Pribúdajúce sa ročky🙂Ako sa cítite po 35?
Ahojte 🙂chcem sa opýtať ...zienky,ktoré majú od 35r.do40r...ako zvládate vek,že keď už pribudnú sem tam vrásky a celkovo 🙂
Ja tiež vydržím so sebou.
@saslavka73 viem že ak by som poľavila, ťažko by sa mi vrátilo do pôvodného režimu...
@0silvia0 Ja ani nezačnem, lebo poľavím. Som blbec viem.
@saslavka73 základom je kúpiť si permanentku do fitka s ročnou viazanosťou 😇
@0silvia0 ja si kupujem mesačnú alebo 3 mesačnú, celý rok sa mi nedá stále chodiť. Ale potom už chodím pravidelne. Dnes idem aspoň na jumping. Tam som sa musela nahlásiť tak to už idem.
@kvetinka75 ja som sa prinutila pravidelne cvičit tak, že som si urobila kurz jumpingu a robim 2x tyzdenne ako inštruktor vo fitku, čo mám blizko z domu. cize tam ist musim. reklamu a nahnanie klientov som si urobila na facebooku v miestnej mamickovskej skupine a veru mi tam začali chodiť baby 33 - 55 rokov. len teraz v lete máme pauzu a ja mám o mesiac tú abdominoplatiku, tak až od oktobra pokracujeme v skakani.
ja sa inak neprinutim niekam chodit. ale ten bezecky pas do obyvacky bol dobrá volba. jednoducho počas správ na neho vyleziem a kráčam
V tomto mám značné medzery.
No, cim dlhsie to tu citam, tym viac sa zacinam obzerat a od vcera som asi zostarla😅 Ale nie, konecne jedna fajn tema, ktora snad nema sancu sa zvrhnut na hadky😉
@dskjhfdlkdjhl tak vieš, už ženy " pri rozume " 🙂
@modrava prečítala som len prvú stanu a musím ti povedať, že si babám svojim príspevkom možno nahnala strach z prechodu. Ja ti budem oponovať, nedá sa to zovšeobecniť. Všetko je v génoch. Ja som dávno po prechode a napr. aj tento týždeň hádala lekárka o dosť menej, než mám 🙂 A stáva si mi to často, nechválim sa 🙂 Nič mimoriadne preto nerobím, starám sa o seba ako každá norm. žena, možno menej. Prechod na mne na prvý pohľad nič nezmenil. Ak by sme išli do detailov, tak ubudla elasticita pokožky a pribudli vrásky. Na kamarátkach vidím, ako rôzne starneme. Niektorá má viac, iná menej vrások, rovnako je to s pigmentovými fľakmi na rukách, s haluxami, kŕčovými žilami... Dôležité je, ako sa obliekate, aké farby vám pristanú, či viete kombinovať, alebo vybehnete do ulíc "dogabaná" . Namiesto batoha na chrbáte používam na nákupy auto, do neho môžem obuť elegantné sandáliky a šaty. No a v tomto veku sa musíte naučiť skrývať nedostatky viac, než kedykoľvek predtým. Ak sa to dá, jasné. Riadim sa heslom, že primerane veku. Aj by som si mnohé veci mohla dovoliť, ale stopne ma môj vek. Nechcem byť mladým na smiech. Čo sa zdravia týka, problémy sú a s vekom budú pribúdať. Každý odborný lekár vám nájde diagnózu a rád si vám nechá vo svojej evidencií. Každý polrok pozve na kontrolu a predpíše chémiu. Vy samy sa musíte v tom zorientovať a akceptovať len to, čo je pre vás nevyhnutné.
Žiadna ste nespomenula najväčšiu výhodu menopauzy, bezpečné milovanie 🙂
P.S. Zmiešala som menopauzu so stárnutím. Možno poradíte svojim mamám 🙂
Ďakujem ,dievčatá....🙂
@oli18 nesnazila som sa nikoho strasit, to nie 🙂
len som chcela ukludnit autorku, ze nemusi riesit "starnutie". v prechode je to obrovsky skok, hormonalny a telo zareaguje takmer okamzite. jasne, je to pripad od pripadu. ak si mala pozvolny nastup. nemusela si to tak vnimat.
obliekanie je naozaj o preferenciach. ja som 20ke, 30ke ulietavala na lodickach a opatkoch, satach, sukniach. teraz v 50ke je mojim najoblubenejsim oblecenim biela kosela, rifle zahnute na clenkoch, biele kvalitne tenisky a kludne aj ten farebny stylovy batoh alebo kabelka. do lodiciek sa nasukam len kvoli divadlu alebo dolezitemu pracovnemu stretnutiu. kazda zena je ina, nastastie 🙂
problem je, ze posledne desatrocie zavladol kult dokonaleho tela. a mlade zeny, ktore nabehnu na tu vlnu su potom zaskocene, ze priroda ziaden kult tela neakceptuje 🙂
v istom veku treba pochopit, ze telo ma byt v "starobe" funkcne, nie krasne. zodierat si klby v posilke 30 rokov, len z pocitu ze potom budem v 55-60ke vyzerat na 35-40 mi pride usmevne 🙂
@modrava Ja som 8 rokov po menopauze, mala som ju uz ako 38 rocna. K detom som prisla inym sposobom. Nemam pocit, ze to nejako nechalo stopy na mojom vzhlade. Ako som pisala mam 46 rokov a tipuju mi o 10 menej. Bola som ale upozornena na ten estrogen, co moze sposobit - presne ako pises
@oli18 ja tiež nie som nejako naplašená. Ale vidím na sebe, že za posledný 1/2 rok evidentne ubudla elasticita pokožky. Mám viac vrások a krk - ani nehovorím. Keď to príde takto zrazu tak je človek zaskočený. Neviem, koľko mi ľudia typujú ako vyzerám, na koľko, rada by som to vedela ale známych sa pýtať nemôžem, lebo už keď poznajú môj vek, ťažko sa odhaduje. Ja teraz rozmýšlam, čo s mojimi problémami. Zisťovala som si biorezonanciu. Nakoľko lekári neriešia nič alebo radšej Vám niečo predpíšu a pokiaľ sa dá, ja chémiu odmietam. Tak že pôjdem na tú biorezonanciu a podľa výsledkov sa zariadim. Tam by vraj mali zistiť aj alergie a potravinové intolerancie. Kamarátka tá teraz bola na jednej a vraj to čo zistili lekári sedelo a pridalo sa ešte niečo, čo lekári nezistili. Máte s tým nejaké skúsenosti? Pootm by som začala s nejakými doplnkami výživy.
@mircalla je to cisto hormonalna zalezitost, takze individualne. ja mam teraz presne to prechodove obdobie. mam 49. v podstate tiez sa necitim staro, zuby mam vsetky, vlasy si este nefarbim, lieky neberiem ziadne. okuliare nenosim. ale.... vlasov za posledny rok -50%, vaha pri rovnakej strave, rovnakej aktivite +5kil, pravidelne naliata vodou, nohy, tvar, ruky ako panacik michellin. pri tom sa neda citit prijemne. to kolko mi tipuju je mi v podstate jedno. chcem sa citit dobre, nie kvoli veku ale kvoli zdraviu a pocitu. s hrstami vlasov v rukach po kazdom cesani a clenkami plnymi vody sa to proste neda.
@modrava kolegyni táto naliatosť zmizla, keď začala dodržiavať pitný režim a pila čaje s nejakými bylinkami na odvodnenie. Odvtedy nemá problém.
@kvetinka75 zacala som to riesit. super mi zabrala forfemina. je to ciste bylinkove, aj cenovo sa da. a hlavne funguje
@modrava Ja som kukala tú forfeminu. Ozaj je to ok?
@saslavka73 myslis ci zabera alebo ci je bylinna? hej, je to len zlozenie tusim 4 byliniek a zabrala mi do par dni. na nete som citala sice aj recenzie ze to neurobilo nic, ale tych bolo menej. nastastie na mna funguje. beriem to tak 2 mesiace, potom pauza mesiac a teraz zas 2 mesiace.
@modrava Hej čítala som aj ja , viac bolo, že to funguje. Uvažujem nad tým, asi za skúsenie nič nedám.
@saslavka73 je to sest eur na mesiac... ak to ma pomoct tak fajn cena, ak nezaberie.. tak clovek uz kupil aj vacsie blbosti. v kazdom pripade tie bylinky neublizia
@modrava To máš pravdu, že človek aj tak tých 6 eur minie inde.
@kvetinka75 no veď hoď foto, my ťa tu ohodnotíme 😎 😎 😍
Inak mám to ako ty, tiež neviem koľko mi tipujú, lebo veď keď stretnem niekoho cudzieho, nebude sa ma pýtať hneď na vek... ale minule som stretla polocuziu osobu, ktorá si so mnou potykala, bola to žena v mojom veku a ona mi potom povedala, že ty musíš byť určite mladšia ako ja, potom sme zistili, že sme rovesníčky.

@0silvia0 ja tiež chodím 40-50 min. každý deň do práce. No skoro každý. Ja sa sama neviem veľakrát donútiť. Už kedˇ si kúpim permanentku tak chodím ale na samostatné cvičenia, kde prídeš zaplatíš, zvíťazí lenivosť. Ale popracujem na sebe. Potom budem tiež len udržiavať.