Prečo ľudia odsudzujú ženy za potraty?
Naozaj nechápem, prečo s tým ludia maju taky problém a odsudzujú ženy, ktoré to podstúpili. Veď sa ich to vôbec netýka, nijak ich to neovplyvňuje v živote. To si naozaj myslite, ze je lepšie nechať si dieta v každej životnej situacii? Áno, chápem, antikoncepcia existuje. Ale keď už zlyhá antikoncepcia alebo žena, prečo by si mala niesť následok v podobe nechceného dieťaťa? Našla som teraz takú stránku, kde sú zverejnené mena lekárov, ktorí vykonávajú potraty. Príde mi to cele strašne zvrátene. Chápem, že niekto by to nepodstúpil. Ja by som tiež nešla na operáciu oči a nemyslím si, že ľudia čo na ňu idú su horší ako ja alebo neviem čo.
@andigab "kde by si teda začala?"
Popravde netuším.
Dnešnej spoločnosti tak ako funguje (cieľom je predať čo najviac produktov a najlepšie sa predáva nespokojným a nešťastným ľuďom produkty, ktoré im majú zabezpečiť šťastie, spokojnosť a riešenie ich problémov) vyhovuje tento stav.
Keď si to tak zoberieš, tak všetky druhy antikoncepcie sú len produkty, ktoré treba niekomu predať. Potrat je tiež len druh "služby" ktorý treba predať.
Takému manželskému páru, ktorý žije podľa kresťanských hodnôt a nepoužíva žiadny druh antikoncepcie a nepôjde ani na potrat nemajú čo predať a to je pre súčasnú spoločnosť problém.
A vieš prečo sa nevyrába mužská antikoncepcia? Nie žeby ju bol problém vyrobiť, to nie. Ale nikto by to nekupoval... veď chlap tehotný nebude.
@keksik83 no najprv pises,ze zbezne citas prispevky a potom diktujes,co kto ma a nema pisat.tu si tu tahala seba,tvojho muza,15/16 rocne deti ktore su prazdne,nemaju obidvoch biolog.rodicov. a o tom tema nebola.ja somnsa ti teda snazila argumentovat slusnym sposobom,a mozno zlozit ruzove okuliare....a ty to otacas proti mne?
Snazila spm sa to vysvetlit,ze aj ked das dcere najlepsie vzdelanie,najlepsiu lasku a najlepsie podmienky,nikdy nevies,ci tiez nebude v 15r tk dievca bez duse a psychicky v prdeli....a nemusi to byt ani tym,ze si malo sa venovala dietatu alebo jej dala zlu vychovu .
To,ze budes okolo dietata kruzit ako helikoptera jej stastiena ,psychicku pohodu nezarucis.
Ak by si aj poznala niekoho,kto spachal ako mlady clovek samovrazdu, a to mal slusnych ,vzdelanych rodicov,slusnu a vzornu vychovu,v hlave mu to palilo,mal dobre znamky,
Rodiacia,ktori ani s financiami nemali problem,lietali z australie na slovensko. ,neboli rozvedeni,pochopila by si,ze su aj ine pripady ..
@fantaghiro21 štatistiky nepustia: deti, ktoré vyrastajú v úplnej a milujúcej rodine majú oveľa menšie šance na všetky tie problémy, ktoré tu vyťahuješ.
Samozrejme 100% istotu máme iba v jednej jedinej veci....
@fantaghiro21 akože o čom? Že celiatici nemajú nárok na príspevok na potraviny? Alebo, že pri dieťati s intoleranciou na laktózu nemáš nárok na preplatenie špeciálneho mlieka?
To, že to mlieko poisťovňa nepreplati každej matke neznamená, že to má tak automaticky každa. Mojej spolubývajúcej z pôrodnice museli špeciálne mlieko objednávať až z Francúzska, ale poisťovňa jej ho pre synceka preplácala.
@zltalienka vytahovala to tu clenka,ktorej som na to pisala argument.
To ,ze je tam nejaka pravdepodobnost vyssia,je aj blbcovi jasne si myslim.na to clovek nemusi mat ani statistiky.ale zase je to pripad od pripadu.
A mame tu aj harmonicke rodiny ,kv ktorych niekomu v hlave j*bne ,vykluje sa z neho nasilnik,mlati deti ,zenu,podvadza ,za nos taha.ak by som ako fakt mala podlozit MK,tak sa mozd clovek len zacitat ..a pripad od pripadu ..
Zase nie je nic 100%ne,nie je len jedna pravda ...
@fantaghiro21 prepáč, ale fakt nemusíš učiteľke 15ročnou praxou vysvetľovať, ako to s tými rodičmi a deťmi dnes funguje. príde mi to vtipné.
@fantaghiro21 joj aká si prchká.
Čiže keď sú problémy aj v harmonickych rodinách, tak vlastne je zbytočné sa snažiť o harmonicku rodinu, lebo aj tak možno niekomu....?
Používaš rovnaké argumenty ako keď niekto haní tradičnú kresťanskú rodinu: lebo niekoho otca syna brata zať bil svoju ženu a bol kresťan, tak teraz treba na všetkých kresťanov nadávať, lebo je možné, že aj ten ďalší bude taký istý?
A 100% isté je len jedno...a to SMRŤ.
@fantaghiro21 a dodám, že medzi nezáujmom a helikoptérovým rodičovskom je aj riadna výchova. tiež neuznávam premotivovaných rodičov.
@zltalienka preco si vymyslas nieco kto nic nenapisal?ako som si vsimla,rada fantazirujes a snazis sa niekomu nieco vtlacit do ust,pritom som to nenapisal.nikde som nepisala o tom,ze sa harmonicke vztahy nemaju snazit.ono toto robia aj narcisti ked uz.mozno si aj narcista ( pisem stylom tersz ako ty) mozno by bolo dobre trosku zacat od seba a nebyt"prchky"🙂
@keksik83 vidis,ja nepotrebujem ani 15r prax,aby som sa tvarila,zr som pojedla cely pupok sveta a mam len ja pravdu prave .ja si oproti tebe viem priznat.,ze nie len ja mam pravdu..
@fantaghiro21 síce nikde priamo nepíšeš, že sa o harmonické vzťahy netreba snažiť, ale Tvoje posledné príspevky boli veľmi negatívne naladené voči tým, ktorí žijú v harmonickom vzťahu a sú spokojní a to mi vadilo, preto som sa ozvala. To je všetko.
@zltalienka citaj prosim ta ak sa chces vyjadrovat s porozumenim a nie len nieco preletiet ,vytrhnut si z kontextu.
Sama si mi odpovedala na harmonicke rodiny"statistikami" a ja som ti dala za pravdu,ze vyssia pravdepdobnost dobre vychovanych deti,vychadza z harmonickych vztahov.no tiez som podotkla,argumentovala,ze to nie je pravidlom.vela ani do statistiky nespada a ani nevieme,co sa robi za zatvorenymi dverami .to,ze sa tebe niekto zda ako harmonicka milujuca rodina ,nemusi byt ani tak pravda(aj ked sa tak prezentuje).a tiez som to podotkla prave pribehami z MK (ako sa nimi vacsina tu ohanala)
Takto sa potom dostavame do situacii,kedy niekto si mysli ,ze ho niekto za nieco kritizuje.chyba nie je na strane recnika ale prave posluchaca....
Nikde som nepisala a nebola negativne naladena voci harmonickym vztahom. Este raz,kde teda?
@fantaghiro21 máš pravdu. Už aj asi viem, prečo som neadekvátne reagovala na Tvoje písmená o harmonickej rodine. Čo už, chyba je na mojej strane, ospravedlňujem sa.
@ibatanecnica je to jej život,ale dieťa v maternici už nie je jej život. To dieťa môže mať inú krvnú skupinu ,nie je to jej telo,len dočasne žije v jej tele. Ži a nechaj žiť.
Nikto ženy neodsudzuje, ide o to ,že nechcené dieťa nie je to isté ako nevhodný darček. Je to nový život. A my sa riadime mottom. Ži a nechaj žiť. Lebo základné právo je právo na život. Pomáhajme matkám aby sa tešili na dieťa. Veď deti sú náš najväčší poklad. Nie peniaze .
@lubos333 tvoj názor ti neberiem, tak isto ako právo žene - rozhodnúť sa,
@tiezjedna myslis,ze sa to da?
Aj ked rodic dietatu da tie najlepsie zaklady,najlepsiu vychovu ,tak s nim tlak okolia,zla partia,media,internet nezakolise?a hlavne,ked sa k vzahom,manzelstvu,sexu,nebudeme spravat uctivejsie .
Ved je tu predsa varianta potratu....a vela" deti "to beru ako moznost ,nie ako najhorsiu mozno moznost....
Kedysi sa o vztahy,manzelstvo viac staralo.
Viac bojovalo a bolo to nieco posvatne.(samozrejme aj v tej dobe boli rozvody,no nie v takej miere, aj zenam "prespankam" sa hovorilo)
Nie ze po 2-3r manzelstva nastane rozvod.
Teraz manzelstvo je kupenie si talizmanu.ked ss mi nepaci,vymenim iny..
Zeny,ktore si zachovavaju svoje panenstvo az do svadby,sa im ludia smeju,nazyvaju puritankami.Su na hlavu,dusevne,psychicky, akokolvek chore..
Kedysi bol trochu tolerantnejsi pristup k panenstvu a hlavne to bolo nieco normalne...
Nie na posmech...
@zltalienka nic sa nedeje.
@fantaghiro21 výchovou to začína, to ostatné je už na každom jednom človeku.
Mňa by zaujímalo, že tí čo sú za potraty , koľko dali minulý rok peňazí chudobným ľuďom, ľuďom v núdzi. Lebo ja si myslím ,že je to priamo úmerné. Čím je človek štedrejši tým radšej ma deti a prijíma ich a čím je lakomší tým viac je za potraty a schvaľuje ich. Ešte psickom do utulku dajú to hej. Ano tie nechcené deti sa na svet nepytali ,preto im treba pomáhať ako sa dá. Finančne alebo prijatím. Povedzte mi úprimne či je to tak, alebo to spolu nesúvisí. Možno sa mýlim.
Skúste rozbiť vajíčko orla. A ochranárom môžete tvrdiť ,že je to zhluk buniek , a ani o sebe nevie ten zhluk buniek. A ochranár vám napari niekolko tisíc eurovu pokutu a vysvetlí vám ,že z toho vajíčka by sa narodil orol. Niektorým ľuďom to treba takto po lopate vysvetliť ,lebo viac chápu keď sa jedná o chránené zviera ako o nechraneneho človeka.

@keksik83 asi tak. Ibaže v skutočnosti ich majú tí, ktorí ich majú a takto potom vyzerá naša populácia. VŠ vzdelaní, zabezpečení majú max. 1 dieťa a ľudia z nedokončeným základným vzdelaním aj 10-12 detí. Desím sa toho, ako to tu bude vyzerať o pár desiatok rokov.