Prekonanie stresu z prvého dňa v autoškole
Ahojte v pondelok zacinam kurz v autoskole. Uz teraz mam z toho velke stresy neviem ako prebieha prva hodina. Po vodicaku velmi tuzim ale cely tento kurz vo mne vyvolava uzkost a strach. Hlavne tie cviciska potom je tam aj nejaky kurz prvej pomoci zevraj testy su z toho nakopnite ma nejako lebo fakt sa strasne bojim ale mat vodicak je v podstate moj sen mam inak 28 rokov.
Uz sa normalne vidim ze ja tam budem najneschopnejsia
Aj ja som si robila v 28
no stress, čaká ťa 32h teórie, potom trenažér (ak to ešte funguje) a potom až cvičisko. Kurz PP je proforma, rovnako aj test z neho. A ešte si dobre premysli, či vážne chceš robiť vodičák, keď takto stresuješ už teraz 🤦♀️
@denkabemommy ja som si aj vysoku skolu robila v takomto strese 😅 jasne ze chcem vodicak tuzim po nom
Inak ako casto sa chodi na teorie ?
@denkabemommy inak hej budem mat aj trenazer
@autorka len ak budeš aj šoférovať v takom strese (myslím už po tom, čo si urobíš vodičák), tak boh ochraňuj všetkých okolo teba 🙈
@denkabemommy dufam ze to opadne zo mna budem sa snazit a ja si ani neverim ze by som ho spravila :(
Najprv si vychodíš teóriu (tuším je to 32 hodín). Tak vám len budú ukazovať a vravieť, čo a ako.
Pomedzi to budete mať jeden deň kurz prvej pomoci. Opäť, len vám budú ukazovať, čo a ako sa robí, budete si skúšať na figuríne. Test je len proforma. Často ho niektoré autoškoly robia spoločne alebo dajú robiť spôsobom, že urob, čo si si istý a čo si nebudete istí, si znova prejdeme. Fakt toto nemáš čo stresovať.
Trenažér mňa osobne strašne nudil, ale pre niekoho, kto nikdy nesedel za volantom, je to fajn nácvik.
Tak ideš na cvičisko. Ideš pomaly, skúšaš najprv len rozjazd. Či sa budeš vedieť pohnúť. Ak ti to nepôjde, možno celú prvú hodinu ti dá len rozjazd. Potom trošku pobeháš kužele a tak bude jazda v premávke. Dobrý inštruktor bude vidieť, na čo máš/nemáš, silné/slabé stránky a na čo sa sústrediť.
ALE !!!
To, že chceš, že po ňom túžiš, je pekné. Takých je veľa.
Ale ak si takýto veľký stressman, keď ešte ťa len teória čaká, tak dobre potom zváž, či si dobrý adept na cesty. Keď ti niekto vbehne pod auto, keď bude zmena premávky, na ktorú si zvyknutá, keď budeš mať ťukes alebo nedajbože nehodu. Nie je nič horšie ako panikár za volantom. Vtedy neohrozuješ len seba, ale všetkých naokolo. A blbo povedané, ale tak sa vraví, že sprostému a opitému sa zväčša nič nestane, ale odnesú si to ostatní okolo.
Je rozdiel mať zdravý rešpekt a rozdiel mať úzkosti, strachy, myslieť si, že ani nemáš šancu spraviť vodičák,...
A kto nemal stres? Ja takého človeka nepoznám. Ja som sa na skúškach strašne bála. Jeden inštruktor mi vravel že vyzerám ako by som už bola po jazde a nespravila som. Bála som sa cvičiska, to bola čisto náhoda že som tam nič nepokazila. Jazdy som sa už nebála.
@vkatush Ďakujem za objasnenie jasne teraz sa bojim lebo to bude prva hodina aj ked iba teorie je to take nove pre mna ale viem ze potom si uz zvyknem natolko sa zas poznam. Skor neverim ze idem konecne do toho 😅 inak taketo teorie ako dlho zvyknu trvat ? Vlastne bez uspesnych testov sa nejde ani na cvicisko ze ? Rozjazd som si uz parkrat skusala na polnej ceste aj som preradovala zo zaciatku mi to parkrat zdochlo teraz uz nie tak dufam ze aj tam mi to pojde
Upokoj sa, ak si zvládla VŠ, zvládneš aj autoškolu. Testy nie sú aké ťažké
Tu si ich vieš pozrieť - dole na stránke je aj pdf súbor so správnymi odpoveďami.
Ak sa budeš testovať, vyhodnotí test automaticky
https://www.minv.sk/?elektronicke-testy
Ako čítam v každej autoškole je to inak.
Dcéra robila sk.B pred 1 a 1/2 rokom
Mala pár hodín teorie /myslím že 6/ prebrali značky, križovatky, potom už išli na 2 hod na cvičisko, po nich do premávky - žiadny trenažér, nie je povinný a niektoré autoškoly ho ani nemajú.
Potom už mala 2x týždenne jazdu + 1x teoriu súčasne.
Pri skúškach je najprv test, ak neprejdeš na 90 bodov, nepustia ďalej. Ak spravíš, ideš na cvičisko, znova ak nezvládneš cvičisko nejdeš na jazdu * ale opakuješ na opravnom už len cvičisko
Máš 4 pokusy
Držím palce.
@patka06 ano testy si veru uz skusam robit niekedy sa mi stane ze sa mi nezadaria ale este som sa na ne tak velmi neucila ale zvyknem ich aj spravit a ano tiez si myslim ze kazda autoskola tie hodiny ma asi inak moja ma aj ten trenazer
Teraz hlavne sleduj premávku aj keď si chodec alebo spolujazdec v aute, dívaj sa na cesty a križovatky z pohľadu vodičov.
Trenažér je podľa mňa strata času, radšej tie hodiny stráviť reálne za volantom
Kurz prvej pomoci je v autoškole, veľmi jednoduchý - mal by trvať 8 vyučovacích hodín, reálne je to tak polovica, robí sa v jeden deň. buď priamo v autoškole alebo si ho zabezpečíš sama
Nepoznám nikoho, kto by ním neprešiel
@patka06 to si tiez myslim to asi sluzi na rozbeh a preradovania sa ucit ze ?
v podstate áno. ale reálne v aute sa naučíš oveľa viac

Budes mat len teoriu najprv, tak sa hod do kludu