icon

Prečo zamestnanci útulkov kontrolujú prostredie?

29. mar 2024

Hladame na nas pozemok psika. Nechceme nic extra. Stredneho psa dobrej povahy ktory sa znese s inymi psami a detmi. Obvolala som par utulkov a to je horsie jak u policii. To co je za otazky? Cim ho budete krmit, ockovat, kde v dome bude bla bla? Kde sme v dobe kamenej? A uz uplne ma dorazilo, ze oni si musia ist pozriet nas dom a pozemok kde pes bude. Halooo ake Vi mate pravo mi behat po dome a pozemku a rozhodovat ci to je vhodne prostredie. Co ste socialka? Potom nech sa cuduju, ze stale musia riesit mnozitelov. A tie poplatky??? Ze za fenu skoro 200€? Nemam problem prispiet ale dat z vacku 200 eur za psa mi pride sialene. Mate aj vy take skusenosti? A to mame z utulku uz dvoch psov.

medda_beda
30. mar 2024

@bloger Existujú testy kde sú zhodnotené granule podľa zloženia.Stačí si to naštudovať.
Granule za 10€ plné obylnín asi len ťažko budú kvalitné.
Človek ak chce tak môže psovi dávať aj surovú stravu.

bloger
30. mar 2024

@medda_beda Vlákninu psy potrebujú a vyprosím si tvrdenie, že kupujeme chemický sajrajt. Asi by nepredávali niečo čo môže psom uškodiť. A ked už kupujeme konzervy alebo mäso. Prípadne tie tyčinky. Naša fenka ich zbožňuje.

katkami123
30. mar 2024

@medda_beda
NEOZNAČUJ MA!!!

andrea_prestastna
30. mar 2024

Ty si pekne chora, ked si myslis vymen si tu pracu s nimi

andrea_prestastna
30. mar 2024

A PO DALSIE AK BUDE MAT PES PROBLEMY A VETERINAR TI POVIE 1500E ZA OPERACIU TAK CO MU POVIES NEDAM TI USPI HO???

medda_beda
30. mar 2024

@bloger Keď môžu obchody ľuďom predať škodlivé výrobky ktoré sťahujú z predaja alebo nekvalitný tovar tak kľudne to môžu predať aj majiteľom psov.
Veď sami tu píšete, že človek je viac ako pes a oni dobre vedia, že ľudia na psoch a iných zvieratách šetria.
Preto má človek na výber a je to každého vec.
Mne je jedno kto čím kŕmi svojho psa a kde ho má.

Ale nechápem ten výsmech ľuďom ktorí chcú a môžu do svojich domácich miláčikov investovať.
Pre mňa za mňa dajte psovi aj hrozno, cibuľu aj kilo soli.

Ja som si psa brala s tým, že mi na ňom záleží a nechcem na ňom šetriť ani na jeho zdravotnom stave a tak asi aj v útulku chcú aby ten pes aj dožil , aby sa im nevrátil alebo aby ich vet investície neboli márne.
Môj manžel investoval aj do psa s rakovinou a neľutuje jediný cent.

katkami123
30. mar 2024

@medda_beda
Normálny človek, keď mu tu napíše viacero nickov, že diskusia s tebou nikam nevedie, ideš tu matky prehovárať aké sú deti a že sú na úrovni psov, deti považuješ asi že všetci máme z osady z hygienického hľadiska, pritom sama dieťa nemáš, ale ideš sa hrať že si všetku múdrosť sveta pojedla, tak normálny človek sa nad sebou zamyslí, nebude tu tých ľudí označovať. Tebe chyba sebareflexia. Mne keby v jednej diskusii napíše (čo sa mi do teraz nikdy nestalo) niekoľko nickov, nech ich neoznačujem, odmietajú so mnou diskusiu, tak sa nad sebou úprimne zamyslím, že mám od iných spätnú väzbu a nebude to už so mnou OK. Ty si ideš stále svoje, úplne mešuge, bez sebauvedomenia, nezvladaš tu diskusiu, píšeš tu o polnoci, 4x ti napíšem neoznačuj ma, aj tak to robíš. Úprimne ti tu píšem, ty psychicky nie si v poriadku. A myslím to vážne. A vidieť to aj v iných diskusiách. Toto, čo tu ty predvádzaš, ty nemáš hranice, nevieš kedy dosť, ty si extrém. Naozaj, úprimne, či sa urazíš alebo nie, ty potrebuješ odborníka a myslím, že so svojou povahou máš kopu problémov aj v reálnom živote a dobro svojho okolia, naozaj toho odborníka vyhľadaj. Lebo skončíš s takou povahou sama ako prst.

karolinakr
30. mar 2024

@medda_beda ja to takto neporovnavam, že kto je špinavši..som milovnik zvierat, ale neni som až taky fanatik, ale zvierata mi nie su ani lahostajné..

katkami123
30. mar 2024

@karolinakr
Ale veď to je choré, kto normálny bude porovnávať hygienu zvieraťa a dieťa, mňa by to v živote ani nenapadlo. Ťuk-ťuk- ťuk na hlavičku.

bloger
30. mar 2024

@medda_beda Aj mne záleží na jej zdravotnom stave. A tiež neľutujeme ani cent. Podľa mňa to ale preháňaš. Porovnávaš tu psa, dieťa a hrušky s jablkami. No áno človek je viac ako zviera. Ty si čo ak nie človek? A tiež si bola kedysi dieťa. Tvoje zmýšľanie je dosť divné.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
66simonka66
30. mar 2024

Presne, súhlasím. Aj my sme chceli psíka na dvor, veľký pozemok, mal by kde behať, ale keď mi na skoro všetky psíky povedali, že musia byť vo vnútri, alebo môžu byť von ale musíme im zabezpečiť aj prístup dnu 🫢 , tak som sa na to vykašľala, jedine veľké a staré psíky čo mali, mohli byť vonkajšie, my sme chceli malé šteniatko. Dali by sme mu pekný domov, ale keďže majú podmienky aké majú, tak sme si psíka kúpili a má sa skvelo. Ako neviem čo si myslia, či ho necháme von zamrznúť, alebo čo? Po tom všetkom, čo tie psíky zažili, ako trpeli, hladovali a mrzli, si si zaslúžia krásny domov, ale to neznamená, že krásny domov môžu mať len vo vnútri. Tie podmienky aké si niektoré útulky dávajú sú podľa mňa tiež odveci, najradšej by asi boli, keby psík býval dnu, mal vlastnú posteľ a jedol za stolom 😀 , treba sa trošku vrátiť aj do reality, tomu psíkovi by bolo isto dobre aj von, v zateplenej búde a s milujúcou rodinou. Súhlasím s kontrolou, nech prídu kedy chcú, ale zasa aby si dávali podmienku pri 90% psoch, že majú mať prístup do vnútra, tak to už nie.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
ktochytavzite
30. mar 2024

@medda_beda Tak u teba je jasne ze pes nadobsetko,to co pises sa neda.Pozri sa miliony deti na svete umiera hladom a ty tu riesis jedalnicek psa,okved nech si potom sam ulovi.
Ja kolegynu z UK mam a ma male deti,je to normalna,pracujuca rodina,za dva roky nebola ani raz na ocr ,ci paragrafe .Tak prosim Ta nespin tu ludi z uk za to ze ty mas inu skusenost.
A uz koncim s tebou debatu.Nezabudni deti maju hygienu sto x lepsie zvladnutu ako nejaky obsraty pes ktory si vyvaluje gulky na gauci,fuj a este tie polovnicke s kratkou srstou ,to vsetko vidno ako sa im hompala plus ked stale im vtak vyskakuje ,no nechutne mat to doma na gauci.

66simonka66
30. mar 2024

@wolf_ žiadne také vyjadrenia nepadli. O veľkosti pozemku sme tam nepovedali ani slovo, ani sa nečudujem, že sú útulky plné, lebo sa to trošku preháňa.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
66simonka66
30. mar 2024

@wolf_ ja si na čistokrvné psíky nepotrpím, mali sme krásneho malého kríženca, 14 rokov, ešte keď som bola na škole, mal sa dobre, nič mu nechýbalo, zomrel a chcela som pre svoje deti psíka, ktorému by sme dali pekný domov, ale tie podmienky sú choré, radšej ich budú držať v útulku, držať ich v kotercoch, len aby ich niekto nemal na dvore . 🙈 pes stredným vzrastom, nie je malý pes, ktorý nemôže byť von.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
ktochytavzite
30. mar 2024

@66simonka66 Ved to ze su plne lebo nie kazdy tuzi mat osa dnu,okrem toho tu kd eja byvam su zimy okolo nuly a pes so srstou je na to prisposobeny.Skor je traoenie mat Huslyho v byte a v lete.Ale oni to mozno zamerne robia aby sa ludia nad utulkami zlutovali a posielali viacej €€€.Ktovie kolki ochranari potom z toho aj ziju.A tie utulky na sk nic mc veru pre psa isto vhodnejsie ako dom so zahradou a ludmi co so psom zaobchadzaju uplne ok

66simonka66
30. mar 2024

@wolf_ a v čom je teda problém? Prečo psík nemôže byť von, keď teda nejde o zimu?

medda_beda
30. mar 2024

@ktochytavzite Pes nadovšetko? Moja rodina nadovšetko.Pes je moja rodina, moja zodpovednosť.Ak si psa nechcela tak si si ho brať nemala keď sa ti hnusí.Ešte, že ti vták a gule tvojho muža nevadia keď sa mu hompáľajú a perieš mu semenné gate.
Fakt toto sú argumenty :D
Ešte raz a naposledy.To, že je tvoj pes špinavý, smradľavý je len tvoja vizitka.
Mne zase vadia špinavý ľudia oveľa viac ako okakaný pes.
Takže pre mňa je hnus ak ma niekto zadrbaný gauč od detí a nebudem tvrdiť, že to tak majú doma všetci.
Každého osobná vec čo mu vadí.Nemusíš mať psa vo vnútri, ale svoje komentáre o špinavých psoch si môžeš nechať pre seba lebo môj je čistý 🤷 a to, že má pinďúra a gulky mi nevadí kedže biológiu som na škole mala tak som asi vedela čo to mať psa obnáša.

medda_beda
30. mar 2024

@bloger Ja porovnávam bordel po psovi a deťoch nie psa a deti v evolučnej rovine.
Som človek a čo je človek? Zviera.Či táto hodina biológie bola vynechaná?
Som človek a preto mám tu schopnosť pomôcť bezbrannému.Nie je nič výnimočné pomôcť svojmu vlastnému druhu, ale to tu budem zbytočne vysvetľovať.

Ja neobliekam psa do handier, nevozím ho v kočiari.Je to normálny pes ktorý žije životom na ktorý je zvyknutý odmala a nejaké 💩 mi vadí oveľa menej než špinavý, smradľavý človek lebo ten by sa mal vedieť o seba postarať.
Ja mám doma upratané a nejaký chlpy mi vadia menej než moje vlasy ktoré mi padajú.

ktochytavzite
30. mar 2024

@medda_beda Dobre som rada ze to nevadi tvoj pes u tebs,zda sa ze si stastny clovek.Len ty neries ludi co daju psovi zrat ostatky po detoch alebo psa povazuju za psa,nie clena rodiny.

medda_beda
30. mar 2024

@ktochytavzite Hej preto im musí umývať ruky po záchode teta lebo doma majú deti asi vo zvyku sa obliecť s okakaním zadkom bez umytia rúk.Každé druhé decko na to treba upozorniť.

Asi tak sú čistotnejšie.Netáraj.Všetci moji kolegovia majú deti a majú aj dospelé deti takže tieto rozprávky môžeš písať niekomu kto v domácnosti deti nemal.

medda_beda
30. mar 2024

@ktochytavzite Ale veď mu daj zožrať aj maltu, mne je to jedno :D.
Tvoj život, tvoje svedomie.

ktochytavzite
30. mar 2024

@medda_beda No tak ok konecne si rozumieme,len neviem co si ma atakovala a kritizovala za to ze to tak so psom mam ja.Takze konecne sme sa pochopili a prajem Ti pekne sviatky.

medda_beda
30. mar 2024

@karolinakr Fanatik je ten čo psa poľudčuje.
Ja nerobím nič čo by ten pes nerobil aj sám keď s nami žije.
Ak má niekto pocit, že pes má byť na dvore tak nie.Psy boli vlky takže by po správnosti mali žiť v lese.
Vzťah človek a pes bol vzájomný a pes si sám zvolil život s človekom.Ľudia ich šľachtili, niekedy nie vhodným spôsobom takže ľudia si za toto môžu sami.

66simonka66
30. mar 2024

@medda_beda takže chceš povedať, že pes nemá byť von na dvore vo vlastnej búde, len dnu v dome?

medda_beda
30. mar 2024

@ktochytavzite Ja som len nepochopila čo je zlé na tom ak dá niekto psovi lepšie podmienky.Nepovažujem svojho psa za človeka ale ani za alarm.
Tvoj pes si žije asi dobre, ale už som sa stretla s tým keď mi niekto chcel nanútiť čokoládovú pišktótu pre psa lebo u nich pes zožerie aj segedínsky.
Takže mi to je jedno, ale ak si nejaký útulok alebo majiteľ chovu určuje pravidlá tak ich treba buď rešpektovať alebo si psa nebrať, vydiskutovať to s nimi.
To je všetko.
Aj tebe pekné sviatky, ďakujem.

medda_beda
30. mar 2024

@66simonka66 Áno áno presne to som napísala.
Ach 🤦.
Nie pes môže byť v byte, na dvore tam kde sa netrápi.
Kľudne aj v búdi ak je vybavená kvalitne pre psa.
Ale má sa prihliadať na to, že pes je spoločenské zviera a nie každé plemeno je vhodné povahovo len čisto na dvor bez kontaktu s ľuďmi.

wolf_
Autor odpoveď zmazal