (čo by si možno človek, kt. kľudne nechá yorka vonku, ani len nevšimol).. o chorobách pohybového aparátu, ktoré sa vedia prejaviť kľudne až rokmi pôsobenia zimy.. a mnoho iných ochorení, ktoré sú spôsobené zimou, ale neprejavia sa hneď. 😉 Dokonca sa nemusia prejaviť ani za mesiace, možno ani roky, ale keď bude psík starší vie ho to dobehnúť - ale chápem, vtedy sa to hodí na starobu.. lebo sebareflexia, že možno som k tomu riadne prispela zlou starostlivosťou v mladosti nula bodov. 🙂 A neverím, že yorka vôbec nestrihá. Asi si ešte nevidela zanedbaného yorkshira, ktorý nikdy nevidel nožnice/strojček. 🙂

lolita555
22. apr 2022

@mijunik 😂😂😂😂😂odpadla som ďakujem za vysvetlenie

zubrienkazubrienka
30. júl 2022

my máme mačiatko a dali sme ho von utieklo nám. našli sa až po troch dňoch hladné a smädné. chováme ho preto vnútri

rybiatko123
10. máj 2024

Teraz som našla tuto diskusiu. Autorka a všetky hlupane, ktoré (by) ste jej dali za pravdu by ste mali ostať neplodné ☺️ oveľa väčšia skaza sú vaše deti ako macicky vnútri. Btw, my mame 4 macicky vnútri 😍

zubrienkazubrienka
Autor odpoveď zmazal
daaaaaska
3. aug 2024

@h2 tiež súhlasím sú mačky a mačky. Ja mám najduchov,som v dome mala som ich vnútri ale samé sa ťahali von.vykastrovala som ich a išli von sú spokojné. Ale na druhej strane keby mám mačky na chov v hodnote tisícok eur tak asi ťažko by som ich púšťala von . Ani keby chceli😂😂no ja som chcela mačky mať dnu ale keď chcú tak nech sú už ich máme dokopy 5 a všetky sú vonku s prístupom do chodby ktorá je stále otvorená aj kvôli psom.urobila som kompromis

Strana
z4