Prečo sa prevod z účtu na kreditku nezobrazuje?
Je tu niekto kto pracuje v banke? Mam taky problem …. Pouzivam kreditku a mam aj druhu karru k uctu beznemu. No a isla som dnes platit dovolenku, nakolko platim taketo veci kreditkou lebo je to bezpecnejsie. Tak som si presunula z uctu peniaze na tu kreditku, lebo som tam nemala tolko penazi uz k dospozicii. Z uctu mi peniaze strhlo, ale na kreditke mi stale neukazuje propisane. Ako to je mozne? Ďakujem
Ano ale rovnaky postup plati pri debetnej aj kreditnej karte - uz niekolkokrat som riesila reklamaciu nedodanej sluzby, aj debetnou aj kreditnou kartou, vzdy mi peniaze vratili ale vzdy to trvalo inu dobu (stale ale vramci lehoty, ktoru na to maju)
@petamich no tak ja som vdaka takej skusdnosti mala pocit ze kreditka je bezpecnejsia, nie som bankerka, do buducna budem teda vediet, ze to je jedno, ale tak ako pisem kazdopadne teraz som riesila preco nenabehli peniaze, co som zistila, ze v pondelok by malo nabehnutn
@gribka1 nastav si aspoň nižší denný internetový limit, prípadne aj geografické blokovanie fyzického použitia karty v obchode a bankomate
@maranco Tak, ale ja ten limit potrebujem, kúpim spotrebič a ako zaplatím. Do 1500e si myslím, nie je nič strašné. Neviem, ale ak by niekto zneužil údaje z karty, nepríde mi notifikácia? A zas, ak je to vyššia suma, vždy príde na potvrdenie v Appke. A ak by som skúšala veľmi zvláštne stránky, mám účet na drobné bez poplatku, použijem ten.
Autorka, akú kreditku máš? Kreditka funguje na cykly, čo zodpovedá jednému mesiacu. Zlatá a platinová funguje inak, ako obyčajná. Obyčajnú používaš počas mesiaca, dlžnú sumu tam môžeš poslať kedykoľvek, ale zúčtuje sa to (teda dlh sa uhradí) až na konci cyklu. Dovtedy sú peniaze na úverovom účte.
Pri zlatej a platinovej to funguje inak - ak minieš, pošleš, do jedného dňa sú financie pripísané a opäť sa dá úverový rámec používať. Teda, záleží od kreditky.
Mimochodom, čo znamenal, že Tatra cez víkend nepracuje?
@gribka1 zober si to podobne ako peňaženku, to že raz za pár týždňov/mesiacov kúpiš spotrebič za tisícky €, tak kvôli tomu nebudeš nosiť každý deň v peňaženke takú sumu na nákup spotrebiča "pre istotu"
máš v nej nejakú sumu a priebežne doplníš a pri plánovanom veľkom nákupe si tam pridáš viac/ideš vybrať do bankomatu
rozmýšľaš vopred že ju môžeš niekde stratiť/vypadne ti, alebo ti ju niekto ukradne, tak robíš preventívne opatrenie
zmena limitu na karte ("doplnenie peňaženky") je otázka pár sekúnd v aplikácii
notifikácia ti príde po zaplatení, keď už odídu peniaze
potvrdenie platby v aplikácii (3D secure) je voliteľná vec pre obchodníka a funguje len v EÚ, ak chceš nakúpiť v USA/Ázii potvrdenie nepýtajú
ak chce niekto zneužiť kartu tak bude ňou platiť tam, kde toto potvrdenie netreba
@gribka1 ešte príklad zo života, senior 70+ nikdy nenakupoval na internete, bál sa toho že mu vybielia účet, vždy keď o tom bolo v správach tak bol rozrušený, má účet VÚB senior a banka mu predvolene nastavila limit na denné internetové platby kartou 3000€
Necháš mu to tak, alebo nastavíš nízky limit prípadne celkom vypneš internetové platby?
Teraz už si sám vie dobiť kredit na mobil cez internet kartou a na karte má nastavený limit pár desiatok €, čo mu stačí na to čo potrebuje.
@maranco No keby sme o všetkom premýšľali takto, že čo keď... Ale uznávam, máš pravdu. 😂 A ja vlastne ani neviem koľko mám eur v peňaženke, možno by som aj práčku kúpila. Kreditkou platím len doma, takže malá pravdepodobnosť straty. Nemám rada dlhy, takže používam ju fakt preto, že tam nám nižšiu sumu ako na účte. Zaplatím a potom presunieme z účtu.
peniaze sa Ti nestratili, sú na kreditke, ale použiť sa budú dať až budúci mesiac. V danom mesiaci môžeš použiť len toľko, koľko je limit na karte, myslím, že si písala, že máš 5000, tak minúť môžeš len 5000.
Budúci mesiac doložíš len zvyšok, teda minieš tento mesiac napr.5000 mínus 2200, čo si už dnes vložila, teda len 2800. Tak to funguje. Proste, nemôžeš v mesiaci použiť viac, ako 5000, aj keby si tam mala 20 000
Prevod z účtu na kreditku v Tatra banke nikdy to nie je okamžite, vždy to trvá pár hodín. Žiadne o mesiac ani pondelok, normálne ti po pár hodinách suma nabehne, cez víkend rovnako ako cez týždeň. Snáď s výnimkou odstávky systému, ale neviem o tom, že by práve mali
kreditka v tatre sa nedá dobiť nad limit, info od osobného bankára. kreditka vub túto možnosť má
Určite je kreditná bezpečnejšia ako vlastná debetna karta na platby.
Nabehnutie peňazí pri vyrovnavani sumy na kreditke chvíľu trvá.Mozno Ti medzičasom I nabehli.
Nevieme,ako si platila dlh,chyba sa mohla stať I tam.
Každopádne peniaze sú niekde,treba to riešiť s bankou,zistia to za par sekúnd
Pri prekreditovani karty sa nič nedeje,bezne to robím hlavne pri cestách do zahraničia. Ak platím kartou vyššiu sumu nad dovolenu sumu,spravi to jeden telefonat do banky.
Mam osobného bankára,s ktorým riešim všetko,čo sa banky týka.
TB ma naozaj vynikajúce služby.
@petruldo ja bežne posielam na KK viac, obvykle tam mám na konci mesiaca preplatok. Ale záleží od karty, ako som písala vyššie. Ja mám zlatú a teda tam viem opakovane čerpať limit, teda ak miniem a splatím, viem opäť míňať.
Ale teda, ak si vezmem tvoju vetu, ak je limit 5000e, aj v TB viem poslať 7000e.

a vraj len preto ze to bolo platene kreditkou tontak lahko slo