icon

Pribúdajúce sa ročky🙂Ako sa cítite po 35?

kvetinka317
1. aug 2018

Ahojte 🙂chcem sa opýtať ...zienky,ktoré majú od 35r.do40r...ako zvládate vek,že keď už pribudnú sem tam vrásky a celkovo 🙂

saslavka73
8. aug 2018

Akú sprostosti my riešime dakedy.

saslavka73
8. aug 2018

Inak minule som tak rozmýšľala pri čučaní na fotky kadejaké na jednej soc. sieti. všetci vysmiati, krásni, vymaľovaní, pri nejakom peknom jedle, pití, plávaní, proste pri nejakej pozitívnej činnosti ako by sa predháňali kto je krajší, má lepšie oblečenie, lepšiu destináciu. Potom stále to chudnutie, fotka pred a fotka po. Príde mi to len taký pretek. Len neviem čo sa vyhráva v cieli. Asi som mimo.

bodka70
8. aug 2018

@saslavka73 , hlavná cena v súťaži, nafúknuté ego 🙂

saslavka73
8. aug 2018

Mne často ľudia vravia: ,, A čo dnes taká smutná.,, Odkedy odpoviem, ja nie som smutná, ja len tak blbo vyzerám mám svätý pokoj.

0silvia0
8. aug 2018

@saslavka73 no a vieš si predstaviť fotky kde sa budú všetci predháňať kto je škaredší a otrasnejší? Keď tak, tak jedine v tejto téme, ako to tu tak čítam, tak tu by to celkom seklo 😎

vienala
8. aug 2018

Dievcata, uz vas citam od zaciatku temy, tak sa teda aj ja pridam. Mna pribudajuce roky velmi netrapia. Vacsina ludi mi hovori, ze som sa velmi nezmenila od obdobia dospievania. Aj muzi sa za mnou otocia, teraz ked uz nie som kazdy den v sprievode troch deti. Samozrejme, polichoti to, ale nie je to ani zdaleka to najdolezitejsie. Dolezity je vnutorny pokoj a vyrovnanost. A to mi momentalne trochu chyba. Uz nejaky cas bojujem s tym, ako najst rovnovahu medzi osobnym a pracovnym zivotom. Nakolko najmladsi ma zdravotne problemy, pracovala som na skrateny uvazok. Teraz prechadzam na plny uvazok a ubijaju ma vyjednavania so zamestnavatelmi, nakolko na Slovensku este nepochopili, ze dolezite je v praci spravit vykon a nie to, od kedy - do kedy je clovek v praci. Samozrejme, pomaly sa to meni, ked zamestnavatel vidi, ze clovek vie spravit svoju pracu nacas a kvalitne, tak vie aj on urobit ustupky. Ale je to pre mna vecny boj - sice uz som v tomto smere zbehlejsia aj odvaznejsia, ale stoji ma to kopec energie v kuse sa dohadovat, rozmyslat tri kroky dopredu, aby fungovala aj rodina aj v praci aby boli spokojni.
Ale odhliadnuc od tohto, co mi odobera kopec energie, sa casto pristihnem pri tom, ze uvazujem, ze vlastne som mala v zivote stastie na manzela, deti aj prilezitosti. Tak to beriem tak, ze vsetko ma svoju cenu. Momentalne si este stale uzivam tulenie od najmladsieho, "babske jazdy" s prostrednou dcerkou a uz dost vyspele a rozumne rozhovory s najstarsim. A to ma naplna teraz najviac - ta ich blizkost, v podstate ziadne vazne problemy s detmi a spokojnost aj vo vztahu s manzelom.

saslavka73
8. aug 2018

@0silvia0 Ani nie škaredší. Ale plačúci, nervózny, nenamaľovaný, nerobiaci nič. Sem sa nájde.

saslavka73
8. aug 2018

@vienala Čo tak podnikať? Je to síce sakra ťažké, ale vieš si organizovať čas, aspoň trochu.

bodka70
8. aug 2018

@0silvia0
@saslavka73 , ja som si doma namaľovala tričko s týmto nápisom

saslavka73
8. aug 2018

@bodka70 Pekné. Ja napr. nechudnem, cielene, ale robím iné pokroky vo svojom vnútri, pre mňa obrovské, iní nevidia. Ja áno.

vienala
8. aug 2018

@saslavka73 vies, ze mi to uz viac ludi povedalo. Ale ja este stale neviem, v com, kedze uz vsetko vymysleli🙁 Ja som maniak do hand made tvorby, ale toho je dnes plno a nezarobila by som na tom. Este by som mohla ucit anglictinu v jazykovke, ale zarobok tam tiez nie je nic moc.

bodka70
8. aug 2018

@saslavka73 , ach to nie je o tom, nepracovať na sebe, ale nesnažiť sa nasilu o dokonalosť, ktorá je nedosiahnuteľná a mať sa rada taká aká si v tejto chvíli 🙂

saslavka73
8. aug 2018

@vienala No mňa tiež nič nenapadá. Ja podnikám z núdze ale toto je jedna z plusov, asi jediné, že ja som šéf.

saslavka73
8. aug 2018

@bodka70 To nebolo na margo, to bola len taká moja myšlienka.🙂

saslavka73
8. aug 2018

Pre mňa je pokrok aj to, že ma sprosté poznámky už neurazia, nedotknú a pod.

saslavka73
8. aug 2018

@vienala A čo robíš v robote?

bodka70
8. aug 2018

@vienala , ja tiež sa živím čiastočne handmade tvorbou, teda hlavne po večeroch kreslím, ale hlavná práca a zárobok je pre mňa niečo iné (účtovníctvo). Handmade sa oplatí robiť len vtedy, ak prídeš buď s niečím novým, novou myšlienkou, ktorá zaujme alebo potom robíš niečo, čo vyžaduje určité mimoriadne schopnosti či znalosti (talent, škola...) čo nemôže mať každý, preto sú ľudia ochotní za to zaplatiť a nepovedia si - tak to si viem urobiť aj sám a zadarmo. A samozrejme musí byť o to záujem. Ja spĺňam tú druhú podmienku, preto sa mi to oplatí, t,h, ak porovnám čas a energiu k zárobku - navyše kreslenie nevyžaduje vysoké vstupné náklady.

bodka70
8. aug 2018

alebo potom ešte tvrdo tvrdo na sebe makať dlhé roky a preraziť veľkou kvalitou a marketingom oproti konkurencii

vienala
8. aug 2018

@bodka70 no, pocas rodicovskej dovolenky som svoje hand made vyrobky aj predavala, dokonca som mala moznost predavat vyrobky cez jednu znamu aj vo velkom. Ale nechcem to robit cely zivot, chcem sa venovat svojej profesii. A hand made mat do rezervy, ak by som uz mojej prace mala fakt po krk.

@saslavka73 marketingovy a datovy analytik, ale teda aj uctovnictvom by som sa uzivila, ale do toho sa mi velmi nechce samej. Nedavno som nahovarala kamaratku, ked dala vypoved v praci, ze nech to spolu skusime, ale ona je opacneho nazoru - byt zamestnana vo firme, sama podnikat v ziadnom pripade.

saslavka73
8. aug 2018

@vienala Toto by sa dalo robiť aj Homeoffice, nie?

vienala
8. aug 2018

@saslavka73 samozrejme, ale ako som spominala, na Slovensku to velmi nefunguje. Ponukli mi max. 1 den Ho pocas tyzdna. Ja sa vzdy pri kazdej vhodnej ponuke prace zaujimam v prvom rade, ci je mozny Ho, v podstate mzda je az na druhom mieste.

saslavka73
8. aug 2018

@vienala Toto je boj pre ženu s malými deťmi. Na porazenie. Fakt by s tým už mohli niečo robiť.

saslavka73
8. aug 2018

@vienala Nedá sa to ponúkať ako služba na živnosť pre visc spoločností?

vienala
8. aug 2018

@saslavka73 uz som sto krat nad tym uvazovala. Ale, je to dost specificka praca, nie je to ako robit uctovnictvo niekomu. Tieto pozicie potrebuju hlavne velke firmy a tie na to maju vlastnych kmenovych zamestnancov.

daniela2227
8. aug 2018

@libawet v prenajme...a momentalne aj v zahranici...snazime sa dat to nejak dokopy..ale stale sa nedari

rawmamka
Autor odpoveď zmazal
fannynka
8. aug 2018

@zamilion kde si bola na kurze prosim? Je to tazke?Fakt vidis za taku kratku dobu nejaku zmenu?

zamilion
8. aug 2018

@fannynka v Prešove. Robila to pani z Popradu, Mária Pitonak Zbojanova, alebo na FB Mona Líza face. Zmeny vidím na krku hlavne.
Dá sa ísť aj podla YouTube, Iveta Stecova a jej tvárová gymnastika je top.

vililienka
8. aug 2018

@saslavka73 @vienala 😂to bolo dobre, podnikat na slovensku... Supis to je, noo, ale aj ked som uspesna ze akoze som v zisku trochu, neodporucam to, chce to celého človeka, od kedy podnikam nemam ziaden volny cas, kazdy den sa nieco niekde poondi s ludmi s tovarom s...... A nedela (jediny akoze" volny" den, 7 praciek pradla a varenie troch druhov jedal... ) mi pride ako 6sekund kedy sa mozem nadychnut nad hladinou... Odporucam zostat zamestnana aj pri troch detoch, ja mam 4

kvetinka75
9. aug 2018

@saslavka73 ja tiež že pôsobím neprístupne a chladno a pritom si tak vôbec nepripadám. Neviem prečo.