Prečo si niektorí lekári myslia, že sú nad ostatnými?
Nemyslím všetkých, ale poznám veľa lekárov a aj v rodine máme dvoch a tvária sa, že oni sú viac, že nad nich nie je. Chápem, že medicína je ťažká, náročná a potom samotná práca, ale akoby si mysleli, že sú snáď samotní Bohovia. Arogantní častokrát. Mala som debatu so sesternicou kvôli laserovej operácií očí, chcela som vedieť jej názor, či je to bezpečné alebo nie a ona sa vôbec o tom baviť nechcela, že nech sa sama rozhodnem. Potom som sa dostala k novej očnej a tá ma odhovárala. Trochu ma to mrzelo, že sesternica nebola ochotná sa so mnou o tom baviť, určite má viac info ako ja, laik. Aj mama si všimla, že je namyslená. Nerozumiem tomu, veď všetci robíme čo môžeme.
Tiez poznam jedneho lekara. Mozno v praci je empaticky a profesionalny, ale sukromne si niekedy nedovidi na nos
Lekár je človek ako každý iný, lenže o tom nevie.
Trochu mimo temy, ale mna by zaujimalo aky dovod uviedla tvoja ocna lekarka, ze preco nie na laserovu operaciu oci 🙂
Autorka, to iste sami stalo. Ibaze moj pribuzny je odbornik a pracovnik spickoveho pracoviska v odbore, na ktory som sa pytala.
Bohužial musim suhlasit.Spravaju sa k ludom ako k hovnu
velmi jednoducha odpoved, ak nie je ocna tak nie je kompetentna ti poradit a uprimne potom by si si sa vyhovarala, ze "vsak ona povedala" ludia vzdy radi davaju vinu alebo zodpovednost na ineho ako na seba sameho....ja tiez ako pravnicka neradim nikomu z rodiny, nestudovala som a neobila som tazke skusky aby som zadarmo rozdavala svoj rozum a potom vacsina aj tak pride s "google" poradcom, tak prosim kto do akych sraciek sa dostal nech sa z toho aj vyhrabe sam...ukamenujte ma, ale nie, nebudu anipravnici a ani lekarky zadarmo radit celej rodine a neviem komu susedovmu konovi...
Lekár nie je veštec. Pred laserovou operáciou sa robia aj 4 hodinové vyšetrenia, kde posúdia vhodnosť. A rovnako je dobré mať ustálené dioptrie. Ona sa ti nemala bez vyšetrenia ako vyjadriť, ona nevie tak že sa na teba pozrie ti zistiť napríklad hrúbku rohovky či je dostatočná a podobne.

Tak ako su rozny ludia tak aj lekari, hlavne v dnesnej dobe, no svedci to len o nej, neni to priateľské chovanie ked si chcela vediet nazor, hm :(, kasli na to, chova sa tak aj k druhym, aspon vies aka je, mohla povedat svoj nazor,hm