icon

Predávali by ste veci, alebo radšej dávali kamarátke zadarmo?

8. sep 2022

Ahojte,som jedinacik a mám málo kamosiek.Od nikoho som nikdy nič nedostala zadarmo,svojim deťom dievča,chlapec všetko som kupovala nove.Ci oblečenie,hračky alebo knižky a ostatné veci.Vsetko som kúpila za svoje,keď vyrástli oblečenie a nehrali sa deti už s hračkami, všetko som predala dalej.Kamoška mi viac krát povedala že prečo nedarujem veci príklad jej.Ona má veľa známych a veľa ľudí jej daruje,lebo chcú sa zbaviť veci tak darujú jedna druhej.A ja jediná predávam.Potom kamoška sa na mňa hnevá že prečo nedarujem aj ja jej po mojich deťoch veci.No prečo by som mala,ja všetko kupujem a keď už nepotrebujem veci tak aspoň za zlomok ceny predávam ďalej.A z peňazí kúpim iné veci čo moje deti aktuálne potrebuju.Co si o tomto myslíte,na mojom mieste by ste predávali veci alebo dali zadarmo tej kamoške?

Strana
z2
nikolka1986
8. sep 2022

U jedináčikov je problém ten, že sa nevedia deliť.

majlo1234
8. sep 2022

@nikolka1986 to nie je pravda😀 mam vynikajucu kamosku, pozname sa od strednej, je jedinacik a vzdy sa podelila so vsetkym-s desiatou, s ulohami, s malovatkami…delili sme si naozaj vsetko😃a k teme, kedze som ju s babom o rok predbehla, celu vybavu som jej pozicala

nwnw
9. sep 2022

Kamoska je pekna potvora. Taktp ked vysockuje od kazdeho, tak nemusi nic kupovat.

dididudu
9. sep 2022

Predávala by som dalej 🙂 nedarovala by som jej nič

katka1389
9. sep 2022

Ja nieco predam a kupim detom zas nieco ine co potrebuju.A nieco aj dam.Nie vsetko ,lebo tiez peniazky chybaju.

bambi2121
9. sep 2022

Je na tebe, ako a kde sa zbavis veci ktore si kupila za svoje peniaze.....jej sa lahko posuva nieco,co iba dostala...
Nechapem,preco si mysli, ze jej nieco iba tak das...nevsimaj si ju,je to tvoja vec

lavinis
9. sep 2022

Kamarátke zadarmo.
Nemám nervy chodiť na poštu a doťahovať sa s kupujúcimi.

To je ale tvoja vec a kamarátke do toho nič nie je

lavinis
9. sep 2022

@nikolka1986 to nie je pravda

elam1234
9. sep 2022

Asi záleží aký máte vzťah, skutočne kamarátky spočítam na jednej ruke a kebyže mám niečo , čo by sa im mohlo páčiť a ja to už nepotrebujem, tak im to darujem, lebo viem, že by pre mňa spravili presne to isté 🙂 nehovorím, že to očakávam , ale prosto to viem, že by sa zachovali voči mne rovnako a takéto osoby považujem za ozajstné kamarátky, keď to ide prirodzene od srdca a s dobrým pocitom.

merrynka19
10. sep 2022

Ja by som jej všetky veci kľudne dala. Nejaké fakt krásne a drahé by som predala a zvyšok rozdala...tak som to aj urobila...lebo ono mi to doma dlho stalo nemám toľko priestoru kde to skladovať, tak som naozaj tie krásne predala a zvyšok darovala kamoske...nerobím z toho vedú, sú to len materiálne veci. Ja som ich využila a nech poslúžia ďalej. a keď vidím akú radosť z toho má. Tak to teší aj mňa...

autor
10. sep 2022

@elam1234 Práveže viem že ona by pre mňa nedala nič,ona len očakáva že ja jej dám.
@merrynka19 Ja to ani neskladnujem dlho,nafotim a cca do mesiaca je to predané.

merrynka19
10. sep 2022

Tak asi to nie je dobrá kamarátka...lebo keby je tak jej veci dáš. A nepotrebuješ sa o Tom radiť.☺️tak rob tak ako vyhovuje tebe. Veď čo ťa po Tom kto si čo myslí 😊

kiki234
10. sep 2022

Po detoch to robim nasledovne: ak sa najde vec skoro vobec nepouzita tak predam dalej. Ak sa jedna o veci ako napriklad flasky, oblecenie na vonka, kocik po 3 detoch, uz opotrrbovana postielka avsak stale pouzutelna tak veci darujem.nie vsak rodine to nikdy. Dufam ze ma teraz spindate ale nic co darujem nedavam rodine ani znamim, vsetko organizaciam alebo czfzim ludom. Mala som nie jednu skusenost kedy to znami alebo rodina vyuzila tak to uz netobim. A uprimne ani nikoho o tom neinformujem vi darujem alebo predam. Mam sestru ma chlapca mladsieho od mojho o pol roka. Pytali di detsku zavinovacku, ok paci sa.. Ved deti nepotrebuju uz, mala som detske kresielko ktore ma stalo skoro 100 eur, moje deti imho uz nepotrebovali a prisla za mnou mama ze ho zoberie tam. A ze ci moze zobrat aj prenosnu postel lebo ja vyuzivam iba jednu a maju 2 prosim? Ako kde sme ja dam za kreslo a postielku 150eur a mam to len tak dat sestre, nech di kupi mne to tiez nikto nekupil. Vsetko je pekne, neopotrebovane keby to len za 1/4 predam detom kupim nievo ine. Samozrejme sa na mna nahnevali tak ako mama tak aj sestra.potom prisla asi o tyzden znova mama a hovori ze tie veci kupi pre sestru, pytam sa to je pekne lebo jedna tvoja dcera ma 2 deti a nikzo im nic nekupil a tvoja dcera ma jedno dieta a vsetko jej kupis. Totalne nefer, a pekne verim ze ja takato ku svojim detom nebudem. Rodiny a znamim nikdy nic zadarmo!

mirkaandrej
10. sep 2022

Ja dávam kamarátkam. Po synovi dávam jednej pre mladšieho, síce mi nič zato nedáva, ale mame blízky vzťah, takže od nej nič nevyžadujem.
Po dvere dávam druhej kamarátke - ale to si tak vymieňame - ona po staršej dá mojej a ja dám potom zase jej druhej mladšej. Dávam aj veci, ktoré som kúpila. A tiež niektoré veci dávam do detského domova.

mirkaandrej
10. sep 2022

@kiki234 mne ostala cestovná postieľka, turistická nosička alebo nosička ergobaby - veci nie za pár eur, ale aj tak som to odložila pri rodičoch, pre sestru - ze keď raz bude mať deti, a neriešim koľko to stalo pretože ona mojim deťom stále niečo kupuje.

mimi2120
10. sep 2022

Ťažko tomu uveriť, že taký niekto existuje. Kamarátka nebude kompletná.

janikovaanicka7
10. sep 2022

Sú to veci za tvoje peniaze, tak o nich budeš rozhodovať ty. Ako tu už mnohé písali, to nie je kamarátka. Od takých ľudí by som bočila. Čo ju do toho ako ty naložíš s vecami po svojich deťoch? Ak vidí, že máš niečo, čo by vyslovene chcela, tak nech ti navrhne, že to od teba odkúpi, ale pýtať si zadarmo?! Že sa nehanbí

simca06022011
10. sep 2022

Netráp sa, kľudne ked budes predavat, posli jej link ci nekúpi 😁 ja tiez predávam veci a tukaju si ľudia na celo. No roky to skladovat nebudem a ked som mala po dcere takmer nove veci, znackove, drahe hadam ich nedarujem len tak? Predam a prispejem malej na ďalšie oblečenie.

Kamoska nech sa hneva... Nech ona trbe daruje, ved nepredáva, tak kam to dava? 😁 Asi nevie, co niektoré veci stoja...

kikaaa444
10. sep 2022

Pozri aj ja som darovala kamoske kopec kopec veci , ale to len preto že som ich nemala kde predať nakoľko žijeme v zahraničí no bola by som radšej keby som ich predala . Boli to veci ako zara , next a podobne .. kopec Phillips avent atd. Žiaľ nemala som kde predať tak som darovala nakoľko mi už boli zbytočne . Vôbec nepočúvaj kamosku sú to tvoje veci za tvoje peniaze môžeš si s nimi robiť čo chceš

kiki234
11. sep 2022

@mirkaandrej ona Vasim detom stale kupuje, ak by ste nemali zuaden vztah a nic by nekupovala ako by ste reagovali? Ak autorka pisala ze nedostava nic

Strana
z2