Príde tento rok skorá zima a zvýšia sa ceny?
Dobre ráno píšem vám a chcem vedieť aké mate názory ohľadom skorej zimy myslite si,že tento rok príde k nám skorá zima a budeme musieť začať vykurovaciu sezónou začať už v októbri topiť v domácnosti....?..Pôjdu ceny hore?..energie,plynu,elektriny,vody hore?...
nuž dufaj ze nie, nemame ešte naplnene zasobniky ako majú byť
nuž dufaj ze nie, nemame ešte naplnene zasobniky ako majú byť
@amonet my mame menej dreva kotol nemáme ale mame ešte po babke v starom dome kachlové pece ktoré vydržia dva dni biť horúce a udržujú teplotu počas tuhej zimy a uvidíme koľko nás bude stať vykurovacia sezóna a ktoré kúrenie je výhodne
Žijem v Čechách av minulých rokoch sme viackrát už kúrili (topili) aj začiatkom septembra a pok sa ešte oteplilo.
https://www.accuweather.com/sk/sk/bratislava/29... https://www.accuweather.com/sk/sk/bratislava/29... Podľa tohto nie, vlani bola skorá zima-hoci mierna, už v druhej polke septembra sa výrazne ochladilo. Teraz je na polku septembra práve veľmi teplo.
https://www.accuweather.com/sk/sk/bratislava/29... https://www.accuweather.com/sk/sk/bratislava/29... Podľa tohto nie, vlani bola skorá zima-hoci mierna, už v druhej polke septembra sa výrazne ochladilo. Teraz je na polku septembra práve veľmi teplo.
@marsmykkok tak momentálne nám ešte neupozornili a nepripravili aby sme si naplnili zásobníky
Skoro každý rok sa kúri už v októbri
Tuhá zima určite nebude, to nebolo už zopár rokov. My celkovo neprekurujeme tak hádam až tak nepocítime zvýšenie.
prečo si nemôžem zablokovať človeka,aby sa mi neukazovali jeho debaty??
Co chces topit❓🤔
@stelly652 Dobrá otázka,odpovede budú rôzne, keďže príchod zimy, skorý, či neskorý sa s určitosťou nedá predpovedať.Zaroven to,ze kedy začneme kúriť,je závislé aj od oblasti, kde žijeme... kým u nás sa občas stane/pod Tatrami/, že nám zakuria aj v auguste, lebo sa ochladí,na juhu krajiny možno nebude potrebné kúriť ani vtedy, keď začne oficiálna vykurovacia sezóna.Na druhu časť Vašej otázky odpoviem otázkou: Čo v poslednom období nie je drahšie?
A keď zdražejú, tak kúriť nebudeš? Rozumný človek sa pripravuje dopredu a teda ak má problém to zaplatiť, tak si odkladá každý mesiac, aby na začiatku jesene nemusel riešiť, či zdražie kúrenie.
@amonet my mame menej dreva kotol nemáme ale mame ešte po babke v starom dome kachlové pece ktoré vydržia dva dni biť horúce a udržujú teplotu počas tuhej zimy a uvidíme koľko nás bude stať vykurovacia sezóna a ktoré kúrenie je výhodne
@stelly652 pre teba je len jedine kurenie, tie stare kachle po babke,ci?
@stelly652 pre teba je len jedine kurenie, tie stare kachle po babke,ci?
@anonym_7f99c2 po babke mam kachlové pece zachovalé,ktoré udržujú teplotu na dlhšiu dobu ako radiátore,ktoré nestačia vykurovať a miestnosti sú veľké a tým pádom platíme veľa za plyn a ty máš ako na tuhe palivo???...
My kurime drevom pre nas je to najlacnejsie.120€ kazdy rok a ete nam kopa dreva ostane.
My kurime drevom pre nas je to najlacnejsie.120€ kazdy rok a ete nam kopa dreva ostane.
@anonym_d13a7e a mate drevárničku?...kde si uskladňujete drevo lebo my áno ja som už rozmýšľal kúpiť drevo len neviem kto ho nám privezie a pomaly sme na nule
@anonym_d13a7e a mate drevárničku?...kde si uskladňujete drevo lebo my áno ja som už rozmýšľal kúpiť drevo len neviem kto ho nám privezie a pomaly sme na nule
@stelly652 ano mame drevaren a aj v kotolni ho mame vela naukladaneho,dom je podpivniceny tak sa to da a metrovicu mame normalne na zahrade nech sa suši,pouzivame dvojrocne drevo Do revarne ide uz narubane.
@stelly652 ano mame drevaren a aj v kotolni ho mame vela naukladaneho,dom je podpivniceny tak sa to da a metrovicu mame normalne na zahrade nech sa suši,pouzivame dvojrocne drevo Do revarne ide uz narubane.
@anonym_d13a7e aj my sme mali už narubane drevo prichystané v drevárni my mame tiež pod pivničeny dom a mame len plynový pec chceme tam natiahnuť rúrky a napojiť radiátore do práčovne,pivnice,suterénu a do garáži lebo tam mame hroznu zimu ....
@anonym_7f99c2 po babke mam kachlové pece zachovalé,ktoré udržujú teplotu na dlhšiu dobu ako radiátore,ktoré nestačia vykurovať a miestnosti sú veľké a tým pádom platíme veľa za plyn a ty máš ako na tuhe palivo???...
@stelly652 ved pises, ze nemate kolol. A zrazu uz aj plynom kurite? Si ma zmiatol, ale uz chapem. My kurime plynom podla potreby, teda kludne aj v aprili a septembri, ak treba. V zime na 22-22,5°C, v noci 21. Drevom nekurime. Je to pre mna navrat do rokov davno minulych. Doba ide predsa dopredu. Na teplo musi byt, ak ked "na chleba nebude". Aj s drevom su starosti a kopec roboty. Mesacne platime zalohu na plyn 126 €.
@stelly652 ved pises, ze nemate kolol. A zrazu uz aj plynom kurite? Si ma zmiatol, ale uz chapem. My kurime plynom podla potreby, teda kludne aj v aprili a septembri, ak treba. V zime na 22-22,5°C, v noci 21. Drevom nekurime. Je to pre mna navrat do rokov davno minulych. Doba ide predsa dopredu. Na teplo musi byt, ak ked "na chleba nebude". Aj s drevom su starosti a kopec roboty. Mesacne platime zalohu na plyn 126 €.
@anonym_7f99c2 ale teraz hovorim o vlastnom dome kde ja som a o kachlových pecoch čo sme sa bavili tak to je rodičovsky dom po starých rodičov
A keď zdražejú, tak kúriť nebudeš? Rozumný človek sa pripravuje dopredu a teda ak má problém to zaplatiť, tak si odkladá každý mesiac, aby na začiatku jesene nemusel riešiť, či zdražie kúrenie.
@anonym_210c38 ak má problém to zaplatiť, tak bude mať problém, aj keď si bude odkladať. Či tým odkladaním sa mu tie peniaze rozmnožia? Veď bude mať k dispozícii rovnakú sumu..
@anonym_7f99c2 ale teraz hovorim o vlastnom dome kde ja som a o kachlových pecoch čo sme sa bavili tak to je rodičovsky dom po starých rodičov
@stelly652 ok, ja o voze, ty o koze. Pekny vecer
Ja začínam kúriť väčšinou až v polovici novembra. V októbri som kurila možno 3 razy
@stelly652 no ja teda netuším, aká bude zima, ale ceny idú stále vyššie. Máme kondenzačny kotol na plyn a krbové kachle. Najskôr občas z jesene prikurime kachlami, to teplo vydrží aj dva dni. Víkendy kurime kachlami, lebo sme doma, cez týždeň ide kotol. Od 22.12.- 7.1. kurime len kachlami, keďže sme tiež doma.
ja si idem dneska navečer prvýkrát prikúriť v krbovkách nejako mi je zima ☺včera mi bolo ešte v pohode ale ako bola nočná teplota tých 7,8 stupňov dnes do rána,tak nejak aj dom vychladol

Topiť je čechizmus, po slovenský je kúriť, vykurovať
Topiť sa mizes napr v bazéne či v jazere