icon

Prezidentské voľby - Koho idete voliť?

radsej_knihu
4. mar 2019

Ahojte zienky a dievcata, chystate sa ist volit o dva tyzdne? Ak ano, koho a preco? Sama som zatial nerozhodnuta, sondujem v okoli a zaujimaju ma vase nazory.

belllinka
7. mar 2019
januarova
7. mar 2019

@diewcatqoo , zial mas uplnu pravdu😖 tiez som zufala napr. z mojej mamy a svokry ako si budu smerakov zastavat. teraz uz na Fica nadavaju, ale aj tak vsetko co vyjde z tej dielne, tak ospevuju. a opakuju dokola to co im henti tlacia do hlavy. a vôbec si to normalne nedaju vysvetlit. a uplne mi je smutno, ked niektori moji znami podla FB chcu volit Harabina alebo Kotlebu a aj mladi. akoze ze niekto voli Mikloska, Chmelara, aj Sefcovica, Bugára, ok, ale ze idu volit arogantného hajzla a fasistu, to nepochopim 😒
tento narod aj ked bude chudobny ako kostolna mys, aj tak sa nepouci.
vcera som si pozrela video Sajfa s Danom a teda ten Dano je dobry vypatlanec. A pekne nedoplatky ma v statnej kase, niekolko tisíc eur

bmuller
7. mar 2019

Prepacte trochu za kriticku uvahu, ale uz len z titulu kompetencii (ci nekompetencii) prezidenta nerozumiem, preco chce byt pomerne mlada zena s pomerne malymi detmi v narocnej funkcii prezidenta, vela cestovania, minimum casu na rodinu, clovek pod drobnohladom (v istom rozhovore prezentovala, ze mladsia dcera je na nu citovo viazana, tak neviem, ci prave funkcia prezidentky pomoze jej rodine byt stastnou).
Urcite ma zasluhy v boji proti mocnym ludom, ale... ci nemame v state dost ludi, ktori by tuto funkciu zastavali dostojne (mozno Mistrik?) Ved prezidentkou by mohla byt aj o 5 rokov, ked jej deti budu dospele. Samozrejme, je to jej vec a jej uvazenie, ale mna zas natolko neoslovila, najma pri medialnom tlaku a prieskumoch, v ktorych mala kazdy den o 10% viac.
Zial, ani ostatni kandidati nie su idealni, mozno prave niekto z tych, ktori zas vobec nemaju sancu.

bmuller
7. mar 2019

@alex666 no mna PS v podstate nezaujima, ale po takychto informaciach na mna neposobi velmi doveryhode.... https://hrot.info/portret/2556-kto-je-predseda-...
okrem ineho v v skratke, firma vlastnena aj predsedom PS Stefunkom tiez vyhrala nie ulne transparentne istu zakazku.... dovolim si dalej citovat z clanku:
"V článku na Aktualitách sa uvádza aj reakcia podpredsedníčky PS Zuzany Čaputovej, ktorá sa vyjadrila: ‚‚Pokiaľ ide o podozrenie z kartelovej dohody, nie som odborník na túto oblasť, a principiálne k podozreniu nedokážem zaujať zásadné stanovisko.‘‘
Možno poukázať na absurditu, že človek, ktorý kandiduje na prezidenta s tým, že „celý svoj doterajší život som bojovala proti neprávosti“ a profiluje sa ako expert na právny štát, transparenciu a boj proti korupcii, nedokáže zaujať veľmi jednoduché principiálne stanovisko: „Tieto podozrenia treba objektívne prešetriť a Ivan Štefunko by ich mal jednoznačne vysvetliť.“

dai
8. mar 2019

@bmuller ahoj... Žiaľ toto je práve to blbé na ľuďoch - že si vyberú informáciu a ďalej už neriešia lebo ich to vlastne nezaujíma, ale už si vytvoria názor...
Co sa týka progresívneho a stefunka - všetky tie obvinenia a aj financovanie majú vysvetlene na svojej stránke progresívne.sk - ak teda to naozaj chceš vedieť, ak si to nevytiahla len preto aby si im poškodila... Co sa týka stefunka-ja ho poznám z doby dávno pred progresívnym a často tu ponúkam jeden jeho počin ktorý mne veľmi pomohol svojho času - jeho stránku diagnose.me - Vznikla keďže aj on sám mal veľké zdravotné problémy a ďalej pomáha mnohým chorým ľuďom.... Neidem ho hodnotiť ako politika ale ako človek je veľmi fajn a prešiel si všeličom - stačí si prečítať jeho CV.... Ja osobne si myslím ze možno ani v politike nezostane - on nie je SR alfa samec, vodca.... Akého SR ľudia milujú, a kvôli jeho zdravotným problémom si myslím ze mu to nebude stáť zato...
Ja za seba len ze keď chcem info tak čítam veľa - od provladnych plátkov typu pravda, cez nezávislé (možno trochu PRO opozičné) typu denníkn až po oligarchicke typu trend ci sme - snažím sa chápať kto vlastní tieto média a aj s týmto vedomím si vytváram názor - netvrdím ze vždy jediný správny ale snažím sa aspoň o co najväčšiu objektivitu... Priznávam že nedávam kotlebov a spol Facebook lebo to podľa mňa nedá nikto s IQ vyšším ako 80 a s troškou vzdelania a kritického myslenia....
Prajem správny výber kandidata....

dai
8. mar 2019

@bmuller v súvislosti s tým co som písala - vieš kto je za tou stránkou hrot? Nenasla som nikde mena osôb ktoré tam píšu - len kvôli transparentnosti.... Dakujem

vroni
8. mar 2019

@bmuller, nie som priaznivec Progresívneho Slovenska a ich nadšene laviciarske názory mi pripadajú hlúpe a od veci. Ale ten článok je veľmi silno tendencny a konšpiračny, zdroj viac než pochybny.

barcelona94901
8. mar 2019

nevolila som Kisku a určite nebudem voliť ani Caputovu

didaa
Autor odpoveď zmazal
dai
8. mar 2019

@didaa co to znamená nepodporujem lgbt? Koho budeš voliť ak sa smiem spytat(keďže väčšina kandidátov túto otázku vníma ako krajne okrajovu - podobne ako caputova plus prezident na toto nemá žiaden dosah, takže nechápem relevantnost tejto témy v súvislosti s prezidentom....)

bodka70
8. mar 2019

@didaa tak, tak, .... a ešte v nedeľu si namiesto Šefčovičových rezňov dáva na obed malé deti 😀

didaa
Autor odpoveď zmazal
dai
8. mar 2019

@didaa oki🙂 čiže je jedno aký chce byť prezidentom... Keby sa jej páčila fialová a ty tu farbu neznášas tak ju tiež nevolis lebo sa nezhodnete v názore? Lebo presne takú istú relevantnost k prezidentskej pozícii tieto názory majú...
Ale ok, chápem o akeho voliča tu ide a asi to nemá význam čakať nejaky argument k veci... V každom prípade by ma zaujímalo co teba motivuje k výberu kandidáta (keďže program to asi nebude)

belllinka
8. mar 2019

@didaa a s názormi ktorého kandidáta sa na 100% stotožňuješ?

willino1
8. mar 2019

@didaa teda nesuhlasíš a nepodporuješ LGBT!!!! ok... takže súhlasíš s korupciou, nájomnými vraždami, podvodmi, únosmi... chápem... 🙂

didaa
Autor odpoveď zmazal
didaa
Autor odpoveď zmazal
willino1
8. mar 2019

@didaa tomu sa hovorí vylučovacia metóda... nevolíš pre LGBT Čaputovú... ďalej je tam Šefčovič, Harabin, Kotleba... (tí na konci rebríčka zvoliteľnosti sú irelevantní...) a to sú predstavitelia toho čo som popisovala + nácek ... takže volíš týchto predstaviteľov... tak totiž funguje náš volebný systém... ja totižto 100% nesúhlasím so žiadnym kandidátom... to by bolo dosť divné keby som s niekým súhlasila na 100% 🙂 to by som musela kandidovať ja sama 🙂

pajinka91
8. mar 2019

Ja mam pocit, ze Vatikan je otvorenejsi homosexualom ako bezny Slovak :D

willino1
8. mar 2019

@didaa a ešte pozor na to proti čomu si... aby sa ti v živote nemuselo stať, že sa budeš musieť rozhodnúť medzi svojim proti homosexuálnym názorom a láskou k dotyčnému... nikdy nehovor hop... cca každý 30-ty človek je homosexuál či o tom ty vieš alebo nevieš... a aby sa tá tridsiatka náhodou neocitla práve medzi tvojimi blízkymi... to len tak naokraj...

didaa
Autor odpoveď zmazal
dai
8. mar 2019

@didaa porovnávam veci ktoré majú z pohľadu právomoci prezidenta presne takú istú výpovednú hodnotu...
@willino1 súhlasím... Ono 100% by si mohla súhlasiť keby kandidujes sama a volis sa🙂
Problém SR je ze ľudia ani nevedia aké kompetencie ma prezident a budú voliť na základe krčmových nesplnitelnych slubov😞 už sme tu mali jedného čo sľuboval ako zatočí s cigáni keď bude v parlamente... A teda ze by sa niečo stalo som si nejak nevsimla, dokonca ani náznak nejakého nápadu predloženého v parlamente... Zato teraz zas točí ako zatočí s imigranti (tými 30timi ženami s deťmi predpokladám co ich tu mame😞) a jeho voliči sú šťastní aký on je frajer a záchranca naroda😞

lucilaines
8. mar 2019

@dai velmi dobre sa mi citaju tvoje nazory a obdivujem ta, ako sa snazis trpezlivo argumentovat. Zial, ked niekto nechape, tak nepochopi ani ked to vysvetlujes uz pomaly jak skolkarovi. Kazdopadne som rada, ze este sa tu najde dost inteligentnych zien. Ja pevne dufam, ze sme v prevahe.

willino1
8. mar 2019

@didaa aj keby bola homosexualita sexuálna porucha a nie je normálna... tak čo? a sexuálny fetišisti zaťažení na kadečo len preto že sú hetero sú ok? niekto sa uväzuje a necháva biť ale je hetero tak to je ok... ? o čo on bude lepší alebo horší rodič ako homosexuál? sú aj rečové poruchy a teraz čo, koktaví do spoločnosti nepatria a budeme ich diskriminovať a považovať za nenormálnych? sú poruchy učenia ... a veľa ďalších... pokiaľ to nie je niečo čo ubližuje iným je to jedno... nie len v tvojom ponímaní "normálny" ľudia majú rovnaké práva ako ty... každý totižto považuje za normálne niečo iné... preto sa má človek učiť tolerancii... aby vedel tolerovať odlišnú "normálnosť" iného človeka...

kikulienka94
8. mar 2019

dievčatá, väčšina z vás, čo nechcú voliť Čaputovú lebo adopcie detí homosexuálmi - by sa mi vážne zamyslieť nad tým, čo by ste chceli pre svoje deti, ak by ste zomreli vy, otec detí, a neboli by žiadny príbuzný, ktorí by sa chceli o deti postarať. Naozaj by ste chceli aby vaše deti vyrastali v detskom domove, viac menej zanedbávané či vo vzdelávaní, emočne, psychicky, atď? Tie z vás, čo hovoria, že homosexualita je choroba - čo keď si vaša dcéra namiesto svalnatého chalana dovedie blondatu slečnu? Alebo syn dovedie svalnatého chalana? Ako budete reagovať? poviete, že je to choroba a dáte ho na liečenie?

bodka70
8. mar 2019

všetci občania Slovenskej republiky by sme si mali byť rovní v právach aj povinnostiach, t.j. nie je podstatné, aké má človek sexuálne zameranie, ani či je biely, čierny či oranžový, ako žije a čo vyznáva, ale aby svojim konaním nikomu neubližoval a neporušoval zákony. Ak človek žije čestne, jeho súkromie je nepodstatné.

pajinka91
8. mar 2019

Ja neverim tomu, ze homosexualita je skutocny dovod. Ti ludia chcu volit Harabina, Kotlebu a spol., lebo im imponuje, ako vybabrali so systemom. Oni by tiez vybabrali, keby mohli. Citia sa bezmocni a menejcenni v sucasnej spolocnosti, ktora sa ich nazorom vysmieva a nazyva ich hlupakmi. Je vyborne mat do koho si kopnut. Pred rokmi to boli Madari, teraz sa nasli nove obete. Slnieckari im idu na nervy, ekologia sem, slusne sa spravat k cernochom tam, nemlatit zeny a co este? Ked uz nebude Cigan na poslednom mieste v rebricku, tak na kom si budovat ego?

vamajka
8. mar 2019

ja budem volit caputovu a som za to aby si homosexualne pary mohli adoptovat deti radsej zit v takejto milujucej rodine ako v detskom domove kde su deti bez lasky a bez domova v 18 vyhodene na ulicu. Som aj za registrovane partnerstvo ved preco ked dvaja ludia ziju v spolocnej domacnosti by nemohli po sebe dedit a vela inych veci

bmuller
8. mar 2019

@dai ahoj. nuz, ako som spomenula, mna nejako specialne PS alebo jeho predstavitelia nezaujimaju (ale pripomina mi rychlokvasene zazraky ako kedysi ANO s P.Ruskom a podobne, dtto zazracne rychly vzostup preferencii Caputovej, pride mi to take "bublinozne" - rychlo vzisli, rychlo splasli).... clanky o zakazke Monogramu a reakcie sa daju dohladat na aktuality.sk, -teda vlastne odtial vsetci maju tie info (Sme, Topky, Cas) https://www.aktuality.sk/clanok/653229/chcu-zni...
neviem, kto stoji za hrot.info, no ten clanok o Stefunkovi je taky sumar, neda sa nevidiet, ze tendencny, ale... skusenost ukazuje, ze jednotlivci ci firmy vlastniace dalsie firmy a najma participujuce v zakazkach statnej sfery vacsinou nie su cisti ako lalie :-/ mozno nie primarne s podvodnym zamerom, ale ono sa to vzdy kdesi-cosi nabali, ci uz financne alebo pochybne kontakty alebo...