icon

Prečo majiteľka ponúka len krátke zmluvy?

zdeno525
13. máj 2025

Zdravim začal som bývať v podnájme, majiteľka bytu nechce dať zmluvu na rok, ale že budeme po 3 mesiacoch za každým predlžovať, stretol sa s tým už niekto ? Vďaka

katkaseiner
13. máj 2025

Nestretla som sa s tym...ak jej ide o to mat zmluvu kratkodobu, tak aj zmluva na rok je kratkodoba - tiez tak mame. Prenajimame cez 4 roky

vkatush
13. máj 2025

Možno si chce prvé tri mesiace overiť, aký budeš (sťažnosti susedov, platby, (ne)zničenie bytu,... a potom bude ochotná predĺžiť na polroka, možno rok.

kitycat
14. máj 2025

@zdeno525 je to velmi jednoduche. Ak s tebou ako najomcom nebude spolojna, tak za 3 mesiace ides a nemusi sa s tebou natajovat, ak sa tam teda nezabarikadujes.
Ak ti da dlhu dobu a nebude s tebou spokojna, tak musi cakat a davat ti vypovednu dobu... a ak sa tam zabarikadujes, tak este vystahovanie 😀

Dnes uz su ludia rozni, nevazia si byvanie a jeho zariadenie, ohladuplnost... ak si slusny a platis nacas, nebudes mat problem.

Este si vezmi, ak ti nesadne pani majtelka - neohlasene kontroly, nic nezariadi atd...tiez by si to mal lahsie

melanta
14. máj 2025

K tomu, čo už tu odznelo doplním, že nie si povinný zobrať práve tento podnájom. Ak ti to nevyhovuje, hľadaj iný byt a iného majiteľa.

lauruska_sumienka
14. máj 2025

kto vie ake nepekne skusenosti mala ze dala extrem 3 mesiace. my co sme mali prenajom, tak majitelka nam vravela ze ake strasne skusenosti mala, jeden par len tak odisiel, bez slova, kluce neodovzdali len suseda jej zavolala ze asi tam uz nikto nebyva lebo nikoho nevidala/nepocula a az neskor majitelka zistila ze kluce nechali v schranke ale to sa najprv musela vlamat do vlastneho bytu a aj do schranky.

a ako pise kitycat, sam si za tie mesiace overis, ze co to je za zensku-ci to nebude nejake psycho. co som pocula, tak k jednym susedom chodil majitel na neohlasenu kontrolu tusim kazde 2-4 tyzdne 🙈 ti to potom vzdali a sli radsej prec