Prevedenie starých šperkov na moderné kúsky
Ahojte nemá niekto skúsenosť? Mám po svokre zlaté náušnice prsteň a retiazku a chcem sa opýtať či mi to vezmú v zlatníctve s tým že by mi z toho urobili niečo " súčasnejšie " na môj štýl. Dá sa to ? Ako to funguje?
mne tak spravili obrucky, priniesla som zlato a odratali mi hmotnostne vahu zlata verzus obrucok
Mas dve moznosti. Odpredas to ako zlomkove zlato a kupis si nieco nove v rovnakej cene, alebo doplatis. Alebo si najdes klanotnika, ktory sperky robi a on ti z tvojho materialu spravi nove sperky a zaplatis mu za robotu
@viestta a vyjde ma to lepšie keď to dám do zlatníctva alebo do záložne?
Netusim, nikdy som to neriesila
Do zalozne
Mas dve moznosti. Odpredas to ako zlomkove zlato a kupis si nieco nove v rovnakej cene, alebo doplatis. Alebo si najdes klanotnika, ktory sperky robi a on ti z tvojho materialu spravi nove sperky a zaplatis mu za robotu
@viestta minule tu niekto písal že klenotník nerobí z toho doneseného zlata, ale použije polotovar už pred-vyrobený výrobok, ktorý opracuje podľa požiadavky ak by mal robiť naozaj z toho zlata bolo by to dosť drahšie, musí urobiť formu, odliať.
@viestta minule tu niekto písal že klenotník nerobí z toho doneseného zlata, ale použije polotovar už pred-vyrobený výrobok, ktorý opracuje podľa požiadavky ak by mal robiť naozaj z toho zlata bolo by to dosť drahšie, musí urobiť formu, odliať.
@maranco zavisi to pripad od pripadu. Retiazku vyrabat nebude, prsten podla vlastneho navrhu asi ano. A v konecnom dosledku je to jedno aky material pouzije ak bude sediet rydzost a gramaz
@maranco toto je rozne, mas roznych umelcov v tomto smere a ti dokazu pretvorit rozne taketo kusy na krasne nove veci.
Mne tak urobil. Bez problémov. Doplácala som ale ešte (dva náramky zlaté a doplácala som 40 eur, ale mám bratranca zlatníka)