Priateľ u ktorého mám istotu verzus priateľ, ktorý podľahol drogám
Ahojte bude to nadlhšie, len ma prosím neodsudzujte, veľmi pekne Vás o to prosím už teraz som s toho na nervy..
Mala som priateľa boli sme spolu 2 roky, vzťah bol super, miloval ma veľmi, potom sa začal vzťah kaziť a miesto toho aby sme na tom zapracovali som si našla iného a s ním sa rozišla bola som hlúpa mala som 20 rokov..myslela som že k nemu už nič necítim, ale mýlila som sa.. on za mnou chodil prosil, plakal.. ako som sa s ním rozišla tak to s ním išlo neskutočne dole vodou, drogy, väzenie....
Ja som si našla priateľa sme spolu 5,5roka medzi tým sme boli v kontakte s tým bývalým(aj keď on mal priateľku)aj sme sa stretávali ale nič viac, ja som potom kontakt prerušila, on ma stále miloval aj miluje.. problém je v tom že teraz sme sa stretli pred dvomi mesiacmi a neviem na neho prestať myslieť a uvedomujem si že som ho nikdy neprestala milovať aj keď som si to nahovárala.. len neviem čo mám teraz robiť.. nechcem ublížiť terajšiemu priateľovi ale nie som šťastná, deň čo deň sa trápim čo mám vlastne spraviť až mi to ide na psychiku.. pri terajšom priateľovi mám všetko na čo si len spomeniem, ale srdce ma ťahá za ním :( .. len viem že u tohto priateľa mám istotu, miluje ma a u bývalého sa bojím aby neprepadol drogám, aj keď je vraj čistý... vie mi prosím niekto poradiť? 😭😭😭
Skus si spomenut preco ste sa vtedy rozisli. Ja by som to nechala tak, nic dobre z toho nebude.
znovu robíš tú istú chybu - máš priateľa, máte vo vzťahu problémy (inak by si nesnívala o bývalom) a miesto toho, aby ste na vzťahu (hlavne ty) zapracovali, utekáš od problémov, vyhováraš sa...som mladá a sprostá už ale tentokrát neobstojí... buď rada, že máš stabilný vzťah, nesnívaj o niečom, čo dobre vieš, že nebude fungovať
Určite by som sa k tvojmu byvalemu nevrátila to by bolo cele zle. On bude každý vás problém hľadať alkohol, drogy taky človek sa nezmení
Musiš si odpustiť, že si ho nechala a brat ho ako sučasť tvojej MINULOSTI. Podla mna iba citiš lutosť a vinu zato ako dopadol, tak by si mu to chcela podvedome nejako vynahradiť. Sama dobre vieš že to je uplny nezmysel rozmyslat nad vztahom s (mozno este) drogovo zavislym človekom. Drzim palce nech ta rozum neopusti a nech si nepokazis tento vztah.
Aj chlapi si vedia vyplakať, čo chcú a obvykle druhá strana povolí. Takých už tu bolo, čo plakali, prosili, tvrdili, že sa zmenia, baba sa vrátila a bolo to stokrát horšie. Ale veď keď chceš, skús, ty by si bola určite výnimka 🤷♀️
Nemáš falošné predstavy, že to bude ako pred tým? Necerpas zo spomienok? Nie sú tie city neopodstatnené? On je možno tiež snilek a robí to isté, lebo vtedy bol na Tom dobre a všetko zle prišlo po tom? Ako reálne... Po toľkých rokoch ste sa museli obaja zmeniť! Nebude to ako pred tým, falošné predstavy raz dva prasknú.. pouvažuj racionálne. Ešte som nevidela a nepočula, že by sa oplatilo vrátiť k bývalému. A ak sa to aj podarilo a vydržalo, boli problémy a základ, prečo to vydržalo bol iný ako pred tým...a zvyčajne nie nič pekné, skôr, že už nechceli ďalej hľadať a tvrdohlavosť a zamotané sa viac do vzťahu.. A fakt, nie, ty ho teraz nepoznáš! Hlavne, keď nie ste v kontakte.
A pospominaj, prečo sa začal vzťah vtedy dávno kaziť. 😳 A myslíš, že teraz by akože on na vzťahu pracoval?? Prečo?
Prepac mne sa zda ze hlupa si teraz a mudra si bola ked si sa snim rozišla. Ty si 5r vo vztahu uz dako emocionalne vyprchanom a tento ex zavislak co bol aj v base sa ti zda uplne mega super duper len preto že Ta nebavi ten vztah čo maš. Kašli nanho a skus popracovat na tom vztahu s normalnym priatelom co nema taku pofidernu minulost.
Zobud sa z fantázii o bývalom, kým ešte je čas! Treba ti fetaka a basistu? To, že tak skončil, je jeho chyba a jeho hlúposť, nie si zodpovedna za dospelú osobu. Teraz máš dobrý vzťah, len možno už trochu vyprchalo očarenie, tak rieš toto, buduj si s tým človekom život, nie spomínaj na dakoho, s kým si sa rozišla! Pre mňa je ex proste ex, hotovo, minulosť, veď ak by to bol skvelý super vzťah, tak asi ste spolu, nie?
Kks, zase jedna co nevie byt sama a tak skace zo vztahu do vztahu, lebo ved...."milujem ho". Zeny, aj byt chvilu single je super!!
ak už niekto vyberá partnera medzi priateľom u ktorého má istotu a priateľom ktorý má problémy s drogami a bol v base , tak to je s dotyčnou už veľmi, veľmi zlé... 🙄
Určite sa nevracaj k niekomu kto má problémy s drogami. Za pár rokov tu budeš písať že tvoj manzel droguje, nepracuje, nestará sa o dieťa a budeš prosiť o pomoc.
Čo k tomu dodať 🤦
drogy a väzenie tu ani laska nepomoze, isto by som nic neriesila, nemusis ho zachranovat, lebo ho ani nezachranis, ak ti moze poradit niekto skuseny, kto ma uz taketo skusenosti za sebou, je to fajn, ver tomu, neoplati sa byt ani nesudiaci, ani pomocnik, tito ludia s takymito problemami su sebadestrukcne typy a to ta moze len stiahnut dole v tom.zmysle, ze budes na konci ozaj lutovat, ze si bola naivna a hlupa. ake drogy ?
@brita7777 piko🙄🤦🏼♀️
@slivka1234567 ak on pri prvom nezvládnutom probléme, akým je rozchod, a ten sa príhodi v podstate každému človeku aspoň raz v živote, a on sa, tak zrúti, že siahne po drogách, a skončí až v base, tak kde máš záruku, že pri ďalších, ešte väčších,ktoré zaručene v živote prídu, neurobí to isté? A zachraňovať druhého celý život, to nie je veľmi dobrý nápad. Ak skutočne si chceš pokafrat život, vráť sa k nemu, nechaj istotu a lásku a chod do neistoty, možno aj nezodpovednosti, lebo "strašne ho miluješ a on sa pri tebe zmení". Ale takých žien so spasitelskym syndrómom už bolo, a žiadna neskončila šťastná.
@perdulka7 to kde?😳
Inak ahojte, chcela som Vám povedať že som kúpila test na drogy, lebo predtým mi povedal že s tým nebude mať problém a ako som mu povedala aby si ho spravil tak zrazu výhovorky a hovorí že ak budeme spolu tak bude si robiť test aj každý deň, ale že teraz teda nemá dôvod.. nerozumiem
@slivka1234567 čiže ozaj reálne uvazujes, že sa vrátiš k nemu? Aj po tých všetkých radách tu?Nie je to vôbec podozrivé, že už sa ti vykruca z testu? A skutočne chceš trpnut denne, aký vyjde test, kde je, s kým je, co robí? Nuž dobre,tak veľa, šťastia...
@jaskolka no po tomto čo predviedol ani nie, lebo ak som čistý ako tvrdím nemám problém si test spraviť hneď, bez zbytočných výmyslov
Ani neuvažuj, praskni za ním dvermi obrazne aj reálne a venuj sa priateľovi, aký skutočne stojí za to.
Ja ľutujem tvojho terajšieho priateľa... Mala by si ho nechať, pretože podľa všetkého je to dobrák od kosti ktorý znesie žene ktorú miluje aj modré z neba. Taky chalan si zaslúži ak miluje úprimne, aby bol aj úprimne milovaný. Tebe co ide na psychiku?Mala by si vziať nohy na plecia a dospieť. Normálna zrelá baba nebude hotová z grazla aký bol tvoj bývalý.Ak pôjdeš za ním, čo čakas? Rozprávkový život? Teraz je čistý... Zmenil sa a bla bla.... Potom tu o pár mesiacov budeš vypisovať možno ako ta to mrzí a chceš vrátiť čas.... Milá autorka, ty nie si ešte sama zrelá a zodpovedná... Kúp si rybičky v akváriu, a snaž sa aby ti neumreli. Tam budeš mat starosť jedine o to či si im vymenila vodu a dala niečo papať. Iné baby by dali neviem co za to,mat spokojný 5,5 ročný vzťah ako to tu opisujes.🙂Neublizuj sebe ani tomu terajšiemu chalanovi. Môj názor je, že pocuvnes hlas srdca ktorý ťa ťahá za bývalým. 😉A to ty už vieš dávno aj sama bez toho, aby sme ti tu radili. Tak už sa rozid s terajším, nech ma čím skôr šancu si nájsť niekoho kto ho bude milovať. Ty padnes na hubu s bývalým. Neprajem ti to, len konštatujem, lebo taky je život. Možno som bola trochu ostrá, trochu drzá, ale ak si zlozis tie ružové okuliare ktoré máš, tak pochopíš.

no...poviem k tomu toľko...bolo koze dobre šla sa šmýkať na ľad...tuším tak nejak to je. Kašli na neho. Viem, je to ťažké, viem o čom hovorím. Ale...vidím to na scenár...vrátiš sa k nemu, otehotnieš, on zas bude lietať v drogách a skončí vo väzení a ty ako slobodná matka s dieťaťom, ktoré ma za vzor otca narkomana a kriminálnika...je toto budúcnosť ktorú chceš?