Prečo zrazu na Slovensku zalohujeme fľaše?
Ľudia len tak zo zvedavosti. Prečo zrazu na Slovensku zalohujeme? Pokiaľ viem, Česko to nerobí, Maďarsko detto… 🤔 čo je za tým? Kto sa na tom opäť nabalil?
Že akurát teraz? ...malo sa tak stať oveľa skôr!
Preto to musí byť ako to je lebo ich zbieram aj ja, už sa mi aj muž vyhrážal rozvodom ale zabudol že nie sme manželovia 😁a nie niesom bezdomovec 😉
@jaroe no áno, taký riaditeľ zemegule keď má stráviť až 15 min pri flaskomate tak ro je tragédia pre tuto planétu
Čo ti mam na to čo si napísal povedať? To je problém obchodu, v niektorých krajinách platí, koľko pokladni, toľko automatov
Toto je zakrpatený narod, ktorý nevidí pol kroky od svojho nosa a potom to tu ak tak vyzerá
Je to blbosť podľa mňa. Normálne sme triedili odpad vždy a fľaše dávali k plastom. Toto je robota navyše.
Ja teda neviem, čo pozerám v okolí, tak žlté vrecia dávali všetci a čím dalej boli plnšie a plnšie, ľudia postupne zálohovali viac a viac, či už kvôli ekologii alebo kvôli tomu, že netriedený odpad je drahý a ľudia vedia, že koľko v obci budú platiť za tonu odpadov záleží aj od toho koľko vyseparujú. Tento krok mi príde zbytočný, zaťaží to akurát slušných ľudí, plasty nie sú len teraz zálohované plastové fľaše. A ak si niekto urobí nejakú ožran párty v lese tak ked bude na mol fľašu tam nechá aj tak lebo nebude myslieť na to, že nechá tam 15 centov, nebude vedieť ani o sebe riadne.
Nemci zalohuju už dávno 🤷♀️
@3009 separujeme už dávno. Podľa nariadenia eú máme v každej ulici kontajnery na plasty, papier, kovy, tetrapaky, v každej obci sa vybudoval zberný dvor. A teraz opäť skladujeme fľaše doma, odovzdávame ich v obchode, a kupón z Lidla na jednom konci mesta nepoužiješ v inom Lidli. Sústavne sa niekto nabaľuje. Naposledy výrobca automatov do predajní.
@jarmilaj a čo z toho, že je to všetko vybudované, keď pred tebou ide žena s veľkou fľašou od pracieho prostriedku a hodí ju do komunálu aj keď kôš na plasty je o pol metra ďalej?! A keď jej to povieš, tak ti vynadá?
Čo z toho, že u nás v dedine má každý človek právo na kôš na papier a ideš a vidíš, že papierové letáky trčia z komunálu? Čo z toho, že triediť môžme keď 75% národa s*re na to?
Roky okolo seba presviedčam ľudí prečo triediť a vieš čo mi na to väčšina povie? Môžem sa na to vykašľať (vysr*ť)! A kvôli takým teraz tie automaty. Nechápeš, že na báze dobrovoľnosti to pri tomto národe nešlo? Že percento vytriedeného odpadu bolo mizerné a tie fľaše kopu ľudí dávalo aj tak do komunálu aj keď sú zberné dvory, kontajnery a vrecia na plasty zadarmo?
@scila ja napríklad separujem už dávno bývam v dome a čo ma štve že nám dajú sáčok žltý na plast raz mesačne a raz mesačne to zbierajú a mne to stojí tu celý mesiac a keď náhodou ,abudnem vyložiť tak mi to doma stojí dalsi mesiac plus nedostanem sáčok nový na triedenie...ja za mesiac nazbieram plný sáčok plastu keďže vody nekupujem žiadne maximálne na Vianoce alebo deťom keď idú zo školy na výlet a tu fľašku potom používajú na vodu doma na dvore ..susedia ukladali aj 4sacky plastu keďže pijú kupovaný vodu vietci susedia na ulici separuju našej pred každým domom povykladane sáčky sú raz mesacne
Už pred 10 rokmi bolo neskoro... napr. v Nemecku to funguje dlhé roky a nie len na plastové fľaše ale napríklad aj sklenené fľašky z jogurtov. Nerozumiem, ako s tým niekto môže mať problém...

@stary_ujco presne tak. Tiez bol problem vratit cca 50 ks flias spat. A nieto este skladovat v panelaku. A zase autom to chod vratit spat a ked som uz v obchode tak nakupim miniem peniaze a pritom som len chcela vratit flase :D. A preto sme si kupili sodastreem a mame pokoj a raz mesiac ideme vymenit bombicky. :D