Príde tento rok skorá zima a zvýšia sa ceny?
Dobre ráno píšem vám a chcem vedieť aké mate názory ohľadom skorej zimy myslite si,že tento rok príde k nám skorá zima a budeme musieť začať vykurovaciu sezónou začať už v októbri topiť v domácnosti....?..Pôjdu ceny hore?..energie,plynu,elektriny,vody hore?...
nuž dufaj ze nie, nemame ešte naplnene zasobniky ako majú byť
@amonet my mame menej dreva kotol nemáme ale mame ešte po babke v starom dome kachlové pece ktoré vydržia dva dni biť horúce a udržujú teplotu počas tuhej zimy a uvidíme koľko nás bude stať vykurovacia sezóna a ktoré kúrenie je výhodne
Žijem v Čechách av minulých rokoch sme viackrát už kúrili (topili) aj začiatkom septembra a pok sa ešte oteplilo.
https://www.accuweather.com/sk/sk/bratislava/29... https://www.accuweather.com/sk/sk/bratislava/29... Podľa tohto nie, vlani bola skorá zima-hoci mierna, už v druhej polke septembra sa výrazne ochladilo. Teraz je na polku septembra práve veľmi teplo.
https://www.accuweather.com/sk/sk/bratislava/29... https://www.accuweather.com/sk/sk/bratislava/29... Podľa tohto nie, vlani bola skorá zima-hoci mierna, už v druhej polke septembra sa výrazne ochladilo. Teraz je na polku septembra práve veľmi teplo.
@marsmykkok tak momentálne nám ešte neupozornili a nepripravili aby sme si naplnili zásobníky
Tuhá zima určite nebude, to nebolo už zopár rokov. My celkovo neprekurujeme tak hádam až tak nepocítime zvýšenie.
Co chces topit❓🤔
@stelly652 Dobrá otázka,odpovede budú rôzne, keďže príchod zimy, skorý, či neskorý sa s určitosťou nedá predpovedať.Zaroven to,ze kedy začneme kúriť,je závislé aj od oblasti, kde žijeme... kým u nás sa občas stane/pod Tatrami/, že nám zakuria aj v auguste, lebo sa ochladí,na juhu krajiny možno nebude potrebné kúriť ani vtedy, keď začne oficiálna vykurovacia sezóna.Na druhu časť Vašej otázky odpoviem otázkou: Čo v poslednom období nie je drahšie?
A keď zdražejú, tak kúriť nebudeš? Rozumný človek sa pripravuje dopredu a teda ak má problém to zaplatiť, tak si odkladá každý mesiac, aby na začiatku jesene nemusel riešiť, či zdražie kúrenie.
@amonet my mame menej dreva kotol nemáme ale mame ešte po babke v starom dome kachlové pece ktoré vydržia dva dni biť horúce a udržujú teplotu počas tuhej zimy a uvidíme koľko nás bude stať vykurovacia sezóna a ktoré kúrenie je výhodne
@stelly652 pre teba je len jedine kurenie, tie stare kachle po babke,ci?
@stelly652 pre teba je len jedine kurenie, tie stare kachle po babke,ci?
@anonym_7f99c2 po babke mam kachlové pece zachovalé,ktoré udržujú teplotu na dlhšiu dobu ako radiátore,ktoré nestačia vykurovať a miestnosti sú veľké a tým pádom platíme veľa za plyn a ty máš ako na tuhe palivo???...
My kurime drevom pre nas je to najlacnejsie.120€ kazdy rok a ete nam kopa dreva ostane.
My kurime drevom pre nas je to najlacnejsie.120€ kazdy rok a ete nam kopa dreva ostane.
@anonym_d13a7e a mate drevárničku?...kde si uskladňujete drevo lebo my áno ja som už rozmýšľal kúpiť drevo len neviem kto ho nám privezie a pomaly sme na nule
@anonym_d13a7e a mate drevárničku?...kde si uskladňujete drevo lebo my áno ja som už rozmýšľal kúpiť drevo len neviem kto ho nám privezie a pomaly sme na nule
@stelly652 ano mame drevaren a aj v kotolni ho mame vela naukladaneho,dom je podpivniceny tak sa to da a metrovicu mame normalne na zahrade nech sa suši,pouzivame dvojrocne drevo Do revarne ide uz narubane.
@stelly652 ano mame drevaren a aj v kotolni ho mame vela naukladaneho,dom je podpivniceny tak sa to da a metrovicu mame normalne na zahrade nech sa suši,pouzivame dvojrocne drevo Do revarne ide uz narubane.
@anonym_d13a7e aj my sme mali už narubane drevo prichystané v drevárni my mame tiež pod pivničeny dom a mame len plynový pec chceme tam natiahnuť rúrky a napojiť radiátore do práčovne,pivnice,suterénu a do garáži lebo tam mame hroznu zimu ....
@anonym_7f99c2 po babke mam kachlové pece zachovalé,ktoré udržujú teplotu na dlhšiu dobu ako radiátore,ktoré nestačia vykurovať a miestnosti sú veľké a tým pádom platíme veľa za plyn a ty máš ako na tuhe palivo???...
@stelly652 ved pises, ze nemate kolol. A zrazu uz aj plynom kurite? Si ma zmiatol, ale uz chapem. My kurime plynom podla potreby, teda kludne aj v aprili a septembri, ak treba. V zime na 22-22,5°C, v noci 21. Drevom nekurime. Je to pre mna navrat do rokov davno minulych. Doba ide predsa dopredu. Na teplo musi byt, ak ked "na chleba nebude". Aj s drevom su starosti a kopec roboty. Mesacne platime zalohu na plyn 126 €.
@stelly652 ved pises, ze nemate kolol. A zrazu uz aj plynom kurite? Si ma zmiatol, ale uz chapem. My kurime plynom podla potreby, teda kludne aj v aprili a septembri, ak treba. V zime na 22-22,5°C, v noci 21. Drevom nekurime. Je to pre mna navrat do rokov davno minulych. Doba ide predsa dopredu. Na teplo musi byt, ak ked "na chleba nebude". Aj s drevom su starosti a kopec roboty. Mesacne platime zalohu na plyn 126 €.
@anonym_7f99c2 ale teraz hovorim o vlastnom dome kde ja som a o kachlových pecoch čo sme sa bavili tak to je rodičovsky dom po starých rodičov
A keď zdražejú, tak kúriť nebudeš? Rozumný človek sa pripravuje dopredu a teda ak má problém to zaplatiť, tak si odkladá každý mesiac, aby na začiatku jesene nemusel riešiť, či zdražie kúrenie.
@anonym_210c38 ak má problém to zaplatiť, tak bude mať problém, aj keď si bude odkladať. Či tým odkladaním sa mu tie peniaze rozmnožia? Veď bude mať k dispozícii rovnakú sumu..
@anonym_7f99c2 ale teraz hovorim o vlastnom dome kde ja som a o kachlových pecoch čo sme sa bavili tak to je rodičovsky dom po starých rodičov
@stelly652 ok, ja o voze, ty o koze. Pekny vecer
Ja začínam kúriť väčšinou až v polovici novembra. V októbri som kurila možno 3 razy
@stelly652 no ja teda netuším, aká bude zima, ale ceny idú stále vyššie. Máme kondenzačny kotol na plyn a krbové kachle. Najskôr občas z jesene prikurime kachlami, to teplo vydrží aj dva dni. Víkendy kurime kachlami, lebo sme doma, cez týždeň ide kotol. Od 22.12.- 7.1. kurime len kachlami, keďže sme tiež doma.
ja si idem dneska navečer prvýkrát prikúriť v krbovkách nejako mi je zima ☺včera mi bolo ešte v pohode ale ako bola nočná teplota tých 7,8 stupňov dnes do rána,tak nejak aj dom vychladol

Topiť je čechizmus, po slovenský je kúriť, vykurovať
Topiť sa mizes napr v bazéne či v jazere