icon

Priateľ pracuje vo Viedni a každý deň dochádza. Mám strach z koronavírusu

kvetinka085
13. mar 2020

Ahojte, baby ste tu niekto koho muž pracuje v rakúsku a každý deň dochádza domov?
Moj takto dochádza každý deň, uz začínam mať strach aj ja o svoje zdravie mam starších rodičov cukrovkárov teraz ich ani nenavstevujem.. Mam strach.. Bojim sa aby to nedoniesol z AT poprípade ci uz nie sme nositelia aj ked nemáme príznaky, ja som uz týždeň doma nikde nechodím a ak idem len pre nevyhnutné vecí nosím rusku aby som chránila okolie.. Doteraz som sa tak nebála no teraz ma chytá panika uz.. Ako ste na tom vy.

Strana
z2
carimari
Odpoveď bola odstránená
majkeel
14. mar 2020

@carimari Vies co? Mama mi povedala, ze dedovi (jej otcovi) zomreli obaja rodicia na spanielsku chripku, zostal sirota. nemusis verit novinam, ale neverit ludom, co na vlastnej kozi zazili. je uz demencia tretieho stupna. To sa uz neda liecit, na to liek nevymyslia ...
Je absolutne jedno, ako sa ta choroba vola. Ci to bola chripka, ebola, mums, kiahne,... Ale bola tu a zomrelo na nu miliony. Bolo po vojne, miliony ludi bolo v pohybe, neboli lieky, neboli vyskumy, podvyziva, ludia padali ako mucha. Ale never ...

carimari
Odpoveď bola odstránená
majkeel
14. mar 2020

@carimari Staci zakaz, aby s prepacenim blbi cinania a africania nezozrali vsetko, co sa hybe (netopiere, opice,...). Najhorsie epidemie v historii boli sposobene zmutovanymi zvieracimi virusmi, na ktore nebola vypestovana imunita.

kvetinka085
autor
14. mar 2020

@ramzes1980 toto myslíš vážne??? Čo si napísala? Z čoho by sme žili? Uz to ze ja som teraz týždeň doma a ďalšie dva budem je dosť výrazný škrk v našej domácnosti. Z jeho výplaty ťaháme dosť vysokú hypotéku, lízing a všetky potrebné veci. Keby si čítala s porozumením chcel dovolenku šéf mu nedá.. Jedine ze by dal výpoveď.. Ty pracuješ? Máš nejaké výdavky, domácnosť? Lebo pripadá mi to tak že nie a že nevieš o čom píšeš. Nie sme z Bratislavy si predstav 😁 tvoj komentár berem ako úplne neopodstatnený a primitívny. Ak nevieš pomôcť a slušne sa vyjadriť tak mi tu nepíš blbosti. Asi tebe nerobí dobre že sedíš na tej riti. Chod aspon na dvor alebo niekde do lesíka sa prejsť nech sa mozog okyslici. Pekný deň ti prajem.

ave17
14. mar 2020

@carimari ty sa daj už vážne liečiť na psychiatrii, nie si OK

carimari
Odpoveď bola odstránená
eliska13
14. mar 2020

@carimari väčšina nakazených na SK sú mladí ľudia ročníky 1996,1977 a malé detičky 2 r.Dobre vieš, že vírus napadá pľúca a na to máme malé prístrojov, personálu, miesta.vies si predstaviť, že ochorie len 1% z tých 8000 ľudí z Ba, ktorí boli podľa operátora za posledné týždne v IT?a začnú im zlyhávať pľúca??a celkovo na SK 58000 ľudí, ktorí využili jarné prázdniny na lyžovačky v IT?
@bayuska je veľmi zle bývať niekde kde neviete jazyk.Obvolala by som si maďarských veterinárov určite budú vedieť anglicky, očkovanie teraz nerieš necestovala by som ani peši

kvetinka085
autor
14. mar 2020

@carimari ďakujem za spríjemnenie dňa. S chutí som sa na tvojich komentároch a vyjadreniach zasmiala. Také odľahčenie.. Viem že si expertka a tvoje názory a komemty čítam aj pod inými témami.. Ale nepríde mi to normálne prepáč.

carimari
Odpoveď bola odstránená
pipikcek
14. mar 2020

@kvetinka085 môžu chodiť ti čo chodia DENNE tj ráno ide a poobede sa vráti.Ľudia pracujúci nepravidelne napr.odides na dva dni do Rakúsku a po dvoch dňoch sa vrátiš - 14 dni karanténa na SK alebo druhá voľba - zostať 14 dni v Rakúsku.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
carimari
Odpoveď bola odstránená
lenka2710
14. mar 2020

@kvetinka085 ahoj, môj muž pracuje v Čechách a tiež dochádza každý deň, včera som ho nepustila, lebo sme tiež nevedeli aká bude situácia a co bude môcť normálne pracovať! Ale je to tak, že pokiaľ sa preukazez zmluvou alebo pracovným dovolením a dochadzas každý deň, máš výnimku a nemusíš ísť do karantény! Ale tiež by som bola najradšej, keby ostal doma, lebo ja som tehu a mam strašne obavy z toho, tiež pomaly nikde nechodím!
Včera sme urobili väčší nákup a mienim doma aj piecť pečivo a podobne

eliska13
14. mar 2020

@carimari si cynická a chyba Ti pokora, ale to veľa ľuďom celá táto situácia nás aspoň naučí vážiť si veci, ktoré berieme ako samozrejmost

carimari
Odpoveď bola odstránená
majkeel
14. mar 2020

Novy hashtag vo svete #staythefuckhome

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
moonlight1210
14. mar 2020

@eliska13
@majkeel
@kvetinka085
Carimari je peter952, byvaly neockovaci guru a konspirator tu z konika. Zmazal si ucet, ked dostal od konika znacenie, ze je nedoveryhodny nick a zalozil novy.
Neviem, ci ma zmysel sa s nim bavit o faktoch a skusat ho o niecom presviedcat, lebo on konspiraciami a pocitom, ze je ten vyvoleny, ktory vidi za oponu dejin, zije.

marca12
14. mar 2020

@kvetinka085 a co mame napisat my,co robime s ludmi a sme denne v kontakte. Dve noci som nespala,co som bola v takom strese,ze nakazim starsich rosicov. Ale uz som sa ukludnila,robim,co mozem,aby sme sa chranili a dufam,ze toto peklo skonci. Naco karantena,ked ludia musia chodit do prace. Mali zatvorit vsetko a ponechat len nevyhnutne pracoviska. Hlavne,ze ucitelky sedia doma,o ktorych hovorili,ze su najmenej ohrozenou skupinou. Ale to neutocim na ne,ale na stat,samozrejme,ze som rada,ze ochranili deti

kaporka
18. mar 2020

@kvetinka085 mozem sa spytat doatane sa manzel do toho rakuska ci nie?

mystery06
16. apr 2020

Dobrý deň, teraz asi platí aj to, že treba mať aj potvrdenie o negatívnom teste a v úradnom jazyku danej krajiny, resp. Angličtina, Nemčina, Maďarčina a Taliančina. (tej Taliančine nerozumiem....)

Strana
z2