icon

Prečo stále niektorí veria v nevinu Michaela Jacksona?

17. júl 2025

Chápem, že bol geniálny umelec. Chápem, že jeho hudba je súčasťou detstva mnohých z nás. Ale jeho hudobný talent nie je imunitou voči zodpovednosti. Fakty, výpovede, vzorce správania, opakujúce sa prípady, výpovede ľudí, ktorí s ním žili, pracovali, boli ticho celé roky zo strachu... To nie je hejt, to je realita.

A nie, neverím, že si to všetko rodičia vymysleli len kvôli peniazom. Lebo predstava, že niekto vedome obetuje vlastné dieťa na celoživotnú stigmu obete sexuálneho zneužitia - ešte k tomu verejne - len kvôli šekom od právnikov, je totálne scestná. To nie je cynizmus, to by podľa mňa bola bezcitnosť.
Argument typu, že MJ nemal vlastne detstvo a chcel ho takouto formou znovu prežiť je úplne smiešny. Veľa ľudí nemalo ideálne detstvo, ale nemajú potrebu spávať v jednej posteli s malými chlapcami.

To, že niektoré prípady boli zamietnuté, alebo že súdy nerozhodli v prospech obetí, ešte neznamená, že sa to nestalo. V tomto systéme spravodlivosti vyhráva často ten, kto má viac peňazí a lepší tím právnikov. A MJ mal celé impérium
.
Je mi ľúto obetí. Je mi ľúto aj toho, že verejnosť ich stále
spochybňuje. A je mi zle z toho, ako ľahko odpúšťame celebritám...sláva by nemala byť štítom pred pravdou.

Pre tých, ktorí vedia po anglicky, tak odporúčam si prečítať prepis rozhovoru z roku 1993 medzi obeťou MJ (Jordan Chandler) a popredným psychiatrom Richardom Gardnerom, ktorý sa venoval detským obetiam sexuálneho násilia. https://www.mjfacts.com/psychiatric-interview-w...

Strana
z3
laila22
18. júl 2025

@anonym_autor kto je MJ?

elli333
18. júl 2025
@laila22

@anonym_autor kto je MJ?

@laila22 Michael Jackson

laila22
18. júl 2025
@elli333

@laila22 Michael Jackson

@elli333 ešte tak... Mať autorkine problemy.. veď ten už je ,,10,, rokov po smrti...

anonym_a262cc
18. júl 2025

@anonym_autor fakt iné nerobím, len sa tým denne hodiny zaoberám. Ty sa musíš neuveriteľne nudiť

personality
18. júl 2025

A ty si tam bola?

anketkarka
18. júl 2025

V noci riešiš takéto? Je to z nudy, alebo máš nejakú osobnú traumu z tejto oblasti?
Bez vetra sa ani lístok nepohne. Takže určite tam niečo bolo. Je však možné, že niekto sa to pokúša využiť aj pre peniaze. On je už po smrti, takže kto verí v niečo po smrti, tak vie že si svoj súd zažil aj tak. Ak nemáš osobnú traumu, tak by som radšej o druhej v noci spala. Tvojmu zdraviu to prospeje viac ako toto.

mimicka2013
18. júl 2025

@anonym_autor preco ta trapi on, ten uz nikomu neublizi. Preco radsej sa nepozastavis nad Puff Daddym?....jaaj lebo je to bezvyznamne

3petka
18. júl 2025

@anonym_autor toto je riadny výkrik do tmy. Zober sa a chod riešiť ku kompetentným a vráť sa až keď vyriešiš prípad.

domak2
18. júl 2025

Hm, ja som tomu verila, až kým nevyšlo najavo, že všetky allegations začali potom, ako sa chcel vzoprieť Sony.

autor
18. júl 2025
@mimicka2013

@anonym_autor preco ta trapi on, ten uz nikomu neublizi. Preco radsej sa nepozastavis nad Puff Daddym?....jaaj lebo je to bezvyznamne

@mimicka2013 Ale zostali po ňom obete, na tie je treba sa zamerať.

anonym_b41085
18. júl 2025
@anketkarka

V noci riešiš takéto? Je to z nudy, alebo máš nejakú osobnú traumu z tejto oblasti?
Bez vetra sa ani lístok nepohne. Takže určite tam niečo bolo. Je však možné, že niekto sa to pokúša využiť aj pre peniaze. On je už po smrti, takže kto verí v niečo po smrti, tak vie že si svoj súd zažil aj tak. Ak nemáš osobnú traumu, tak by som radšej o druhej v noci spala. Tvojmu zdraviu to prospeje viac ako toto.

@anketkarka Ach bože.... zasa sa tu zišli mudrlantky, čo o tom hovno vedia, ale musia sa za každú cenu vyjadriť. O takých veciach sa hovorí preto, aby sa šírila osveta. Každý vie, že Jackson je už mŕtvy, ale to predsa nebráni tomu, aby sme o tom diskutovali. Načo si klikla na túto diskusiu, keď ťa to nezaujíma? Mňa to náhodou zaujíma, je tam krásne vidno ako pracuje takýto agresor s detskými obeťami sexuálneho zneužívania. My, čo počúvame krimi podcasty a čítame detektívky to považujeme za zaujímavé. Je to naše hobby. 😃

anonym_4780c3
18. júl 2025

@anonym_autor jasné že to bol pedofil. Však to už od pohľadu vidieť že nebol normálny človek, ako psychicky musel byť narušený keď si takto doriadil vzhľad a to ja som človek ktorý podporuje plastiky ale toto je niečo ohavné. Ani jeho piesne sa mi nikdy nepáčili, osobne mi nikdy neprišiel ničím výnimočný. Sú oveľa lepší speváci a aj boli v tej dobe, neviem prečo bol tak ospevovany, asi bolo in v tej dobe byť pedofil a zmeniť sa na belocha

autor
18. júl 2025
@anketkarka

@anketkarka Je úplne nepodstatné v aký čas som príspevok pridala.
Ale ako vidím - základ na rýpnutie sa našiel. 😅

autor
18. júl 2025
@3petka

@anonym_autor toto je riadny výkrik do tmy. Zober sa a chod riešiť ku kompetentným a vráť sa až keď vyriešiš prípad.

@3petka aký výkrik do tmy? Človek so zdravým úsudkom sa na tieto veci zameria a nebude ho obdivovať len za to, že bol slávny. Vy by ste svoje dieťa nechala spávať s cudzím mužom v jednej posteli? Tie obete tu stále po ňom sú a snáď sa raz dočkajú spravodlivosti.

autor
18. júl 2025
@mimicka2013

@mimicka2013 Diddyho sledujem. MJ mi príde oveľa horší a to, že je po smrti nič nemení na tom, že jednoducho deti zneužíval.

anonym_ad7930
18. júl 2025

obete sa úúúrčite dočkajú spravodlivosti. Iste. 😉
najmä keď je MJ po smrti už pekných pár rokov. zomrel 2009.

redlet
18. júl 2025

Ja sa len občas zamýšľam nad tými rodičmi v tom čase...toto je veľmi ťažká a traumatizujúca téma - sexuálne zneužívanie. 😖

januska12323
18. júl 2025

Obete snáď vedia čo majú robiť aby sa prišlo na pravdu, to tu ja ani ty nevyriešime.

saxana000
18. júl 2025

Pozrela som vela dokumentov vypovedi zaujimave ze ludia z blizkeho okolia spolupracovnici zamestnanci ho stale povazuju za jedneho z najmilsich a najlaskavejsich ludi na svete.po nelahkom detstve a tvrdo vydretej slave ktora nepriala cernochom nadobudol obrovsky majetok z ktoreho v porovnani s inymi umelcamu rozdal viac ako 65% na charitu ako umelec nemal konkurenciu no mozno este Mercury by sa dal spomenut.perfekcionista do kazdej bunky kosti.akonahle mal.dost prostriedkov aby sa oslobodil spod podruci nahravacich spolocnosti zacali sa valkt obvinenia ktoreho ho financne a psychicky znicili.ano dokalicil sa a zacal brat drogy ale to je dan za to nasadenie znicene detstvo despotickeho otca sudne procesy a utok bulvaru.. udajne obete boli uplne neznami ludia resp rodicia deti ktori zanuchali prilezitost na obohatenie podla mna okato vykonstruovane.z xy obvineni ho sudny tribunal uznal vo vsetkych bodoch nevinnym a porota sa zhodla jednoznacne.bez akehokolvek zavahania..
Podla mna je nevinny a nikdy neuverim tym sialenym obvineniam.
Jeho hudbu milujem pre mna bude nesmrtelna.

autor
18. júl 2025
@saxana000

Pozrela som vela dokumentov vypovedi zaujimave ze ludia z blizkeho okolia spolupracovnici zamestnanci ho stale povazuju za jedneho z najmilsich a najlaskavejsich ludi na svete.po nelahkom detstve a tvrdo vydretej slave ktora nepriala cernochom nadobudol obrovsky majetok z ktoreho v porovnani s inymi umelcamu rozdal viac ako 65% na charitu ako umelec nemal konkurenciu no mozno este Mercury by sa dal spomenut.perfekcionista do kazdej bunky kosti.akonahle mal.dost prostriedkov aby sa oslobodil spod podruci nahravacich spolocnosti zacali sa valkt obvinenia ktoreho ho financne a psychicky znicili.ano dokalicil sa a zacal brat drogy ale to je dan za to nasadenie znicene detstvo despotickeho otca sudne procesy a utok bulvaru.. udajne obete boli uplne neznami ludia resp rodicia deti ktori zanuchali prilezitost na obohatenie podla mna okato vykonstruovane.z xy obvineni ho sudny tribunal uznal vo vsetkych bodoch nevinnym a porota sa zhodla jednoznacne.bez akehokolvek zavahania..

@saxana000 toto, bohužiaľ, stále znie, že jeho sláva bola taká veľká, že ľudia ako vy sú naozaj schopní mu to všetko prepáčiť. K obetiam - prečo by niekto dobrovoľne označoval sám seba za obeť detského sexuálneho násilia len kvôli peniazom? Ak by to všetko bolo len pre peniaze, išlo by to aj s iným "klamstvom".

Vytvorenie súkromného "detského raja", nadväzovanie exkluzívnych vzťahov s konkrétnymi chlapcami, pozývanie ich na osobné prespávačky, darovanie darčekov a izolovanie ich od rodičov - to všetko sú správania, ktoré zapadajú do široko uznávanej schémy groomingového správania (vytvárania dôvery s cieľom zneužitia). Tento druh správania nie je len divný - v kontextoch, kde sa zabezpečuje bezpečie detí, sa považuje za silný behaviorálny ukazovateľ rizika zneužitia. Vo väčšine prípadov by sa takýto vzorec správania považoval za nepriamy dôkaz. Fakt, že sa činy Michaela Jacksona sa stále popierajú, ukazuje, ako veľmi sláva skresľuje náš úsudok.

https://dennikn.sk/1408200/psychiater-pribeh-ja...

autor
18. júl 2025
@anonym_autor

@saxana000 toto, bohužiaľ, stále znie, že jeho sláva bola taká veľká, že ľudia ako vy sú naozaj schopní mu to všetko prepáčiť. K obetiam - prečo by niekto dobrovoľne označoval sám seba za obeť detského sexuálneho násilia len kvôli peniazom? Ak by to všetko bolo len pre peniaze, išlo by to aj s iným "klamstvom".

Vytvorenie súkromného "detského raja", nadväzovanie exkluzívnych vzťahov s konkrétnymi chlapcami, pozývanie ich na osobné prespávačky, darovanie darčekov a izolovanie ich od rodičov - to všetko sú správania, ktoré zapadajú do široko uznávanej schémy groomingového správania (vytvárania dôvery s cieľom zneužitia). Tento druh správania nie je len divný - v kontextoch, kde sa zabezpečuje bezpečie detí, sa považuje za silný behaviorálny ukazovateľ rizika zneužitia. Vo väčšine prípadov by sa takýto vzorec správania považoval za nepriamy dôkaz. Fakt, že sa činy Michaela Jacksona sa stále popierajú, ukazuje, ako veľmi sláva skresľuje náš úsudok.

bielasovicka
18. júl 2025

Načo to treba riešiť po toľkých rokoch? Je to zbytočné.

miskajerry
18. júl 2025
@saxana000

@saxana000 presne mám ten istý názor

evia13
18. júl 2025
@saxana000

Súhlasím s @saxana000 Mal ťažký život a sláva a bohatstvo mu ho ešte znepríjemnili. Ak sledujete Diddyho viete, že on bol iba pokračovateľ po niekom, kto ho do toho zasvätil. Minule som to písala v nejakej diskusii, ktorá sa zaoberá Diddym, takže tá vec siaha oveľa ďalej a je strašne zlá. MJ vedel, čo sa tam deje. Môj názor na vec je, že sú to kúpené a zaplatené obvinenia. A nie je pravda, že sa neexistujú rodičia, čo kvôli peniazom zapredajú vlastné deti. V šoubiznise je ich veľa. Ja spomeniem iba Justina Biebera napr.

anonym_2815ed
18. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ja len tolko, ze preco by niekto klamal prave takto. Moj dobry priatel bol tiez falosne obvineny zo zneuzivania, deti boli navedene rodicmi, aby ziskali prachy. Vdakabohu potom isli von s pravdou, lebo by mal zniceny zivot navzdy.

zooeynka
18. júl 2025

Autorka skus vyguglit otca jordana chandlera....ako dopadol. Zrejmne sa v nom ozvalo svedomie....
Tolko k "vine"MJ....nevinny samozrejme. Aj sudy mu dali zapravdu. Keby nie, sedel by v base.

anonym_6988ad
18. júl 2025
@anonym_2815ed

@anonym_autor Ja len tolko, ze preco by niekto klamal prave takto. Moj dobry priatel bol tiez falosne obvineny zo zneuzivania, deti boli navedene rodicmi, aby ziskali prachy. Vdakabohu potom isli von s pravdou, lebo by mal zniceny zivot navzdy.

Ako teraz ziju jeho deti?

autor
18. júl 2025
@zooeynka

Autorka skus vyguglit otca jordana chandlera....ako dopadol. Zrejmne sa v nom ozvalo svedomie....
Tolko k "vine"MJ....nevinny samozrejme. Aj sudy mu dali zapravdu. Keby nie, sedel by v base.

@zooeynka áno, spáchal samovraždu...

redlet
18. júl 2025

Ťažko toto. My tu pravdu nezistíme. Nikto z nás tam ani nebol a ani nikto z nás nevie, čo skutočne vo vnútri MJ prežíval. Podľa môjho vnímania MJ nikdy v muža nedospel, ustrnul v emocionálnom vývine ako dieťa.

autor
18. júl 2025
@evia13

Súhlasím s @saxana000 Mal ťažký život a sláva a bohatstvo mu ho ešte znepríjemnili. Ak sledujete Diddyho viete, že on bol iba pokračovateľ po niekom, kto ho do toho zasvätil. Minule som to písala v nejakej diskusii, ktorá sa zaoberá Diddym, takže tá vec siaha oveľa ďalej a je strašne zlá. MJ vedel, čo sa tam deje. Môj názor na vec je, že sú to kúpené a zaplatené obvinenia. A nie je pravda, že sa neexistujú rodičia, čo kvôli peniazom zapredajú vlastné deti. V šoubiznise je ich veľa. Ja spomeniem iba Justina Biebera napr.

@evia13 to, že bol dobrý spevák a tanečník a neviem čo ešte vôbec nesúvisí s tým, aký bol naozaj človek. Pred svetom sa ukazoval ako veľké nevinné dieťa a svet mu to uveril. Úprimne, čakala som tu iné odpovede. Väčšinou sú tu matky a čakala som viac empatie práve pre obete. Bohužiaľ, stále tu pretrváva sfanatizovanie Jacksonom.
Keď sú takto sfanatizovaní dospelí ľudia, nie je divu, že tí malí chlapci v tom veku mu boli úplne oddaní a mali pocit, že nerobia nič zlé.

Strana
z3