icon

Prečo nevnímam Silvester a Nový rok ako výnimočné dni?

marsmykkok
31. dec 2023

Som jediná, ktorá to vníma len ako zmenu číslice v dátume? Pre mňa to má rovnaký význam ako ked po 31.1 príde 1.2 a zmení sa číslo mesiaca... Neprikladám tomu význam. A do toho ožratí ľudia všade, petardy, musím byť dlhšie hore v noci kedže sa spať nedá, proste nemám rada tento deň. Ako to vnímate vy?

Strana
z2
mimi3008
31. dec 2023

@marsmykkok ja to mam tiez tak. Dokonca ani Vianoce nie sy uz pre mna take carovne, ako byvalo, kym som bola dieta

adka3321
31. dec 2023

@marsmykkok pre mna je to den ako kazdy iny, nic specialne. nikdy som nebola na oslavy a vecierky, takze mi to zily netrha.

lucka_ke
31. dec 2023

pre mňa je to symbolické tá zmena číslice v dátume, ale že by sa zázračne niečo zmenilo len preto, že je nový rok tak to nie
ja stále ťažšie znášam tú komerciu okolo Vianoc, od októbra len Vianoce, reklamy, pesničky, stromčeky, darčeky stále viac mi to vadí a normálne som si vydýchla keď bolo po tom

ivik4
31. dec 2023

Nie
Ja od malinka Silvester nemam rada,len tak bez priciny, nic zle sa mi s nim nespája ,ani sa nic nestalo.
Proste sa nejdem pokakat z minuty kedy sa meni rok... kedze nic ine sa nemeni, len cislo .
Chapem ze niekto to velmi preziva, nestaram sa .

thereisabear
31. dec 2023

Tiež to nemám rada. Pre mňa to je len o tom, že musím sledovať, či petardy nezobudia deti.

oli18
31. dec 2023

Mne radost z tychto sviatkov do istej miery zobrali vcasne a nepretrzite reklamy. Stala som sa voci nim imunna.

doriiis
31. dec 2023

Ja sa napr.tesim.Tesim sa na mužov ohňostroj a na to,čo mi/ nám nový rok prinesie.

natall113
31. dec 2023

Ja beriem Silvester ako príležitosť stretnúť sa na chate s kamarátmi, chodíme každý rok inak nič špeciálne

tululu
31. dec 2023

Ja sa tesim. S detmi si vecer sadneme a zhodnotime,co nam tento rok dal a co vzal.Co by sme chceli zmenit v tom buducom a za co sme vdacni.Neverila by si,ake veci zacnu spominat a co vsetko ich tesi,trapi. Ja nevidim nic zle na tom skusit bilancovat, pozriet sa za tym,co bolo a zamysliet sa,ci nas buduci rok desi,tesi,ci nieco vieme zmenit....

liusa82
31. dec 2023

no ani ja ktovie ako.Ešte tie vianoce a silvester teda posledný tento deň a od 1 januára je mi vždy tak čudne..bude už po sviatkoch a taká tá nuda všeobecná alebo rutina

marca12
31. dec 2023

@marsmykkok som na tom rovnako. Nas volali kamosi na zurku a ked som im opisala ako my travime silvester,pozerali na mna akoby som mala lepru. Kazdy nech sa bavi ako sa jemu paci. To ze my sme ine,neznamena,ze ini sa nemozu bavit. No aj tak som nikdy nechapala tym bujarym oslavam.

tenty
31. dec 2023

Nemám rada Silvester. Už nech je ráno aspoň.

muchotrafka298
31. dec 2023

Ja to beriem ako bezny den, ziadne nic vynimocne. Nebilancujem, nevrtam sa nejak v minulosti a ked chcem nieco zmenit, nezalezi na datume. Silvestrovske oslavy mi pridu take silene. Ze teraz sa musis bavit bezpodmienecne.

kp7333
31. dec 2023

ja mam dokonca bezny den radsej ako silvester/novy rok. nemam rada humbuk, petardy, ani stupidne estrady v telke.

majkakvet
31. dec 2023

@marsmykkok je to obycko den pre mna. Niektori z nas naozaj nepotrebuju ,,chleba a hry,,;)

babulkomale
31. dec 2023

@marsmykkok tiez to absolutne nepriezivam, dni ako kazdy iny. Robim si svoje, co treba, oddychujem, netlacim sa do povinnej zabavy a nerobim povinne chlebicky a ocka. Dokonca ani nepripijam, pride mi to trapne.

babulkomale
31. dec 2023

@oli18 a kde su tie reklamy?

zefyra
31. dec 2023

@marsmykkok Ja nenávidím Silvester, celú noc doma ratujem psíka, ktorý sa strašne bojí. A celkové koľko zvierat aj chorých ľudí trpí.

zuzanockamt
31. dec 2023

@marsmykkok Áno, presne tak to vnímam. Ja bilancujem na konci júna. Od detstva to bol pre mňa zlomový bod - 1.7.

sense
31. dec 2023

Vnímam to rovnako

dominikamacakova
31. dec 2023

Ja by som hneď išla do mesta, na chatu, alebo na nejakú párty, ale som doma s deťmi, takže dnes je deň ako každý iný, navyše som sama. Čo už 🙈

mikadooo
31. dec 2023

@marsmykkok už tiež tak pár rokov. Oslavujeme - prispôsobujem sa okoliu. Keď deti jedného dňa vyletia z hniezda, alebo začnú chodiť po vlastných žúrkach, tak asi skončíme so silvestrovaním. Teraz sa nedá, deťom by to bolo ľúto, plus asi by sa hanbili pred kamošmi povedať, že my nič, my sme šli normálne spať, akoby bolo 31.1. 🤷.

bucko555
31. dec 2023

Ja už chcem 8 januára, deti do školy a zase normálny kolobeh

luccija
31. dec 2023

@liusa82 niekde čom čítala, že to je taká januárová depka po sviatkoch, zase povinnosti, do jari ďaleko...🙂
A tiež nemám rada Silvester
@bucko555 nesranduj užívame si zobudenie bez budika, žiadne úlohy, desiata myslieť stále čo treba

ivik4
31. dec 2023

@dominikamacakova aj ja som sama, konecne 😅

tilly
31. dec 2023

@marsmykkok som v tom s tebou. Vôbec nemám chuť nejak oslavovať a baviť sa. Nemám rada strojene veci nasilu. Vždy, keď sme boli niekde na Silvestra bola blbá nálada, vždy sa niekto pohádal a dokonca sme raz mali bitku v hoteli, no nepotrebujem to. Takže od kovidovych čias trávime pekne Silvestra sami. V 2021 sme sa dokonca o jedenástej večer začali baliť, pred polnocou sme vypadli z domu, polnoc nás zastihla na diaľnici, keď sme išli na dovolenku 🤣, tak sme zastavili buchli detské šampanské a išli ďalej. Ráno sme boli v chorvátsku, kde bolo 20 stupňov a slnko

jana_eyre_2
31. dec 2023

Neznášam tieto "sviatky".. ale deti sú rady lebo sú dlho hore a cumia na telku čo inokedy takto nemôžu.. a 1.1. doobeda vždy niekam vypadneme, najlepšie do lesa, nech je to tak celý rok že nebudeme doma sedieť čo neznášam 😅

lukbe
31. dec 2023

@marsmykkok nie si jediná. Za mňa obyčajný deň.

slavomira236
31. dec 2023

@marsmykkok za mna tiez. V gelke nic nejde..dlhy vecer. Chlap chodi s detmi kuknut doesta na ohnostroj ja zvycajne ostavam doma a poriem spred domu. Nic specialne nepripravujem par chlebikov detom pizzovniky. Tot vsjo. Ja uz posledne roky ani sampus nekupujem. Kedze deti s chlapom v meste ja doma..obycajny dlhy den premna

mandzula
31. dec 2023

@marsmykkok co sa tyka datumu, je to pre mna den ako kazdy iny, isla by som spat ako bezne, no kedze je mi jasne, ze ma zburcuju delobuchy, ze budeme ratovat psa a manzel splasene ovce zapletene v pletive, tak sa spucim a vydrzim do jednej.

Strana
z2