Prečo robíte rodinné fotky v rovnakom oblečení?
Nezávazná téma 🙂, len ma zaujalo, koľko mamičiek v poslednej dobe postuje fotky svojej rodiny v identickom oblečení a celkom nerozumiem zmyslu. Moje spolužiačky dvojičky mali priam traumu z rovnakého odevu a dbali, aby mali všetko vrátane peračníkov odlišné. Raz som videla insta mamku, ako v prírode inštaluje pred objektív svojich rovnako vystajlovaných puberťákov a chudáci sa trápne ošívali.
Obdivujem zmysel pre vkus a krajčírske zručnosti, len nerozumiem trápeniu nevinných členov domácnosti.
@a_alexandra_a tak je, pravdu máš. Mám kamarátku fotografku, povie rodine, oblečte sa čo najmenej farebne, najmenej pásikov, kociek, kvetín, vyvarujte sa veľkých vzorov a nápisov... A family dôjde na fotenie, zložení otec Gucci tričko z bazošu za 15 eur, nápis cez celú hruď, matka tričko Michael Kros z Miletičky, dieťa, čím viac pruhov tým viac Adibas 🤭 Povedala, že jedna radosť fotiť, také fotky ani nedáva do portfólia, hanbí sa za to...
A odkiaľ čerpáš svoje presvedčenie, že tí ostatní zainteresovaní sa cítia trápne? Mám kamošku, čo sa živí fotením a jej fotky sú nádherné, dojímavé, citlivé, výpovedné... všetko len nie trápne. Jedna zo základných vecí, ktoré konzultuje so zákazníkmi je zladené oblečenie (medzi osobami navzájom aj k scéne, priležitosti a atmosfére, ktorú chce dosiahnuť).
Neviem ja mam dvojicku a ziadnu traumu som nemala z toho ze nas rovnako obliekala mama ....teraz mam 40 a mame zo sestrou aj rovnake oblecenie a dokonca si ich aj davame naraz.
@annm81 stale sa pokusam vysvetlit - zladene oblecenie je nieco ine ako identicke. Ja pisem o identickom.
Neviem ti povedať mi nemáme ani profi fotky nejak mi idú proti srsti nastajlovane fotky a upravené deti na nich,, pre mňa je nečakaná foto najlepšia foto,,, mam známeho fotografa, fotí pekne aj ma ateliér, ale povie ako sa obliecť atď
No, akože patria k sebe, aspoň mne to tak evokuje, prečo sa dávajú do rovnakého.
Lebo sa im to páči? Väčšinu histórie ľudstva nosili ľudia v podstate totožný odev ako všetci okolo. Nielenže všetky deti mali rovnaké oblečenie, ale to oblečenie bola zmenšená kópia oblečenia dospelých. Neviem, čo by na tom malo byť trápne.
Kým boli baby menšie, tak mali zopár kusov oblečenia rovnakých ale nebolo to kvôli fotkám. Ja ich v podstate fotím dosť málo a na net fotky nedávam vôbec. Tie veci sa im páčili, tak som ich kúpila obom, ale nedávala som im cielene rovnaké oblečenie. Len občas, keď sme šli niekam na návštevu.
A teda k tvojej pôvodnej otázke. Ľudia sa tak fotia, pretože to z nejakého dôvodu považujú za milé alebo zaujímavé. Im sa to páči a je im jedno, že tebe sa to nepáči. Nemusíme si všetci navzájom vo všetkom rozumieť.
@zuzitko74 dakujem za nazor. Opakujem, je jedno co sa paci mne. Ide o to, ci sa to paci aj vsetkym clenom fotenia.
A ty máš pocit, že keby sa rodina z tvojej fotky obliekla nejednotne, tak s ich očividným vkusom by to bolo lepšie?
Ja som zažila aj také, že šesť báb z jednej triedy sa dohodlo a prišli na triedne fotenie v rovnakých tričkách a v modrých džínsoch. Niektorých ľudí uniformita baví. Iste, ty môžeš mať z tých fotiek pocit, že je to realizácia premotivovanej mamičky a ostatní členovia rodiny to pretrpia so zaťatými zubami. Ale ak tú rodinu nepoznáš osobne, tak nemáš dôkaz, že tí ostatní trpia. Nikdy nevieš.
@annm81 hlavne by sa mladenec nemusel hanbit, ak by mamka postla fotku verejne. Obliekol by sa normalne a hlavne sam za seba. Vkus z foto chap v kontexte doby.
Moji spoluziaci maju 40 a furt sa obliekaju +- rovnako. Zalezi na celkovej vychove asi.

@vanilka7777 Sestranica 🤦