icon

Prečo nemajú ľudia radi introvertov?

27. okt 2021

Keď tak premýšľam od ZŠ to bolo iné.
Nikdy som nemala potrebu byť dokonala,alebo sa pekne obliekať. Stačila mi jedna,dve kamarátky. Vo väčšej partií som sa necítila dobre. Nevedela som zapadnuť. Ale bola som dosť hyperaktivna doma. Medzi svojou rodinou som vedela byť ako tajfún.
Potom neskôr keď som ako tak dospela 🤦začala som pracovať pomaly ale s pomocou maminy ,v obchode. Už tam som stretla pár žien , ktorým som vadila.. počula som ako o mne vraveli že som hrozná. Teraz mi to je ľúto pretože naozaj neviem prečo cudzí človek môže takto súdiť iného.
Ďalej keď som mala inú prácu,tak aj tam sa našli ľudia proste že mi to dali najavo. A pritom som bola len ochotna pomôcť zo všetkym a síce som bola ticho uzavretá..asi som u nich vzbudzovala zlý dojem ?
Mám 35r a doteraz nemám dobrú kamarátku.
Ale zmeniť to neviem .

Strana
z2
hopsadobrandejsa
27. okt 2021

Ja sa napr povazujem za introverta hoci vela ludi v mojom okoli to vnima skor opacne.

Vdaka svojej sucasnej praci som ovela extrovertnejsi pretoze sa to odomna vyzaduje. Nevadi mi to, realne mi to vela dalo, som otvorenejsi, komunikativnejsi cize ma to svoje benefity.

Aj napriek tomu rad travim volny cas sam ci uz doma alebo von pretoze mi to dava moznost vypnut a zrelaxovat. Nevyzadujem spolocnost 24h denne pretoze to by bolo pre mna skor vycerpavajuce.

Co si myslia ini mi je skor jedno. Vsadzam na kvalitu, nie na kvantitu. Mam vela znamych ci kamaratov, ale len malu skupinu velmi dobrych kamaratov na ktorych je spolah.

Osobne nemam zaujem o siroky okruh priatelov pretoze popri praci, vztahu a povinnostiach by mi neostavalo vela casu na moje vlastne aktivity pretoze raz by chcel ist tento kamos von, inokedy zas druhy. Stale by som s niekym bol co uz pre mna vyhovujuce nie je.

Asi jedina nevyhoda je, ze sa niektori kamarati citia dotknuti ak niekam idem bez toho aby som ich zavolal na spolocny vylet. Pre extrovertov je vseobecne tazke pochopit, ze clovek dokaze ist konstancne robit cosi sam a citit uspokojenie pretoze oni sami toho schopni nie su kedze miluju spolocnost inych.

Preto su introverti vnimani ako asociali. Preto nepostujem fotky na soc. sietach pretoze niektori ludia sa citia dotknuti ci ignorovani. Je tazke potom vysvetlit, ze clovek chce byt aj sam z casu nacas.

wetsel
27. okt 2021

@hopsadobrandejsa Keď ono je to rôzne, myslím, že každý sa pri rôznych ľuďoch správame rôzne, takže každý má úplne iný pohľad na nás.

autor
27. okt 2021

@wetsel Presne aj toto mám tak. Pri každom som iná neviem prečo. Či niekto pôsobí namna dobre a niekto horšie?nepretvarujem sa len to tak citim

dadis
27. okt 2021

Nemyslim, ze by to, ci si introvert alebo extrovert malo do cinenia s tym, ze ta maju ludia radi. Je to len jedna cast tvojej osobnosti. Ja som si odjakziva myslela, ze som introvert...nemam rada predvadzanie sa, akcie, kde je vela ludi, na socialnych sietach ziadne fotky, len maly okruh priatelov. A pritom som extrovert, spolocnost blizkych ludi mi v case lockdwownu velmi chybala, rada s mojimi blizkymi zdielam svojom sukromny svet a myslim, ze sa mame uprimne radi s tymito ludmi. Obojstranne. A poznam aj velke extrovertky, radi sa predvadzaju, na socialnych dietach maju kazdy den 2-3 storky, pomaly vies vsetko o ich zivote a nemyslim, ze by boli extra oblubene.

hopsadobrandejsa
27. okt 2021

@wetsel

To zas ano, ale to je aj vec osobnosti.

Su ludia ktori z teba dokazu vytiahnut to najlepsie a na druhu su zas taki ktori vzbudzuju to zle ci uz negativne zmyslanie alebo frustraciu.

To sa mi vzdy pacilo na zapadnych kulturach. Taka ta uprimna dobroprajnost, vludnost, motivovat ludi k lepsim veciam.

Na SK som mal miestami pocit, ze niektori doteraz uvazuju akoby zelezna opona nikdy nepadla.....proste standardne pochmurne myslenie.

Ak ma autorka pocit, ze je pri kazdom ina, nie je to nevyhnutne zmena vlastnej osobnosti, ale skor prirodzena rec tela. Mimikovanie spravania druhych ludi ulahcuje cestu zblizenia sa. Toto robime vsetci......hlavne u ludi ktorym sa chceme zapacit.

Totally normal phenomenon 😉

kassandra25
28. okt 2021

Ved hlad si seba a svoje konicky, a pri nich stretnes rovnako zmyslajucich. Mne byvaly manzel vykrikuje, ze som stratila kamaratku, a ze ja som neni ta normalna. Ked sa nato pozrem z druhej strany, on neni normalny s tou kamaratkou. Vzdy sa nato pozeraj, kto ti co....a ci stoji za povsimnutie. Napr.ta moja ex-kamaratka bere lieky na schizofreniu, je sektarka a bez sekty a podivnych zoskupeni ludi, kde sa modlia, by neprezila. A tuto mi moj muz dava za svetovy priklad, aka som ja a aka je ona svetova. Cize v jeho hlave vladne sekta a schizofrenia rovnako ako unho. Ked som volala tu kamosku na plavaren, kina, alebo cvicit, to sa jej zdalo nenormalne a to su podujatia, kam by ona nesla. Preto si vyhladavat kamosky prave tam, kde ma to bavi najviac. Tiez dufam, ze sa casom nieco najde. Aj moj byvaly muz ma plno kamaratov, ale ked si vezmes - vsetci su fajciari a v krcme. Od vstupenia do krcmy sa zacinaju jeho kamaratstva a tam sa aj koncia. Cize vzdy sa nato pozeram, kto mi co hovori. Fajciarom vadia nefajciari, lebo nestoja primitivne pred budovami prace a nerozoberaju svoju a druheho situaciu a neposkodzuju si zdravie, atd atd...., ked chodim behavat, 20 tlstych mamiciek na mna zazera, kto som, co som, lebo mam 38 a vyzeram na 27...., cize, mne uz staci pohlad a viem zhodnotit, kto kam patri....

123andy123
28. okt 2021

Ja som introvert. Radsej budem mat 1 -2 kamaratky alebo budem sama ako v zlej spolocnosti. To je ako v tom vtipe, ked sa stretnu 4 kamaratky a nemaju sa o com rozpravat lebo prisli vsetky, nemaju koho ohovarat.

matricia
22. feb 2023

@janicka83 Ahoj. Mozme niekedy popisat, mam to podobne

vlastnynazor
22. feb 2023

Aka super tema. Zazivam to tiez, aktualne vo velkom v praci. Tym, ze nie som extrovert chrliaci vtipy, tak si to teda "uzivam" a dostavam take preplesky od extroverta-veduceho, ach jaj, ale tak svoje tam robi i to, ze moja agenda nie je podla neho prispievajuca k rastu (ano-je to administrativna agenda, kt.tiez musi byt spravena a na ktoru som bola prijata) a ze jeho zena tu tiez predtym robila a nemala ma v oblube (to mi potvrdil kvoli aktivitam tej dotycnej este predchadzajuci veduci) a to som s nou ani neprichadzala nejako extra do kontaktu, resp.minimalny kontakt-nerobila som s nou, nemali sme cross agendy, ale tak ako prva si myslela, ze moja agenda je zbytocna/neprinasajuca rast a jej muz = terajsi veduci si to od nej osvojil este predtym, ako ma prehodili na jeho oddelenie.
Spominam si, ked 1 z predchadzajucich sefov (introvert) sa raz vyjadril, ze nepotrebuje v zivote takych ludi, co maju furt falosne usmevy a nieco vtom duchu, ze stale melu. Len on mal to stastie, ze bol sef, my podriadeni v pozicii introvert, hlavne ak mame okolo seba pretlak extrovertov a sefa extroverta, tak ostaneme len v pozicii outsiderov, cest extrovertnym vynimkam. No skoda, ze ten introvertny sef odisiel, bol to fakt pan manager, vyznal sa, vedel poradit, podporit zamestnancov, dat im priestor a hlavne bol spravodlivy.

Strana
z2