icon

Predstavujete si niekedy svoju starobu?

27. máj 2025

Viete si predstaviť, že budete niekedy naozaj staré? Či aj vám to pripadá ako niečo neskutočné čo sa predsa niiikdy nestane? :D Jasné, viem, že budem. Teda ak sa dožijem. Ale niekedy keď si tak idem svetom a vidím nejakú babičku zamýšľam sa, že to nie je možné, že aj ja raz taká budem. A rozmýšľam, či aj tá babička si to kedysi v mojom veku hovorila.

Strana
z2
balerina2025
27. máj 2025

ano dufam ze budem
pretoze zostarnut nie je samozrejmost, a je to uz skor vyhra, sa vobec dozit staroby.

deti95060810
27. máj 2025

definuj slovko "staré" ....
keď som mala 16 r tak už slečny čo mali 23 - 25 r boli pre mňa staré... 😉

liusa82
27. máj 2025

no keď mám pravdu povedať ani nie taká tá klasická o paličke alebo v nejakých starých háboch.Teda pokial mi zdravie bude slúžiť.Hádam budem vitálna a upravená babka🙂Budem sa aspoň o to snažiť pokial budem môcť.Ale staroby ako takej sa nejako extra nebojím.Každý starneme

cimage
27. máj 2025

Moja babka ma 99r a poviem ti, ze nie, nechcela by som tak dlho zit.

deti95060810
27. máj 2025
@cimage

Moja babka ma 99r a poviem ti, ze nie, nechcela by som tak dlho zit.

@cimage máš tuhý korienok... po babke

dora281
Autor odpoveď zmazal
luccija
27. máj 2025

Mne to prináša úzkosť.Casto rozmýšľam, keď vidím starších ľudí ako žijú sú sami...mali rodinu, deti, muža a potom...

katica06
27. máj 2025

Čo je podľa teba ozaj staré? chýba mi 25 rokov aby som sa dožila veku ako moja babička

dora281
Autor odpoveď zmazal
sisska96
27. máj 2025

Jasne. Deti dospelé samostatné a kľud, dôchodok. Oddych

dora281
Autor odpoveď zmazal
dora281
Autor odpoveď zmazal
autor
27. máj 2025

Neviem, čo presne považujem za naozaj starobu. Je pravda, že čím som staršia ja alebo teda skôr čím sú starší moji rodičia, tým sa mi to vnímanie staroby posúva. Možno tak 75+. A možno sa nejakého vysokého veku fakt ani nedožijem. Ale to mi príde ešte viac neskutočné, že tu nebudem ako to, že raz budem stará, heh.

euka210
27. máj 2025

obcas sa staro citim uz teraz, ked ma boli chrbat akoby som mala 60r...
...budem rada ked sa staroby dozijem a budeme s manzelom uzivat spolocny
...zatial nad tym nepremyslam, praca, deti, kolobeh...nerozmyslam nad tym, zijem teraz a planujem maximalne leto 🙂

lindous
27. máj 2025

Ja som sa minule presne nad týmto zamýšľala, videla som starší pár, okolo 80 by som tipla, držali sa za ruky a v zápale niečo preberali… a tak som rozmýšľala som nad nami s manželom, že akí budeme po viac než 50 rokoch spoločného života (snáď stále spolu) 😅 a tiež som ti nevedela úplne predstaviť, ale asi ani v 10 rokoch som si nevedela predstaviť aka budem dnes

marianarem
27. máj 2025

Ja som si skor v detstve nevedela predstavit, aka budem ako dospela. Teraz po 40ke sa mi uz ku starobe nezda byt tak daleko a celkom si to aj predstavit viem. Ale velmi sa netesim - je mi smutno z predstavy, ze postupne bude odchadzat moj svet, hlavne blizki ludia jeden po druhom. A tiez ze raz budem musiet prestat robit svoju pracu. Na druhej strane moj syn vtedy bude v strednom veku a na to som zvedava, ze kym bude.

mamamasama
27. máj 2025

Stará budem číslom.Fyzicky a psychicky to vieš dosť ovplyvniť.

dora281
Autor odpoveď zmazal
petracandle
27. máj 2025

Dúfam, že sa dožijem!

zobaka
27. máj 2025

bojim sa staroby, nechcem byt stara, ale myslim, ze takej tej ozajstnej staroby sa ani nedozijem

ekira1
27. máj 2025

Starý ako starý.. kedysi dievča v 18tich bolo pre mňa staré, teraz je to pre mňa ešte dieťa 😀 a ja by som chcela žiť len do vtedy, kým budem vládať dôjsť na wc, keď už budem ležiaca s plienkami, dúfam, že budem mať silu sa aspoň zadusiť vankúšom..

jaroe
27. máj 2025
@deti95060810

definuj slovko "staré" ....
keď som mala 16 r tak už slečny čo mali 23 - 25 r boli pre mňa staré... 😉

@deti95060810 moja spolužiačka na strednej vyhlasovala, že v 30tke sa odstrelí😀

sevrin
27. máj 2025

Staroba rýchlo príde. Roky rýchlo letia. Dobre si pamätám ako sme sa stali majstrami v hokeji. Väčšina dnešných vysokoškolákov ešte nebola ani na svete.

done
27. máj 2025

V Dánsku už zvýšili odchod do dôchodku na 70 rokov. Takže tá staroba nebude trvať dlho.

balerina2025
27. máj 2025
@done

V Dánsku už zvýšili odchod do dôchodku na 70 rokov. Takže tá staroba nebude trvať dlho.

@done 😲

zero1
27. máj 2025

na Slovensku máme najhoršie vyhliadky na starobu pre zanedbané zdravotníctvo. podľa prieskumu žijeme na Slovensku najmenej rokov v zdraví z celej Európy. ak je človek chorý, dajú mu termín na zákrok pomaly o rok. A naši politici? tí majú momentálne "dva roky prázdnin" ako v tom románe od Julesa Verna.

oli18
27. máj 2025

Pekna tema, vzdy aktualna. Lebo mladost netrva vecne. To by ste si mali uvedomit, ked tu v diskusiach nadavate na dochodcov, zavidite im dochodky rozneho druhu, skratka ich neznasate. A pritom mate doma rovnakych rodicov, ci starych rodicov. Su vynimky, ktore citia so starymi, ale su v mensine. Hlavne si uzivajte deti, lebo v dospelosti sa to otoci tak, ako ste sa otocili mnohe z vas k vasim rodicom. Stare porekadlo, ze co vidis na inom, cakaj na sebe, stale plati.

dora281
Autor odpoveď zmazal
la_dolce_vita
28. máj 2025

Mam po 50tke a zacinam to pomaly riesit, kedze vnimam generaciu nasich rodicov. Tie obavy su opravnene. Ale dufam, ze budem sebestacna a pri zmysloch. Nechcem byt na obtiaz. So samotou asi treba ratat, ale chcem byt co najviac aktivna. Starych ludi stretavam casto a je mi ich luto :(

cacianka
28. máj 2025
@euka210

obcas sa staro citim uz teraz, ked ma boli chrbat akoby som mala 60r...
...budem rada ked sa staroby dozijem a budeme s manzelom uzivat spolocny
...zatial nad tym nepremyslam, praca, deti, kolobeh...nerozmyslam nad tym, zijem teraz a planujem maximalne leto 🙂

@euka210 ja toľko mám, a poviem ti, že ma kĺby bolia ako moju mamu čo má 80

Strana
z2