Prečo nefunguje ukazovateľ kilometrov?
Ahojte 🙂 možno to sem nepatrí ale skúsim..čo môže byť problém ak mi prístrojová doska ukazuje len takto alebo vôbec km ? Idem zachvíľu na stk a chcela by som to dať dokopy..máte nejaké skúsenosti ?

Ak ti neukazuje rychlost,môze byt tachometrove lanko utrhnute.Ak myslis pocitadlo kilometrov,tak ak neukazuje rychlost,nemôze pocitat kilometre.Ak rychlost ukazuje a nepocita,tak asi odisla elektronika.Da sa vymenit,zohnat zo srotoviska a skuseny mechanik to bez problemov vymeni.
Všetko ukazuje len km a otáčky nejdú
@tundra
Ake to je auto?Môze to byt tachometrove lanko.
Posli znacku a vin,kuknem do schemy.
Peugeot 206cc vin: VF32DNFUF41698085
@tundra
Mne na starom forde neukazovalo km a nepreslo stk. Ale tebe ukazuje ine ten kluc. S tym stk je to vsade inak, u nas su prisni.
@la_dolce_vita práve toho sa bojím tiež,lebo ja som auto už kupovala takto takže neviem kde môže byť chyba ale skúsim všetko čo sa bude dať
Vyzera,ze to je casta chyba u tychto aut.
Pozrel som fora,skus zaradit spiatocku a ak nesvieti spiatockove svetlo,môze to byt poistka c.32. 10.A.Ak spiatocka svieti,odisla elektronika a treba vymenit cely tachometer.V znackovom servise pisali nieco okolo 600-700€,ale to bolo v roku 2006-2007.Ty mas r.v.2001 vsak,1,6 benzin,81kw.Na ebay sa da kupit tachometer od cca.40€+postovne.Vymena by nemala byt zlozita,podla tych, co pisali vo fore.
https://www.ebay.de/sch/i.html?_nkw=peugeot+206...
Kamarat mi s tym isiel niekam do zapadakova a prešiel, potom som to ja riesela cez znameho u nas v pp a bez sance, hoci by som si aj priplatila, ak ma chapes..🙂
Neukazuje km - mas na mysli to, ze je necitatelny displej, alebo ze ta hodnota sa nemeni hoci s autom jazdis?
A ano, ak je tento udaj necitatelny, tak neprejdes technickou kontrolou, rovnako tak za nefunkcny otackomer a svietiaci klucik. Urcite treba ist do servisu a teda nechapem, ze takto si to auto uz kupila 🙈
@la_dolce_vita toto nie je o prisnosti ci benevolentnosti pri tk - technik je povinny zapisat km a pri emisnej vytaca motor do urcitych otacok - tu to nema ako spravit, plus auto jasne signalizuje chybu. Takto benevolentni uz nemozu byt nikde, STK su uz dost dlho pod prisnou kontrolou a toto uz nikto riskovat nebude.
@sissy27 no vazne, ako pisem vyssie, dalo sa to, ked vies kde/nechcem konkretizovat. To auto nemalo displej roky rokuce. Ja som ho kupila prave od toho znameho, on mi to aj vybavil, no na dalsej u nas uz sa nedalo.
AUTORKA, postuduj na webe fora peugeot clubov (velmi obsazne su .cz) a popozeraj o tomto presnom probleme (vseobecne na Peugeotoch 206 aj inych). Urcite tam budu popisane priciny, riesenia a najma - chalani mikroelektronici, ktori to vedia opravit. Ak bude potrebna vymena celeho zdruzeneho pristroja (tachometra) nemusi byt taka jednoducha (vela variant pristroja, potreba jeho nastavenia - nakodovania a rozumne by bolo bud dat na novom nastavit aktualny pocet najazdenych km, alebo zapisat vymenu do servisnej knizky s povodnym aj novym stavom pocitadla).
Cize ako prve ries opravu tvojho zdruzeneho pristroja (znackovy servis to, samozrejme, nedokaze (len extremne draha vymena), preto tie fora Peugeot a sikovny mikroelektronik). Casto to byvaju len tzv. "studenaky" (utrhnute letovane spoje) na plosnom spoji pristroja, ale casto sa aj menia samotne displeje).
@tundra jeden mi odporučil aby som kúpila tachometer taký istý ako mám v aute podľa kódu lebo že mi to nenaskočil ak nebude taký istý ale podľa toho kódu som nenašla ani jeden taký istý tachometer..
@madeincssr tachometer nacita km z riadiacej jednotky a vzdy vyssiu hodnotu.
Posli mi ten kod
AUTORKA, do tohoto (kupy ineho tacho) sa sama nepustaj. Ked tak dobry (podla referencii) Peugeot/Citroen elektrikar, ale este pravdepodobnejsie mikroelektronik (opravar riadiacich jednotiek a tachometrov) cez peugeot fora na webe. Niektori vyzaduju zaslat/doniest im uz vymontovany zdruzeny pristroj.
@madeincssr riziko je vzdy,ked kupujes pouzite nahr.diely...
@la_dolce_vita no vazne, pred rokmi sa dalo vselico a presiel ti kadejaky srot 😉 dnes uz sa neda skoro nic, stk su pod kamerami, nahodne online kontroly atd. Na stk som v podstate doma, viem o com pisem…
@sissy27 inac je smutne,kam sme dospeli s stk.
Minuly rok som bol so Simsonom 51.S lekarnickou som musel mavat ako na 1.maja,aby to bolo vidiet na kamere🙈.Ked mi to technik povedal,skoro som odpadol,ukazte to na kameru...naco su tam ti technici...Som uz vyse 11.rokov mimo sk,ale vsetko sa dako meni k horsiemu...To,ze su prisny na stk mi nevadi,ale ze ich musia kontrolovat,to je ina kava.Kto kontroluje tych,co kontroluju kamery...
@tundra v rakusku pokial viem chodis na tk kazdy rok, nie kazde dva ako u nas… a keby si svoju robotu technici robili poctivo aj v minulosti tak ako mali, tak by nepotrebovali byt kontrolovani 🤷♀️ ale tak to je take slovenske, odrbavat kde sa da a potom sa cudovat, preco musi byt kontrola, ze?
Na niektorych stk nechavas auto technikovi a v klude si mozes vypit kavu, inde musis spolupracovat, staci si vybrat.
Treba otvoriť fotku ukáže ju kvalitnejšie
Nasiel som opravu,ale neviem ako je to dôveryhodne..
https://ecude.cz/peugeot/přístrojová-deska-disp...
Ďakujem za ochotu skúsim 🙂
@tundra
Este poguglim,ale asi by som dal opravit,ako kupit nieco bez zaruky..
Tento predava origo diel,ale ma zle hodnotenie
https://www.ebay.de/itm/224301818881?itmmeta=01...
Okrem toho svietenia spiatočky by som skontrolovala aj svietenie brzdových svetiel - niekedy robí šarapatu aj zalepený spínač pod brzdovým pedálom.
A určite by som prekontrolovala aj poistky v poistkovej skrinke.

je to preto,že máte byť na serviske ( preto ten kľúč). Urobiť servisku a km sa objavia.