Predajca bytu, ktorý sa neodhlásil z trvalého pobytu bydliska
prosím vás kúpili sme si byt, riadne zaplatili, prihlásili sa na OCÚ ,a le problém je v tom, že tak neurobil aj predajca, ktorý nám byt predal, takže stále má trvalý pobyt už na našej novej adrese. Takže mu do našej schránky chodí poplatok za komunálny odpad na jeho meno , kde už nebýva ale odhlásený nie je . Poštu ktorá chodí bola dohoda že mu budeme posielať po známej. Samozrejme OCÚ tie poplatky neplatil. Takže za rok tam má cez 70 eur za 3 ludí. Vec je taká že nemá TP a tak sa nemôže odhlásiť. Dali sme mu rok na to aby tak urobil. po roku sme ho kontaktovali, mobil nebral, chceli sme ho ísť odhlásiť, manžel si musel v práci zobrať volno, na OCÚ povedali, aby sme tak nerobili lebo bude z neho bezdomovec aj z jeho byvalky a jej syna aby sme sa s ním ešte skontaktovali. Tak manžel zapojil do toho aj realitku ktorá mu vtedy jeho byt predávala a manžel mu napísal SMS s tým že mu dáva lehotu do konca mesiaca, kedže si smetie neplatí. A on mu nadrzo odpísal, že on TP ešte nemá a že sme ho mali už dávno odhlásiť MY. A ja sa teraz pýtam, kde je zákon pre poctivých ludí, ktorý si platia, pretože teraz manžel si bude musieť v práci opatovne zobrať volno, ktoré si musí nadrobiť čo ho samozrejme obťažuje, musíme ísť na kataster vybrať originál LV za ktorý mimochodom zaplatíme 8 eur a potom na OCÚ všetkých 3 odhlásiť,...?????????Čo sa stane ked sa zatneme a neodhlásime, budeme k tomu benevolentný, lebo aj ked je to len 8 eur ja mám za to pre dieťa plnú igelitku ovocia alebo niečo na oblečenie. Prečo ja mám na neho doplácať,..???????????????? obraciame každé euro.
@ollynka mozes ist aj sama, ale manzelov podpis na ziadosti o zrušenie TP musi byt uradne overeny.
Môžte ho odhlásiť vy , stačí ísť na mestský alebo obecný úrad,ja som takto odhlasovala môjho ex,nepotrebovala som ani list vlastníctva ani overený podpis.
@ollynka čo sa týka toho že my keď potrebujeme LV na úrade si ho sťahujeme a má rovnaké pravne náležitosti ako originál ale nie je to kataster portál to co aktuálne má l fungovať po prijatí zákona proti byrokracii majú mať aj obce a mesta takže ak.povedia že to nemajú asi sa tam ešte neprihlásili..ale s tým odhlasenim by som neotalala namate na čo čakať stačí ísť na úrad a vyhlásiť ho vás nemusí zaujímať či má alebo nemá.trvaly pobyt a tie drísty na úrade že musite dať iný trvalý pobyt je hovadina vy nie ste povinni hlásiť iný jeho trvalý pobyt hovoria to len. Preto že by mal.adresu trvalého mesto.obec a s tým majú potom oni robotu to je cele takže ísť na úrad a odhlásiť

@sif treba ísť na poštu a povedať postarke, že už sú odhláseni z trvalého pobytu, tým pádom postu by mala dávať na mestský ci obecný úrad.