Predáva sa vám viac vecí z bazárika?
Tie mamicky co mate vecicky v bazare, vnimate teraz vyssi predaj tychto veci? Pripadne nakypujete viacej teraz veci od ruky, ked su obchody pozatvarane? Zaujima ma, ci tato kriza bude mat trochu aj pozitivny ekologicky dopad. Dakujem za reakciu. 🙂
Ja keď už kupujem, tak v prvom rade z druhej ruky, či už v okolí alebo cez nejaký bazár, takže pre mňa sa nič nezmenilo ani zavretim obchodov 🙂 nie kvôli peniazom, ale mám takú zásadu, že keď už kupujem, tak tak, aby som bola spokojná s tým, koho mojimi peniazmi podporujem. A keďže nechcem podporovať fast fashion a nadprodukciu, pri väčšine vecí uprednostním bazár, hoci je to s určitým rizikom. Ale musím povedať, že tu na MK som ešte zlú skúsenosť nemala, asi aj preto, že som na predávajúce náročná a vyberám dlho 😄
@luciannka83 Trocha možno. Ja zvyknem kúpiť aj tu aj online, rada mám oblečenie z Gate.
Ja mám pre deti aj seba takmer všetko z druhej ruky bez ohľadu na to, či su alebo nie sú otvorené obchody. Ak kupujem náhodou niečo nové, tak je to vyrobené v EÚ z certifikovaných materiálov. Fast fashion sa mi zdá problematicke z ekologického aj etickeho hľadiska
Ja mam nejake veci v bazari vobec sa viac nepredavaju. A ja vedsinou nakupujem v bazari aj v tesco na mna vobec nevpliva ze su obchody zatvorene😃
Ja podobne ako @anjelicek26 nakupujem hlavne v zlavach a veci po najmladsej posuvam. Kym boli deti male, kupila som aj nieco v bazare, oteplovacky, bundy.... inak nove, lebo mam pocit, ze tie bezne veci ako tricka pekne az tak dlho nevydrzia. 2 roky a dost. Vo vypredajoch som teraz pokupila dost veci, detom, manzelovi aj sebe a za super ceny. Nemam ziadne vycitky, ked mam napr. viac triciek, ako by malo byt “ekologicke” - radsej ich operiem viac naraz, ako by som mala stale tocit 3 tricka. Pravdupovediac ani velmi nerozumiem tomu kapsulovemu satniku. Vcera som videla novu kapsulovu kolekciu od Misha Nonoo - spolu 10 veci, tusim Perfect 10 sa to volalo. Vrchy boli 3 - sive tricko s kratkym rukavim, biela kosela s dlhym a cierny rolak. Nepochopim, ako sa tak da fungovat.
@simsalabim ked mas 5 kapsul tak v pohode😂 schuti som sa zasmiala, chapeme sa

Nakupujem online v zlavach, ktore su teraz vsade... da sa nakupit lacno a hlavne kvalitne, bez dotahovaciek s bazarom a cakanim..takze nie, u nas ekologicky dopad je jedine to, ze posuvame veci po mojich - sestrinym detom.