Predĺženie PN kvôli koronavírusu.
Ahojte baby. Minulý týždeň som bola navštíviť sestru v Čechách, žije na dedine čiže som v podstate prišla do kontaktu len s nimi. Vrátila som sa v sobotu 14.3, tým pádom som musela ísť do karantény. Moja doktorka mi dala do 31.3 PN, dala ju aj môjmu partnerovi i keď somnou nebol v Čechách ale žijeme spolu. Avšak máme obaja obavy sa vrátiť do práce nakoľko robíme vo firme kde denne stretáme veľa ľudí a robia u nás samozrejme aj ľudia zo zahraničia a o kamionistoch s ktorými sa stretáva najmä môj partner ani nehovorím. Firma o zatvorení ani neuvažuje lebo by mali vraj veľké straty. Takže na to sa spoliehať nemôžem že by nám odstavili firmu kým nám skončí PN. Nemám obavy kvôli nám ale najmä kvôli nášmu okoliu, môžme to chytiť v práci a šíriť nevedomky ďalej :(
Preto sa chcem opýtať či je možné si predĺžiť dvoj týždňovú PN?
Viem že by som sa to mala pýtať doktorky ale k nej ideme až toho 31.3. Skutočne ďakujem za všetky odpovede. ❤️
31.3. Je veľmi ďaleko ešte, dovtedy môžu vyhlásiť aj stanné právo. Možno by bolo dobre si dohodnúť homeoffice, ak je možný, pripadne si vziať dovolenku ešte aspoň týždeň, keď sa obávate, že by ste mohli nakaziť iných.
@ellieeee bežne mi nosili zamestnanci PN, kde lekári zmazali dátum, opravili a podpísali, prípadne doniesli nové tlačivo PN, na ktoré lekári napísali "pokračovanie PN č.xxxxx"
@janka_266 žiaľ homeoffice v našom prípade nie je možná nakoľko ja som obsluha stroja a priateľ skladník.
Čo sa týka dovolenky tej mi zostalo presne na moje súkromné záležitosti na konci roka a so zvyškom nám manipuluje zamestnávateľ počas sviatkov. Čiže v našom prípade prichádza do úvahy jedine PN :(
@lentilkaxxx avšak už aj dva týždne PN je dosť, neviem si predstaviť či by bola pani doktorka ochotná ju predĺžiť o ďalší týždeň či dva. Verím, že tento vírus pominie ale do 31.3 to asi nebude nech som akokoľvek pozitívna.

@ellieeee Muz tiez prišiel z DE. Ma PN od pondelka. Zatial bez ukoncenia.