icon

Prečo nikto neverí sexuálne zneužitym ženám?

25. jan 2023

Prečo keď niekto ide na políciu nahlásiť znásilnenie, sexuálne zneužitie deti atď. Tak vo väčšine prípadov tej obeti neveria alebo ju začnú obviňovať že si za to môže sama? Je mi z tohto systému na grcanie. Veľmi veľa sa toto deje v rodinách, vie sa o tom, že sa to deje a aj tak keď dieťa povie, že ho napríklad otcim zneužil, tak sa to uhra tak, že si to to dieťa vymyslelo popri tom to vôbec nedava zmysel. Keď ide žena vecer sama tak sa to tiež vníma koľko krát tak že si to "pýtala". Sú prípady vo veľmi kresťanských obciach kde kňaz zneužíva deti, rodina o tom vie ale nerieši to, pretože čo povedia ľudia. Neviem, ako je to v iných krajinách, ale mám pocit že sexuálne násilie je v tejto krajine veľmi podcenene a systém dovoluje násilníkom beztrestne páchat zverstva na deťoch, mladistvých aj dospelých. Prepáčte ak to sem nepatri, moja kamarátka zažila podobnú situáciu, nebudem to viac popisovať aby sa nenašla v tom a uzavrelo sa to tým, že si to určite vymyslela pretože chce daného násilníka poškodiť. Je mi do plaču z toho systému. Nedajbože má žena sukňu. To už sa ani ako znásilnenie nepočíta, to už má vlastne na sebe nálepku "pod ma vyj**bat".

Strana
z6
bessie12
27. jan 2023

@lenjaona netusim. Asi utekom 🤷‍♀️

anniezuzana
27. jan 2023

Viem,že je to ťažké ale v Tom všetkom pre vnútorné uzdravenie je potrebné odpustiť. Možno varovať pred tým mužom iných, ale nie z pomsty,ale pre ochranu iných. A prejsť tu udalosť s niekým, kto jej pomôže sa zotaviť a pozbierať a zabudnúť na to všetko, ísť ďalej životom. Ak by chcela kvalitnú psychoterapeut napíšte mi správu,poznám ľudí,ktorí sa venujú vnútorné uzdravenie za tieto veci ❤️

lenjaona
27. jan 2023

@bessie12 to je teda riešenie

bessie12
27. jan 2023

@lenjaona veru a pritom nie vzdy je to mozne. Teraz som sa pytala priatela ( Holandan ) ci sa nieco v tomto smere zmenilo a dostala som odpoved aku som ocakavala. Nic sa nezmenilo. Nemozno mat v kabelke ani ten sprej. Skoda. Ale podla mna vela ludi ho vlastni na cierno. A v pripade nudze by ho nevahali pouzit aj keby riskovali, ze skoncia v base.

lenjaona
27. jan 2023

@bessie12 tak jedine kurz sebaobrany, inak na tiktoku mi zobrazuje kľúčenky alebo prstene ktore maju skrytú obranu

bessie12
27. jan 2023

@lenjaona o tom kurze som rozmyslala. Len on niekolko rokov trenoval Judo. O tych klucenkach ci prstenoch som este nepocula. Co to vlastne je ??

lenjaona
27. jan 2023

@bessie12 https://aislifistore.wed2c.com/
Pozrite si stránku, a keďže ste v zahraničí skôr to nájdete lebo to neni sk ani cez eshop

bessie12
27. jan 2023

@lenjaona urcite si to pozriem. Vdaka za tip 👍

lenjaona
27. jan 2023

@bessie12 lebo su aj prstene ktore maju v sebe maly nozicek, mini ruze parfémy, hrebene a v tom skryté

nataly420
Odpoveď bola odstránená
zuzkabeuty
18. okt 2025

@anonym_autor lebo ženy sú stále spochybňovane a samotné ženy ešte útočia na ženy že si do Lisa toho muža označiť pravdu treba nasilnici nie sú väčšinou v uličkách a nevyzerajú ako monštrá sú to muži od rodín, ten sexy chlapec co randi s tvoju 15rocnu dcéru, duchovný, otčim, tréner, strýko dedko najčastejší páchatelia zneužívania a znásilnenia. Je ťažké pre obeť ukázať lebo spoločnosť mma hlúpu predstavu zo zlých filmov ako to ma vyzerať. Na tom aj pracujem a moja kniha spracováva realitu bnie filmové klišé.

zuzkabeuty
18. okt 2025
@cakambabatko

@lenjaona ty musis byt strašne primitivna, nešťastná osoba sama so sebou, nič iné sa z tvojich komentárov ani nedá usúdiť..Ak si myslíš, že to, že je žena opitá a filtruje s niekym dáva niekomu právo k znásilneniu, tak nie si o nič lepšie na tom než ten násilník..Kvôli ľuďom ako si ty sú ženy znásilňované.. Je smutné, že ženy sa majú naučiť “sa brániť”, keď v skutočnosti sú to chlapi, ktorí si majú držať svoje vtáky v gatiach..Pritom je to tak jednoduché…Mimochodom pre tvoju zaujímavosť, ženy bývajú znásilnené aj za bieleho dňa, celé zahalené, tie ženy konkrétne ako “si to pýtajú” v tvojej hlave? Alebo malé dieťa? Častokrát sa stáva, že deti bývajú zneužívané rodinou. K tomu zas čo máš povedať? Ženy aby prestali chodiť oblečené v sukniach, tielkach, keď je vonku teplo a nechodili von po 10tej večer aby naaaaaahodou neprovokovali chlapov, že? Lebo všetky to chceme!!! Byť znásilnené!! Ženy priam sa z toho tešia a prosia o to..v tvojej hlavičke 🙂

@cakambabatko hlavne ten narativ násilník ti nechce dobre nechce aby si bola z toho nadšená on to robí preto aby obeť zničil prečo rozlišujeme nôž a iné veci na poníženie v tomto prípade nie je penis nástroj potešenia ale útočná zbraň a musí znásilnenie podeliť od príťažlivosti nemá to nič spoločné väčšina obetí nemá výživa e oblečenie a aj ak by mala nie je to dôvod dôvod je človek ktorý chce ublížiť lebo je sám zranení

zuzkabeuty
18. okt 2025
@cakambabatko

@lenjaona takže za to, že v tvojom okoli sa to nestalo, to znamená, že sa to nestalo nikomu? A navyše ako vôbec vieš, že sa im to nestalo? Takej osobe ako si ty, s takýmto názorom by som to teda určite ani nevravela…Zas mojej najlepšej kamarátke sa to stalo.. O šiestej ráno medzi panelákmi, mala rifle, mikinu a bundu, bola triezva, ako čo mala robiť? Ako si mala dať pozor? To ženy aby len v strachu z bytu vychádzali..keby neboli chlapi také hovädá a ženy také tupelá ako ty, tak by k žiadnym znasilneniam nedochádzalo..Na vine je vždy len a len ten, kto ten čin spáchal..A veru aj ten, kto takéto správanie ospravedlňuje

@cakambabatko každá 4 sa s tým stretne

zuzkabeuty
18. okt 2025
@mikadooo

Ja si nemyslím, že oficiálne orgány "nechcú uveriť". Platí totiž tzv. prezumpcia neviny. Chápem, že je to veľmi ťažké dokázať, kým však nie sú hodnoverné dôkazy, že sex bol proti jej vôli, polícia či súdy nemôžu spraviť absolútne nič. A toto sa žiaľ naozaj veeeeľmi ťažko dokazuje... ☹️.

@mikadooo 14 ročne a mladšie deti nemajú čo riešiť súhlas vždy je to znásilnenie

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
Strana
z6