icon

Prečo ma moja rodina nemá rada ?

16. jan 2020

Pekný deň želám, veľmi mma trápi správanie mojej rodiny, potrebujem sa vyrozprávať. Mám pocit, že ma rodina nemá rada, stále na mne všetci hľadajú chyby, čokoľvek, aby ma mohli skritizovať.
Naposledy minulú sobotu, sesternica sa vydávala, boli sme jej na svatbe. Samozrejme, vyfintila som sa, dala som si krásne šaty, bola som u vizážistky, krásne ma nalíčila aj upravila vlasy. Cítila som sa tak trochu ako princezná, veď to určite mnohé poznáte. Dala som si aj podpätky, predsa nepôjdem v teniskách, že? Neznámi ľudia, cudzí ľudia mi lichotili ako mi to pristane, muži si ma všímali, cítila som sa fajn, asi ako každá žena. No a vlastná rodina, keď ma uvidela ma okamžite skritizovala. Mama povedala, ako som sa mohla dať tak zmaľovať, skritizovala mi šaty, vraj prečo dlhé som si obliekla. Prišla babka, vraj vyzerám ako obor, ako som si mohla dať podätky, veď som taká vysoká aj bez nich (meriam 175 cm). Skritizovali každý centimeter, bolo mi do plaču. Že som zmaľovaná, čo to mám za náušnice... Sesternice, ujovia, tety sa iba smiali, boli ticho, nič nepovedali na moju obranu, zato ľudia, ktorý neboli našou rodinou boli šokovaní, tiež boli ticho, nevyjadrovali sa. Prišlo na rad fotenie, to ma zasa strkali dozadu, vraj som vysoká a nech zaleziem dozadu, babka zavelila aby som sa radšej vyzula, že vyčnievam. Cítila som sa strašne, akoby som bola nejaký netvor, ale náramne sa všetci smiali ako ma tam deptali. Neustále ma dirigovali ako sa mám postaviť, kam sa postaviť, prečo sa neusmievam viac.. nikoho iného, len MŇA. Celý deň aj večer mi pokazili.
Takto sa ku mne správajú stále, stále ma riešia, kritizujú, hodnotia. Nevšimla som si, aby kritizovali niekoho iného, vždy len mňa. Raz sa im nepáčia moje náušnice, potom vlasy, šaty, topánky. Mám docela malé nohy, nosím obuv č. 37, teda na moju výšku asi malé ani mame nie sú dobré a to je menšia odo mňa. Hneď ma kritizovala, vraj určite sú mi malé, ale chcem, aby ma každý obdivoval, že aké mám malé nohy.
Mám dlhé vlasy po pás, babka ma vždy kritizovala a raz mi ich chcela ostrihať, vraj vyzerám strašne. Sesternice vraj či si ich nechcem ostrihať, že sú rozštiepené, mimochodom, bola som vtedy u kaderníčky na kúru, takže neboli poškodené, práve naopak.
Mame vadí moja postava, nemám pás a mám širšie boky, vraj po kom len som, že na nikoho z jej rodiny sa neponášam. Dala som si na seba šaty s čipkou a strašne ma skritizovala, vraj sa obliekam ako malé decko, že to som celá ja - čipka. Inokedy som si dala sponku do vlasov, teraz to nosí veľa dievčat, tak ma okamžite zahriakla aby som si to dala dole a to pred celou rodinou, tiež sme vtedy boli na návšteve, celá rodina sa smiala na tom. Vadí jej, že mám dlhé mihalnice, že ak si mysím, že chlapovi budú stačiť moje dlhé vlasy a mihalnice do neba tak sa veľmi mýlim. A dodala, že som lacná. Bola som u kaderníčky a urobila mi zázrak s vlasmi, u kozmetičky a zase začala útočiť, že investujem do vzhľadu, pritom som sprostá a že je veľa dievčat, oveľa krajších ako som ja a šikovnejších.
V sobotu sme pozvaní na oslavu dedkových okrúhlych narodenín, očakávam podobné uštipačné reči, poznámky, no a čo mám robiť? Mám odísť ak ma budú urážať?

Prečo mi toto robia, prečo len mne? To im robí dobre?

Strana
z7
medulienka81
16. jan 2020

Koľko máš rokov?

autor
16. jan 2020

@medulienka81 Mám 27 rokov.

maminuska
16. jan 2020

myslím že si tu už písala

petkaaa
16. jan 2020

Tento príspevok tu už raz bol

autor
16. jan 2020

@maminuska Áno a stále sa nič nezmenilo. Vôbec nič. Stále to robia.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
autor
16. jan 2020

@perdulka7 Tak keby som ich odpálkovala alebo keby som z tej oslavy, svadby, návštevy odišla, nič by to nevyriešilo lebo by to obrátili proti mne.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
autor
16. jan 2020

@perdulka7 Hmm a ako im to povedať, že neprídem. Mám povedať prečo? Potom budú všetci urazení.

petkaaa
16. jan 2020

Podľa mňa sú to asi takí malomeštiaci, alebo typickí ľudia z dediny (tiež som z dediny), čo na každého majú potrebu čo najviac nakydať, presne poznám tie typy. Nespravíš s tým nič, ani tu ženy na koníku s tým nič neurobia. Jednoducho sa musíš zmieriť s tým, že či prídeš v šatách Dior alebo v jutovom vreci, stále to bude zlé. Je len smutné, že toto si dokáže robiť taká blízka rodina

sapetka
16. jan 2020

Posli fotku v tych satach ako si vyzerala

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
kurciatenko1
16. jan 2020

Si spokojna sama zo sebou? Si. Tak jednym uchom dnu druhym von. Z toho co si oni myslia ty ziva nebudes a ak maju s tebou daky problem je to ich problem. Ak by si na hlave nosila aj zivu zabu je to tvoja vec. Zrus ich, ze ta ich nazor na tvoje vlasy, mihalnice aj oblecenie nezaujima a teda nech ti ho ani nehovoria.

autor
16. jan 2020

@perdulka7 No ich to evidentne netrápi, keď sa aj náhodou ozvem, tak mi ešte povedia, že nepoznám srandu a že sa beriem príliš vážne.

haaadanka
16. jan 2020

Od rodiny kritika bolí najviac, ale teba to ozaj nemusí hnevať. Ak si ty spokojná s tým ako vyzeráš, tak aj buď. Raz príde chlap, ktorému bude úplne ukradnuté, čo hovoria ostatní a bude ťa milovať takú aká si. Zatiaľ by som sa im vyhýbala. Veľkrát som nešla na oslavu. Ak by som sa tam mala cítiť zle, tak by som si našla v tom čase iný program. Taký, ktorý by som si užila. Nezabúdaj, že sme sami tvorcovia nášho šťastia, bez ohľadu na to, čo hovoria iní

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
lintu
16. jan 2020

Ale pokym sa neozves a nezastanes si samu seba, toto naozaj nikdy neskonci. Skus im vracat ich poznamky. Ked to mas brat ty ako srandu, mali by zobrat negativnu kritiku aj oni ako srandu. Poslednou moznostou je s nimi zacat udrziavat co najmensi kontakt.

lyci
16. jan 2020

pri citani tohto prispevku som si predstavovala, ze ty si ta zla a namyslena postava z romantickych filmov a chces len aby ta vsetci obdivovali alebo lutovali. vyznieva mi to tak z toho stylu pisania o sebe

deti95060810
16. jan 2020

ak by ma takto niekto kritizoval tak by som sa zdvihla a odišla...snáď si uvedomia že to prepískli...😉
maminka nevie po kom si? tak to by práveže ona mala vedieť a nie ty....možno drzé ale aké požičaj také vráť...Nedaj sa, lebo ťa zožerú..máš 27 , nie 7.

autor
16. jan 2020

@lyci Tak to ma mrzí, že to takto vnímaš.
Mne len vadí, že ma stále kritizujú, to by sa nepáčilo nikomu. Nepotrebujem aby ma obdivovali, ale tiež sa mi nepáčia tie ich narážky.

vroni
16. jan 2020

Ježiš Kriste, no tak by to obrátili proti tebe, je tam toho. Maju z teba obrovskú prcu, lebo si také utiahnute teliatko. Fakt nechápem, na čo za nimi stale doliezas. To ti fakt robí dobre, že do teba kopu? Zbehni k psychologicke, sprav si kurz asertivity a hlavne si konečne otvor pusu na celú tvoju úžasnú rodinu. Alebo sa na nich vykašli a ušetrís si psychologicku, kurz a aj vlastné nervy. Ale hlavne reaguj nejako inak ako ranena labuť. To ich priam inšpiruje, aby si na tebe pochutili.

sara07
16. jan 2020

osamotni sa , zbla sa a odíd alebo sa začni branit že ich už do toho nič nie je , každy sa sprava k tebe tak ako im to dovoliš bud si to ustne a zrejme aj cez hádku obhajiš že ich a hlavne babku do toho nič nie je, aby dvadsiatke kecala babka do dlžky vlasov atd to je vela
najlepšie by bolo zbalit sa odist a na čas omezit stretavanie, ak by začali znova pretrnut
otázne je , potrebuješ ich k životu, si na nich závislá, potrebuješ ich večné kritizovanie, stojí ti to za to toto znášat daj si odpovede a začni niečo robit, je najvyšší čas
čo sa týka vzhladu daj si poradit od odborníkov a však musíš sama vediet či ti to pristane alebo nie a podla toho jednaj

autor
16. jan 2020

@vroni Ale čo im mám povedať, choďte do riti?? Však by im to náramne prišlo vhod a ešte by som sa sama zhodila a im by to padlo náramne vhod.

zuzubb007
16. jan 2020

neviem ak chceš počut skutočné ohodnotenie, skús sem hodiť fotku ako si vyzerala upravená a v šatách, myslím, že tu uvidíš tie pravé reakcie a nikto ti nebude len náhodou hovoriť, že je to super alebo opak

autor
16. jan 2020

@zuzubb007 Ja ale nepotrebujem hodnotenie ostatných, ja to riešim preto, lebo mi vadí že do mňa stále niekto rýpe, kritizuje.

judar
16. jan 2020

No kto vie kde je realna pravda...z nicoho nic ti asi nepindaju ze si jak velkonocna kraslica a si im na smiech...mozno si leniva alebo tak daco a nic ine nevidis len fintenie jak francuzka s manikurov :D takych je dost

autor
16. jan 2020

@judar Pekné hodnotenie. Pritom ma vôbec nepoznáš.

cormeum
Autor odpoveď zmazal
perdulka7
Odpoveď bola odstránená
modrava
16. jan 2020

mas male sebavedomie. citis sa ako dieta, spravaju sa k tebe ako k dietatu. citia potrebu "vychovavat". ja som mala pocit, ze pise 16-17 rocna zakriknuta dievcinka...
popracuj na sebavedomi, samostatnosti, asertivite a ich poznamky zmiznu

Strana
z7