Prečo muži opúšťaju svoje manželky?
Táto téma vyplynula z inej diskusie .
Často sa stretávam s tým, že manžel opustí manželku alebo partner partnerku, napriek tomu že žena doma kmitá , varí, upratuje, žehlí a je zvolná k sexu.
@maminuska ja myslim ze asi ale vo vela pripadoch nikto iny okrem nich samych netusi co sa vlastne doma dialo...z jedneho uhla je to dokonala zena - gazdinka, starostliva, ma zaujem o sex...ale mozno z inej strany je to harpia s ktorou sa neda zit 😀 😀 😀
ja som sa uz nejak naucila ze vztahy su take strasne komplikovane ze ak v tom niekedy maju samotni akteri hokej tak ludia zvonku sa mozu fakt len domnievat....vsak poriadok, vychovane deti, tepla vecera a sex nie su vsetko..aj ked samozrejme ovela ovela viac nez maju niektori ludia
@danula.ch nie je to tak ako to chápeš.Pre mňa je dôležitý sex ale nie za peniaze.
To by som bol chrapúň.Lenže keď sú tie seriály v TV do pol noci tak to asi fungovať nemôže.
Vieš poviem to inak,polovička stále kričí na deti.Takže neviem aký má problém keď je doma celý deň a je finančne zabezpečená.
Ja keď prídem domov,učím sa s dcérou a potom aj porobím v domácnosti čo je potrebné ako je varenie,upratovanie,žehlenie.
Takže sa hovorí babo raď.
Alebo je OK.
@poll no asi si tvoja manzelka na taky servis prilis zvykla 😉. skus to tak, ako to robia niektore manzelky, zacnu kaslat na manzela, co si nevazi ich pracu. proste mu nevaria, neperu, neupratuju...... 😉
pravdu povediac, neviem si predstavit, ze by sa spravala tak, ako pises, ze robi tvoja manzelka. ved aj ona co ma z toho zivota?
@poll Cau bracho 😀
Obdobny problem mam aj ja, aj ked uz som sa zacal davnejsie riadit danulinou radou, no ziadna slava.
Mne neide o sex, cert ho ber. Ale ona sa vkuse s detmi hada. Rano vstava skor nez ja, aby im urobila ranajky - ja vstavam hodinu a pol po nej a deti su stale v posteli a nakoniec na 75% ani nejedia a len tak tak stihame sa vsetci umyt, poobliekat... A ona sa certi. A co robi? Co ja viem? Len, ked nahodou dojdeme neskor a ja si zapnem v telke spravy o 17.00 zvuk je stiseny ovela viac, nez bol vecer - tak si domyslite.
Potom ich rozveziem a utekam makat a zasa pozberam vsetkych a doveziem domov. A zasa telka. Ak nic nie je spred aj niekolkych dni navarene (u nas sa vari pre regimenty), tak sa uz snazi aj bez mojej vyzvy pustat do varenia. No ak je, tak ideme - gauc a telka. ... Ma aj svoje svetle chvile, ale posudte sami - podlahu v dome zmyvala za 6 mesiacov 4x (slovom styrikrat). A zametat ju podla nej maju deti (chalani 9-8). Dnes si robil najstarsi projekt a neslo mu to a nestihol veceru. Sak sa vytresce sam, bude mat studenu. No ona ee - nech neje. A nedala mu, az na 6. pokus, ked isiel k nej a pekne ju prosil a ze aj ja to tak chcem, inak mu nechcela dat. A dala mu 3 zemiacky. Viete ako sa musim ovladat? Ked isla k svojim milovanym sukam (psom), dal som mu do postele potajme kolac. Mam ju chut ... Kto vie, nech poradi, co s tym.
PS: Decka su na nu uz ako psi - hadaju sa... Myslim si, ze keby som skapal, pozabijaju sa.
@giorgiogrados no to teda... citam to tu ale mam dost... u vas to nema nikto esay, urcite zalezi od povahy osoby ale urcite ci uz u vas alebo aj @poll jednoznacne chyba komunikacia,porozpravat sa a je. Uz to aj spominala niektora z bab ale to je zaciatok riesenia. Ak neviem co tomu druhemu chyba preco sa tak sprava, ako sa sprava tak je to cista slepa ulica. V rozhovore kde treba uznat ci priznat zniest kritiku tam to niekde zacina. Inac je to same vrcanie a ofucovanie no a vsetko ako to sami poznate 😖 ludia si zacnu veci zvycajne vazit az ked ich stracaju alebo uuuplne stratia.Ale az tam to dojst nemusi....
@kvietocek7 neviem, co je esay 😀
Ked jej nieco poviem, stale su na vine deti. Nahodi ten taky ucitelsky ton a zacne ich karat. Alebo so mnou nehovori. Alebo zacne si cosi mumlat popod nos a trieska so vsetkym. A ak ma naladu, tak si to aj uzna, ale ziadna zmena. Bol som s chalanmi sam uz n-krat. A dalo sa to aj bez hadok, no len co dosla mama...
@giorgiogrados to je hrozne 😔 s tymi zemiakmi si ma dorazil. To fakt nechapem. Nema nejaky psychicky problem? Lebo to by normalna matka nespravila
@vejula Chodili sme kade tade. Ja uz neviem, ani co mam robit - modlim sa a aj teraz mi tecu slzy, no musel som to dat von, inak by som asi vybuchol ked dojde od telky. Tak prepacte, ak som sa niekoho dotkol. Ale fakt to boli, vidiet ako jedna milovana osoba ublizuje druhym milovanym. Srdce mi ide roztrhnut. Stale si opakujem, ze si musi najst vztah k detom-su adoptovane. No uz ich mame doma vyse 6 rokov.
@giorgiogrados
Joooj, nemas to ruzove ☹! Asi naozaj len spolocny vazny rozhovor pomoze. Preco vlastne na deti tak krici, musi mat nejaky dovod? Preco je rano mrzuta? Ja tiez chystam ranajky, desiatu, vozim do skóy, letim do prace, privazam zo skoly, sup na kruzky, z kruzkov........ Ale ved to robime snad pre nase deti 🙂! Priznam sa, nerozumiem.
@vejula
Ja som to tiez citala dvakrat, ci to je pisane vazne. Ved by mi srdce puklo, keby isiel moj 11 rocny syn spat hladny. No zienky moje, vselijake sme 🙂!
@poll @giorgiogrados nemáte náhodou mamičky, ktoré by už boli na dôchodku? Ja mám takú milú susedku, a jej syn je vždy do 17,00 hod v zamestnaní. Nevesta je doma sama s jedným dieťaťom, ale nič nestíha. Takže moja susedka, každý deň varí a nosí jej obed, lebo keď jej nevesta je dopoludnia s malou na prechádzke, už nestihne navariť. A pokiaľ nechce, aby syn ešte musel večer žehliť, tak ona ešte aj uteká ožehliť. Ale teraz si vyvrtla nohu, takže neviem-neviem ako to bude stíhať.
@giorgiogrados opytaj sa jej preco to robi, nespravali sa k nej rovnako jej rodicia? nerobi to z toho ze je sama nestastna? nesed na mk a chod za nou, pytaj sa jej, rozpravajte sa.... dufam ze sa vam to urovna 😔
@giorgiogrados suhlasim s @zasha urcite je z niecoho nestastna, s niecim nespokojna a vybija si zlost takto. To nie je ziadne ospravedlnenie samozrejme
@giorgiogrados neviem čo k tomu povedať 😔 V mojom okoli som poznala jednu matku ktora svoje deti poslala spať hladne, lebo boli zle a nezaslužili si 😔
Rozpraval si sa s nou o tom? Prečo je taka kruta ku detom? že nesuhlasiš s jej chovanim? čo ona na to?
@giorgiogrados easy-lahke 😀 😀 no poviem ti,ze niekedy sa ludia spravaju tak ako to sami prezivali.Proste je to sila ci uz vedomia alebo podvedomia. @odrik @zasha maju pravdu.
No a ak je tvoja zena ucitelka ci podobne direktorske povolanie tak ten pristup je uz choroba z povolania.
Skus vypatrat na co by sa chytila,nejaku slabost,pripadne jej prines kvety len tak,povedz jej ze ti na nej zalezi proste nieco na co sa chyti a budete sa moct porozpravat o dolezitych veciach vasho vzrahu.
Mne pride jej spravanie ako vykrik po laske a uznani. Tresta deti lebo sa sama citi potrestana,nedocenena.Skus nieco cim ste sa zblizovali ked ste sa spoznavali 😵 good luck
@turkija Moja mama práve išla na dôchodok, ale bývame v inom meste a navyše sa stará o neter - sestra tak mohla ísť do práce, inak by ju prepustili.
@zasha Mala komplikovaný vzťah s otcom a aj ja (so svokrom). Aj kvôli výchove detí sme sa pochytili. No svokor sa za posledný čas rapídne zmenil. O 175° 😀 Ale to sme už riešili s doktormi a kňazmi. Chodila aj k psychológovi. No mám pocit, že ona sa už asi nezmení - aj keby sa všetci okolo nej zmenili, ona nie. Jej je dobre tak ako je - žije v svojom svete. Nie je schopná si uznať chybu, je presvedčená, že vychováva deti najlepšie ako sa dá, a že ja som mäkký. Aj ráno deti išli bez raňajok - chceli si síce pospať, no mohla im dať do ruky aspoň buchtu. A keď nestíhali, tak im hrozila, že vyhádže šaty von do -18°C. Tak som šiel k nim a pokojne s deťmi prehovoril - a šlo to bez hádok. A keď nám auto spľasklo pred školou - došla rozmrznutá nafta ☹ tak sa obula do mňa, že už mala byť dávno v robote. A ja vari nie? A čo, roztopím naftu pohľadom. Ona mala do roboty 500 metrov, ja vyše 2 km. Tak som to využil a bol sa porozprávať so školskou psychiatričkou a učiteľkou ohľadom syna 😀.
@vejula Ohľadom jedla? Nemôžu jesť, lebo je nezdravé jesť pred spánkom a mali by mory a potom by nespali a buntošili.... Logicky no bez srdca.
@kvietocek7 Ako dieťa bola podceňovaná. Preto som jej navrhol a sám si odtrpel jej vysokoškolské štúdium - svoje doktorské som aj kvôli nej zavesil na klinec. Len aby jej stúplo sebavedomie. No možno to bola chyba. Možno sa teraz cíti byť niekým a deti sú pre ňu nikým.
A čo sa týka lásky a uznania. Už som tu dakde písal, že sa to prežívam ako boj dvoch lások vo mne. Ju milujem aj deti milujem. A bolí to, keď medzi nimi je to čo je. No zároveň si hovorím, že ju musím milovať viac, lebo je moja manželka. No deti nemajú rozum, aby sa ovládali a ona dúfam, že má. Zasa je to na mŕtvom bode. A po 6 rokoch takéhoto "boja" (ono ona bola obdobná aj predtým, len deti to vytiahli naplno) som unavený. Nechcem to vzdať, ľúbim ju i deti, no už nevládzem a ani neviem, ako ďalej bez toho, aby som zranil toho druhého. Ak pri nej budem stáť, odskáču si to deti, ak pri deťoch, bude urazená ona. Pretnem dakedy tento gordický uzol?
@giorgiogrados možno tvoja manželka žiarli na vlastné deti. Niekedy sa stáva, že keď sa narodí dieťatko, žiarlia muži, pretože žena sa im nevenuje tak ako predtým a všetok svoj voľný čas venuje maličkému. Ale aby žiarlila vlastná mama? Tak ja som sa osobne s tým ešte nestretla. Je to smutné, alebo choré. Ale určite s tým treba niečo robiť. Prajem veľa pochopenia a trpezlivosti.
@giorgiogrados tak ťažko poradiť ako sa zachovať... JA ti len poviem jeden priklad z mojho okoli. Muž super vesely mily človek. PRoste so srdcom na dlani. Vzal si ženu, poviem to na rovinu surovu a zavistlivu a vypočitavu ženu. Okrem inych veci ktore tu nechcem spominať, bola velmi zla na deti. Bila ich, chodievali spoať bez večere ked boli "zlí" On bol nešťastný nevedel čo robiť. Velmi ho to bolelo, no rokmi akoby chcel prevziať radšej on pevnu ruku nad detmi, aby to nemusela robiť ona takym surovym spôsobom. A tiež si hovoril že musi stať za nou lebo je to jeho žena, tak to čo by bol za chlapa kenby nestal za svojou manželkou. No potom to už s nim išlo dolu kopcom. Ona ho poštvala proti vlastnej rodine, on uveril tomu že všetci mu chcu zle, že všetci okrem nej su proti nemu. Takže teraz je on skôr zrely na psychiatriu ako ona 😔
@vejula Toho sa bojim aj ja. Na druhej strane si tam oddychnem 😵
@giorgiogrados ale čo deti???? Môj nazor je taky že nieje dobre stať na niekoho strane len preto že je to manžel/ manželka a tolerovať veci ktore robí zle.
Tym teraz nemyslim aby si ju v spoločnosti zhadzoval, to nie. Ale treba zaujať postoj a povedať jej to uplne važne... Si chlap, tak sa tak musiš spravať a nesmieš stale ustupovať. Samozrejme že všetko je o kompromisoch, ale tie treba robiť z obidvoch stran.
Vieš kolkokrat mne už mm nabryzgal??? Aj vtedy ked som si to nezaslužila 😅 ale to on odomna dostal tiež velakrat hubovu. Nesmieš stale ustupovať. Skus najprv po dobrom a ked to nepojde tak jej razne povedz čo chceš a ako si to predstavuješ.
@poll
@giorgiogrados
Precitala som si vase prispevky. Asi by som vas vymenila za mojho muza. 😀
Ja som doma, nakolko mame syna ktory bude mat 3roky a nie celkom je dobre na tom po vyvojovej stranke. Cize moj den sa tiez zacina tymi ranajkami. Uz vtedy zacinam byt zla....ked pride muz a "streli" : kde mam jest?! To,ze vase zienky su mrchave sa ani nedivim. Lebo ja som dost casto a to vdaka tomu,ze mi ten moj partner nepomaha. (sice on tvrdi opak,nakolko asi kazdy ma iny nazor na slovo "pomoc"). Musim navarit, postarat sa o cistotu v dome - s cim mi ON vobec nepomoze,nakolko to netreba (podla neho staci povysavat asi tak raz za mesiac). Podla jeho nazoru ja som chory clovek co vysava kazdy den. Zial,pri malom dietati si to ani neviem inak predstavit. Ja nemam ziadne hobby,pretoze to fakt nestiham, nechodim nikam (kamaratky) pretoze na to tiez nie je cas. Tu je asi trosku aj moja chyba,pretoze si NEDUPNEM. Moj muzicek ma hobby auto. On sa nepyta ci mozem ist? On proste ide. ( v nedelu maly dostal horucky on si isiel davat sportovy vyfuk) Komunikacia......hm,to slovo uz ani neviem ci ma vyznam v nasom pripade. Ja mu poviem co mi vadi a ON stale len tie svoje reci,ze mne vadi vsetko. Zial, ked nesedi pri pC tak sa vrta v aute. Podotknem,nikde nepracuje (sem-tam fuska). Ktorej zene by sa to pacilo? Cize ja svoje spravanie mozem ovplyvnit pokial on bude akceptovat tiez nejake povinnosti,ktore su samozrejmostou v inych rodinach. On ked je mimo dom ja sa snazim mat vsetko hotove ked pride. Ale ked idem ja na 2-3hodky (chodim upratovat) tak pridem domov a ako keby bomba spadla: ved on bol s malym. A tu je dost velky rozdiel,opat kto ako pomoze.
Preto si myslim,ze ked sa druhy partner nesnazi tak ten druhy to tiez nebude tahat do nekonecna.
@poll tie serialy: Vies, mozno keby si sa k nej trosku inac spraval....pozeral s nou tie serialy (cast z nich ) a potom navrhol nieco ako spolocny kupel alebo uz rovno ten sex. Mozno by neodmietla. Moj tiez serialy nepozera lebo sedi za PC. (jeho to nebavi a ja pozeram co davaju) Keby sa k tomu inac postavil tiez by to mohlo byt ine. Najsmutnejsie na tom je to,ze svojim spravanim sa ten clovek vzdialuje a mne dokonca sa uz hnusi.
@giorgiogrados moj nema ani VS ale sebavedomie do neba volajuce....o tom mojom ani nepisem,pretoze pri nom zacalo klesat. Ale zase som zena co ju nejaky uboziak nepolozi. Takze: Netreba sa dat. Ja ako zena sa budem licit ci on bude kvakat alebo nie. Pretoze to zaberie kopec casu.. 😀 😀 😀 😀 Ja sa potrebujem citit ako zena nie ako uboziak. Ty tiez popracuj na niecom co ona si hned vsimne a urcite to nenecha len tak bez povsimnutia.
Ten krik na deti,to je asi v kazdej domacnoti....kazda matka pokrici a urcite aj otec. My zeny sme skor nervozne z toho stereotypu. Ked si 24h dennodenne s tymi detmi tak to da zabrat kazdej psychike. A ked uz ani ten muz nepomoze svojej partnerke tak naozaj nechcite,ze sa budeme spravat ako milenky.
@drievko6 Vdaka za kompliment 😀 No asi by si si to rozmyslela po jednom dni - xixixixi
K vysavaniu - kazdy den aj mne by sa zdalo vela, no zavisi to od okolnosti. No zasa to co mame my je uboho malo (ma to aj kladny efekt - mame asi lepsiu obranyschopnost - ako cigani, co ziju v spine - hahahaha). Ranajky ja nemam, maximalne v sobotu - ak su parky, tak naraz vsetkym...
K hobby: tiez som nic nemal, no asi pred rokom som sa natocil a zacal znovu zbierat postove znamky. Raz za 2-3 tyzdne si k nim sadnem, ked mam cas, ci sa potrebujem ukludnit.
Kamarati: mimo prace NULA. Ona si sem tam zajde vecer za kamaratkami, co jej tolerujem, hoc pride aj neskoro v noci. No ja som isiel raz do krcmy, lebo mi uz praskli nervy a musel som vypadnut - ze sa opijem - dal som si jedno pivko 😀 a vyfucal som.
Komunikacia: bud jednym uchom dnu a druhym von, alebo mame tichu domacnost.
Pomoc: Aj ked som svojpomocne staval dom, kde byvame a lietal jak pradlo v dvoch zamestnaniach + fusky, nasiel som si cas na deti - aj som pozmyval, aj navaril, aj umyl riady - nie vzdy, no ak som mal cas a videl som, ze ona je unavena a snazi sa. No potom, ked ja som si nevedel ani oddychnut, ona si lahla a ty sa zbesni. Aj na stavbe mi pomohla, nepisem, ze nie, ale zvacsa to bolo odudrane. A s tymi pocitmi suhlasim.
Serialy: sem tam daco romanticke sa da, ale moze sa stat, ze si zena vytvori romanticku predstavu, do ktorej potom muz akosi nepasuje.
Sebavedomie: Citujem jej slova druhakovi: "Ty mi budes hovorit, ako to ma byt? Ja som s otcom studovala vysoku skolu a nie ty! ..." To bol pokus o vysvetlenie, ze chalan zle spocital priklad a trval na svojom. Ja som s Petrom (tretiak) robil ulohy z matematiky od 18. do 01. hodiny a sibalo uz nam obom.
Krik: Aj ja pokricim. No kazdy problem, kazda ziadost, prikaz... konci krikom.
Ja som zacal chatovat s inymi ludmi, lebo uz mi preskakuje. A ona si to vsimla. Zacala akciu - nenecham sameho. Kde som sa pohol, bola aj ona. No uz ju to preslo, teraz mi supe rovno do pocitaca (aj ked ma aj svoj).
tak pridavam sa k teme:
moj vztah je tiez v troskach, manzelka sa po narodeni dcerky diametralne zmenila, napriek tomu to vsak dokazala maskovat este dalsich 16 mesiacov - potom to islo z dna na den uz len k horsiemu.... vycitky, prekrucanie minulosti v moj neporspech, vsetko v minulosti bolo inac a len v moj neprospech, poprela aj to na com sme sa dohodli... odstahovala sa k rodicom, vyvrcholilo to tym, ze mi neumoznila kontakt s dcerkou
pritom nas vztah pred tehotenstvom, pocas tehotenstva bol krasny, po porode tiez, stale sme sa dokazali porozpravat, fungoval sex, fungovala uprimnost, dokazali sme sa smiat, pohadat....
po narodeni dcerky som ja, z mojho pohladu nic nezmenil, nezacal som na dcerku ziarlit, manzelke som pomahal s malou, nikdy sa nestalo,z e by manzelka kupala dceru a ja sedel pri telke..., umyvanie riadu ked manzelka varila bola vzdy moja zalezitost, vyberanie umyvacky tiez....
stale som manzelku podporoval v jej zemroch - snivala, ze zacne podnikat... realen vsak nic nespravila
posielal som ju na zumbu, von, ona nesla, neksor mi to vycitala, ze nikam nemohla ist...
najvecsim sklamanim pre mna bolo uvedomenie si, ze manzelka si stale nepriznava ziadny podiel viny, ze stale tvrdi,z e ona sa ani po porode nezmenila, ze ja som sa zmenil, ze ja som na chybe, ze je to vsetko len a len moja chyba
@giorgiogrados hm, manželka vstáva o 1,5hod. skôr aby pripravila deťom raňajky a napriek tomu to nezvláda,deti odchádzajú hladné a teba to trápi - čo takto keby si vstal o tu 1,5hod skôr ty a pripravil ich ty?
Podlahy umyje 4x za 6 mesiacov, koľkokrát si ich umyl ty?
Varí strašne veľa /ako pre regimenti/ - aj to ti prekáža /čo keby varila málo, to by tiež prekážalo, predpokladám/ a nevarí každý deň - tak prečo ju nevystriedaš a neuvaríš každý druhý deň jedlo ty? 😉
@zexi presne aj mna to napadlo...normalne som si to precitala este raz, ze on vstava 1.5 hodiny po zene, ktora ma zobudit deti a pripravit ranajky a on sa cuduje, ze este nie su? Ved nech vstanu obaja naraz a vo dvojici sa to zvladne rychlejsie..jeden zabezpeci aby deti vyleteli z postele, obliekli sa a umyli a druhy pripravuje ranajky..no este to, aby mne muz 1.5 hodiny vyspaval🙂 My mame len jedno 2 rocne dieta, ale v takychto aktivitach sme spolu...jeden robi to a druhy to..jeden ma dieta, druhy vari, upratuje..a podobne..a ak by mne manzel vycital podlahy, tak mu poviem, ze ma dve moznosti - bud ich umyje on kym ja odvleciem maleho niekam prec,nech mi po tom nebeha, alebo berie maleho von on a ja ich zatial umyjem....
@m.i.r.i tak nielento, že keby mne muž vyspával.. ale keby vyspával a ešte kritizoval 😠 neručím za seba... a potom sa takí muži čudujú, že ich manželky sú frustrované a frustrácia sa premieta do netrpezlivosti pri výchove detí.. smutné 😖
A tá veta: "Ty mi budes hovorit, ako to ma byt? Ja som s otcom studovala vysoku skolu a nie ty! ..." joj, koľkokrát ja trepnem niečo v podobnom duchu, lebo som unavená, dieťa dobiedza a dobiedza.. jasné, že na seba nie som hrdá.. ale nie som neomylná, som len človek, tiež občas poviem niečo "mimo", môj manžel detto - keby som TOTO mala riešiť 😕

aka zlata tema 😀
hovori sa, ze chlapi nechcu, aby sa zeny po svadbe zmenili, ale my sa menime. kto by sa cudoval, staneme sa gazdinkami matkami, mame vyssiu zodpovednost. chlapi chcu, aby sme napriek tomu ostali rovnake, ako ked s nami chodili
a na druhej strane my zeny dufame, ze chlapi sa po svadbe zmenia k lepsiemu - a bum. oni sa nezmenia vacsinou vobec 🙂
a uz to ide dole z kopca.......