Pribúdajúce sa ročky🙂Ako sa cítite po 35?
Ahojte 🙂chcem sa opýtať ...zienky,ktoré majú od 35r.do40r...ako zvládate vek,že keď už pribudnú sem tam vrásky a celkovo 🙂
@zamilion Ten kolagénový musím pozrieť na to.
@saslavka73
@kofa77
bože zasa mi pracuje predstavivosť pri tých vašich opisoch samých seba...
@0silvia0 No to je ľahké. Tri tučné bowlingové gule.🙂
A sorry mam tam vela chyb v prispevku.
@saslavka73 Tri tučné bowlingové gule so zúrivými xichtami 😍
@kvetinka75 ja som to zvládala ok, až do júna tohto roku. to bol manžel 3 týždne preč na služobke tam mal nejaké techtle mechtle s 24 ročnou babou, ktorá mu potom ešte mesiac vypisovala, on jej tiež. jasne, že som na to prišla (celý život máme všade rovnaké heslá a bežne si lezieme do mobilov - fakt nechápem, že bol taký blbec). urobila som doma cirkus, chcela som sa rozviezť. ale máme tri deti, najmladšie má 3 roky, tak som si to po niekoľkodňovej diskusii s ním (kde mi tvrdil, že nič sa nestalo - jasne, že neverím) rozmyslela. odvtedy sa fakt snaží....
ale pošramotenú psychiku mám z toho riadne. jasne, že moja prvá reakcia bola túžba po nejakej zmene. najprv som skrátila zosvetlila vlasy a teraz idem na abdominiplastiku a úpravu viečok. a povedala som si, že budem žiť ako ja chcem, nie večne brať ohľad na všetkých dookola.. ked chce, nech sa ku mne pridá, ked nechce, ja ho nedržím, nech si ide kde chce.
a oznámila som mu, že k našim dvom starým malým psom si na jar dokupim aj bordersku koliu.
a pritom tak pekne sme si žili, v apríli som dostala na narodky od neho úžasný dar a fakt si dal námahu vymyslieť mi prekvapko. v máji sme oslávili 20ročnicu romantickým pobytom v tatrách..... no ale všetko je realtívne a iluzorne.... v júni prišla studená sprcha
@saslavka73 😂
@saslavka73 objavila som krem na pigmentove skvrny, sadol mi, pouzivam rano, na to lahky mejkap, linky na oci, spirala, spirala na obocie, na pery som labello zavislak, pedikura a ruky-nechty urobene a nafarbene stale (sama doma). stale kremujem ruky a vonavky si doprajem drahsie..
@zamilion tak ja som si tiež po určitých skúsensotiach povedala, že sa starám sama o seba. Po rokoch. Schudla som, začala športovať, kaderníčka, venujem sa tomu čo ma baví. Tento rok tiež máme oslavovať 20-ku. No ako to dopadne, ktovie.
@zamilion
@kvetinka75
Toto je to, že sa staráme o všetkých a na seba kašleme.
@modrava a aký je to krém? Je to preventívne alebo aj na už existujúce pig. škvrny. Ja ich mám dosť, potrebujem sa ich zbaviť. Pridávajú mi zbytočne roky.
Ja som zistila, že môj muž je oblľúbený v kolektíve 40-50 - tničok. Veselý, šršiaci humorom a poviem vám taká 40-tnička, slobodná, rozvedená, stará dievka, to vám je niekedy ešte horšie ako taká 20-tka. A ja jasné že popri ňom vyzerám ako taký nasratý buldog. Nedokážem sa pretvarovať.
To je samé chichichi-chachacha, ty si taký šikovný, vtipný, pozorný. No áno voči ostatným. A čo je doma nevidí nik. Veď len nech si ho berie ale so všetkým čo k tomu patrí a nie že ja sa budem doma o neho starať a on bude chodiť na zálety.
@kvetinka75 mužov kolega si po rozvode vzal ženu o 20 rokov mladšiu. no a po šiestich rokoch (a dvoch deťoch) ju podvádza so štyridsiatničkou
@0silvia0 Toto iste mam aj ja,stari ludia mi rozpravaju svoje starosti,radosti.V obchode detto precitate mi co tam je napisane? a mala ste to a je to chutne?Ked skusaju topanky alebo oblecenie pristane mi to,?A su vdacni za take male pozornosti,ale su aj buldoci medzi starymi ludmi o tom po tom ale ja mam vacsinou dobre skusenosti.Ja som odchovana punk-rockovou subkultúrou takze ja tiez nemam problem porozpravat aj s ludmi na pokraji spolocnosti a hej aj rada provokujem ked vsetci okoloiduci kukaju ze vyfintena panicka sa bavi s bezdomovcom,alebo dava ovocie cigancatam/peniaze nedam lebo to aj tak rodicia zoberu na chlast/,v tomto som provokater lebo viem aky je vacsinovy nazor na ludi z ulice a ine etnika.
@ostorha ja som chvilu citala tu temu, ale uz dotycna zmazala svoje prispevky, ale presne o tom pisem- taky ten diablik v prechode 🙂
ano, aj mne sa mlade baby pacia, viem uznat ich krasu, nezavidim, ale viem, ze vsteko do casu a neupinat sa v 50 tke na neico, co bolo. pre mna to je uplne nepochopitelne a veeelmi vzdialene, take nahananie sa za neicim.
@saslavka73
licim sa velmi malo, ani to neviem, ani mi to nepristane, pripadam si potom velmi tvrdo v tych sminkach, takze tonovaci- nars ma super, teraz v lete avene s spf 50, korektor pod oci, super je tiez nars alebo helena rubinstein, troska licka- ale len kremove, nie pudrove, lebo to jak marfusa vyzeram, trocha obocie- gosh spirala ana obocie a spirala- super je max factor, alebo gosh alebo clarins, ta je naj. troska pudru v zime, ale rozjasnujuceho, hourglass ma naj,
tiene málokedy, akurát od goshu taku bazu v stetci, taka telova, to troska pretriem.
ruze ani lesky nie, akurát nejake tonovacie balzamy,
to je vsetko.
z kozmetiky- veci ako avene, bioderma, la roche posay, proste lekarenske, vitamin C sérum od medik8 a nieco s retinolom na noc.
akurát chodim raz za rok a pol na vyplne pod oci, kedze mam geneticky kruhy pod ocami a obcas na kozmetiku, nejake pristrojove srandy. nechty telovy lak, nic ine,
vyhoda starnutia- z mastnejsiej pleti je sucha a mne to vyhovuuje ovela viac 🙂
Čaute tak ak môžem pridám sa, mam len 33, 3 deti. Chlap o chvíľu 39. Sme ešte mladasi. Ale tu je tak super debata že sa chcem zapojiť. Aby som Vás mohla čítať.
Som bývaly vrcholový športovec. Chodila som ešte rekreačné posledné roky ale keďže je to kontaktný kolektívny šport prichádzali zranenia tak som to zavesila na klinec, posledný pol rok. Teraz sa začínajú ozývať kolená, akoby si vyžadovali pohyb. Ale ja neviem čomu sa venovať, beh ma nebaví, bicykel tiež nie. Chlap v zahraničí čím sa mi značne obmedzuje osobná sloboda 😂😂
Začnem si tu spisovat krémy co používate, lebo vrásky hlavne okolo očí a tak mam až až.
Inak sa vôbec nemalujem, špirála je vrchol môjho umenia. Dala som si vytetovat obočie aby som vedela kadiaľ si ho mam trhať lebo to je tiež veda... 🤔 Inak si tento vek po 30 chválim, mohol by sa zastaviť čas v tej 35 tke tak na 10 rokov aby si človek trochu ten život aj užil
@kvetinka75 ja nejak zmatkujem s like 🙂,
ale to som chcela, ze presne aj moj muz, vesely, zovialny, ochotny, no ale doma zahundrany, jak dedo stary.
baby, na pigmentove skvrny je dobry v zime chemicky peeling, u lekarky, ten je silnejsi ako u kozmeticky a spf kazdy den, ja pri mori mam spf 100 dokonca, som objavila na dr.max, inak 50 celorocne, ale oni svine ked tam su, tak aj ked sa ich zbavite, tak ten pigment , co sa zhlukuje v pleti tam je stale a len to treba udrziavat, aby to nevyskocilo napovrch.
@kvetinka75 nahodne kupeny v akcii v tete, vola sa depigma derm. neviem ci funguje tak aby som povedala wau. ale mam tie tmave miesta bledsie. to ano. a ma pre mna super konzistenciu a vonu.
mne sa tie pytle spravili posledny rok ako mi odchadzaju hormony a zavodnujem sa. niekdy tam mam doslova vacky ako velka fazula. inokedy vobec nic. zalezi na tej vode..
@ostorha no ja som tiež odchovaná punk-rockovou subkultúrou a po mojej kríze stredného veku (som mala cca pred 2 rokmi) som sa k nej po 20 rokoch akosi prinavrátila počúvaním a znovuchodením na koncerty, takže to, čo píšeš mi je blízke. Aj ja trochu rada provokujem, či už oblečením alebo otvorenosťou k ľudom, ktorí sú tak trochu na okraji. Ale ja za vyfintenú paničku sa neobliekam, ja sa stále neviem vzdať rockových prvkov v oblečení aj v tomto veku... kožená bunda a rifle (riflové sukne), tohoto sa neviem vzdať. Ale občas si hodím aj šaty a opätky, ale už sa necítim vo svojej koži.
baby, ako by ste aj o mne písali, myslím tá téma - správanie mužov, vzťah k vlastnému veku, snaha obrátiť pozornosť aj na vlastné potreby
téma starostlivosť o seba - ja som v tomto dosť sa zanedbávala celé roky, ani tak nie kvôli nedostatku času či prehnanej skromnosti - skôr poviem to takto, mňa to nikdy, ozaj nikdy nebavilo a nebaví. To čo sa hovorí ako "všetky" ženy milujú nakupovať, chodiť ku kaderníkovi, masaže, pedikúru.... pre mňa to je nočná mora a neznášam to. Je to aj určitý druh takej miernej fóbie, vadí mi dotyk, bližšia prítomnosť cudzích ľudí. Pre mňa napríklad predstava, že sa ma dotýka a masíruje cudzí človek, vôbec nie je príjemná. A som lenivá, priznám sa. Ale v poslednej dobe som prehodnotila trochu vzťah k týmto veciam. Viem, že nikdy nebudem najstajlovaná cica 😀, nemám na to, ani povahovo. Vek síce neoklamem a ani nechcem, ale zase nechcem, aby ľudia zo strachu odhadzovali peňaženku, keď ma stretnú v tmavej uličke, he-he 😀.
Takže čo robím zo sebou : zlepšila som stravovanie, už vôbec nepijem alkohol (i keď aj to som už dlhé roky veľmi striedmo), nejem sladké, cukor, vyprážané atď., viac pijem čistú vodu. Schudla som, používam nejaké vitamíny - pravidelne vyššiu dávku C-čka, kolagén a kyselinu hyaluronovú . Konečne som si preliečila svoju chronickú psoriázu, nakúpila účinné vecičky na to a hlavne nezanedbávam preliečenie. Častejšie si farbím vlasy a pilníkujem nechty. Krémy si dávam len v zime, mám pomerne mastnú pokožku, ale používam väčšinou len bambucké maslo, konopné oleje a pod. (aj v súvislosti s mojimi kožnými problémami). Iná ako prírodná kozmetika mi nerobí dobre. Inak len bežná hygiena, tá samozrejmá - sprchovanie, česanie, holenie nôh.
K líčeniu, make-upu, lakovaniu nechtov a podobným záležitostiam, som sa ešte neprepracovala, do dôchodku času dosť he-he 😀.
@bodka70 tak si mozme podat ruky co sa tyka dotykov cudzich. ja ledva pretrpim kadernicku ked sa mi dotyka pri umyvani hlavy. na masaze idem raz za 5 rokov ked podlahnem davovej psychoze na wellnesse, lekarov zvladam s velkymi problemami ked sa ma dotykaju. moja bublina ma asi tak meter v polomere. mna moze chytat jen moje dieta a moj chlap (ktory aktualne nie je)
@bodka70 tak ja nakupovanie neznasam, ja dakujem vynalezcovi e-shopov 🙂, kadernicka, to je utrpenie, mam svoju, ale inak hennujem, uces mam rovnaky stale, mani pedi- nehrozi tiez, dako to doma osmirglujem vsetko.
ale masaze, tam by som chodila kazdy den, to treba skusit, ked nechodis, vybrat si zenu a nic lepsie nie je.

Ale chápete? Vychováte to, staráte sa o to, seba zanedbáte a ono je ešte za krásneho. Už viem prečo si to nájde mladšiu. Lebo ona si myslí, že bol takí odjakživa. Moja, ale nebol, to bola makačka.