icon

Predstavujete si niekedy svoju starobu?

27. máj 2025

Viete si predstaviť, že budete niekedy naozaj staré? Či aj vám to pripadá ako niečo neskutočné čo sa predsa niiikdy nestane? :D Jasné, viem, že budem. Teda ak sa dožijem. Ale niekedy keď si tak idem svetom a vidím nejakú babičku zamýšľam sa, že to nie je možné, že aj ja raz taká budem. A rozmýšľam, či aj tá babička si to kedysi v mojom veku hovorila.

Strana
z2
svetlonos
28. máj 2025
@done

V Dánsku už zvýšili odchod do dôchodku na 70 rokov. Takže tá staroba nebude trvať dlho.

@done
neviem ako v Dánsku, no v Nemecku som zažila asi 70 rocnejo pána predávať v pekárni. Je to tyranie ľudí - jeho aj kupujúcich. Poznala som par 70tnikov, vitálni fit čelí. Tento bol pravý opak. Extrémne pomaly, nesustredeny roztikany. Des a hrôza. Mal si v pokoji doma pit čaj a prechádzať sa v záhradke, malo mu byt dobre v rámci možností. Ale nie, oni nesustredeny a ľudia nervni.

pralinka25
28. máj 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 neznies moc stastne

dora281
Autor odpoveď zmazal
nelka93
28. máj 2025

Nie nezamyslam sa nad tým. Nerozmýšľal ani co bude o rok, lebo to neviem ovplyvniť uplne

luccija
28. máj 2025
@zero1

na Slovensku máme najhoršie vyhliadky na starobu pre zanedbané zdravotníctvo. podľa prieskumu žijeme na Slovensku najmenej rokov v zdraví z celej Európy. ak je človek chorý, dajú mu termín na zákrok pomaly o rok. A naši politici? tí majú momentálne "dva roky prázdnin" ako v tom románe od Julesa Verna.

@zero1 nemám rada, keď sa všade vsunie zanedbané zdravotníctvo atď a preto sa ľudia dožívajú menej ako v ostatnej Európe.Ja si myslím, že ľudia sa humpluju sami fajčia, necvicia, zle sa stravujú veľa ľudí žije len pre prácu a domov gauč, pivečko, žiadne hobby len prežívanie deň za dňom.
Máme obrovské percento ľudí čo ani nejdú na prevenciu.Kazdy sa zľakne, až keď mu začnú pribúdať dg a lieky.

alenka58
28. máj 2025

staroba sa dá pekne prežiť keď sú v rodine dobré vzťahy a vzájomne komunikujú a podporujú sa, to starých ľudí ohromne teší, tešia ich vnúčence, tragédia je keď starý človek zostane sám, slabé kontakty, vtedy aj stráca zmysel života a staroba sa ťažko prežíva

kiki68
28. máj 2025

Ano, budem taka ta typicka pasta granny 😀 Pevne verim, ze budem krmit vnucata domacimi specialitami ( ano aj buchty aj vsetko mozne) 😂 Ja sa na to celkom tesim, dufam, ze dozijem toho veku v dobrom zdravi.

margotka17
28. máj 2025

Čo je to stará? Máme 94 ročnú susedku. V apríli sadila zemiaky, už ich aj okopala, vytešuje sa, ako jej krásne rastu. Poobede každý deň si dá ☕, obed jej nosí donášková služba. Musím sa jej spýtať, či si v mladosti predstavovala takúto starobu 🫣. Ja nad tým nerozmýšľam, nejako tak v duchu vďačím za každý deň a verím v ďalší 😉.

oli18
28. máj 2025
@pralinka25

@dora281 neznies moc stastne

@pralinka25 no ved potom napis, ked budes mat 75, aka si stastna 🙉

pralinka25
28. máj 2025
@oli18

@pralinka25 no ved potom napis, ked budes mat 75, aka si stastna 🙉

@oli18 a to jakoze clovek ked ma 20 30 40 je neustale stastny? Roky s tym nesuvisia. Su ludia nestastni aj v 25 rokoch a rovnako tak poznam pohodovych a spokojnych ludi aj po 70. Ale nikto nie je stastny nonstop. Existuju rozne trapenia a osudy. Ale aj rozne povahy.

dora281
Autor odpoveď zmazal
pralinka25
28. máj 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 ano s tym uplne suhlasim. Ale aj to. Niekto svoje stastne okamziky nevnima a niemto si zas nepripusta ani zle. Vzdy ne to o nadstaveni

done
28. máj 2025

Čo je úspech:
* Vo veku 3 rokov... ak nenaserieš do plienok.
* Vo veku 12 rokov... ak máš priateľov.
* Vo veku 16 rokov... ak máš vodičák.
* Vo veku 20 rokov... ak máš sex.
* Vo veku 35 rokov... ak máš prachy.
* Vo veku 50 rokov... ak máš prachy.
* Vo veku 60 rokov... ak máš sex.
* Vo veku 70 rokov... ak máš vodičák.
* Vo veku 75 rokov... ak máš priateľov.
* Vo veku 80 rokov... ak nenaserieš do plienok.

done
28. máj 2025
dora281
Autor odpoveď zmazal
dora281
Autor odpoveď zmazal
dora281
Autor odpoveď zmazal
oli18
28. máj 2025
@pralinka25

@oli18 a to jakoze clovek ked ma 20 30 40 je neustale stastny? Roky s tym nesuvisia. Su ludia nestastni aj v 25 rokoch a rovnako tak poznam pohodovych a spokojnych ludi aj po 70. Ale nikto nie je stastny nonstop. Existuju rozne trapenia a osudy. Ale aj rozne povahy.

@pralinka25 ved ty mu pises, ze "neznies moc stastne"

maya_hi
28. máj 2025

Na sa modlím, aby som sa jej dožila 😏

maya_hi
28. máj 2025
@done

Čo je úspech:
* Vo veku 3 rokov... ak nenaserieš do plienok.
* Vo veku 12 rokov... ak máš priateľov.
* Vo veku 16 rokov... ak máš vodičák.
* Vo veku 20 rokov... ak máš sex.
* Vo veku 35 rokov... ak máš prachy.
* Vo veku 50 rokov... ak máš prachy.
* Vo veku 60 rokov... ak máš sex.
* Vo veku 70 rokov... ak máš vodičák.
* Vo veku 75 rokov... ak máš priateľov.
* Vo veku 80 rokov... ak nenaserieš do plienok.

@done no, mne už ostal len ten vodičák a zatiaľ sa vyhýbam plienkam. Dosť na hov.o život 😁

dora281
Autor odpoveď zmazal
mandzula
28. máj 2025

Ako mi starnu rodicia, staroba sa ma zacina dotykat na velmi citlivom mieste a, ano, rozmyslam aj nad tou svojou. Citim velku uzkost, ked sa prechadzam po parku a vidim na lavickach sediet starych osamelych ludi, je mi do placu. Chcela by som si k nim prisadnut, prihovorit sa, ale nemam odvahu.

dora281
Autor odpoveď zmazal
zobaka
28. máj 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 sice vyzeram mladsie ako mam realny vek, ale aj tak, necitim sa fit, hoci na preventivky chodim, ziadne lieky zatial neberiem teda ak nepocitam nespavost, mama je fit az na vysoky tlak, bude mat 70, otec zomrel v cca 74 (pred 20 rokmi), nezili sme spolu), ale mam dni kedy nevladzem, nicia ma arytmie, takze bud nedozijem vysokeho veku, alebo ak dozijem budem ako niektori lamentujuci dochodcovia po cakarnach 😂

pralinka25
28. máj 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@oli18 no a? ved ten prispevok neznel moc stastne. co bolo na tej vete take zle? nebolo v tom skryte nic.

@dora281 nemyslim si ze zrovna predomnou ti musi kryt niekto chrbat. nebol to utok rypanie ani zosmiesnovanie. nic. bezna veta do ktorej si ludia sami naprojektuju ton.
ved nikde nie je napisane ze mas zniet stastne. mozes zniet presne tak ako to citis. nemusis sa branit. nebolo to slovo do bitky

zero1
3. jún 2025
@luccija

@zero1 nemám rada, keď sa všade vsunie zanedbané zdravotníctvo atď a preto sa ľudia dožívajú menej ako v ostatnej Európe.Ja si myslím, že ľudia sa humpluju sami fajčia, necvicia, zle sa stravujú veľa ľudí žije len pre prácu a domov gauč, pivečko, žiadne hobby len prežívanie deň za dňom.
Máme obrovské percento ľudí čo ani nejdú na prevenciu.Kazdy sa zľakne, až keď mu začnú pribúdať dg a lieky.

@luccija To že sa ľudia humpľujú stále neznamená, že diagnostika musí trvať 6 až 12 mesiacov. To je problém zdevastovaného zdravotníctva. Namiesto nasadenia liečby sa čaká pol roka na jedno vyšetrenie, a potom pol roka na operáciu.

pieksamaki
3. jún 2025

Samozrejme....rátam aj s tým ze možno clovek zostane zo dna na deň ležiaci.....

Strana
z2