Prieskum - áno, povoliť zákonom potraty, nie zakázať
Robil som už tento prieskum v práci aby som vedel ako je spoločnosť nastavena k životu detí. Väčšina za...Tak spravím ho aj tu.Potom to zhodnotíme...
@zoro9836 a prečo štát? Prečo nie otecko? Stačili by lepšie páky na to, aby sa aj oni MUSELI riadne starať a hneď by bolo menej potratov, lebo mnohí by si rozmysleli, či je to s tou gumou ozaj až také nepohodlné. A potom by možno malo aj menej chlapov potrebu furt predkladať návrhy zákonov o zákaze potratov.
@zoro9836 dovolím si ti pripomenúť, že žena nie je len maternica. Použiť ženy ako inkubátory pre "štátne" deti, to už tu bolo. A tieto "štátne" deti nedopadli dobre. Stačí si spomenúť na domovy pre "padle" ženy v Írsku, na "pre výchovu" domorodých deti v Kanade a v Austrálii. Tam boli ženy tiež len maternice bez práv a deti materiálom, o ktorom niekto rozhodoval.
@zoro9836 ty si sa teraz ukázal v pravom svetle. Žena je len maternica, má rodiť ci chce, či nechce, lebo vaša ideológia je jediná správna. A štát sa ma o tie deti postarať, keď si raz bigotni katolíci ako ty, vedení pani Zaborskou, presadia svoje.
Tak za prvé, štát, teda Slovenska republika, nie je postavená na žiadnej ideológii. My sme všetci občania tohto štátu, teda aj ateisti, moslimi, rastafatiani a neviem kto ešte, takže nám nemôžte prostredníctvom štátu vnucovať vás pohľad na svet. Ale dobre, keď sa ustúpi katolíckej cirkvi, tak ona by sa mala starať o to co zapríčinila, takže aj o tie "štátne" deti pôrodene z donútenia.
@zoro9836 je smiesne ako krestania maju zaujem riesit nenarodene deti, ale ublizovanie tym narodenym im zily netrha... poznam obec, kde sa krestania otocili proti obeti sexualneho zneuzivania fararom. lebo chudacik pan farar...
tato diskusia mi len opat dokazala, ze dakujem mojim rodicom, ze sme ateisti ❤️ alebo ma len vychovali, aby som akceptovala nazory inych, nech si uz o nich myslim cokolvek a do reprodukcnych organov inych ma naozaj nic
Som proti upt ...
Pre mňa je to od prveho momentu dieťa...keď žena otehotnie nečaká pupavu,ani čivavu ,ale svoje dieťa. Tal isto nikomu nepovie čakám embryo ,alebo plod ,akle dieťa,budeme mať dietatko nie zhluk buniek...Ale he to na každej žene a jej svedomí....
Samozrejme nepočítam situácie ako je znásilnenie, či zdravotný stav matky ,alebo dieťaťa....
A teda som taká sprostá,že napriek tomu,že som proti potratom tak by som neschvalila potratovu tabletku skrz zdravie ženy...radšej nech jej urobia bezpecne zákrok v nemocnici. Akoby mala niekde vykrvacat ,či otrava atď....lebo verím tomu,že ak by sa schválila tato tabletka mnoho žien by nešlo k dr a tak by riskovali.....
@zuzi0911 ty vieš vobec ako to funguje s potratovou tabletkou. Je na lekársky predpis, podáva sa pod dozorom lekára a pacientka sa po jej podaní sleduje, kvôli možným komplikáciám. Niekde sa podáva len v nemocnici. To nie je tabletka po, že si ju žena kúpi hocikde v lekárni. A potratova tabletka je bezpečnejšia ako vákumextrakcia obsahu maternice a ta je bezpečnejšia ako kyretaz.

@zoro9836 toto je skoro dej The handmaid’s tale. Rodi sa malo deti, tak zeny donutime…mmkay