icon

Priateľ sa reže na rukách, ako mu pomôcť ?

8. jan 2020

Dievčatá snažne Vás prosím o radu. Priateľ sa po hádke, alebo keď sa cíti smutný, keď cíti že niečo stráca, je nešťastný tak sa reže na rukách. Reže sa do krvi, ma viditeľné rany, ale reže sa tak, aby nevykrvácal. Myslím, že potrebuje psychológa, ale odmieta to. Najhoršie je, že ja už som voči tomu ľahostajná, predtým som sa skoro psychicky zrútila keď to urobil, teraz už nie.

Ospravedlňujem sa za anonym, ale je to veľmi osobné.

Strana
z2
montemotherone
9. jan 2020

@clarke on ju ale psychicky vydiera... a kde hovorím že je zviera? 😏 Vôbec nezovšeobecňujem. On má problém, nechce ho riešiť, ubližuje tak sebe aj jej. Ona to nezmení ak on nechce. Takže ak je masochistka, môže sa takto nechať trápiť celý život

clarke
9. jan 2020

@montemotherone ani nevieš čo je psychycke vydieranie. To je keď ta reálne vydiera ajemu to robí dobre a jej to ubližuje... Ze on sa teší a ona koli tomu plače to je psychycke vydieranie keď už sme pri tom a áno možno že nevie inak riešiť to ze je zlomeny a ze ho to ničí.. A ze nevie inak vyjadriť svoju bolesť...

erickav
9. jan 2020

Hneď k lekárovi. Treba to riešiť. Keby prišiel vážnejší problém, nemusí to zvládnuť. Porozpravaj sa s ním, ale veľmi, veľmi jemne. Daj mu pocítiť, že ho máš rada a trápi ta to.

akbara77
23. okt 2020

Psychiater...jednoznacne

tatianockamala
8. jan 2021

Priateľ má problém veľký.Potrebuje pomoc odbornú .Bojuje s démonmi.Pre týchto ľudí je sebaposkodzovanie únik z psychickej bolesti..Musíš sa s ním porozprávať daj mu vedieť že ti na ňom záleží a určite rýchlo riešiť cez lekárku liečenie .Mam kamaráta na liečení v Kremnici s podobnými problémami.ked som ho raz našla povedal mi neplač mna neboli tá bolesť v duši je omnoho väčšia .😒

Strana
z2