icon

Prečo muži opúšťaju svoje manželky?

maminuska
28. júl 2011

Táto téma vyplynula z inej diskusie .
Často sa stretávam s tým, že manžel opustí manželku alebo partner partnerku, napriek tomu že žena doma kmitá , varí, upratuje, žehlí a je zvolná k sexu.

rolak
1. feb 2012

vzťah nie je o premanentnom pocite veľkej lásky... a to neznamená,že akonáhle ten pocit v jeddnom životnom období nemám,tak treba rozvracať dieťaťu jeho rodinné zázemie, jeho všetko.

vejula
1. feb 2012

@rolak
ale to že mate zle dni neznamena že sa nemilujete. každy par ma zle dni.. my ich mame tiež a dosť často. Ale manželia ktorým na sebe nezaleži, nemaju na seba jedno pekne slovo, nedokažu sa na seba usmiať objat dať si pusu alebo dlhodobo spolu nedokažu ani intimne žiť. No načo take manželstvo???? Bez kuska citu či lasky, len pre dieťa?? myslim že prave dieťa vyrastajuce dlhodobo v takomto prostredi by sa nenaučilo poriadne milovať. Teraz nemam na mysli lasku k dieťaťu. Ale zrejme vo väčšine pripadov by si nevedeli vybudovať zdravu partnersku lasku. Stači len kuknuť do temy manžel a odmietanie sexu. Väčšina tych manželov pochadzala presne z takeho zväzku, kde nikdy nevideli prejavy lasku u rodičov a tak nedokažu ani oni prejavovať lasku 😖

rolak
1. feb 2012

@vejula neviem sa k tomu vyjadriť, lebo si neviem predstaviť, ako sa môže manželstvo takto zvrtnúť..... nenájsť pekné slovo pre manžela,manželku???? ako sa to môže stať? hádam môže prísť taká nejaká životná depresia,že človek nevidí nič pekné v živote,ani vo vzťahu,ale tak hádam dá sa to prekonať.... veď viem,koho si beriem, viem,.prečo si ho beriem,..... možno by mali ľudia pred manželstvom a hlavne pred plodením detí leppšie porozmýšľať, s kým do toho idú... zobrala som si dobrého človeka, ktorý aj keby ma nemiloval,aj keby sa zamiloval do inej (človek nikdy nevie 😀 ), vždy by sa ku mne správal pekne.... a to mal otca alkoholika a tyrana - bil mamu aj deti.....

vejula
1. feb 2012

@rolak myslim že sa yo da do tohto sklznuť. Poznam nejedno manželstvo kde sa dvaja viac menej len znašaju, nieje to nič ojedinele. A čo ja viem pred manželstvom može byť všetko inak, sama môžem za seba povedať že manžela stale spoznavam a nevedela som o nom vela veci. A proste niekedy sa udalosti tak vyvynu a ťažko sa potom hadže vina na niekoho, lebo aj ludia sa menia cely život... a podla mna fakt maaaalo parov si už pred manželstvom može povedať že 100% vedia ako sa ten druhy v ktorej situacii zachova

rolak
1. feb 2012

@vejula no to samozrejme nie, neviem,ako sa moj muž zachová v každej situácii... 😀 ja poznám z mojich známych zatiaľ iba jedno manželstvo,ktoré končí.... a to preto, lebo niekto mal ružové klapky na očiach,keď doňho vstupoval.....a končí aj keď tá osoba je stále zamilovaná... ☹ hmmm, rozmýšľam o tej mojej svokre, že sa nerozviedla,aj keď ju muž bil...chlapci to možno aj chceli,nech sa rozvedú,ale ona by sa proste na svojho muža nebola dokázala vykašlať,aj ke´d sa tak zmenil... viem si predstaviť,že aj keby sa rozviedla,furt by sa oňho starala.... láska sa podľa mňa rokmi mení,nie je to stále ten istý pocit,ale treba sa oňho starať a usilovať... a snažia sa o to tí ľudia,čo spolu žijú len tak,že sa znášajú??? aspon sa pokúsia nájsť to,čo dakedy cítili,prečo sa brali?

vejula
1. feb 2012

@rolak naši spolu žiju 30 rokov.... ja by som s takym človek neostala ani tyžden.... Mama ma stale pocit, že to že pri nom zostala bolo to najlepšie čo mohla pre nas urobiť.... Ťažko povedať, no ja si tym taka ista niesom 😖 To čo sme zaživali ako deti, len ťažko popisať a ani to tu nechcem verejne pisať. No ale čo už je to ich volba

rolak
1. feb 2012

@vejula ☹ ☹ ☹ ☹ no každopádne, aj tvoj otec,aj môj svokor potvrdzujú názor,že muži rodičovskú zodpovednosť nejako nezvládajú... síce rodinu neopustili,ale asi radšej mali....

giorgiogrados
1. feb 2012

@vejula Vejula, kazdy ma krizu - treba ju iba chciet prekonat a nie hned rozvod. Co je potom po rozvode? No porozvodova kriza. Tu je sanca na to, aby rodina zasa zacala fungovat, po rozvode to klesa. Niekedy mozno sa treba na cas rozist - od postele alebo aj od stola, aby clovek zistil, ci mu na rodine zalezi, alebo na nu kasle. A ak to druhe, potom ak je este aj problemom, je mozno lepsie, ked je von - mimo rodiny. Casom moze dostat rozum, no len aby nebolo uz neskoro. No rusit manzelstvo pri prvom probleme, hoc i vaznom ako je nevera, je podla mna nezodpovedne, hlupe a skodlive pre kazdeho.

4ocka
1. feb 2012

@giorgiogrados je to tazke,a dost. Hlavne mat deti. My sme si uvedomili nedavno,ze sme mohli pockat. Nic sme si neuzili,nikde sme neboli a teraz nie je cas ani byt spolu. Poznali sme sa asi rok ako kolegovia na oddeleni. Neskor sme zacali spolu viac kamaratit,a po mesiaci sme si povedali ze spolu chodime 😀 a brali sme sa po pol roku chodenia a ja som bola v 5 mesiaci! 🙂 ale s tym,ze Nika nebola nahoda,sme si povedali chceme a mame.. Muz mal po 30 tke,takze mal cas akurat a ja som mala 22 a uz davno som deti chcela...narodila sa mala,kolotoc,potom sme chceli druhe babo,takze mame dve deti 2,5 a 1 rok,spia s nami,medzi nami Nika,Matko pri mne v postielke..no a cloveku chyba to lezanie na pleci,drzanie ruky...ked sa chceme pomojkat,hned deti.skocia lebo.sa chcu tiez...mm chodi na nocne,tak ani tam cas neni..sexujeme tak raz do mesiaca a to sme stastny ked je to aj 5 minut 😀 ono,ani si neuzivame ten zivot,praca,praca,deti,praca,deti... 😖 ale zas,chapeme sa,lubime,nejdeme proti sebe..snazime sa zit si v miery. Nechceme aby sme dopadli ako rodicia. Svokra rozvedena s alkoholokom,kt. Stale ije s nimi. Mama s mojim otcom spolu neziju,s matkou sa vobec nebavim a otec je dlho mimo Sr,este vnucata nevidel. Urcite nechcem dt mojim detom moje detstvo. Bitky,hadky,nadavky ci medzi rodicmi,alebo matka nam detom.

vejula
1. feb 2012

@giorgiogrados ale ja nič nepišem o rozvode kvôli krize. Pisala som o celkovom živoote, ked už ide len o trpenie toho druheho a o nič ine. Alebo ked ide o 30 rokov trvajucu krizu, alebo o neustali a rovnaky kolotoč napr alkoholu alebo tyrania, s tym že ten druhy sa nechce alebo nedokaže zmeniť. Vtedy podla mna nieje k dobru nikoho udržiavať takyto vzťah

giorgiogrados
1. feb 2012

@4ocka Nie som prfik, no decka medzi vas nedavaj - iba ak v burke, alebo ked su chore - pekne krasne do izbicky - zvykaj ich na to. Aj vy mate pravo pre ich dobro na sukromie a aj sexik 😀. A co sa tyka uzivania si - spolocny zivot je jedno velke dobrodruzstvo. Raz si hore, raz dole. Ja teraz dole 😀. Ale ak si dole, mozes pracovat na tom, aby sa vztah posunul. A da sa uzit aj tu. Ani my nemame kam "odlozit" deti. No dobre - tak si uzivam ako sa da.
A ja som svoju spoznal v januari, v marci sme sa zasnubili a v juni bola svadba. Na druhom rande som uz u nich obedoval a predstavila ma rodine. Tak ak toto dakto tromfne, je GEROJ. 😎

A este rada - vecer, ked deti konecne naucite spat inde, alebo jednoducho ich ulozite, dohodnite sa, co budete robit spolu. Ja (aj ked sme sa nedohodovali) som vzdy ak sa to len dalo, sadol k polovicke a pozeral tie stupidne novely. Co by clovek neurobil pre manzelstvo 😨

vejula
1. feb 2012

@vejula
@giorgiogrados tak naš maly spava medzi nami a nam je tak uuuplne super a vyhovuje nam to.No a na sex nepotrebujeme manželsku postel, v manželskej posteli už ani nevieme čo to je.. no ale čo hlavne že sa lubime je jedno kde, či v obyvačke či v spalni či v kuchyni 😀 😀 😀

vejula
1. feb 2012

@4ocka to bolo adresovane tebe, nie sebe 🙂

giorgiogrados
1. feb 2012

@vejula Poznam jeden priklad - realita - Muz 65, zena 62, postihnuta dcera myslim 35? - Muz pil a ked prisiel domov, bil zenu i dceru. Nevedeli, co robit. Farar od nas, ako som sa dozvedel, im povedal, nech su ticho, nech ho nedrazdia a nech sa za neho modlia. Ak treba, nech ho ulozia a tak. Protestovali, no nakoniec ustupili. Po roku, ci dvoch muz si zavolal knaza na spoved a zacal sa pravidelne spovedat - cim dlhsie sa spovedal, tym menej pil, cim menej pil, tym menej bil rodinu. Rok na to zomrel.
Vzdy je sanca na zmenu. No niekedy nestaci iba cakat. Niekey treba zacat od seba. Ono nie vzdy, ale zvykne byt alkohol aj vyvolany zenou - muz hlada unik, utek z manzelstva. A v krcme sa moze vyzalovat - to co som tu robil ja on robil v krcme. A tam ho pochopili, podporili a citil sa byt dolezity. Doma ho vsak cakala zena, co na neho zasa iba krici. Tak to by mna nebavilo. Teba ano?
Nehovorim, ze je to vzdy, no stava sa a preto sa neda problem alkoholikov zaskatulkovat.

giorgiogrados
1. feb 2012

@vejula Tak ja som v tom konzervativec. Postel je postel 😉 😀 😀 😀

filipal
1. feb 2012

@rolak si velmi mila, aj tvoja dcerka 🙂 , urcite ti neprajem nic zle, ale po precitani tvojho prispevku zo 14:33 musim poznamenat, ze este nevies, co ta v zivote a vo vztahu caka. este pridu vselijake uskalia.
to, ze mal tvoj muz otca tyrana, moze byt v tvojom manzelovi hlboko schovane....
ludia sa v priebehu rokov velmi menia. muzi casto v kritickom, strednom veku stracaju rozum.
naozaj verim, ze u vas to tak nebude, len po takom kratuckom vztahu este nemozes vediet, ze tvoj muz NIKDY nieco neurobi.....aj ked to mysli teraz uprimne.

vejula
1. feb 2012

@giorgiogrados Tak dôvodom na otcov alkoholizmus bol vždy niekto iny, raz naša mama lebo vraj ma milencov - čo bola blbosť, potom my deti - lebo sme boli neposlušní a neporiadni (ako malí škôlkari) potom zas mama lebo nieje doma (samozrejme kedže už sa naučila žiť sama kedže s tatkom to nešlo) Moj otec chodi do kostola každu nedelu na spovede tiež. Piť prestava cca každy mesiac. Ale akosi pije čim dalej tym viac

vejula
1. feb 2012

@giorgiogrados pre vysvetlenie, kde je mama ked nieje doma- stara sa o svoju sestru s Dawnovym syndromom u svojej mamy... aby nahodou nevznikli nejake teorie že sa moja mama flaka

4ocka
1. feb 2012

@giorgiogrados byvame v dvojizbaku,ina izba sa neda :-P a mm uz ide postavit poschodovu,takze sa natom pracije. Mala do 6m. Spali vo svojej postielke,no zacali sme chodit na vikend ku svokre a tam sa inac ako vsetci spolu neda spat,ani miesto ani ina postel 😖 takze za naucila..kym bola len dcerka,tak spavala na kraji,predomnou,a za mnou manzel. Teraz ked je maly,aby s nekopali,mame postielku vedla postele bez bocnice,a maleho odkladam,pripadne zleze sam,no kojim ho stale,takze ese dost casto byva hore,sam by mi nedevel spat. Ja by som tiez bola rada,keby spali vo svojej posteli,no ked mala Nika asi rok,nechala som ju vyplakat,ako radia mudre knihy,no skoro sa mi zadusila zvratkami!! Nikdy viac som to neurobila,nikdy! Radsej cakame kym nebude zrela sama spat. Mam v plane kupit krasne obliecky,nalepky..bla bla,prve noci ju tam uspavat a potom to nejako pojde 🙂 neda cumel,nepije z flasky,no neduh ma v tom ze zaspava hranim sa v mojich vlasoch.dokaze aj bez nich,ale pokial som doma,toto ju upokoji.hadam ddo leta tato postel urobi 😀 mame v plane postupne predelit izby a spravit mensiu decku izbu,nech ma kazda strana svoje utocisko 🙂 nechcem nic robit nasilu,a aspon viem ze su v pohode. My ked ich uspime a nezaspime :-P ideme do pbyvacky a kukame nejake filmy a dame si vinko ked sa da 🙂 takze az take zle to nie je 😉 a co ty mas vlastne za problemy? Nechce sa mi citat minule vsetky komenty

rolak
1. feb 2012

@filipal veľa som o tom rozmýšľala,predtým ako sme sa zobrali... zaujímalo ma,čo v jeho otcovi spustilo ten alkoholizmus a z toho prameniaciu agresivitu... stále na to myslím,že v živote sa môže stať všetko, to je jasné... ale prajem ti,aby si môjho muža a jehho bratov spoznala...nechápem,ako sa mohlo podariť vychovať také deti v takej atmosfére,a to hovorím bez nejakej nadsázky...veľmi si vážia ženy všetci traja...možno preto,že museli ochraňovať mamu. fakt by si ich musela poznať. 😀 a predsa len,nemáme už 25, ani 30. 😀 😀 😀 viem,že snaha zachovať manželstvo a rodinu v nás dvoch bude,nech život prinesie čokoľvek...či sa to podarí? či vzťah môže vydržať celý život? v dnešnej dobe niiiiiiiikto nevie. ☹

rolak
1. feb 2012

@giorgiogrados ja som muža predstavila ceeeelej rodine na prvom "rande" 😀 😀 😀 a to som ani jeho priezvisko nevedela. bol totiž mojim "rande na slepo" na jednu rodinnú svadbu. 😀 😀 😀 ale naša svadba bola "až" o rok a pol.

fenea
1. feb 2012

Prečo opúšťajú svoje manželky? Lebo viacej majú radi svoje mamy! A to bez ohľadu na to, že majú doma upratané, vyprané, auto povysávané, a čo ja viem - čo ešte...

kvietocek7
1. feb 2012

@giorgiogrados no ty si fakt iny GEROJ 😀 😀 😀 taka rychlovka spoznania a hned sup do zavazku manzelskeho 😎 no tak to je, co nespoznas pred manzelstvom potom urcite, horsie ze niektore veci ta viac ako zastihnu ci predbehnu... no ale tiez pravda,ze ludia sa menia a zajtra dovidenia 😀 😀 😀

filipal
2. feb 2012

@rolak 🙂
ano, ved ja sa vyjadrujem cisto teoreticky, vobec vas nepoznam...som rada, ze ste stastni.
len mi nedalo nepoznamenat, ze buducnost nepozname. co je aj dobre! 🙂
.ja by som mozno tiez rada povedala, ze by som dala za mojho muza ruku do ohna, je taky, ze mu uplne doverujem, ale zacinam pozorovat, ze ako starne, zacina sa stale viac podobat na svojho otca.
tu nehrozi agresivita, ale zase ine vlastnosti, ktore v mladosti nemal.

viera27
2. feb 2012

@filipal vies co je horsie filipka? Ze je vysoko pravdepodobne, ze nasi muzi mozno tak sedia a sami pre seba si hovoria: Jeziiis, ta moja sa coraz viac na svokru zacina podobat 😀 😀 😀

santine
2. feb 2012

NIektori preto, ze su nezreli. Vtiahne ich naspat ich povodna rodina - pretoze manzelka bola cudzorody prvok od sameho zaciatku. Pri nejakom probleme, ked sa maju chovat dospelo, ako hlava rodiny, postarat sa o rodinu, nieco obetovat (financie napr., pohodlie), si povedia, ze idu tam, kde im aj zadok utru 🙄 aby mali "pokoj". Mozno aj preto, lebo nie su nauceni otvorene sa porozpravat (v svojej povodnej rodine sa to napr. nedalo, bali sa) a nevedia povedat - toto sa mi paci, toto nie, toto by som si zelal, toto nie, co ty myslis? Po odchode zistia, ze pokoj nemaju a zloba a nenavist v nich ostava. Mozno aj preto odidu, ze cakaju, ze niekto iny za nich bude riesit problemy, postara sa o nich. V povodnej rodine vsetko riesia autoritativny rodicia a tridsiatnici deti ziju stale s nimi.
Niekto tu napisal velmi mudro - rozvod krizu nieriesi, pretoze pride porozvodova kriza.
Vynimkou je podla mna fyzicke nasilie a tyranie, tam to vyriesi len rozvod 😒

filipal
2. feb 2012

@viera27 to jasne! 😀 🙂 🙂 🙂
ale nastastie tomu mojmu tusim svokra vyhovuje viac ako ja....takze to pojde stale k lepsiemu.... 😅

mawiya
3. feb 2012

@giorgiogrados no držím ti palčeky, aj keď ja som bola asi taká istá manželka :P. Ale samozrejme až potom, čo si môj teraz už ex našiel iné "záujmy". Ak bolo treba pomohol s upratovaním, varenie je jeho koníčkom a musím uznať, že varí naozaj fantasticky 🙂, vybavil čo treba ale... S deťmi sa zahral len keď som naziapala. Pre neho bol dôležitejší počítač ako deti. A tak ako náš vzťah chladol, aj ja som sa stávala odmeranou. Už ma nebavilo nič, ani upratovanie ani varenie. A všetko som ukončila po tom, ako ma podviedol a ja som to nezvládla a navrhla rozvod. A on naším deťom rozprával ako ho maminka neľúbi a preto ide bývať k inej tete. No vydieranie ako sviňa a to moji chalani boli približne vo veku tých tvojich. Detské srdiečka sú veľmi citlivé. a ak je tvoja manželka naozaj taká necitlivá k deťom, a je jedno či sú adoptované alebo nie, tak s tým musíš niečo urobiť. Ja by som dokázala ľúbiť akékoľvek dieťa, či je moje vlastné alebo nie. Keď mám na víkend synových spolužiakov, tak sa ku nim správam rovnako ako k mojim vlastným. Aj pusa pred spaním 🙂 či sa im to páči alebo nie. 🙂 Takže psychiatrička pre tvoju ženu je len začiatok. Veď predsa nemôže dieťaťu odoprieť jesť, ak samo prehlási, že je hladné. Chápem, že máš toho veľa, ako zabezpečiť rodinu, väčšina ľudí na slovensku máme rovnaký problém a to sú financie. Aj moji chalani by jedli iba bagety a pizzu a pili colu. A chodili do mekáča. No nemôžem im to dať vždy. Ale chápu to. Nie je dôležité čo dáš synom jesť ale ako im to predložíš. Ak si spolu pekne sadnete večer k jedlu, hoci aj ku grísu, tak si vytvoríte vzťah, ktorý vám budú mnohí závidieť. Ak o to tvoja žena nebude mať záujem, tak ju nenúť. Dôležitý si ty a tvoje deti. Prajem veľa šťastia.

hanahsuza
5. feb 2012

@maminuska Muž potrebuje ženu ktorá je všestranná..
Žena by mala mať cit pre rodinu a k domácnosti, ale zároveň by sa mala o seba starať a udržiavať sa, obaja partneri by mali mať spoločný čas, ale aj čas pre seba, svoje záujmy a priateľov, ženy ktoré sú usmievavé sú pre mužov atraktívnejšie ako ženy ktoré sú večne ufrfľané..no záleží i na mužovi, lebo nie je muž ako muž a nie je dobré hádzať perly sviniam..(perly- snaživé,úžasné no nedocenené ženy)

janusa_
5. feb 2012

Necitala som velmi diskusiu co sa tu rozobera, ale moj partner mi stale- i ked sa pohadame tvrdi ze by ma dokazal opustit len vtedy ak by vedel zeby som bola bez neho stastnejsia 😅