Prečo sa ľudia ženú za peniazmi?
Neviem čo je toto za dobu, no mám v okolí veľa ľudí čo sa naháňajú za peniazmi...Stále len robiť mať aj viac robot alebo brigád aby mali viac peňazí...Každý len hrabe a hrabe no čo majú z toho, veď do hrobu si peniaze nevezmú...Alebo rozhadane rodiny čo ledva čakajú kedy rodičia zomrú aby mohli po nich zdediť...Alebo dôchodci čo sú už na dôchodku, no nie aby si užívali konečne kľud doma ale tiež pracujú a hrabú sa aby mali viac peňazí...
Nikdy toto nepochopím prečo ľudia nespomalia a nežijú pre okamih ale len hrabú a hrabú aby mali viac peňazí.
Čo si o tomto myslíte vy?
@minka201 čo je na tom chodiť každý rok na dovolenku a každý mesiac na nechty, keď niekto po tom túži? Téma znela “prečo sa ľudia naháňajú za peniazmi”. Nikto nikde nepísal, že ísť na dovolenku je základ, ale ľudia robia aj preto, aby si tú dovolenku mohli dovoliť. A prečo? Lebo na tu dovolenku chcú ísť! 🤷♀️
Čo robíš TY so svojimi peniazmi, ktoré zarobíš? Porozdavaš? Ja si ich uživam, preto robím. Hej, môžem ísť do roboty autobusom, bude mi to miesto 10 min trvať pól hodiny, ale napríklad môj syn trénuje v meste, ktoré je od nás 50 km, niečo ako medzimestska doprava neexistuje, ani vlaky a keby aj boli, tak by to po škole nikdy nestihol tam dôjsť, takže by bol odkázaní na dobrú vôľu nejakých ľudí, čo sú chamtivci a majú autá, aby ho tam niekoľko krat do týždňa vozili, alebo by sme týždenne platili stovky dolárov, aby tam mohol chodiť taxíkom. Vlastne na čo hrať hokej, môže doma sedieť na zadku a peniaze rozdáme lenivcom, ktorým je zaťažko vstať každé ráno do roboty a žijú si svoje “spomalené” životy - z našich peňazí
@minka201 spokojná? Brala by som viac a do lona mi nespadli, mám ich poctivo odrobené, možno pre niekoho vydreté, keďže robím na 4 rôzne smeny, vrátane nočných, vikendov, sviatkov, so zodpovednosťou za ľudské životy.
Téma je o mne. Nebola by som som spokojná v nejakej chatrči, so žitim z ruky do úst a pozeraní obrázkov miest, kde by som sa dostala akurát tak prstom po mape a dieťa by bolo najďalej v susednej dedine a hokej by si nanajvýš pozrel doma v telke.
Tým neodsudzujem ľudí, ktorým taký život vyhovuje, ak nepýtajú odo mňa peniaze, ale vadí mi keď sa navážajú do ľudí, ktorým nestačí jedna izba a bicykel.
@sisaka Takže máš prácu s vysokou zodpovednosťou, na 4 smeny, nočné, sviatky, víkendy... aby si si vo voľnom čase mohla užívať, cestovať a aby sa tvoj syn mohol venovať dosť drahému športu.
Náročnú, zodpovednú prácu vyvažuješ cestovaním a podporou syna v jeho záľube. Bolo to tvoje rozhodnutie, takže sa naozaj nemáš prečo sťažovať 🙂
@mateson my všetci sme chudáci podľa týchto komentárov. Žijeme v chatrči, jeme chlieb s maslom a najďalej sme boli v susednej dedine. Už tu ani nemá zmysel nič písať. Podľa týchto odpovedí, sa majú dobre len ti, co makajú od rána do večera. My ostatní sa predsa dobre nemôžeme mať!
Akože preco? Aby nemuseli ist každý mesiac do minusu, možno preto. A nech robíš, čo robíš, no nevychádza to. Vieš čo je to riešiť také bývanie na hypo v dnešnej dobe? A do toho všetky ostatne výdavky?
Samozrejme, sú aj takí čo majú po dva byty a stále im je malo a potrebujú viac. Ale bežný slovak žije ako píšem v prvom odstavci
@autor
Bohužiaľ je taká doba. Ľudia sa ešte len berú,ale už rozmýšľajú čo bude,keď sa budú rozvádzať.
Keď sa pozriem okolo seba,vidím koľko chorých a poškodených detí sa rodí,ale ľudí aj tak zaujíma vlastné bývanie.
Viac sa rieši aké má človek zuby,nie to ako sa dotyčný chová.
Nech si ľudia a susedia myslia čo len chcú,nech je manžel/ka niekedy aj zlý/zlá, podstatné je koľko zarobí keď chceme mať "určitý životný štandard".
Až pokým nepríde nejaká agresívna leukémia,alebo rakovina pankreasu,tak potom sa pýtajú "prečo práve ja,čím som si to zaslúžil/a". No reku pozri sa naspäť za seba a porozmýšľaj o svojom živote,choval si sa ako by si mal tri žalúdky a mal tu byť 300 rokov,či to za to stálo tak žiť.
Dochodci ktori pracuju väčšinou nepracuju pre peniaze ale pre pocit hodnoty v spolocnosti a pre vyplnenie volneho casu. Ved ti ludia casto nechcu mat pocit ze su ludom a systemu uz na záťaž a nie každý sa tesi na celodenne sedenie a sledovanie telky a nie kazdy ma energiu na to aby chodil na poldenne vychádzky do lesa a na tury a co ja viem co, praca je pre nich zmysluplne vyplnenie casu, je to pre nich ich vlastna hodnota a je to pre nich casto aj sposob ako nieco dat svojim 6 pravnucatam a 3 vnucatam na sviatok
@tykat spokojná je možno preto, lebo jej nič iné nezostáva. Neviem si predstaviť zarobiť 400eur. Aké okamihy by som si potom užívala? Doma pred TV, lebo nemôžem ísť na wellnes,, masáž? Alebo na kávu s kamarátkou? Nie každý má ,,ambície,, sedieť doma, príp. ísť raz do roka niekam. Ja žijem aktívny život - cestujem, turistikujem, stretávam sa s kamarátkami, rodinou, chodíme na chaty, výlety a na to potrebujem peniaze. nie tisíce ale tak 400eur by mi veru nestačilo. Anemienim svoj životný štýl meniť, lebo si niekto myslí, že sa pechorím za peniazmi.
Ja okolo takých nemám,,, obaja mame rodičov na dôchodku a užívajú si spolu doma,, alebo mam v okolí takých ale nestarám sa do nich
Dochodcovia pracuju, aby vobec vyzili. Urcite by si radsej uzivali s vnucatami, v zahrade, pri konickoch, doma...
A samozivitelia rodin tiez, aby vyzili, poskytli detom, co potrebuju. Su prinuteni na ukor travenia viac casu s detmi, niekedy na ukor zdravia
@gabrm a ake fyzicky narocne prace robia dochodci? Moja babka bola učiteľka a na dochodku doucuje, druha babka maluje obrazy a portrety a dedo kameruje. Nic fyzicky náročné a viem ze ani jeden z mojich starých rodicov to nerobí pre peniaze, iba ak naozaj aby im ostalo nieco malo nazvys pre vnucata a pravnucata. Na prechádzky chodia, ale nie na kazdodenne a take, ktore im vedia plnohodnotne zaplnit program. To co robia robia lebo to maju radi a lebo sa chcu citit tak, ze stale maju spolocnosti co priniest a nie len ze lapia doma a nijako neprispievaju. Co si v zivote zariadis ty, to je na tebe, ty dedič

@minka201 Ďakujem tiež si pochopila môj príspevok