Pribúdajúce sa ročky🙂Ako sa cítite po 35?
Ahojte 🙂chcem sa opýtať ...zienky,ktoré majú od 35r.do40r...ako zvládate vek,že keď už pribudnú sem tam vrásky a celkovo 🙂
@libawet aj ja som bola ako kojaca mašina, mlieko sa mi púšťalo samo len keď syn zaplakal. Bolo to čudné, tiež som mala zápaly stále dokola. Ale zaujímavé, že pri druhorodenej dcére sa to ustálilo - žiadne striekajúce mlieko, žiadne zápaly, mlieka tak akurát. Telo už bolo akési stabilizované...
@bodka70 ja priznavam ze mne chrbat a panva tiez davali toto posledne tehotenstvo zabrat - ale uz je to ok... prvykrat som nemala tehotensku cukrovku, tak som to patricne oslavovala napchavanim sa az do porodu😉 teraz zberam ovocie - som zvedava kolko este budem davat dole kila pokial sa dostanem na normal vahu🙂
no a po poslednom pôrode, malý bol také priemerné bábätko, myslím v zmysle, že nebolo to úplne kľudné tiché dieťa, ale zase ani nie hrozné vrešťadlo. Akurát že slabo jedol, slabý sací reflex a musela som skoro začať odstriekať , s dievčatami pritom nebol problém, ale tie sú vo všeobecnosti také životaschopnejšie asi 🙂. Oni boli také chlapčiská, hlavné tá stredná, živé, priebojné a malý je naopak taká princezna trochu 🙂. Ja som aj skoro musela nastúpiť do práce, prakticky s 10 dňovým som bola 1x v práci, riešila som účtovníctvo, daňové veci a ešte v pôrodnici som po telefóne robila výplaty (môj zástup sa neosvedčil a museli ju prepustiť). A do to totálna ignorácia od partnera, takže áno, zmáhalo ma to. Ale nie samotný vek a dieťa, ale tá vražedná kombinácia - vek, blbý partner, skorý nástup do práce.
@libawet , pri prvom 12 kíl navyše, pri druhom 14, pri treťom 16 🙂. Pri dievčatách som všetko dala dole kojením (niekto vraj pri tom neschudne, ja áno a to som jedla aj o 2 v noci ako kôň). Pri treťom to bolo horšie, lebo jednak kratšie kojenie (len 9 mesiacov) a to som ho kojila aj v práci a v noci odstriekavala a jednak vekom tie kilá nejdu tak dole. Ale postupne som to dala. Pred posledným tehotenstvom som mala 55kg, po 6 rokoch mám 58 kg (pri výške 157-158cm).
@lena888 , ako vravím, vek až tak nebol problém, skôr ďalšie okolnosti. U nás to nielenže nebolo plánované, ale z mužovej strany aj odmietané (chcel, aby som išla na potrat) a už s ním ani nie som. I keď malého má celkom rád. Ale tam boli aj iné problémy, alkohol napríklad.
Keby nebolo malého, odídem asi skôr, už predtým sa to kazilo. Ale prišlo tehotenstvo, vrámci síce veľmi zriedkavého ale predsa len - pokusu o zblíženie a riešenia partnerskej krízy. Ale tak to asi malo byť a kvôli môjmu malému som tomu rada.
@libawet , ja už sa len smejem, keď mi niekto spomenie, ako mi je fajn, že dievčatá sú už veľké, ako mi určite pomáhajú.😅 . Ako niežeby nepomáhali, keď boli malé, tak ťuťu-muťu na bábätko malé. Teraz je mladší brat "otrava" a malý potom "otravuje" mňa, aby som sa s ním hrala. Ale OK, pomoc je už len to, že sa o seba postarajú samé, občas vyvesia prádlo, vyvenčia psa, upracú trochu a pár hodín mi ho postrážia, síce s otráveným ksichtom, ale postrážia 😀.
@daniela2227 na čo myslíš - málo času? Deti, manžel a tak?
@kvetinka317 mam 36 a mam krizu..psychicku..dve male deti, mladsi bude mat 3 a koncim s kojenim (teda uz len nadranom)..po takmer 6 rokoch kojenia mi ostali mini pidi prsia..kedysi som mohla zozrat slona, no po druhom porode jem ovela menej a priberam...metabolizmus sa mi uplne zastavil..vlasy si nefarbim, brucho zadok mi ostali po porode..plet neriesim, nevidim dovodsa pachtlat kremami..vazim si, ze som ziva, ze mam dve zdrave deti (klop klop), a zda sa mi byt malicherne zaoberat sa len svojim zovnajskom...
mam teraz skor psychicku krizu..rada by som sa vratila do cias, ked som mala 20, volnost, bola na VS, nemusela do roboty, a ten pocit zalubenosti ....cely moj zivot su viac menej deti robota deti robota...som niekedy nervozna z toho, ze zas budu chore, atd...tesim sa vsak so spolocnych vikendov...
@bodka70 neskutočne Ťa obdivujem. Bože, aké je to všetko relatívne....ja som naštvaná, že sa mi doma pokazila po 6 rokoch značková kanvica a Ty si rada, že Ti má kto vyvesiť prádlo...ani nevieš, aká som rada, po prečítaní Tvojich riadkov, že moment. riešim len tú kanvicu. Čo Ti povedať, napísať...ja nemám slov. Musíš byť veľmi silná žena.
A či to zvládam sama? Ja som bola "sama" už celé posledné roky s ním - žiadne objatie, povzbudenie, sex takisto takmer žiaden, peňazí tiež nemal veľa, pomáhať pomáhal minimálne, aj to som sa koľkokrát bála malého s ním nechať - prišiel napr. s kočíkom a chrbát mal celý od trávy suchej - myslím muž - niekde spadol a vyváľal sa. Tým myslím, že šiel aj s malým si vypiť a dal sa do nálady. A večne som ho vyhadzovala zo spálne, nech ide vychrapávať opicu a smradiť do spálne a často ho dievčatá prekračovali na zemi, keď sa išli v noci napiť vody. A jeho "milé" reči na mňa - nie, vôbec mi to nechýba. Ja si ešte stále neviem zvyknúť na ten super pocit, že prídem "domov" a tam ticho, kľud a robím si podľa seba veci a ako ja chcem a bez blbých pripomienok niekoho 🙂.
@libawet , ja sa mám fajn, nemáš ma za čo obdivovať, ja som sa vždy vedela o seba postarať. A paradoxne môj ex menej pije teraz, chodí spokojnučký po svete, asi pil, lebo pre neho bola naša prítomnosť stresujúca he-he 🙂. On sa vždy k cudzím, známym, kolegom správal milo, slušne, pomohol, poradil... teraz som aj ja pre neho "cudzia" takže napodiv občas pomôže, bicykel opraví dievčatám, vybaví nejaké papiere, vyvŕta mi dieru do steny, opravil mi práčku... 🙂, aj peniaze dáva na deti ako sme sa dohodli viac menej - no ako mi je dobre 🙂. A nie, chlapa už nechcem. Rodinu si už zakladať novú určite nebudem a inak mi je na čo? Priateľa s výhodami? To nie je môj štýl. A aj z ohľadu na moje dcéry - chcem aby mali súkromie a tiež nechcem riskovať, že nejaký chlap začne namiesto mňa pokukovať po nich. Možno v budúcnosti ďalekej, keď dievčatá odídu, ak to bude ozaj z lásky alebo priateľstva. Inak to nechcem. Príde-príde, nepríde to - nepríde 🙂.
@libawet tak u mna vaha aktualne nic moc - ja zial patrim k tym co ked kojja tak priberaju... ale maly bude mat 7 mesiacov, mame uz nejake prikrmy a zacala som cvicit - este stravu trochu okresat a pojde to😉 inak ja som pri prvej pribrala 8 kg - pri navrate z porodnice som mala 52 pri 162cm. Po pol roku 45- to uz bolo zle ( bola fakt narocna a ja som nestihala ani dychat nieto jest), po malom som mala 62, po prvych 2mesiacoch uz 67 - tam som sa na tych 49kg dostala az po roku... no a teraz som zas zial az na 68kg - moje zivotne maximum🙂 ale tak zacinam s tym nieco robit - na vianoce by som sa opat rada zmestila do mojej 34/36 velkosti😉
@dai aby sme sa rozumeli, neznamena to, ze sa o seba nestaram..🙂 pouzivam make up, holim sa, vlasy umyvam kazdy den, chodim upravena vzhladom na robotu, pri vyske 170 mam 51 kg🙂...Len proste, zda sa mi strasne malicherne, ako zeny neriesia takmer nic ine len to, aky krem proti vraskam pouzit, aku operaciu a zlepsenie na sebe vykonat...A pri tom su rodiny, kde zapasia s ozajstnymi problemami..
@asocial mam rovnajy nazor (aj ked vahu ani z daleka nie)
kam sa pozriem, tam sa riesi vyzor, 60 kilove baby stresuju zo strasnych PNEUMATIK, tetovane obocie, umele nechty, umele mihalnice, umele prsia, vyhladzovanie vrasok nezmyselnymi metodami ponukanymi v salonoch, bielenie nevybielitelnych zubov.
preco clovek nechce vidiet v zrkadle sameho seba?
@asocial
@modrava
ja si zas nemysllím, že preto, že iné rodiny zápasia s ozajstnými problémami, nemám sa ja starať o to, že starnem a prípadne aj bojovať s vráskami, či previsom kože po schudnutí (idem na plastiku brucha o dva týždne). Jednoducho chcem stále byť pre svojho muža atraktívna, chcem sa stále cítit dobre, neriesiť zapareniny pod kožným previsom, či dávať si na plavky tričko, aby som sa skrývala.
toto som ja a som šťastná, že mám po rokoch konečne aj čas na seba.
Už tu niekto písal skôr, že možno budeme žiť aj do 90ky. som teraz v polovici cesty teda a žijem tak ako ma to teší, nechcem len prežívať a čakať na koniec
@modrava no a mňa vie vytočiť, keď môj muž ešte vyhlási že aká kočka. No ďakujem pekne. Radšej budem sama sebou a keď sa mu nepáči, nech si nájde takú umelinku. Veď jeho by prešiel humor keby zistil čo všetko by musel financovať.
@zamilion ale myslím že všetko s mierou. Ja napr. začínam mať problémy s viečkami. Je to nepríjemné a tiež zvažujem v budúcnosti že s tým niečo spravím. Keby som tie problémy nemala, tak neriešim. Lakujem si nechty, chodím kozmetičke, manikúra, pedikúra z času na čas, používam očné, nočné denné krémy ale nejako to nepreháňam. Taká zdravá starostlivosť by som povedala. Ale aby som išla na plastiku len tak z rozmaru dať si zväčšiť prsia, pery, príp . aby som si dala umeleé nechty , mihalnice, tak to teda nie.
@zamilion jasne, takmer kazda ma nejaky psychicky problem s dacim na svojom tele. ale straca sa hranica medzi rozmarom a nutnostou.
mne vadi ten doraz na vyzor. kazdy chce nejako "vyzerat".
som uz dlho bez partnera a viem, ze v 50ke som pre muzov ako potencionalna partnerka neviditelna. lebo presne to ocakavaju muzi, ze zena bude nejako vyzerat. ja sa nechcem stresovat ci vyzeram dostatocne k spokojnosti nejakeho chlapa. mozno som v mojom veku naivna, ale chcem byt taka aka som. hlavne zdrava, cista, vonava. pouzivam ziletku, kremy, parfemy.. nie som ziadna prirodna fanaticka z pralesa. jednoducho mi nesedia mantinely, do ktorych sa dnesne zeny tlacia kvoli porovnavaniu sa s inymi zenami, kvoli chlapom, trendom...

@libawet porod fajn - najdlhsi a najbolestivejsi ale stale fajn 😉 prirodzeny, na 3ti den sme uz boli doma... maly vela spal na zaciatku, teraz je aj 5x za noc hore - ale ako pisem - pohodka - v noci citam kona, potom si nadavam 😀