icon

Prečo ľudia nosia fotky v peňaženke?

31. jan 2025

Nosievate niektorá? Ak áno prečo? Mne to nedáva logiku... Popravde vždy som si myslela že toto je old school generácie 80 plus že proste ostali fotky z dokladov a dali si ich tam a ak niekoho stretli mohli mu ukázať ako vyzerajú napríklad deti. Ale v dnešnej dobe smartfonov, internetu nejako nechápem význam. K diskusii ma inšpirovala jedna fotka peňaženky na FB kde práve celkom mladý chlap-okolo 40 má fotky v peňaženke a prekvapilo ma to.

Strana
z2
balerina2025
31. jan 2025

nevidim na tom nic zle a kebyze ma taketo veci maju trapit , som stastna

doriiis
31. jan 2025

Podľa mňa je to milé.Moj muž nosí od roku 2009 v peňaženke moje maturitné oznamenie.😂

viestta
31. jan 2025

Kazdy nech v nej nosi co sam uzna za vhodne. Ja do cudzich penazeniek nenakukujem

doriiis
31. jan 2025

A ešte skromne dodám,že nosenie fotiek v peňaženke povýšil na úplne iny level môj otec,keď naše fotky ( ja a moja sestra) prispendlil na roletku v autobuse,čo bývala vnútri,bola na lanko a slúžila ako clonitko.😀
Takže každý,kto nastúpil do autobusu okolo nás musel prejsť a kukať sa na naše ksichty.🥹

kp7333
31. jan 2025

Radsej fotky v penazenke ako na soc. sietach, kde ich moze ocumovat kazdy.

simca06022011
31. jan 2025

Podla mna je to taky stary zvyk.. mna by to ani nenapadlo :D hlavne preto, ze uz sa ledva davaju fotky vyvolavat a duplom take tie rozmery dokladove, do penazeniek

liusa82
31. jan 2025

mne to príde tiež divné.Ale moja mamča toto stále robí😀 mňa tam má,potom zosnulú sestru aj rodičou.Nikdy som tomu nechápala.Povie iba že pamiatka.Ale to môže mať aj doma položené.Moju som jej už skonfiškovala z peňaženky a zase vytiahla inú😀 tak už to kašlem.Ale je pravda,že vela mladých ludí nevidím že by ich malo

svetlonos
31. jan 2025

To len dokazuje, že ty si bez telefónu zivot nevieš predstaviť ako drvivá väčšina obyvateľstva. Už ken to, te polozis takuto otázku je zvláštne. Pokial som deti nemala a bola som s kamoskou, telefón bol vypnutý alebo uplne ostal doma.
Ved je to super ukázať fotku a nereagovať stále telefónom pred nosom ako taký magor!

canany
31. jan 2025

Mozno si len potrebuje pripominat, ze je zadany, ma doma zenu a deti atd. Lebo chlapi casto zabudaju na rodinu, ako sa hovori, ked sa ... postavi, rozum sa zastavi, tak ked pojde nejaiej dame platit drink, tak sa spamata

pralinka25
31. jan 2025

nenosim fotky v penazenke ale nemam ani ziadnu fotku v smartfone. mobilom vobec nefotim. a ak aj nahodou minimalne hned ako ju prehodim vymyzem ju z mobilu

abbey1
31. jan 2025

Naša staršia dcéra nosí foto našej mladšej dcéry. Aj moja sestra tam nosí foto nášho synčeka plus ďalšie. Príde mi to úplne normálne. Ja mam peňaženku vyslovene na peniaze, v dokladoch mam preukaz mladšej dcéry na vlak-s foto. 🙂

lenkasarka
31. jan 2025

@kp7333 za tvoj komentár ti dávam síce bezvýznamne ale aj tak obrovské plus. Keby sa dalo dám ti tam aj 20👍🏻

zuzitko74
31. jan 2025

Pre toho konkrétneho človeka, ktorý má v peňaženke fotky svojej rodiny, to určite nejaký význam má.

bloger
31. jan 2025

Je to len vyjadrenie tejto hlbokej pravdy.

natalka13
31. jan 2025

@kp7333 keby len ocumovat, ale aj stahovat a upravovat

reanda
31. jan 2025

ano, je to old school a chlap okolo styridsiatky je tiez uz dost old na to, aby este dodrziaval taketo zvyky, kedze za nasej mladosti internet a smartfony neboli.. aj moj ex nosil moju fotku v penazenke..
@svetlonos ja by som napr. velmi rada fungovala bez telefonu, ale bohuzial, doba mi to moc nedovoluje, lebo vsade sa uz s pouzivanim smartfonu pocita ako so zakladnou vybavou a proste sa bez toho casto nepohnes.. teraz si kvoli praci budem musiet zalozit profil na facebooku a zacat pouzivat messenger, lebo oni len cez to komunikuju.. a inac neviem, preco by mal byt magor, kto ma fotku v telefone miesto na papieri 😀

modrykolibrik
31. jan 2025

Môj nosí 2 moje fotky čo si sám vypýtal a nosí ich stále v peňaženke. Je to mile

sulavikova
31. jan 2025

Nemám peňaženku nakoľko hotovosť používam max. 1xmesačne, ale v dokladoch mám niekoľko milých fotiek syna.

janulka1802
31. jan 2025

Fuuu, toto niekoho napadne? Nemám priamo v peňaženke, ale v takom inom obale, kde mám pracovné doklady a ani náhodou ich nedám preč. Som hrdá old school!!!

hariet
31. jan 2025

Tak to robili nasi rodicia a mam aj ja😀 asi jedna z tych neskodnych veci, co opakujeme po starsej generacii podvedome😀

autor
31. jan 2025

@doriiis tak pre ocka bol autobus pracovisko, to je iné a myslím že nebol sám, kedysi keď som chodila busmi mali niektorí vodiči fotky detí alebo vnúčat v autobuse. 🙂

domka222
31. jan 2025

Mne nedávajú zase logiku obrázky Mickey mouse a podobné na oblečení žien 40+ ,ale proste sa nestarám. Nech si každý nosí čo chce a kde chce.

autor
31. jan 2025

Ja napríklad mám skoro 37, teda zažila som aj dobu bez smartfonov a teda ten chlap čo to mal v peňaženke bol skoro môj rovesník. Otázka vôbec nemyslená zle, ja som názoru nech má každý čo chce, len proste ma to prekvapilo pri tak pre mňa ešte mladom. Ja teda peňaženku ani nepoužívam hlavne v zime a ani neberiem ju zo sebou, neznášam mať kabelku na bunde. Teda do jedného vrecka kľúče od auta, do druheho smartfon-ním aj platím a peňaženka je iba skladisko dokladov od auta a karty poistenca.

svetlonos
31. jan 2025

@reanda
aj ja mám predsa telefón a v ňom fotky. Ale vidím okolo co sa deje. Ľudia sedia spolu na káve a pol hodinu sermuju telefónmi medzi sebou. O 15+ ani nehovorim.
Keď ukážeš foto v peňaženke ke, je to tak 3 minútová záležitosť. Na telefóne to nemá konca kraja.
Tiez som si na telefon zvykla, co si budeme rozprávať. Ten magor bol pre tých, ktorí namiesto fajn pokecu v kaviarni vo dvojici viac hľadia na telefóny namiesto aby sa spolu rozprávali.

sense
31. jan 2025

Nemám fotku v peňaženke nakoľko mám takú mini peňaženku kde miesto na foto ani nie je....
Ale pre niekoho je fotka v peňaženke to isté ako pre iného fotka v telefóne ako pozadie ... Majú pocit že je dotyčná osoba stále a nimi zrejme

aniele
31. jan 2025

Tak ja som nemala v peňaženke, ale na obale starého telefónu bolo priehľadné okienko. Tam som mala fotky, ktoré boli milé a dôležité pre mňa. Fotka môjho muža z čias, keď sme sa zoznámili. Fotka našej najstaršej na rozkvitnutej lúke (použila som ju pôvodne kedysi na rodinné pexeso). Môj najmladší brat, také ucho, v náručí s jeho prvorodenou... Teda nič na ukazovanie druhým. A áno, som old school, aj vekom.

lilope
31. jan 2025

Ja tam nosím smútočné oznámenie svokry a starej mamy aj s fotkou a modlitbou a vždy keď otvorím peňaženku, tak si na nich spomeniem.

gladys_07
31. jan 2025

Ja mam v penazenke len fotku zosnuleho otca. Muzovu ani synovu fotku nemam. Neviem preco.

lucia13022023
31. jan 2025

Ja nenosím, ani rodičia, starká a starký áno. Na fotke zo zadu je napísané tel.c, meno. Vraj keby sa im niečo stane.
Starký nosí starku, starká starkeho

tululu
31. jan 2025

Vies, to je uhol pohladu, dnes mame exkluzivne moznosti prepravy a mame problem niest jednu tasku, kabelku, penazenku? Je to len o zvyku. Akakolvek fotka na mobile nie je na 100% tvoja az kym si ju nevytlacis, digitalny svet neobabres, teda obabres, tou sukromnou fotkou v penazenke 😅😅😅

Strana
z2