icon

Prečo nás rušia deti v reštaurácii?

31. okt 2023

To len mne prekaza, ked sa chcem vklude najest v restauracii a vytaca ma, ked tam vrieskaju male deti tak, ze si nepocujem vlastneho slova? A este sa ofuci matka, ktorej slusne poviem, ze nevsimli ste si, ale vase dieta tu obtazuje ludi, ktprinsa prisli najest? Nie, nie som tolerantna voci rodicom, ktorych dieta si vyzaduje pozoronost ( ktoru zrejme nedostava) tymto sposobom

Strana
colsami
31. okt 2023

Suhlas, a este rodicia na nich pozeraju a usmievaju sa na svojho uvrieskaneho Janicka ktory obtazuje cele okolie s pohladom "ach aky je rozkosny a svojhlavy, ten sa v zivote nestrati". Toto ked vidim tak ma ide porazit.

Nielen v restauracii ale hocikde. Dnes uz vychova dietata je pre niektorych rodicov pomaly tyranie a obmedzenie na osobnej slobode.

luccija
31. okt 2023

Áno, veľmi.A hlavne večer o 19-20 v obchodoch kde nakupuje celá rodina a naháňajú uplakane deti po obchode.Asi už starnem😝voľakedy ma to tak neiritovalo.

17alexis
31. okt 2023

Aj mňa to vytáča a to mám doma dieťa, ktoré je aj často upíšťané ako každé iné dieťa. 🙂 Preto zatiaľ malú do reštiky nebrávam. Mňa však skôr vytáčajú rodičia, ktorí si nevedia upratať svoje deti.

maca1984
31. okt 2023

Vadia mi skôr rodičia ktorým nevadí to, že ich dieťa vreští na celú reštauráciu, že obieha stoly, sťahuje veci zo stola atd, proste- ruší iných ľudí. Hlavne že oni si "v kľude" vypijú kávičku, zjedia večeru a ostatní " trhnite si".

levandula7
31. okt 2023

Tiež to nemám rada, nielen v reštaurácii, ale aj na ulici, v dopravných prostriedkoch, kdekoľvek. Najviac ma zaráža, že to tí rodičia dokážu ignorovať a nijak nezasiahnuť. Je to mimoriadne bezohľadné.

Kedysi som pracovala v reštaurácii a bola som viackrát svedkom toho, že hostia sa otočili vo dverách, lebo videli vyčínanie detí, ktoré nikto nekorigoval, dokonca nám raz jeden chlapec počúral čalúnenú sedačku a matka sa ani neospravedlnila, prišla si na bar vypýtať igelitku na mokré veci a bez slova odišili.. Proste vrchol neúcty, drzosti a pocitu nedotknuteľnosti, len preto, že som matka.

Uvítala by som, keby existovalo viac prevádzok, ktoré sú adult only - kaviarne, reštaurácie, hotely.. dnes je to, bohužiaľ, protizákonné, z dôvodu diskriminácie. Verím, že do budúcnosti k tejto zmene dospejeme.

doris11
31. okt 2023

Sama mám deti ale súhlasím, tiež to nemám rada. Keď ideme do restiky tak proste musi byt v klude alebo ideme do restiky kde je aj detsky kútik aj keď aj to má niekedy štve lebo niektorí rodiacia tam vypustia deti za celu dobu sa na nich ani očkom nepozrú a ich deti tam skáču ako opice .. ked už to je malé babo, alebo sa dieťa buchne a vidím ze rodičia sa snažia ho ukľudniť tak ok. Ale keď vidím ze rodičia to majú úplne na haku tak má to vie vytočiť 😂

lili1313
31. okt 2023

Deti znasam len vlastne, vreskot ma otravuje, ale zase nejako sa s tým v restauracii nestretavam. Skor vidim uz batoľatá na mobile a to si pomyslím svoje. Vynimocne si pamatam, ze nejake dieta malo na dovolenke klasicky vzdorovity záchvat a to som sa akurat tešila že nie je moje a nemusím to riesit.

tosomja
Autor odpoveď zmazal
annm81
31. okt 2023

Ako matka dvoch detí, z toho jedného poriadne náročného a uplakaného, musím povedať, že ma to veľmi obťažuje.

Detský plač je strašne iritujúci a uvreštané staršie deti ešte viac. Úprimne neznášam, keď počujem hluk od susedov, keď také dieťa sedí vo vlaku hneď za mnou, keď bábo reve na úrade. Hoci to neznášam, chápem, že v danej situácii by som to mala prehliadnuť , lebo matka nevyhodí dieťa z vlaku von oknom. Sťažovať sa nepomôže, dokonca mnohým uškodí - lebo keď sa suseda snaží o tretej ráno ukľudniť dieťa, moje trieskanie na radiátor len zväčší jej zúfastvo.

Ale ak niekto nekoriguje deti v reštaurácii, nevyjde s bábom von z divadla, prebaľuje na sedadle v lietadle atď. zaslúžil by si prefackať - a to je len veľmi mierne vyjadrenie z mojej strany.

minenkak
31. okt 2023

Včera som stála v obchode pri pokladni kopec ľudí a za mnou rodinka s deťmi,jedno malé asi pol ročné a to druhé asi desať,malé nervózne veľký rozsanteny,no hluční boli,som sa dva krát tak hnusne pozrela dozadu,že po druhom raze poslali veľkého von ,ale aspoň že si uvedomili

diewcatqoo
31. okt 2023

Ano, prekaza mi to. Ale viem sa vcitit aj do toho rodica. Kazde dieta ma obcas blby den a ak vidim, ze rodic aktivne riesi to, aby ostatnych jeho dieta neobtazovalo, tak ok. Ale ak je to rodic, ktoremu je uplne v pazi, ze spravanie jeho dietata obtazuje vsetkych naokolo, tak toto ma vie vytocit.

pe_mi
31. okt 2023

@levandula7 hotely adult-only predsa fungujú,nie je to protizákonné.asi si myslela,že by si to kľudne rozšírila aj na ďalšie prevádzky .
Ja mám deti,ale také ,ktoré beriem všade,na masáž, kozmetiku,do obchodov, na rodičovské.na stretnutie majiteľov bytov a podobne.ja som názoru ,že sa tam učia disciplíne a tomu ,čo si môžu dovoliť a nemôžu,čo s patrí a čo nie.ja mám poslušne deti,teda môžem povedať.

jesenzima
31. okt 2023

Je to síce mimo kriku deti, ale ja som raz zažila matku, ktorá svoje pokakane bábätko začala prebaľovať na stole v reštaurácii počas obedov, a keď sme ju upozornili, že je to nevhodné tak sa odula, a odišla s tým, že už k nám nikdy nepríde 🤷

tosomja
Autor odpoveď zmazal
doris11
31. okt 2023

@tosomja nechcem aby to vyznelo zle ale proste keď mám dieťa ktoré sa nevie správať, tak už si to jedlo objednam domov ku telke
Nás maly je celkom kludas ale tiež sa vie správať ako taká “opica” .. keby trieskal v restike o tanier ze chce jest a aj cez napomenutie by neprestal no prepáč ja by som odišla a zobrala si jedlo domov pred telku.

lalilla
31. okt 2023

Tie deti ani zato nemozu ale rodicia. Este mensie sa tazsie asi pacifikuje ale starsie uz by si mali upratat, ale nie, lebo si myslia ze ich deti su rozkosne, su, ale len pre nich.
Minule v potravinach sa nahanala mama s jednym starsim po obchode a druhe tlacila v kosiku a nahlas si spievali…ako fakt mam pocit ze ludia si myslia ze zato ze maju deti sa vsetko teraz okolo nich bude tocit.
Kamoska ma maleho velmi neposedny, a ked v kaviarni zacal vymyslat az moc, ze si nevedela rady odisli sme. Tak by to malo byt

lucia13022023
31. okt 2023

Ja som zažila situáciu v robote, keď som brigadovala ako čašníčka v restike. Kolegyňa brala terinu s polievkou teplou, jedna mamička si tam naháňala dieťa ktoré akurát vrieskalo na celu restiku, a akurát to 2 ročne dieťa cca vbehlo pod nohy kolegyni a ta spadla aj s terinou, vyliala sa a dieťa sa jej šmyklo na horúcej polievke, a ešte ta mama bola urazená ze jej dcére reštaurácia spôsobila úraz. Nie len ze to obťažuje, ale môže sa stať aj takéto niečo. Proste ja skm tiež názoru, ak dieťa nevie vydržať a správať sa, nech tam nechodia.

tiezjedna
31. okt 2023

Ja to neznášam v lietadle... tam nie je kam utiecť 😀

hortenziaj
31. okt 2023

Keď ta to obťažuje, tak nechoď do restiky kde sú deti. Niektorí rodičia sa aj snažia ale nie vždy to tomu dieťaťu vysvetlíš, nepomáha nič. Proste mňa irituju iné veci a žijem s tým, napr fajčiari co si zapália hocikde a je im to u prdele ze to ostatným smrdí, a to je vec co vedia ovplyvniť, nie ako rodič dieťa (nie vždy, niektorí rodičia sú drzý a seru a svoje deti

pe_mi
31. okt 2023

@tiezjedna áno,to asi každému vadí.len tomu sa nevyhneme,ak sa chceme presunúť do destinácie.a plus ten tlak ,hluk.je to deckam niekedy nepríjemne.toto jedine sa dá ospravedlniť.akoze choďte si do destinácie autom,to nie..

pribinak
31. okt 2023

@tosomja keď mam dieťa ktoré nedokáže sedieť ani chvíľu na zadku, normálne sa správať bez revania a hucania, tak nechodím po restikach ale objednam si jedlo domov

Proste najskôr ho naučím sa správať sa a až potom chodím do restiky

Je to proste obrazujuce.

Zažila sim v Taliansku našich krajanov, ktorých asi 4-5 ročný chlapec sa vyčural do kvetináča a rodičia sa na tom strašne zabavili

vanilkovazmrzka
31. okt 2023

Nie si jedina, tiez to neznasam. A plne podporujem prevadzky, ktore maju vekove obmedzenie na vstup (resp zakaz deti).

Tiez si nechodim kavickovat do detskeho kutika.

tosomja
Autor odpoveď zmazal
tiezjedna
31. okt 2023

@pe_mi to je jeden prípad, potom tu máme presne ten typ rodičov, ktorí nechajú decko vrieskať a otravovať ľudí v reštaurácii, aj v lietadle. Tých som mala skôr na mysli.

muskazlata90
31. okt 2023

Áno, aj mne to vadí a mám deti. Moje dieťa by nevydržalo vkľude v reštaurácii, keď jeme. Preto sme ho brali iba tam, kde bol detský kútik alebo vonkajšie ihrisko. Škoda, že nie je viac takýchto zariadení. Ak som sa výnimočne chcela najesť vo foodcourte a nevydržal, dali sme mu pozerať rozprávku. Teraz má 6 rokov a už sa vie správať. Bol so mnou aj na obedovom menu, keď bol so mnou v práci a chodíme bežne na pizzu, výnimočne McDonald's. Predpokladám, že autorka sa nestažuje na bufet na kúpalisku, vyslovene jej išlo o reštauráciu, kde si chce človek oddýchnuť a dobre sa najesť.

lili1313
31. okt 2023

@lalilla tak ale možno vďaka tomu že to mensie spievalo, tak aspon nevrieskalo 🙂

lili1313
31. okt 2023

Neviem zeny, ja deti nejak vseobecne nemam rada, prebaľovanie na stole v restauracii je grc ale zase netreba ani na vsetko zazerat. Ako niekto vyssie píše ze hlucna rodina pri pokladni... No a co, nie je to wellness. Zisťujem že som ozaj tolerantná.. :D

minenkak
31. okt 2023

@lili1313 no mne vadia decká strašne a zazeram vždy,ja voči deťom niesom absolútne tolerantná

hederamonstera
31. okt 2023

Opat fakeova tema na rozprudenie diskusii…ci to len ja vidim taketo temy?

martinka13
31. okt 2023

Súhlasím s Tvojim príspevkom. S deťmi si majú rodicia spraviť poriadok. Keď to nezvládajú, nech jedia doma. A že kde sa to majú naučiť, keď nebudú chodiť do reštaurácie? Nech idú, keď sú na to pripravené.

Strana