Prečo mi hnije cuketa?
Zdravim, zacala mi hnit jedna cuketa z 8 sadenic, polievam kazdy den najma teraz ked je sucho, ze by vela vody? Ale choroba? Dakujem
Veľa vody,alebo veľa slnka-spalene listy. Ráno,večer polievať všetko,nie cez deň,cez ten najväčší ,úpek".
Polievať zásadne pod okom, nie na listy. V týchto suchách trpia cukety mykozami. Skus zohnať cuprotonic a postriekat. Je to bio mednaty prípravok proti plesní. Zíde sa aj na paradajky a uhorky.
@mb2021 urcite? A preco len na tejto cukete to hnije? Lebo vsade je to biele, a tu hnili cuketu asi dat uz prec ze?
@dominik2795 kunkorenu, nie do stredu rastliny treba liať. Rovno na zem. Škoda, že nemáš urobenu zavlahovu misu, to by bo na zálievku najlepšie.
A áno, cuprotonic ma certifikát na bio pestovanie
@dominik2795 už dávno mala byť tá zhnita odrezana a výhodná. Hneď ako sa také objaví, treba to zlikvidovat
Nam sa velmi osvedcil vedla cukiny zakopany hlineny kvetinac. Zoberes kvetinac, stupel od vina nacpes do jeho diery a zakopes ho prazdny vedla prirsady. Potom iba doplnas vodu v kvetinaci tak raz za tyzden ked sa minie. Rastlona si cez hlinenu stenu sama odovera kolko vody potrebuje( obrastie ho korienkami) a mas po probbleme. Kvetinac mozes prikryt tanierikom nech sa nevyparuje
@dominik2795 áno, tekvicu alebo cuketu vysadis do takej širokej priehlbiny v pode, kde sa pri zálievka leje voda, ktorá steká rovno ku koreňom, nerozteka sa kade tade.
@mb2021 stale tomu nechapem, akoze celu cuketu posadit pri sadeni pod uroven povrchu zeme?
@mb2021 kdeze nemali, inak toto mam na niektorych paradajkach https://www.lacnepostreky.sk/katalog.chorob.a.s... pomoze poliat vylohom zihlavy?
@mb2021 pri tn 5 km, tak ja som zatial nehnojil ani nestriekal, chcem vsetko bio, sklennik nemam, ale pestujem na 10 rokov odlezanej pode, co ten vyluh zo zihlavy? a tie napadnute listyy dat prec?

Ak tie zlte flaky na listoch presne kopruju zilnatinu na listoch ( su presne ohranicene zilkami) je to hubova plesen