Preklad abstraktu k bakalárskej práci

lentil22
24. mar 2014

Prosím našiel by sa tu niekto ochotný, kto by mi preložil abstrakt? Dala som si ho preložiť a bolo mi sľúbené, že to stihnú v predstihu, ale do systému musím dať prácu do zajtra a nikto mi nezdvíha telefón. Z toho súdim, že to nestihli a nemajú odvahu to priznať. Potrebujem pomoc. Nájde sa tu niekto taký dobrý, kto by mi ho urgentne preložil?

havana_frost
24. mar 2014

Do angličtiny? Z akej oblasti? Ak to má tak do strany tak mi to pošli.

lentil22
autor
24. mar 2014

@havana_frost Ahoj. Áno do angličtiny, oblasť zdravotníctvo.
Abstrakt

Sumerová, Lenka: Komplexná ošetrovateľská starostlivosť o pacienta s chronickou obštrukčnou chorobou pľúc. [Bakalárska práca]. Slovenská zdravotnícka univerzita v Bratislave. Fakulta ošetrovateľstva a zdravotníckych odborných štúdií. Vedúci záverečnej práce: PhDr. Emília Miklovičová, PhD. Stupeň odbornej klasifikácie: Bakalár. Bratislava: foazoš szu, 2014. s.

Bakalárska práca zahŕňa starostlivosť o pacienta s chronickou obštrukčnou chorobou pľúc. Rozdelili sme ju na 3 základné kapitoly a ich podkapitoly. V prvej kapitole prezentujeme chronickú obštrukčnú chorobu pľúc, jej diagnostiku, etiológiu, klinický obraz, diagnostiku, prevenciu, liečbu a prípadné komplikácie. V druhej kapitole poukazujeme na špecifiká ošetrovateľskej starostlivosti u pacienta s týmto ochorením, ošetrovateľské problémy, ktoré sú typické, a ich riešenie. Tretiu kapitolu zameriavame na kazuistiku konkrétneho pacienta, posúdenie podľa ošetrovateľskej teórie Virginie Hendersonovej, stanovenie ošetrovateľských diagnóz podľa NANDA II taxonómie, intervencie sestry, realizáciu naplánovanej starostlivosti a jej vyhodnotenie.

Kľúčové slová: Chronická obštrukčná choroba pľúc Dýchavica. Kyslík. Dlhodobá domáca oxygenoterapia. Ventilácia. Ošetrovateľská starostlivosť.

guinevre
24. mar 2014

Ahoj, ja ti toto mozem prelozit, nechcem ti slubovat, ze hned, lebo neviem ci mi dnes nieco v robote este nevyskoci, ale do 21h urcite, ked by ti to nebol problem. Posli mi internu postu, a poslem ti svoj mail. Uz som prekladala abstrakt na PhD jednej babe ale oblast farmacia.

havana_frost
24. mar 2014

haha o COPD niečo viem 🙂

havana_frost
24. mar 2014

Sumerová, Lenka: Comprehensive nursing care for patients with Chronic Obstructive Pulmonary Disease. [Bachelor thesis]. Slovak Medical University in Bratislava. Faculty of Nursing and Health Professional Studies. Thesis Supervisor: Mgr. Emilia Miklovičová, PhD. Degree of classification: Bachelor. Bratislava: foazoš SMU, 2014.
Abstract
Bachelor thesis is dedicated to care of patients with Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD). It is divided into three basic chapters and sub-chapters. In the first chapter it is presented COPD, its diagnostics, etiology, clinical picture, diagnosis, prevention, treatment and any potential complications. In the second chapter we highlight the specificity of nursing care in a patient with this disease, typical nursing problems and their solutions. Third chapter is focused on a particular case report of a patient, assessment under nursing theory of Virginia Henderson, the determination of nursing diagnoses according to NANDA II Taxonomy, nurses intervention, the implementation of planned care and its evaluation.

Key words: chronic obstructive pulmonary disease, short-windedness, oxygen, long-term home oxygen therapy, ventilation, nursing care

guinevre
24. mar 2014

Nedalo mi pokoj, profesionalna deformacia, lebo sa tymto aj zaoberam, spravila som dalsi review havaninho prekladu, iba drobne upravy 🙂
Sumerová, Lenka: Complex nursing care for patients with chronic obstructive pulmonary disease. [Bachelor Thesis]. Slovak Medical University of Bratislava. Faculty of Nursing and Professional Health Studies. Thesis Supervisor: Mgr. Emilia Miklovičová, PhD. Degree of classification: Bachelor. Bratislava: foazoš SMU, 2014.
Abstract
Bachelor thesis encompasses care of patients with chronic obstructive pulmonary disease (COPD). It is divided into three basic chapters and sub-chapters. In the first chapter the COPD is presented, its diagnostics, etiology, clinical picture, diagnosis, prevention, treatment, and any potential complications. In the second chapter we indicate the specifics of nursing care with patients suffering from this disease, typical nursing problems and their solutions. The third chapter is focused on a particular case report of a patient, the assessment under the nursing theory of Virginia Henderson, the determination of nursing diagnoses according to NANDA II Taxonomy, nurse’s intervention, the implementation of planned care and its evaluation.

Key words: chronic obstructive pulmonary disease, short-windedness, oxygen, long-term home oxygen therapy, ventilation, nursing care

havana_frost
24. mar 2014

@guinevre Preto som to sem dala verejne, vždy sa nájde čo opraviť, nie som ješitná 🙂 Tvoje úpravy sú dobré, použila by som tvoju verziu.

guinevre
24. mar 2014

@havana_frost Jasne, ani ja, len som si myslela, ze si necham cas do vecera,lebo trosku flakam dnes v robote🙂 Zrejme mas skusenost v zdravotnej oblasti, niektore prof. vyrazy by som musela poriadne vyhladavat.Mozno sa najde este niekto kto upravi aj tuto poslednu verziu, teda kludne baby 🙂

lentil22
autor
24. mar 2014

Baby ďakujem vám, ani neviete ako ste mi pomohli 🙂

sandracs
24. mar 2014

Tlieskam tejto téme, okamžitá a ešte k tomu aj nezištná pomoc hneď z dvoch stán, bez vzájomného osočovania a zosmiešňovania. To sa tu vidí málokedy. Baby máte moju úctu 🙂

emkanelka
27. mar 2014

@havana_frost
@guinevre
Ahojte dievčatá. Prosím vás nepomohli by ste aj mne? Moja práca je z oblasti manažmentu. Ak by ste boli také dobré a pomohli mi prosím. Ďakujem

guinevre
27. mar 2014

@emkanelka Ahoj, a co potrebujes, abstrakt alebo nieco ine?

emkanelka
27. mar 2014

@guinevre áno abstrakt

havana_frost
27. mar 2014

@emkanelka ja kludne prelozim alebo doplnim @guinevre 😀

emkanelka
27. mar 2014

@havana_frost veľká vďaka

KVASŇÁKOVÁ, Eva: Komunikácia v procese plánovania. [Bakalárska práca] / Eva Kvasňáková – Katolícka univerzita v Ružomberku. Pedagogická fakulta; Katedra manažmentu. – Školiteľ: Ing. Pavel Mikuš PhD. – Stupeň odbornej kvalifikácie : Bakalár. – Poprad: PF, 2014. Počet s.

Plánovanie patrí k východiskovým funkciám manažmentu. Manažéri komunikujú so zamestnancami pri výbere cieľov, pri hľadaní najvhodnejších spôsobov ich naplnenia, pri riešení konfliktov či problémov. Pri plánovaní sú dôležité komunikačné zručnosti. Každý manažér, ktorý chce vytvoriť úspešný plán, by mal komunikovať so všetkými osobami, ktoré budú zúčastnené pri realizácii cieľov. Komunikácia je neoddeliteľnou súčasťou každodenného života ľudí a veľmi dôležitou súčasťou každej organizácie. Aby mohla organizácia fungovať, musí byť komunikácia efektívna. Efektívna komunikácia vedie k napĺňaniu stanovených cieľov organizácie.
Prieskumom prostredníctvom dotazníka sme skúmali súčasný stav a nedostatky v organizácii AutoInteriér s. r. o.. Prínos práce vidíme v zavedení návrhov, ktorých výsledky povedú k vybudovaniu efektívnej komunikácie medzi manažérmi a zamestnancami.

havana_frost
28. mar 2014

@emkanelka
KVASŇÁKOVÁ , Eva Communication in the planning process . [ Bachelor thesis ] / Eva Kvasňáková - Catholic University . Faculty of Education; Department of Management - Supervisor: Ing. Pavel Mikuš PhD. - Qualification level: Bachelor - Poprad: PF, 2014. Number of

Planning belongs to background management functions. Managers communicate with employees in the selection of targets and in the most appropriate ways of meeting them, in resolving conflicts or problems. Communication skills are important during planning process. Any manager who wants to create a successful plan should communicate with all parties that will be involved in implementing the objectives. Communication is an integral part of people's daily life and a very important part of any organization. Communication must be effective to enable organization to work successfully. Effective communication leads to the achievement of the stated objectives of the organization.
We used a questionnaire survey to examine the current status and deficiencies in the organization AutoInteriér, Ltd. We have introduced proposals as a contribution of this work which will lead to the establishment of effective communication between managers and employees.

emkanelka
28. mar 2014

@havana_frost Veľmi pekne ďakujem. Veľmi si mi pomohla. 🙂

gengo
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
samaritka
4. jan 2015

Ahojte..vidim ze sa tu zaoberate bakalarkou v anglictine...ja takisto pisem bakalarku v anglictine konkretne past perfect a hladam pomoc pri pisani..neviete o niekom kto ma takuto skusenost? dakujem za akukolvek radu..

11verca
21. máj 2015

ahojte potrebovala by som pomôcť s prekladom názvu práce, ak by niekto bol taký ochotný.
Optimalizácia základu dane z príjmov fyzických osôb– preukazné a paušálne výdavky.

Ďakujem pekne. 🙂

silvika18
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vera318
9. mar 2016

@havana_frost
@guinevre
Ahojte dievčatá, nenašiel by sa niekto, čo by sa mi letmo pozrel na už preložený abstrakt do DP, len by som potrebovala kontrolu od niekoho skúsenejšieho, či je to ok 🙂

romelu
18. apr 2016

Nechceš zkusit profi agenturu? Vzhledem k tomu, že to nemáš ani normostranu, bude tě to stát pár peněz. Zkus třeba http://www.aback.cz/ nechával jsem si tam dělat korekturu anglicky psané diplomky, takže můžu doporučit

Romelu

merlinja
8. apr 2017

@guinevre Dobrý večer, našla som na MK starú diskusiu a potrebovala by som očkom prebehnúť už preložený abstrakt na absolventskú prácu. Asi tak 12 riadkov. Ak by ste mali čas a mohla by som Vás veľmi pekne poprosiť. Vďaka veľká.

vewiik
2. okt 2018

Baby, pomohli by ste mi prosím s Abstraktom? Musím ho mať do 4.10.2018 🙂 Prosím o pomoc, ja osobne anglicky neviem a ešte navyše také odbornejšie slová.

edal
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
crayon0601
30. mar 2020

@edal Ahoj, napíš mi please IP. 🙂

matqa411211
3. apr 2020

ahojte, vidím že je tu veľa ochotných žienok na pomoc, veľmi by mi pomohlo ak by sa našiel niekto kto by aj mne preložil abstrakt, kedže to musí byť správne a ja si na to netrúfam a nemám to komu dať veľmi by ste mi pomohli 🙂
—— ——: Starostlivosť o geriatrického pacienta s chronickým ochorením. [Ročníková práca] / ——. – Stredná zdravotnícka škola v ———. Odbor zdravotnícky asistent. Konzultant práce: ———, ——-: ——-, 2020. 10 s.

Život nás všetkých prebieha od narodenia až do okamžiku smrti v určitých vývojových etapách. Každá etapa má svoje zákonitosti, ktoré z nej vyplývajú, ovplyvňujú kvalitu, spôsob a rozsah života a my sa im musíme zásadným spôsobom prispôsobiť a zohľadňovať ich. To platí aj pre obdobie starnutia. V ročníkovej práci sa zaoberáme charakteristikou geriatrického veku. Geriatrický pacient je človek vyššieho veku nad 65 rokov. Zmeny a postupujúca morbidita podstatne vplýva na ich funkčný potenciál, adaptabilitu, regulačné mechanizmy a toleranciu stresu. Neoddeliteľnou súčasťou sú psychické a fyzické zmeny, ktoré geriatrický vek sprevádzajú. Ročníková práca zahŕňa aj starostlivosť o narušené orgánové systémy spôsobene ochoreniami, ktoré sú pre túto etapu života typické a sprevádzajú geriatricky vek. V ďalšej kapitole sa zaoberáme ich príčinami, príznakmi, diagnostikou, liečbou a prevenciou. Zdravotnícky pracovník berie pacienta ako bio-psycho-sociálnu bytosť, ktorá má životné potreby, o ktoré sa musíme starať. Starostlivosť v geriatrií je komplexná, kontinuálna, aktivizujúca, preventívna a plánovaná na čo poukazujeme aj v práci. V ročníkovej práci zdôrazňujeme najmä starostlivosť o sekundárne potreby jedinca ako starostlivosť o psychické, sociálne a spirituálne potreby. Zlepšenie kvality pacienta je prvoradým cieľom zdravotníckeho pracovníka. Práca poukazuje aj na to, že hlavnou etickou normou u geriatrického pacienta je zachovať dôstojnosť človeka, ktorú nemožno stratiť zvyšujúcim sa vekom či objavením sa vážneho ochorenia u človeka.

Kľúčové slová: Geriatrický pacient. Pacient. Starostlivosť. Zdravotnícky asistent.

lientilka
21. júl 2020

@guinevre Ospravedlňujem sa, ale vidím, že ste veľmi ochotná, tak by som chcela poprosiť o kontrolu prekladu. Ide o krátky abstrakt k záverečnej práci. Dá sa Vám to poslať v súkromnej správe? Ďakujem. AK nie, ide mi hlavne o tieto výrazy:
"Analýza voľného času a návrh opatrení voľného času žiakov primárneho vzdelávania [Záverečná práca.]
Analysis of free time and draft measures concerning free time of pupils in primary education [Final thesis.] "
"V záverečnej práci zisťujeme aktuálnu situáciu využívania voľného času žiakov primárneho vzdelávania na základných školách
In final thesis, we detect current situation in the use of free time by primary education pupils at primary schools"
Mám problém s tým, že u nás na základnej škole sú žiaci primárneho aj nižšieho sekundárneho vzdelávania, v anglicky hovoriacich školách len žiaci primárneho vzdelávania, preto aj ZŠ nazývajú Primary school, čím ale v slovenčine vzniká zdvojenie.
"Výskum sme realizovali formou dotazníka pre žiakov primárneho vzdelávania na troch základných školách v .......... V empirickej časti práce predkladáme sumarizáciu zistení, vyhodnotenie dotazníkov, samotné návrhy opatrení trávenia voľného času žiakov primárneho vzdelávania a odporúčania pre prax."
"The research has been carried out in the form of a questionnaire for primary education pupils at three primary schools in .......... In the empiric part, we present a summary of the findings, evaluation of questionnaires, the draft measures concerning the use of free time by primary education pupils and recommendations for practice."
Ďakujem veľmi pekne.