Premiér a jeho politika DPH: Bude úspešná?
Len davam do pozornosti

Podľa mňa tak je to správne 🙄 najmladší dochodca 🥱plus nové ministerstvo plus noví štátni úradníci . Samozrejme , že platba za diaľnicu 90 eur je úplne OK, veď tá je iba pre bohatých ... Tých paradoxov je veľmi veľa ... Týmto opatreniam venovali asi 10 min, čierna ekonomika bude prekvitať a tiež nákupy mimo Slovenska ...
Čo tak zdaniť 3., 4. Nehnuteľnosť 😉😉 to by sa asi jeho kamarátom nepáčilo , alebo zdaniť ich paušálne náhrady ...pochybujem , že si z nich hradia benzin alebo ubytovanie , keď idú akože do "regiónov"
ked si clovek povie ze uz horsie nemoze byt... tak tato vlada ti dokaze ze ale aaaaano. Ja len pevne verim a dufam ze toto otvori oci ich volicom. Co sme si zvolili, to mame. Ja verim ze na kazdu svinu sa voda vari a karma si ich najde. Je mi velmi smutno ze toto sa vsetko deje, radsej ani tv noviny nepozeram lebo clovek sa len rozculi (jasne, info sa dozviem z okolia, v robote, na nete a tak). Teraz lutujem, ze sme v UK neostali. Netvrdim ze to tam bolo terno, ale aspon tam nie je to co tu... a este aj to slniecko by som ozelela ale nech sa maju deti dobre...
Takto..budem ich podporovat aby vystudovali a odtialto vypadli.
Je to smutné a voliči tejto vlády na nich nedajú dopustiť. Už sa chystám robiť si zásoby drogérie a môžeme doma šetriť ešte viac. V práci robím nadčasy aby sme niečo ušetrili ale bude to ešte ťažšie. Ja by som dopriala žiť tak aby žili ozaj z výplaty do výplaty ltt
ja by som namiesto zvysovania cohokolvek navrhovala preverit povod majetkov ludi, rad radom, a pokial ludia nadobudli majetky bez odvedenia prislusnych dani, nevedia preukazat povod penazi, majetku, zhabat v prospech statu....viete , aky by bol bohaty slovensky stat?????? nic ine by tu nebolo treba...
@katkaseiner ale prosím ťa. Jeho voliči teraz čušia ako voš pod chrastou a stále sa snažia presvedčiť seba,že to čo spravili bolo to najlepšie
@luxus10 tak tak alebo poriadne zdaniť rezidencie 😉😉 by som bola zvedavá koľko na daniach za domy/byty odvedie taký pellegrini , Fico , Gašpar atď..podľa mňa smiešnych pár sto eur rocne
Ja uz fakt nicomu nechapem, ludia. Naozaj. Tito diletanti mozu urobit hocico, tie vymyte mozgy im to zozeru. A nielenze zozeru, ale maju este vacsi odpor k Matovicovi a byvalej vlade, lebo toto je ich vina. Nie 12 rokov vlady a rozkradania do Alleluja pred matovicom, nie. Kde sa stala chyba?
@luxus10 suhlasim. a zacat vilami v chorvatsku, ktore vlastnia smeracki papalasi. tento robertko je vlastne chudacik, on salamunsky nehnutelnosti nevlastni. on nech zdokladuje, za co jeho syn v 22 rokoch kupil luxusnu novostavbu bez hypoteky v prahe, on nech zdokladuje, odkial ma tu famoznu zbierku luxusnych hodiniek, kde cena jednych sa pohybuje na urovni 2i bytu v krajskom meste.
Skoro v každej krajine sa politici priživujú na občanoch , nie je to nič zvláštne , ale toto už je príliš , len koľko miliónov čerpali na dotáciách oni a ich rodiny, veď jedna kamoška roskova už bola odsúdená ...nevadí , veď už máme nový trestný zákon , všetko je v poriadku , všetci sú už ctihodni občania.. len tak mimochodom , Fico absolútne nič neusetril ,keď vládol a zároveň nikomu na nič neprispeival , nepridal ani dôchodcom ani rodinám , prídavky a dôchodky navýšili o pár eur, zároveň nevytvorili žiadne rezervy a neinvestovali tiež do ničoho 😏
ved keby zobrali ulice po uliciach , tak mame vystarane na roky dopredu...to su statisice eur len na daniach...
Autorka
@luxus10 sa vcera v jednom prispevku vyjadrila, ze tato vlada za nic nemoze, to vsetko je diktat bruselu. na otazku, ci brusel diktuje len SR a inym EU krajinam nie, uz zial neodpovedala. k tomu predseda a kapitan uz manual na fb nedali...
@matkahelka ano za tym si stojim, ze pokial vlada tieto kroky neurobi, sk nedostane prispevky...a takisto dialnicna znamka -90 je poziadavka bruselu...
to co pisem dnes je moj osobny postoj ku spolocnym financiam, a takisto by sa mi pacilo, keby bolo neplatenie faktur podzhotovitelom , ktori riadne a v case vykonju svoju pracu, trestny cin, tak ako je to napr. v nemecku...toto je ta rovnost -nerovnost clensk. statov eu...
Ja sa vzdy pozastavim nad tym rozhovorom s Ficom kde hovori, ze Francuzi alebo Taliani by netolerovali take nizke platy, ake su na Slovensku, ze by vysli do ulic. A podla Fica je prednostou Slovakov, ze sa uspokoja s malom. Keby toto povedal predstavitel strany, ktoru volim, automaticky u mna straca podporu. Tak on si zvysi plat a schvali dozivotnu rentu a jeho volici sa uspokoja s malom haha.
a pekne vidime, ze ked vlada pekne poslucha eu, schvali co treba z pohladu eu, zrazu vanderlajnova vie urychlene uvolnit miliardy pre cr,sr,pl na skody po povodniach...
bic a cukor...
eu napr. vadi, kolko ludi ma na sk svoje a nie najomne byvanie...
treba otrokov vyrabat a nie nechat vyrast samostatnych nezavislych ludi...a radsej pripisem-ze to myslim ironicky...
@luxus10 aj dozivotna renta pre robertka je poziadavka bruselu ano? aj 11 000€ pausal pre robertka je poziadavka bruselu ano?
Ale to predsa Matovič, Ódor, Radičová, Brusel, progresívci, Šimečka, otrokárske západné firmy, Ukrajina, Američania Čehúni... (spomenula by som aj Maďarov, ale ti sa tuším preradili z kategórie najväčší nepriatelia do kategórie blízki spojenci).
No a teraz bez sarkazmu, Fico zakaždým prišiel k vláde, keď boli dobré časy, rozkradol čo sa dalo a všetko zlé zhodil na predchádzajúce vlády. Jeho voliči nikdy nepatrili k práve informovaným a tak mu to žrali. Fico mal najväčšie šťastie, keď najhoršie časy od druhej svetovej - covid, vojna u susedov, plynová kríza - prišli práve, keď odchádzal. No ale teraz sa dostal k moci v zlých časoch. Ľudia chudobnejú nielen na Slovensku, ale všade, tak to chodieva, bola dlhá doba prosperity a rastu, teraz sa musíme uskromňovať. Ale kým inde sa aspoň v niečom snažia systémovo pomôcť občanom a napriek tomu sú občania nespokojní, tak tu si stihli si schváliť nové ministerstvo, zvýšenie platov, doživotnú rentu, beztrestnosť pre kriminálnikov a voliči ďalej tlieskajú.
Som si absolútne istá, že rok pred voľbami začnú schvaľovať nejaké drobné príspevky pre dôchodcov, rodičov a ďalšie skupiny a súčasne sa začne ďalšia špinavá kampaň proti akejkoľvek opozícii - možno najšpinavšia aká tu kedy bola. Otázka, ktorá rozhodne o ďalšej budúcnosti je tá, či voliči na Slovensku sú len neinformovaní, alebo rovno blbí.
@matkahelka to pises ty, nie ja...ja nikomu nesedim v lone, ani neovladaj nikoho mozog...😍
@matkahelka podľa mňa Brusel trval aj na novom ministerstve 😄😄🤣🤣 a určite aj platy ministrov sa mu zdali brutálne nízke voči priemernej SK mzde..určite "vanderlajnova" ako ju volaju sa hádzala o zem a chcela napchat rožok do huby niekomu
Na zvyseni DPH nebude profitovat stat- toto sa preratali. Kazdy kto bude moct pojde nakupovat do zahranicia. Byvam v pohranicnej oblasti s Polskom a ako posledny mohykan som odolavala nakupom tam. Tvrdila som ze peniaze zarobene na Sk sa maju minat na Sk- aby sme sa mali lepsie. Suce to ekonomicky stale plati no my sa lepsie mat nebudeme. Mladez odchadza, deti ubuda, pracujucich stale zdieraju aby boli peniaze na zbytocne munisterstva, novycg generalov a dozivotne dochodky "zlodejom".
@annm81 tak tak ... O chvíľu rozoberie druhý pilier , verím tomu ...aby rozdal svojim voličom
@luxus10 Prosím? To kde je taká požiadavka Bruselu?? Vieš aká je cena diaľničných známok (ideálne ešte prepočítané na km diaľnic) vo zvyšku EÚ? A kde je aká DPH? A kde má predseda vlády doživotnú rentu? Či Robko zasa vysvetľoval, prečo nám chcú odobrať financie z eurofondov? Asi nespomenul, že preto, lebo kvôli novému trestnému zákonníku je ešte väčšia obava, že sa rozkradnú, čo?
@jednoduchomaria89 preco 3., 4.? Mas dve? 😁
Sranda bokom, taketo zdanovanie “bohatych” je len cistou zavistou, ze niekto ma nieco viac ako vacsina frflajucich Slovakov. Ved ked si zarobi, nech ma. Lebo tu sa akosi automaticky predpoklada, ze ked si ja neviem zarobit na 2-3 nehnutelností tak to nevie nikto a to proste musel ukradnut. No, nemusel…Navyse, uz aj tak z vyssich platov odvadzaju ludia ovela vyssie dane a do systemu prispievaju ovela viac ako z neho dostanu, naco este taketo populisticke opatrenia. Lebo to je cisty populizmus, za ktory este ti jednoduchsi zatlieskaju. Namiesto toho by vsak bolo treba prisne kontrolovat, AKO majetky clovek dosiahol, ci plati dane, odvody, pracuje legalne atd. Nie len ten co ma 5 domov, KAZDY, lebo tak neskutocne odzuby co robia mali zivnostnickovia alebo uz len tu na koniku mamicky, to je neuveritelne a unika tak extremne vela penazi.
@lelelienka predpokladám , že bežný človek ma dve … byt / dom a jednu chatku dajme tomu . A zároveň si mylsim , že dane za nehnuteľnosť sú nízke , ale zároveň si nemyslím , žeby sme mali zdaňovať vo väčšom napr tie dve spomenute , ale až ďalšie v poradí (napr aj podľa lokality ) , prečo sa brániš? Bojíš sa o svoje vily na kolibe 🙄 len tak btw , nie som za to , aby sa vyššou sadzbou zdaňoval väčší príjem , nech platia všetci rovnako , aj zdravotne odvody , aj dôchodkové sporenie atd nepáči sa mi že ja platím za zdravotne odvody tisíce ročne a mám take iste služby ako človek s minimálkou , aj tak za všetko doplácam .. tiež možno budem mat rovnaký dochodok , keďže v prvom rade , nebude kto mat robiť na môj , druhý pilier sa rozoberá a zároveň sa ešte prispieva zo solidarity iným . Jasne , taktiež x ročne poberanie rodičovských príspevkov by nemal byt cieľ štátu , mala by sa podporovst zamestnanosť žien , nesúhlasím ani s materskou po odpracovani horkotazko 9tich mesiacov. Je toho veľa , aj platenie na ruku ozobracuje štát , alebo kadejaké nedoplatky , ktoré nikto nevymáha😒