Prečo máte tetovanie? Dajte dôvody a názory!
Máte tetovanie? Ak áno, prosim vás prečo? Ako vysvetliť mladej osobe že nie nie je to nutne mať len preto že to majú “všetci” teda okrem mňa a par ďalších starých ľudí😂
@zeldia mám ich niekoľko a chystám sa na ďaľšie, všetky majú pre mňa nejaký význam ale zároveň sa mi to aj veľmi páči☺️ všetky moje tetovania sú unikátne, navrhnuté mnou, rodinnými príslušníkmi alebo tatérmi (len pre mňa). Nedala by som si tetovanie, pokiaľ by pre mňa nemalo význam alebo by som vedela, že ho má xy ďaľších ľudí len preto, aby som nasilu nejaké mala.
Pretože majú pre mňa význam
tak ja som opak...túžila som snád od strednej skoly mať tetovanie, akékolvek - delfína na členku alebo čínske znaky na pleci ved to je cool....mala som celkom zásadových rodičov aj prísneho otca ( ktorý zomrel ked som mala 19)...vydala som sa ako 20 ročná - manželovi sa to tiež nepáčilo, bývala som u svokry - konzervy zásadovej, tak pre pokoj v rodine som sa tetovať nedala...ked som mala 35r. tak sme sa presťahovali do svojho a mňa premohol pocit mať tetovanie znova, dospelú s dvomi odrastenými deťmi...vedela som ,že chcem niečo čo bude vyjadrovať moje spomienky na otca, moje pocity....dala som si 2tetovania na jednom sedení, jedno stredné a jedno malé...Všetci odrazu s tým boli ok, všetci hovoria, že mi svedčí a moja mama sa len smeje že mi to odhodlanie dať sa tetovať vydržalo 20 rokov....
@zeldia ja mám a lutujem jedine to, že nemám viac,ale dúfam,že kým zomriem isté nejaké pribudnú .Ja som svojmu decku povedala len nech počká aspoň do 23vtedy ,už bude mať v hlave poriadok a potom nech si dá ,čo len chce, ešte nemá ziadne,nemá čas,teraz som akurát písala kedy si pôjde dať piersin do nosa ,tak ,že keď budu euráča navyše
Kedysi bolo tetovanie niečo rebelske 🤘teraz má tetovanie každý 2, najmä majú tetovania maminy, ktoré sú o 20:00 v posteli (kamošky čo ich nikam neviem vytiahnuť) takže nie je to pre mňa, nemám žiadne 😊
Ja mam ako spomienku. I ked by som si ho znova nedala, je to len kresba na kozi.
@zeldia pretoze sa mi to paci, nema to pre mna ziaden vyznam.ciste z estetickych dovodov. Cela ruka, stehno chrbat.. zacala som v 18,mam 35 a nic som neolutovala.. tiez som sa napocuvala o tom aka je to blbost, ze to budem lutovat,ked budem stara atd.
Mám už nejakú tú zbierku, mám ich jednoducho preto že sa mi páčia. Nemám nejaké hocičo a myslím si svoje o ľuďoch s generickou ružou, tigrom, kotvou a podobnými srandami ale každého osobná vec do čoho vopchá peniaze a čo robí so svojím telom. Ja som si dala také tetovanie aby som mohla vypichnúť svoju nerozhodnosť a dávať si stále niečo nové a zároveň aby to nejako aj vyzeralo. Naozaj tetovanie nemusí mať každý ale ten kto ho chce nech si ho dá. Netreba hneď odstraňovať ak sa to prestane páčiť, šikovný tatér prekryje raz dva 🙂
@zeldia prečo ty nemáš tetovanie?
@zeldia nemám🤷. Ale chcela by som mať. Lenže muž nechcel, že sa mu to faaaaaakt hrozne nepáči a ja som bola príliš zaľúbená, tak som si to nechala vyhovoriť. Povedz jej, že možno stretne takého muža ako mám ja a už bude neskoro, keď už bude mať kerku. A potom ju bude musieť dávať z lásky dolu. A vraj to svinsky bolí (to dávanie dolu). Že najprv nech si nájde chlapa na celý život a keď si bude istá chlapom, až potom kerku 😁. Ja teraz holt budem musieť čakať, kým budem vdova, taká som furt zaľúbená, že kerka šla úplne že na druhú koľaj... Alebo pôjdem prvá tatam a potom ma dokonca aj pochovajú bez kerky, jedine že sa s deckami dohodnem, že aspoň takú tú zo žuvačky že by mi ten hrobár niekam na stehno capol za príplatok 🤔. Premyslím, či dám do závete ako podmienku aby som ich nechodila strašiť.
@zeldia Nevysvetlíš. Môže to neskôr oľutovať alebo aj nie. Je to jedno. Ak zistí, že to bola chyba, následky musí znášať daný človek nie ty.
@minenkak to je zaujímavá hranica, 23 r 😉
@terina25 ono aj chlapci chcu nie len dievčatá 😉
@momoftwo35 to mi ani nenapadlo takto definovať že “nepoškodená pokožka” toto je dobry argument to budem používať, dakujem.
A prečo ja nemam, jeden cas som chcela ale nemala som peniaze, neskôr som si nemyslela že by som tým niečo získala (krásu, dobry pocit, radosť..) tak nemam. Muz neznáša tetovanie na ženách/mužoch a nechápe načo to je. A tiež si pamätám výrok Cher (speváčka) že niekedy tetovanie malo zmysel teraz to ma kadeaka modelka.
@zeldia nie nemám mne sa to nepáči a nebudem si do môjho tela dávať zbytočne sračky...po viacerých rokoch to vyzerá strašne..
@zeldia A dôvod vysvetľovať??? Nie je to nič, čím ubližuješ starému, chorému človeku alebo zvieratku. Toto nikdy nepochopím. Mám syna, ktorý má 26 rokov a má od 18 rokov asi 8 tetovaní. Nikdy som mu nič nevysvetľovala, nekafrala a ani neodhovárala. Sama nemám rada, keď mi niekto chce nahovoriť alebo vnucovať. To je taká typická slovenská vlastnosť. Furt sa do niečoho starať. Prepáč za úprimnosť🙂))
@belaaaaaaaaa toto nieje úprimnosť, ale primitívnosť ty typická Slovenska vlastnosť (ja osobne nie som slovenskej národnosti ale to vase kydanie si na vlastnú hlavu a potom rozotretie po xichte a ukazovanie ostatným ma už naozaj unavuje - slovenska vlastnosť)
@zeldia vieš co ja by som napríklad v 18 tích ocenila keby mi to niekto zakázal, lebo mi to tetovanie teraz vadí. Len som mala túto liberálnu výchovu rob si co chceš ty to budeš ľutovať. Dnes presne bola kamoška na odstráneni tetovania poslala mi fotky vyzerá to nechutne. Takže tak
asi by som isla na to tak, ze ak to bude chciet (trebars) za 3 roky, nech si to da. dovtedy nie. a vysvetlila by som, ze nevidim dovod mat sebe cely zivot nieco, co je pekne max 5 rokov (potom to treba prerobit aspon kvoli sytosti) a navyse to aj pre cloveka straca zmysel a uz je niekde inde (ak to vobec nejaky malo). tiez som kedysi uplne bazila po tetovani a dnes si hovorim, ze super, ze nic nemam. realne sa mi aj paci tak 5% (hlavne z tych slovenskych) a zvysne mi pridu strasne gycove machlanice, niekedy fakt nechapem ten esteticky necit. samozrejme, je to ich zivot a telo a nijak mi to neublizuje, ale realne ma ako prve napadne, ze "precooo"?
záleží od toho čo si chce dať vytetovať. ak nejaký nápis, meno, niečo malé, tak by som to dieťaťu dovolila. možno to tú "mladú osobu" bude bolieť tak že si to rozmyslí a viac tetovaní si nedá . 😅
určite by som si nehľadala muža a potom sa nechám potetovať. ak ma niekto má ľúbiť, tak takú aká som a nie aby som sa prispôsobovala tomu druhému. ani mne by sa možno na ňom nepáčili vlasy, uši, brucho, monterky 😅
ja som žena tatéra. tetovanie je životný štýl alebo čo. väčšinou si dávajú tetovania pre význam. napr labka - lebo zákazník mal psa ktorého miloval a psík zomrel.
takisto kerka mená detí - to je logické.
aj moja mama keď uvidela môjho muža prvý krát tak povedala že "to jak vyzerá". ale je super, šikovný muž!
a je pravda že tie 18 - 20 ročné baby si dávajú riadne sprostosti tetovať. rovnako aj tie 50+ čo majú druhú pubertu , a dajú si na celé lýtko vytetovať ženu s cigaretou.
treba hlavne premyslieť že čo, lebo človek sa stále mení a možno o 5 rokov bude chcieť nastúpiť do práce kde nebude môcť mať viditeľnú kerku . akože určite by som svojmu dieťaťu dovolila, ale muselo by to aj so mnou skonzultovať akú hlúposť si ide dať . určite nič veľké na celé rameno. a samozrejme nekričať na dieťa , lebo to dopadne tak že raz príde "natruc" s niečím veľkým, hrozným. a hlavne keď už k tomu príde, treba vybrať riadny salón . tak držím palce v rozhodovaní a prajem pevné nervy 🙂
@belaaaaaaaaa ine narodnosti sa do nicoho nestaraju, len slovenska je ta "zla"? Aj ty si slovenka?
@mikadooo príde mi choré aby iný človek rozhodoval o mojom tele😀
@mikasa_ackerman nie. Iba ma ovplyvnil. Rovnako ako autorka sa teraz snaží ovplyvniť svoje dieťa, nakoľko si uvedomuje, že niektoré zmeny sa ťažko vrátia späť. Bežne sa to deje. Aj tebe. V tvojom ponímaní za teba rozhoduje: tvoje okolie (tzv. "bublinka", v ktorej žiješ), reklamy, hormóny, výkyvy počasia, postavenie planét, mesiac, tvoja kolegyňa, keď ťa ukecá, že henten koláčik je lepší ako tamten... 😉. Ovplyvňuje ťa nonstop niekto a niečo, v podstate od kedy ráno rozlepíš oči, sa nerozhodneš sama, že sa ideš vyčúrať, ale rozhodne tvoj mechúr, ty už len ideš, ani ti to nedôjde 😁. A k "telu" ani nehovorím, ako ženy sa samé rozhodnú o tom, čo sa im páči a čo nie 😂😂😂. Ja napríklad milujem plávať nahá... Tak ti neviem, ktosi za mňa rozhodol, že ee ale ty si sa určite sama rozhodla, že miluješ nosiť plavky 🤔.
Ja mám tetovania preto, že som bola mladá a hlúpa a mohla som.Vies ako by som sa teraz za to vyfackala?A ešte na viditeľnom mieste 🤦 no zbytočne už teraz nad tým budem lamentovať, mám čo som chcela

@zeldia tetovanie si zvacsa davaju ludia preto, ze sa im paci a ma to pre nich nejaky vyznam. tak to by bol moj argument :D inak ked som bola mladsia, tiez som strasne chcela tetovanie, vzdy nieco, co akurat "letelo" v tej dobe. teraz s odstupom casu som rada, ze nemam znaky cinskej pollievky na lakti, ani motylika nad zadkom a podobne zazraky :D a este by som ako argument spomenula, ze odstranenie je dost drahe a bolestive :D