icon

Prečo ľudia radšej hľadajú rady na internete?

16. jan 2024

Prečo ľudia nejdú so svojim zvieraťom k veterinárovi a radšej píšu o rady na internete? Deň čo deň také otázky. Nechápem to. Celý život chovám zvieratá. Na veterine som už bola z rôznych dôvodov. Ale ani raz mi nenapadlo pred návštevou veterinára vypisovať na fóra. Vygooglila som si narýchlo koľkokrát jasné, ale vždy ak sa mi niečo nezdalo som zdvihla svoj zadok a išli sme to skonzultovať. To je fakt tak za ťažko byť zodpovedný? Či kde je problém?

Strana
z2
sickynickyobsadene
18. jan 2024

Ja keď platím u veterinára tak sa nedivím, že tam ľudia nechodia.Neskutocne peniaze berú.

cervenaruza123
18. jan 2024

Urcite su aj taki, co nepovazuju za potrebne az takto riesit problemy u zvierata. Lenze na druhej strane, nie vsade je nablizku kvalitny a dobry veterinar. Plus si myslim, ze pre laika je velmi tazke zhodnotit kedy treba ist k lekarovi a kedy este nie. Aj u seba, aj u svojich deti a aj u zvierat. Kazdy urcite pozname pribehy, kedy sa na pohotovosti vyvrieskali na rodicov, ze naco tam prisli s takou blbostou. Na jednej strane clovek nechce zanedbat, ale ani robit paniku. A dnes sa ludia najcastejsie poradia na internete.
Ludia, pre ktorych zviera je nicim a je im ukradnute, ze trpi, sa radit na nete nebudu a ani mu nic kupovat nebudu, ani venovat cas. Veterinar byva zial casto aj velmi velmi drahy. Nemyslim si, ze poradit sa na internete je zle. Zle je vidiet ze zviera trpi a nechat ho tak a ani sa neporadit na nete, ako mu mozem pomoct alebo aspon ulavit, ked uz nemam peniaze ci cas na veterinara.

misulka22
18. jan 2024

Inak k cenam.ja si ockujem kraliky sama ( mame aktualne 14) vakcina pre 20kusov +ihli a striekacka platim okolo 20€. Keby idem na veterinu tak ockovanie 10-15€ jeden kralik. Plus ich tam dotrepat alebo platit vyjazd. Ze sa plati za rtg,mri rozbor krvi a podobne specialne vysetrenia to chapem a tiez sme uz platili riadne palky,ale niekedy ked vidim tie ceny tak nechapem

refly
18. jan 2024

@luccija Nie. V skratke: prišla som tam s mačkou, vyšetrili povedali že buď je to A, B alebo C a na všetky možnosti majú lieky, čiže je to ľahko riešiteľné. Toto boli prvé aj posledné informácie, aké mi dali. Zavolali ma ďalší deň a ďalší a ďalší a ďalší a tak ďalej. Niekoľko krát jej pichli infúzku do svalu, Takže mi vrátili mačku s obrovským lalokom tekutiny, neskôr som sa dozvedela že toto je veľmi bolestivé. Raz obviazali labku tak, že úplne odsekli prívod krvi a bola asi 2-3 krát taká veľká, ako by mala byť. To treba vidieť, aby človek pochopil... vyzeralo to ako karikatúra, ako keď si animovaná postavička klepne po ruke s kladivom. Zabudli jej pichnúť lieky (ale samozrejme zaúčtovali) , takže som si prišla pre zviera ktorému bolo následne doma a celú noc zle jak psovi. Projektilové vracanie, dusenie sa v noci, dychčanie, úplne nevládny krk a hlava. Robili testy krvi, keď som sa pýtala na výsledky, tak nevedeli, lebo ich má iný lekár a ten už išiel domov.
Samozrejme že mi po mesiaci -každonenných- návštev a zaplatení štvorcifernej sumy neboli schopný povedať, čo to je. Ani prognózu, absolútne, absolútne nič. "je to asi niečo autoimúne" je asi veterinárny kec pre "nemáme páru, lol. Nech sa páči, kortikosteroidy", lebo už som riešila vážny stav u troch mačiek (pod vážny myslím niečo,co nevie identifikovať aj lajk, ako zapálené očko alebo respiračná choroba) a vždy je to "niečo autoimúne". Až keď som to riešila s iným veterinárom, tak mi povedal "aha, kortikosteroidy? No, to by Vám možno mohla ešte vydržať možno 2-3 mesiace. A to bolo prvý krát, čo mi bolo oznámené že sa z toho už nevylíže, narozdieľ od toho, ćo mi povedali u Pašeka. 2-3 mesiace reálne vydržať nemohla, lebo okrem "niečoho autoimúneho" mala kaput obličky (staršia mačka) a potrebovala každodenné infúzky aby vôbec fungovala.
Vtedy mi to prišlo tak neuveriteľne kruté.... vidia zviera, ktoré sa nedá zachrániť, trpí fakt hrozne a namiesto toho, aby otvorili papulu, tak ho zavrú na mesiac do klietky, robia výskumné operácie, naťahujú to a doja majiteľa koľko sa len dá. Ak by som nemala info od iného veta a sama nenavrhla utratenie, možno by som tam ešte chodila dodnes, boh vie...

luccija
18. jan 2024

@refly nepríjemné tak verím, že nemáš v nich dôveru drz sa

refly
18. jan 2024

@luccija Nehovorím že všetci sú tam zlí, práveže pán Pašek by mal byť dobrý vet, ale ten tým mladých nestojí moc za nič. Toto mi potom aj povedal iný vet, že Pašek tomu urobil meno, ale zbytok nič moc. Nič to, otvorilo sa tu milión nových kliník, tak nabudúce môžem skúšať ďalej.

sinusoida
20. jan 2024

Lebo sa boja, že budú veľa platiť.

bosorkabb
20. jan 2024

Pretože človek je tvor zvedavý. Rovnaké otázky ľudia dávajú pri právnických, lekárskych a iných témach. Pretože za prvé nie každý má hneď peniaze veľa krát sú to stovky eur, za druhé sú zvedavý či už to niekto riešil a ako to dopadlo.
To máš ako u zubára veľa ľudí by aj chcelo krajšie zuby ale peňaženka nepustí. Ja som za jeden zub zaplatila 450 eur skoro ma porazilo, takže druhý musí počkať. Dcéra mala zápal museli zub odstrániť a bum 250 eur. Tak sa netreba diviť že niekto radšej zviera uspi ako bude platiť liečbu.
Skôr sa divím že sa divíš.

loliki
20. jan 2024

@refly Ideš na konzultáciu k Dr a zaplatíš 15 €. Opýtajú sa na MK, je to zadarmo a viac ľudí poradí a aj viacerí sa dozvedia. Ja nerozumiem tvojej téme, načo je dobrá. Ale veď dobre, každý sa môže opýtať, čo chce.

Strana
z2