icon

Prečo nás rušia deti v reštaurácii?

31. okt 2023

To len mne prekaza, ked sa chcem vklude najest v restauracii a vytaca ma, ked tam vrieskaju male deti tak, ze si nepocujem vlastneho slova? A este sa ofuci matka, ktorej slusne poviem, ze nevsimli ste si, ale vase dieta tu obtazuje ludi, ktprinsa prisli najest? Nie, nie som tolerantna voci rodicom, ktorych dieta si vyzaduje pozoronost ( ktoru zrejme nedostava) tymto sposobom

brezza
31. okt 2023

@koniarova bolo to aj v televiznych novinach. Bol to krst deti a viacere zeny tam normalne kojili v kostole, aj v prednych laviciach. Potesilo ma to aky je papez tolerantny.

terezka1947
31. okt 2023

@fantaghiro21 nemám prečo vychovávať iné deti,nikdy som to ani nerobila,ani by som si to nedovolila. Na to má každe dieťa svojich rodičov.
Mám skúsenosti s detičkami s rôznymi poruchami,dokonca aj s Touaregsyndromom,atď.
A napriek tomu budem tvrdiť -alebo napíšem inak,použijem slová kamošky,pedopsychiatricky.
Radšej si mnohí rodičia prídu pre dg ako by si dali tú námahu a snažili sa vychovávať. Lebo toto za nich nikto neurobí.

cafelatte
31. okt 2023

Ja si všímam že maloktoremu rodičovi vadí krik a skrekot vlastného dieťaťa, potom rozmýšľam ci nemám ja príliš prísnu výchovu.

Kojenie s vyvalenym psnikom🙈 , neviem co tie ženy k tomu vedie..

brezza
31. okt 2023

@pe_mi ty ako dospely clovek aj s tvojim muzom sa snad viete ovladat. Par mesacne dieta, tieto svoje potreby (mimochodom ide o hlad, nie o sexualny chtic) ovladat nevie. Stale nevidis rozdiel?

pe_mi
31. okt 2023

@brezza stále nevidím rozdiel,rozhodnutie nie je na dieťati,ale na jeho dospelej mame (dospelí ľudia sa predsa majú vedieť ovládať,vsak že ).prehodím cez prsník plienku ,poprípade odídem a vrátim sa.ved je to predsa dospelá žena, ako ty hovoríš ,však že 🥳

brezza
31. okt 2023

@pe_mi rozdiel je snad v tom, ze uspokojuje potrebu dietata. Za par minut sa dieta nakoji a je po placi. Ten podla mna ludi na omsi obtazuje viac ako to, ze niekto koji.

banderaska29
31. okt 2023

prosím Ťa, sex je pud ženy a muža na ukojenie svojej sexuálnej túžby. dojčenie je krmenie hladného bábatka. prečo by sa mala mamička zakrývať, ked dojčí svoje dieťa. ty si tiež zakrývaš hlavu, keď ješ na verejnosti ? ja nerozumiem mentalite človeka, ktorý stále zrovnáva tieto dve neporovnatelné potreby. prsia nie sú sexualny objekt, ich existencia u žien spočíva v dojčení.
@pe_mi

lauriik
31. okt 2023

Ja ked idem do peknej slusnej restauracie tak jedine bez deti. Pretoze beriem ohlad na ostatnych hosti, ktory sa chcu vklude najest a oddychnut si (a ja samozrejme tiez) a nie pocuvat moje deti. Byt zavrety s uvrestanym dietatom v restike je hrozne pre vsetkych zucastnenych vratane toho dietata. 😏 S detmi chodim do restauracii hlavne cez leto ked sa da sediet vonku, je tam detske ihrisko a mam ich kde "vypustit".

fantaghiro21
31. okt 2023

@terezka1947 so vsetkym co pises suhlasim..je to aj tak ako pises,ked je dieta nezvladnutelne kvoli zlej vychove...,ale aj ta druha strana,o ktorej pisem...
Vidim to aj ja necinnost niektorych rodicov , no zial...
Mam "len" 3 deti, dcerky 6 a 4 rocne a syn 0 mesiacov.
Ci som si ich dobrr vychovala alebo vychovam je stale otazne...moze sa to otocit...
Preto neodvazim sa vyhlasit,ze su dobre vychovane.ale asi ide o tu snahu a venovanie sa im...

pe_mi
31. okt 2023

@banderaska29 nesúhlasím, tak ako ty nesúhlasiš so mnou 🥳

babulkomale
31. okt 2023

A o akej krajine pises? Lebo na Slovensku je to tazka pohoda. Tu vacsina rodicov co vidim sa snazi ich naucit, aby sa vedeli spravat.
Ale take arabske deti, to je ina kava! To by ta aj slaktrafil asi. Tie mozu doslova vsetko, aj ta zrazit na bicykli a rodicia sa usmievaju.

majlo1234
31. okt 2023

Deti by mali byt sucastou spolocnosti. Nie je spravne zavierqt sa s nimi doma. Maju sa socializovat, postupne ucit spravat, rovnako ako ich rodicia maju pravo ist sa najest/dat si kavu/dokonca cestovat lietadlom😭 nevravim, ze je detsky rev prijemny, ale aby som sa nad nim takto pohorsovala…a o tom kojeni uz ani nezacinam, sa tu robi z desiatich centimetrov odhalenej koze taka hysteria, ze to snad ani nie je mozne

pkgirl30
31. okt 2023

chyba je v rodičoch, nie v deťoch to je jasné. Ale ak sú aj neposlušné, doma ich k tomu nenaučíte ako sa správať v reštaurácii. domov je úplne iné prostredie. ak je to rodič ktorému je to jedno ako sa jeho dieťa chová tak treba prevychovať rodiča. ak sa rodič snaží vychovať svoje dieťa k slušnosti v spoločnosti ale to dieťa je ťažko zvládnuteľné ani to nie je riešenie aby sa zavreli doma medzi 4 steny. Rodičia tiež túžia po spoločnosti ale aj tie ťažšie zvládnuteľné deti sa potrebujú socializovať.

mimi3008
31. okt 2023

@tosomja Prvy normalny koment. Obzvlast niekedy nejak nasilne utisit male deti batolata moze viest k ich este vacsiemu odporu

terezka1947
31. okt 2023

@fantaghiro21 ...presne tak som to myslela.
Mne krik cudzích deti nevadí,je to divné,ale nie.
Keď mi niečo vadí,tak je to absolútne "nevidím,nepočujem" ich rodičov.
Lebo keď sa rodič snaží....a je situácia aká je,tak som rada,že nie som v tej situácii ako rodič ja a obdivujem toho rodiča,keď to s kľudom rieši. Či niekedy so zufalstvom-ale tiež má môj obdiv.

babulkomale
31. okt 2023

Hlavne ze v skole, ktora je povinna a deti tam sediet musia, sa toleruju vrieskajuci psychopati, ktori narusaju vyucovaci proces a cely kolektiv a sposobuju stavy uzkosti u deti a ucitelov. Tam sa treba inkluzovat a pozitivne interagovat a solidarne integrovat za kazducku cenu.
Ale babo v restauracii nam prekaza.
Bravo!

terezka1947
31. okt 2023

@babulkomale no to je druhý extrém.
Mali sme vo vedľajšej triede jedno dievča,7rocnik,ubližovalo iným,kradlo,dokonca žiletky nosila a ohanala sa nimi často,porezala po tvári spolužiaka,lebo jej odmietol dať opísať domácu.
A ešte ten chlapec mal pokec so psychológom,že sa k nej zle zachoval.
Deti sa báli chodiť do školy,čo jej zase prepne.
Po cca roku to rodičia vyriešili tak,že všetci nechali deti doma,kým to nezačne škola riešiť. Dovtedy ich nikto nebral vážne.

kp7333
31. okt 2023

Myslim, ze sa treba riadit zdravym sedliackym rozumom: ak ocakavam romanticku veceru pri svieckach, vyberiem si lepsi podnik, kde rodiny s detmi urcite nepridu uz len kvoli ponuke jedal a cenam. Nepojdem do pizzerie ci restauracie s detskym kutikom. Naopak s detmi volim miesta, kde sa nebudu nudit a kde sa najeme rychlo, bez zbytocneho cakania - napr. foodcourty v nakupnych centrach, s najmensimi detmi idealne jedalen v ikea, kde je aj detsky kutik, aj kutik na kojenie a prebalovanie. A tam mi potom nevadi ani krik, ani plac (pokial neplace to moje).

cervenaruza123
31. okt 2023

Mne vadi velmi vela veci, ale tak ked je clovek v spolocenstve, tak jednoducho sa stavaju kadejake veci. Ukricane deti, hadajuci sa ludia, mlaskajuci, kadeco, co mi nevyhovuje. Da sa povedat, ze pokial chcem fakt svoj klud, tak ostanem doma. A pokial idem von, tak ratam s tym, ze nieco neprijemne sa stat moze. Ak ma to prilis obtazuje, idem do ineho podniku. Nemozme druhym rozkazovat ako sa maju spravat, pokial na to vyslovene nema napriklad podnik pravidla. Aj sa da podla toho vyberat podnik, v niektorych deti nie su vitane a niektore su prisne specializovane a niektore skupiny ludi tam jednoducho ani nezavitaju. Ja sice mam svoj nazor na vychovu a podla toho vychovavam, ale je normalne ze niektori ludia maju iny nazor a vychovavaju inak. Vadi mi to, ale nic sa s tym neda robit, pokial na upozornenie matka len pokrci plecami, ze nevadi. Zasahujem len pokial dotycne dieta priamo obtazuje mna ci moje dieta alebo berie nase veci. A vtedy zasahujem razne, ale pokial dieta otravuje svojich rodicov alebo je hlucne, to je uz ich starost. Nikdy nevieme co za tym je, nie vzdy to je len o nezodpovednosti rodicov, niektore deti su neupokojitelne alebo maju diagnozy a niektori rodicia sa snazia, ale raz za cas im proste dojdu nervy a nemaju energiu to dieta zase davat dl laty, tak jeden vecer ho nechaju vrieskat, ale oni sa v klude najedia. Nikdy clovek nevie ako to presne je. Ja si sice myslim, ze je to u vacsiny problem hlavne v style vychovy, ale clovek naozaj nikdy nevie

ndrag
31. okt 2023

Mna tie deti nerozculuju vobec aj ked kricia, viac ma rozculuju ich rodicia... A najhorsie je, ze tejto sebeckosti a tomu, ze si mozu robit vsetko a nebrat ohlad na druhych ucia aj tie deti.

tosomja
Autor odpoveď zmazal
zafir01
31. okt 2023

Aj mne to vadí ..a to mám 3 svoje . A keďže viem ,aké sú , ideme do restiky so všetkými naraz minimálne . Práve kôli ohľadu na druhých .
Presne má to vždy napadne ,že keď ja mám doma džungľu ,nemusia ju počúvať aj ľudia ,čo si chcú možno raz mesačne užiť večeru či obed v reštaurácii 😂😂😂

cookie29
31. okt 2023

Nikdy som si neuvedomila, aka je tato spolocnost netolerantna. Uprimne, kto najde na dietati vypinac, dajte si to patentovat. Brala by som. Deti su deti a nie mali dospeli, ano su rodicia, ktori maju kludne deti a ini zive striebro a nie je za tym len vychova. Nehovorim, ze v dnesnej dobe nie su rodicia, ktori to maju na haku, respektive taki co robia z deti Pana Boha... taki lezu na nervy aj mne. Ale toto je privela.

Nebudem sediet doma len preto, ze mam deti, aj tie potrebuju do spolocnosti. Som nesmierne vdacna, ze kedysi sme sa zastavili v restauracii (neplanovane) a ked mi casnik ponukol drobcovi jedlo bolonske spagety a ja som prevratila ocami, ze to im vsetko zaspini, tak sa zasmial, povedal, ze oni s tym problem nemaju, dokonca priniesol este obrusok aby sa maly nezaspinil, ze sa to lahsie vyperie ako oblecenie.

Akoze ked idem do restauracie vecer, tak deti zostavaju doma, pretoze vecer potrebuju klud a ist spat a nie unavene vysedavat v nejakom podniku. Vacsinou chodime cez obed, na ceste a podobne. Placuce dieta v lietadle, je mi luto rodicov, pretoze si predstavim, aky stres zazivaju prave kvoli takymto postojom. Kde sa stratila troska empatie? Namiesto hnusnych pohladov na rodicov ci deti, ktore urcite nepomahaju, troska empatie? Nikomu z Vas sa to nestalo? A potom sa tu na MK cudujeme, kolko zien si po sebe necha skakat, akceptuje to ci ono a podobne, ale ved od malicka by sme podla nazorov mnohych, mali potlacat emocie a prejavy.

Zlata stredna cesta....

tosomja
Autor odpoveď zmazal
basulaak
31. okt 2023

Jasne ze to vadi cloveku aj mne. Toboz kym som deti nemala. Ale az tak mi to nevadi ked vidim, ze rodicia sa snazia a robis co mozu ale aj tak to nepomaha. Vtedy s nimi sucitim a skor sa na nich sucitne usmejem. Ked maju rodicia na haku tak to je ina story. Nam takto maly chytil rapel ked sme pristavali. Jediny vrieskal na cele lietadlo ako zmyslov zvaveny. Ja spotena robila som co som mohla. Putovali k nam od ludi lizatka, cukriky…nic nic nefungovalo. Nechcel byt priputany. No a vysvetlim to ja 2 rocnemu so vzdorom? Tak chudaci ludia trpeli. Bolo mi trapne ale niektori ludia nas chapali. Ked sme pristali podla mna tlieskali vsetci nam a nie pilotovi.

pe_mi
31. okt 2023

@basulaak 😁😁

tosomja
Autor odpoveď zmazal
majlo1234
31. okt 2023

@cookie29 presne, a najviac ma zarazaju mamicky, ktore toto odsudzuju. Ja som s tym nikdy problem nemala, ani pred detmi, ale mala som bezdetne kamosky, ktore neznasali jaciace deti a mindzovali na nich v restikach a lietadlach. Teraz, ked maju svoje, zmenili retoriku😂 nikto s bormalnym sebavedomim sa nebude predsa styri roky zatvarat doma s deckom, len aby niekto cudzi nemal pokazenych par minut vecere. Teraz s takymi rodicmi skor sucitia, pripadne su radi, ue to jaciace decko nie je ich starost

mimi3008
31. okt 2023

@tosomja Tak vies, tieto diskusie na MK su ako sa povie - kade vietor, tade plachty, dvojaky meter na muzov a zeny a pod....

zuzitko74
31. okt 2023

Mne detičky v reštaurácii nevadia. Možno mám len šťastie, že som sa nestretla s extrémne vyvádzajúcimi deťmi, takže je možné , že nereagujem úplne k téme.