icon

Prečo nefunguje ukazovateľ kilometrov?

19. máj 2024

Ahojte 🙂 možno to sem nepatrí ale skúsim..čo môže byť problém ak mi prístrojová doska ukazuje len takto alebo vôbec km ? Idem zachvíľu na stk a chcela by som to dať dokopy..máte nejaké skúsenosti ?

Prečo nefunguje ukazovateľ kilometrov?
Strana
z2
btus
19. máj 2024

je to preto,že máte byť na serviske ( preto ten kľúč). Urobiť servisku a km sa objavia.

tundra
19. máj 2024

Ak ti neukazuje rychlost,môze byt tachometrove lanko utrhnute.Ak myslis pocitadlo kilometrov,tak ak neukazuje rychlost,nemôze pocitat kilometre.Ak rychlost ukazuje a nepocita,tak asi odisla elektronika.Da sa vymenit,zohnat zo srotoviska a skuseny mechanik to bez problemov vymeni.

autor
19. máj 2024

Všetko ukazuje len km a otáčky nejdú
@tundra

tundra
19. máj 2024

Ake to je auto?Môze to byt tachometrove lanko.
Posli znacku a vin,kuknem do schemy.

autor
19. máj 2024

Peugeot 206cc vin: VF32DNFUF41698085
@tundra

la_dolce_vita
19. máj 2024

Mne na starom forde neukazovalo km a nepreslo stk. Ale tebe ukazuje ine ten kluc. S tym stk je to vsade inak, u nas su prisni.

autor
19. máj 2024

@la_dolce_vita práve toho sa bojím tiež,lebo ja som auto už kupovala takto takže neviem kde môže byť chyba ale skúsim všetko čo sa bude dať

tundra
19. máj 2024

Vyzera,ze to je casta chyba u tychto aut.
Pozrel som fora,skus zaradit spiatocku a ak nesvieti spiatockove svetlo,môze to byt poistka c.32. 10.A.Ak spiatocka svieti,odisla elektronika a treba vymenit cely tachometer.V znackovom servise pisali nieco okolo 600-700€,ale to bolo v roku 2006-2007.Ty mas r.v.2001 vsak,1,6 benzin,81kw.Na ebay sa da kupit tachometer od cca.40€+postovne.Vymena by nemala byt zlozita,podla tych, co pisali vo fore.
https://www.ebay.de/sch/i.html?_nkw=peugeot+206...

la_dolce_vita
19. máj 2024

Kamarat mi s tym isiel niekam do zapadakova a prešiel, potom som to ja riesela cez znameho u nas v pp a bez sance, hoci by som si aj priplatila, ak ma chapes..🙂

sissy27
19. máj 2024

Neukazuje km - mas na mysli to, ze je necitatelny displej, alebo ze ta hodnota sa nemeni hoci s autom jazdis?
A ano, ak je tento udaj necitatelny, tak neprejdes technickou kontrolou, rovnako tak za nefunkcny otackomer a svietiaci klucik. Urcite treba ist do servisu a teda nechapem, ze takto si to auto uz kupila 🙈
@la_dolce_vita toto nie je o prisnosti ci benevolentnosti pri tk - technik je povinny zapisat km a pri emisnej vytaca motor do urcitych otacok - tu to nema ako spravit, plus auto jasne signalizuje chybu. Takto benevolentni uz nemozu byt nikde, STK su uz dost dlho pod prisnou kontrolou a toto uz nikto riskovat nebude.

la_dolce_vita
19. máj 2024

@sissy27 no vazne, ako pisem vyssie, dalo sa to, ked vies kde/nechcem konkretizovat. To auto nemalo displej roky rokuce. Ja som ho kupila prave od toho znameho, on mi to aj vybavil, no na dalsej u nas uz sa nedalo.

madeincssr
19. máj 2024

AUTORKA, postuduj na webe fora peugeot clubov (velmi obsazne su .cz) a popozeraj o tomto presnom probleme (vseobecne na Peugeotoch 206 aj inych). Urcite tam budu popisane priciny, riesenia a najma - chalani mikroelektronici, ktori to vedia opravit. Ak bude potrebna vymena celeho zdruzeneho pristroja (tachometra) nemusi byt taka jednoducha (vela variant pristroja, potreba jeho nastavenia - nakodovania a rozumne by bolo bud dat na novom nastavit aktualny pocet najazdenych km, alebo zapisat vymenu do servisnej knizky s povodnym aj novym stavom pocitadla).
Cize ako prve ries opravu tvojho zdruzeneho pristroja (znackovy servis to, samozrejme, nedokaze (len extremne draha vymena), preto tie fora Peugeot a sikovny mikroelektronik). Casto to byvaju len tzv. "studenaky" (utrhnute letovane spoje) na plosnom spoji pristroja, ale casto sa aj menia samotne displeje).

autor
19. máj 2024

@tundra jeden mi odporučil aby som kúpila tachometer taký istý ako mám v aute podľa kódu lebo že mi to nenaskočil ak nebude taký istý ale podľa toho kódu som nenašla ani jeden taký istý tachometer..

tundra
19. máj 2024

@madeincssr tachometer nacita km z riadiacej jednotky a vzdy vyssiu hodnotu.

tundra
19. máj 2024

Posli mi ten kod

madeincssr
19. máj 2024

AUTORKA, do tohoto (kupy ineho tacho) sa sama nepustaj. Ked tak dobry (podla referencii) Peugeot/Citroen elektrikar, ale este pravdepodobnejsie mikroelektronik (opravar riadiacich jednotiek a tachometrov) cez peugeot fora na webe. Niektori vyzaduju zaslat/doniest im uz vymontovany zdruzeny pristroj.

tundra
19. máj 2024

@madeincssr riziko je vzdy,ked kupujes pouzite nahr.diely...

sissy27
19. máj 2024

@la_dolce_vita no vazne, pred rokmi sa dalo vselico a presiel ti kadejaky srot 😉 dnes uz sa neda skoro nic, stk su pod kamerami, nahodne online kontroly atd. Na stk som v podstate doma, viem o com pisem…

tundra
19. máj 2024

@sissy27 inac je smutne,kam sme dospeli s stk.
Minuly rok som bol so Simsonom 51.S lekarnickou som musel mavat ako na 1.maja,aby to bolo vidiet na kamere🙈.Ked mi to technik povedal,skoro som odpadol,ukazte to na kameru...naco su tam ti technici...Som uz vyse 11.rokov mimo sk,ale vsetko sa dako meni k horsiemu...To,ze su prisny na stk mi nevadi,ale ze ich musia kontrolovat,to je ina kava.Kto kontroluje tych,co kontroluju kamery...

sissy27
19. máj 2024

@tundra v rakusku pokial viem chodis na tk kazdy rok, nie kazde dva ako u nas… a keby si svoju robotu technici robili poctivo aj v minulosti tak ako mali, tak by nepotrebovali byt kontrolovani 🤷‍♀️ ale tak to je take slovenske, odrbavat kde sa da a potom sa cudovat, preco musi byt kontrola, ze?
Na niektorych stk nechavas auto technikovi a v klude si mozes vypit kavu, inde musis spolupracovat, staci si vybrat.

tundra
19. máj 2024

@sissy27 ja zijem vo Švajciarsku a nikdy som necakal na stk alebo znacky.Technici si robia svoju robotu,bez poznamok alebo posmeskov.V rakusku som na stk nebol,aj ked som tam 6.rokov zil,neviem posudit,mal som firemne auto.

teki1
19. máj 2024

@tundra Pretože načíta skutočné kilometre,nie tie ktoré boli, keď sa to pokazilo.😉

autor
19. máj 2024
autor
19. máj 2024

Treba otvoriť fotku ukáže ju kvalitnejšie

tundra
19. máj 2024

Nasiel som opravu,ale neviem ako je to dôveryhodne..
https://ecude.cz/peugeot/přístrojová-deska-disp...

autor
19. máj 2024

Ďakujem za ochotu skúsim 🙂
@tundra

tundra
19. máj 2024

Este poguglim,ale asi by som dal opravit,ako kupit nieco bez zaruky..

tundra
19. máj 2024

Tento predava origo diel,ale ma zle hodnotenie
https://www.ebay.de/itm/224301818881?itmmeta=01...

tanyan
19. máj 2024

Okrem toho svietenia spiatočky by som skontrolovala aj svietenie brzdových svetiel - niekedy robí šarapatu aj zalepený spínač pod brzdovým pedálom.
A určite by som prekontrolovala aj poistky v poistkovej skrinke.

Strana
z2