icon

Premýšľanie nad starobou

19. júl 2022

Ahojte,mám 35rokov...Ale momentálne sa cítim ako 70 tnicka a dokonca niekedy mám pocit,že aj tie sa cítia lepšie a vitalnejsie...Nemám energiu nič robiť,s nikým sa stretávať,najradšej som len doma s priateľom a s našou dcérkou...Priateľ je o 6 rokov mladší ,má veľa energie,ale tiež nikam nechodí,nechýba mu to vraj.mame veľký pozemok ... ..chodíme spolu na nejaké výlety atď,ale nie príliš často.zvykli sme si na takýto život .To by bolo ešte v poriadku,ale v poslednej dobe neustále rozmýšľam nad starobou,momentálne som chorá už mesiac mám nejaký silný zápal ,ktory sa mi stále vracia ,raz na priedušky,raz na močový mechúr a tak stále dookola.Pred pár dňami som sa nevedela zdvihnúť z postele,trvalo to asi 4 dni,neustále,zimnice,triasky,teploty nad 39...zdravo sa stravujem,snažím sa hýbať,vyhýbam sa mastným veciam,a jem čerstvé jedlá plne vitamínov,váhu si udržujem už od asi 20tky na cca56 kg,pri výške 165cm. .keď som bola teraz na tom tak zle,stále som si vravela ,načo som svojmu partnerovi,môže mať mladšiu,vitalnejsiu,ja budem vzdy len staršia ,mladšia už nebudem žiaľ . Bývala som plná energie,no neviem čo je so mnou..mám pocit,že čím budem staršia to bude len horšie a to som chcela ďalšie dieťa a mala som veľa plánov ,no v poslednej dobe myslím,len ako nič nemá zmysel 😥bojím sa,že sa to ,aj keď ide o rôzne zápaly nezmení...bývam stále viac chorá a choroby ťažko zvladam...máte niektor.. á takéto pocity ,alebo skúsenosti a ako to zvládate ďalej

liljana
19. júl 2022

Mas blbe obdobie, si teraz casto chora. Ked v 35 sa citis stara, co urobis v 50tke, 60tke? Plati stare banalne, zi kazdy den, ako keby mal by posledny. Lebo sa nevrati. Dnes si na tom lepsie, ako budes zajtra. Tak preco si ten dnesok kazis? Obcas pride smolne obdobie, mesiac, dva, treba vydrzat ale ked sa to utrasie, zase zi a uzivaj naplno.

autor
19. júl 2022

@liljana ja viem ..ale presne ako píšeš,bojím sa toho ,čo ak je dnes lepšie ako bude zajtra....a už nikdy sa nebudem cítiť tak ako kedysi že v kľude si dokážem sadnúť a relaxovať ,mať pozitívne myšlienky a nebáť sa o budúcnosť. Viem ,že nie som sama kto nad tým rozmysla. Ale niekedy mám pocit,že už nechcem zažívať utrpenie

zmrzlinka2021
19. júl 2022

Niekedy sa častým chorobami sa skrýva niečo nedoriešené v zivote - minulost, vlastná kariera, chýbajúci priatelia, problémy vo vzťahu... a takto telo sa ozýva.

Rozmýšlat nad tým, čo príde nemá zmysel, aj choroby sú súčasťou našich zivotov a časom aj staroba a potom príde smrt. Taký je život a preto treba sa z neho tešiť, hladat to krásne, pozitívne, radovať sa z kadej veci, budovať si hlboký vzťah s manzelom, budovať si aj iné vztahy s priatelmi, rodinou, širšou rodinou.
A co je super - pomáhať, vnímať potreby iných. A tým hned začneš pomáhať aj sebe, pretoze nebudes sa upriamovat na seba a príliš sa riešiť.

Aký máš vzťah so svojím snúbencom? Ste si najlepšími priatelmi?

autor
19. júl 2022

@zmrzlinka2021 vzťah máme super,sem tam na malé problémy raz za pár mesiacov,nehadame sa..on je kľudný človek,čo mne veľmi vyhovuje..vie ukľudniť každú situáciu,doma pomáha aj s malou,stará sa o všetko tak ako má a vieme sa spolu nasmiat...problém je skôr vo mne. On chodí za mnou,aj by chcel isto ,aby som bola veselšia ,ale nejde mi to ...vidím vo všetkom asi problémy. Nemám rodičov,už zomreli,ocino keď mal 40 a mamina 50...takže možno preto sa tak cítim. Naozaj neviem ..ale ocino zomrel pri nehode a mamina na zlyhanie srdca...momentálne som doma a pomáham len priateľovi s biznisom. .inak sa starám len o dom a malú...kamarátky mám ..no vždy mám pocit,keď sa s nimi rozprávam ,že oni majú 20 a ja už 50 nechce sa mi počúvať tie pubertiacke reči . Oni ešte randia sú po rozchodoch a mňa už také veci nezaujímajú, nemyslím to v zlom ..kedysi som rada cestovala,pred dvoma mesiacmi sme boli vo Francúzsku a mňa to tam nebavilo. Chcela som ísť domov,nerozumiem sama sebe

ankasek
19. júl 2022

Nerozmýšľaj nad starobou. Najprv sa jej musíš dožiť a to nikto nevie. Ži prítomnosť. Čo má prísť to príde

roja01
19. júl 2022

Ja si myslim, ze okrem niektorych nedoriesenych veci zo zivota moze byt nejaky problem i v zdravom stravovani. 56kg na 165 cm vysky je trocha malo. Mozno ti nieco chyba. Vies, na to, aby si udrziavala takuto vahu sa musis dost obmedzovat, pokial to nemas dane od prirody. Hovori sa, ze "pokial pre chorobu tucny schudne, chudy zgebne'. Viem je to prehnane, ale najlepsie je vsetkeho s mierou.

autor
19. júl 2022

@roja01 možno máš pravdu,niekedy sa obmedzujem a dosť si vyberám čo zjem. Mäso vôbec nejem..mliečne výrobky mi zas nechutia..ale na pasteky a parky mám niekedy chuť no nikdy si ich nedám. Možno si ich moje telo pýta. Čo na Tom že trošku privedieme. Niekedy mám tiež pocit,že som vyradila z jedálnička všetko už okrem zeleniny a ovocia

autor
19. júl 2022

@ankasek snažím sa ver mi . .len je to ťažké

roja01
19. júl 2022

Vies, ja som to zazila z kombinacie obmedzovania sa v jedle a starostiach pri ktorych som nevenovala pozornost vyvazenosti stravy. Tiez milujem ovocie a zeleninu a len s nimi by som sa mohla zivit.Trocha som si ublizila. Takze zo skusenosti.