Prečo sa prevod z účtu na kreditku nezobrazuje?
Je tu niekto kto pracuje v banke? Mam taky problem …. Pouzivam kreditku a mam aj druhu karru k uctu beznemu. No a isla som dnes platit dovolenku, nakolko platim taketo veci kreditkou lebo je to bezpecnejsie. Tak som si presunula z uctu peniaze na tu kreditku, lebo som tam nemala tolko penazi uz k dospozicii. Z uctu mi peniaze strhlo, ale na kreditke mi stale neukazuje propisane. Ako to je mozne? Ďakujem
@petamich uverovy ramec mam 5000€, na kreditke som mala zostatok 3500 a poslala som tam 2200€, cize by na kreditke malo byt 5700€ , potom som chcela zaplatit dovcu s tym aby mi teda na kreditke ostalo este dalej na pouzivanie, nechcela som si dovolenkou vytrieskat kreditku, preto som to tam poslala, ale jednoducho z uctu mi tych 2200€ strhlo, ale na kreditke stale ukazuje 3500, jednoducho to tam nenabehlo
@petamich sama dovolenka nestoji viac ako 5000€ len som tam preposlala, aby mi to pokrylo tu dovolenku
Pozrite si obchodné podmienky, ako sa uhrádza dlžná suma.
@draik ale ja som neuhradzala dlznu sumu, ja som tam poslala peniaze navyse, lebo som tou kartou chcela zaplatit dovolenku, lebo to je bezpecnejsie …. Dlznu sumu uhradzam 21. v mesiaci, automaticky mi strha z uctu to co mam na kreditke utratene, toto som tam poslala navyse len preto ze bezne mesacne tou kartou neplatim dovolenku … riesim to ze z uctu mi strhlo, ale na kreditku nenabehlo, nechapem prečo
Mas uverovy ramec a nejaky cyklus a nasledne nejake podmienky ako kreditku uhradit a dojde k obnove ramca. Nefunguje to takto, ze si posles navyse a dobije sa ti to tou sumou ako dobijacia karta.
Pozri si podmienky alebo zavolaj na Dialog, nech ti to vysvetlia, takto to skratka nefunguje ako si si myslela, ze funguje.
Čo ti píše v apke Tatrabanka.
@petamich Tak ale z uctu sa mi peniaze strhli, tak asi niekde su
@petamich no v minulosti sa nam stalo ze sme dlznu sumu omylom poslali 2x a normalne to prevysilo uverovy ramec, ze tam zrazu bolo 6500 a potom pri dalsej splatke to proste len ratalo dlznu dobtych 5000 a tak sa vlastne vratilo to co sme tam mali navyse
@petamich takze preto teraz nechapem ze tam ta suma nedosla
Práve preto si to pozrite. Ono to úplne nefunguje tak, že si doplníte ako a kedy chcete.
Veď ak tam pošlem dnes, načíta to až 1. ďalšieho mesiaca, v Apple pozri pohyb na karte.
@gribka1 asi az v pondelok to nabehne, nie dalsi mesiac
Mne sa zdá, že vklad vždy až 1. ukázalo.
@gribka1 v pondelok zistim asi ... Porazi ma
Zaujimave.Pouzivam kreditnu kartu inej spolocnosti,ako nahle zaplatim dlznu sumu,tak do polhodiny sa objavi na karte.
@niekto2hy ale je sobota
vraj tatrabanka cez vikend nejde
Tak toto som netušila, že cez víkend nejde.
V čom je bezpečnejšie zaplatiť dovolenku kreditnou kartou namiesto debetnej, prípadne jednorázovej alebo virtuálnej? Pred čím ťa to ochráni?
tak kreditka je vseobecne bezpecnejsia ako bezny ucet nie? Vseobecne bezny ucet ti vie hocikto vybielit, kreditku asi tazko ked to je virtualne v podstate ... Neviem mozno uvazujem zle .... Kazdopadne to nebol predmet mojej otazky .... Predmet bol ze ked sa presunu peniaze na kreditku preco hned nenabehnu, asi to je vikendom
Rovnako ti vybieli aj kreditku - na konci dna je to karta = rovnaky princip ak sa niekto "dostane" k udajom karty a zaplati nou alebo aj vyberie hotovost vie tak urobit aj s jednou aj z druhou 🤷♀️
@petamich ale na kreditke si banka vie platbu vratit napriklad ale na uctovej karte je to komplikovanejsie
@gribka1 aj to
@petamich tak kazdy to ma inak, ja kreditku pouzivam na bezne nakupy a podobne, s tym ze potom mi danu sumu strhnu z uctu a ja mam pekne prehlad kolko utracam za potraviny a podobne
Vobec nie je pravda co si napisala, banka si na kreditku platbu vratit nevie, pri zneuziti karty je rovnaky postup pri oboch kartach, podavas reklamaciu, banka to preveruje a nie nevie si len tak vratit platbu, len preto, ze je to kreditna karta a teda peniaze banky.
@petamich nam uz sa stalo, ze sme platili v obchode kde a bol to oser a pekne nam banka vratila peniaze, velmi rychlo

Aky mas uverovy ramec? Ak mas napr. uverovy ramec 2000€, tak aj ak posles na kreditku dalsich 2000€ navyse, viac ako 2000€ nepouzijes, nie je to dobijacia prepaid karta. Takze teraz si si kartu zrejme prekreditovala.
A uverovy ramec sa nejako obnovuje, takze aj toto to mohlo ovplyvnit. Zavolaj si na Dialog nech ti to pozru a vysvetlia.