icon

Predaj bytu počas korona krízy

lulubinka
6. máj 2020

Ahojte, je tu niekto kto momentálne predáva nehnuteľnosť.aka je aktuálna situácia. Išli ste s cenou dole,či nebodaj úplne stopli predaj? Rozhodujeme sa či do toho ísť.zatial nás nič nesury s predajom.ale najneskôr budúci rok v novembri by sme sa chceli odsťahovať, aj keď by som prijala aj hneď zajtra.

ivkazba
6. máj 2020

Brat kupuje aktuálne byt, súčasný majiteľ nešiel s cenou dole, v BA nie je v tejto chvíli na to dôvod. Realiťáci, s ktorými spolupracujem, majú zatiaľ normálny biznis, ceny nejdú dole a v najbližších mesiacoch sa s tým ani príliš nepočíta. Taktiež hypotéky sa normálne poskytujú. Takže ak máš potrebu vymeniť bývanie, choď do toho. Vždy môžeš nepredať alebo ponuku stiahnuť.

ajka0207
6. máj 2020

@lulubinka sestra kupuje momentalne byt, ceny su zatial stabilne, hypoteky poskytujú normalne.

mogaa
6. máj 2020

@lulubinka je to individuálne, ale predpokladám že veľa ľud čo chceli kupovať byty - počkajú...nikto dopredu nevie ako sa vyvinie situácia, kto príde o miesto, takže ľudia račej pár mesiacov počkajú - môj názor

alex666
6. máj 2020

@lulubinka Znami prave tento tyzden predali byt v KE. S cenou nemuseli ist dole a predali ho za mesiac.
Zalezi, kde sa nehnutelnost nachadza a v akom je stave. Zda sa, ze o dobre bytz v dobrej lokalite je stale zaujem.

matapo
6. máj 2020

...teraz este ceny neklesaju, ak chcete predat tak teraz, o par mesiacov ked halo okolo korona virusu utichne, nastupi ekonomicka kriza v plnom rozsahu a byty pojdu dole, velka nezamestnanost, velka neistota, nebude mat kto kupovat za draho...

lulubinka
autor
6. máj 2020

Tiež si myslím že teraz by to ešte bolo v pohode,ale no minimálne do novembra musíme počkať,a to už môže byť a aj bude všetko inak.to už teda asi vydržím aj ten posledný rok,a nebudem musieť riešiť daň z predaja.keby neprišla tá korona tak už teraz by som sa tešila že odtiaľto vypadnem.