Prieskum - áno, povoliť zákonom potraty, nie zakázať
Robil som už tento prieskum v práci aby som vedel ako je spoločnosť nastavena k životu detí. Väčšina za...Tak spravím ho aj tu.Potom to zhodnotíme...
@simsalabim súhlasím. Treba povoliť tabletky na ukončenie tehotenstva.
kazda zena ma pravo sa rozhodnut a kazdy zivot ma pravo na prezitie...som rada ze niesom v tejto veci kompetentna aby som o tom rozhodovala.
@monuska112 omyl, podla sucasnej legislativy si kompetentna rozhodovat o svojom tele a svojom dietati. A dufam, ze to tak aj ostane a nevratime sa niekam, kde nam len muzi (druhi) vraveli, co mozeme a nie co nie ako zeny....
@vevesh ano o svojom - to mi vyhovuje , ale o cudzich sa rozhodovat nechystam
@jozef11111111 ja som za slobodne rozhodnutie zeny , nechapem preco sa to neustale riesi
@jozef11111111 a hlavne tento prieskum robi muz. Ako si vobec mozes dovolit riesit, ci mozu mat zeny potrat alebo nie. Mozno by zeny mali zacat riesit, ci by sa muzom nerobila povinna sterilizacia alebo by ste nemali dostat antikoncepciu.
@jozef11111111 som proti potratom
Kým niekto iný mimo dotyčnej ženy nie je schopný vynosit, porodiť a vychovať jej dieťa, nie je ani oprávnený rozhodovať o ňom. Takže som za slobodné rozhodnutie ženy. Ľudsky ma síce poteší, keď sa rozhodne pre život, ale som tvrdo proti, aby jej rozhodnutie obmedzoval zákon nad aktuálne platný rámec.
@monikafox2018 tak nechod na potrat. Je to jednoduche. Nikto ta nenuti aby si sa ty osobne niecoho vzdavala proti svojej voli.
@viestta podľa toho, čo predvádza ten úbožiak v tejto téme, vidím, že moje rozhodnutie ignorovať ho, bolo správnym rozhodnutím
@viestta teraz citam tu vasu diskusiu so zorom 😅😅 ako je mozne ze vam dvom to vsade tak klape?? 😂
@zoro9836 zase vidis veci ciernobielo...vidis len vrazda a zivot, nie je tam cele spektrum farieb od bordovej, mrtvolne sivej az po zelenu....ty neovladas ludi, nikto toho nieje schopny! toto si treba uvedomit a ja ti garantujem, ze ak interupcie budu zakazane, budu sa robit nelegalne, alebo nelegalne a neodborne zaroven...matky sa budu prechlastavat, prefetovavat aby potratili, mozno sa bit po bruchu hlavne tie pubertalne....sory krute ale realita, tak ked uz nech to aspon spravia poriadne a sterilne.
@monuska112 kde nám to klape? Nestas. Však spať nebudem pri predstave, že by som s nim zdieľala rovnaký nazor
Je to tazka debata z kazdeho pohladu, len tolko k: pravo dieťaťa zit... Aký je to život byt nechcené? Neznasane, alebo žiť s komplikáciami kt. Mozu nastat pri rôznych domácich pokusoch o potrat? Tlacenie zien do tehotenstiev, porodov a následne adopcii atd mne pride o mnoho horšie pre jej psychiku. V prvom rade zena a ak ma, tak jej partner musia vediet co a ako. Potom je tam lekár, ten vstupi do toho pri otazkach dokedy, ako, ako casto je to možné a akym spôsobom.
@viestta 😅😅😅
Som za pravo na slobodné rozhodovanie o vlastnom tele (vo všetkom) a umožnenie legálneho potratu do 12. týždňa bez zdravotného dôvodu a dlhšie ak ide o zdravotné dôvody a súhlasím so @simsalabim je na čase aby na Slovensku povolili používanie potratovej tabletky.
Panbožkari nech si robia poriadky vo svojich radoch a nevnucujú svoje názory a predstavy druhým.
@hazelgracegus nie nesudim ťa ani nehučim,ale v tvojom prípade máš odvahu red Bohom,ked o sebe napíšeš,že si veriaca
@gazpalm tu my skôr ide o to či je spoločnosť nastavena na život , alebo tento zväčša ženský kolektív.
@osky táto téma nebola na vyvolávanie hádok , len spraviť obraz aj tým ktorý sa o to nezaujímali.Aj keď som nu spustil tuto tému na živo vždy je prijatá buď búrlivo alebo až moc emocne pre niekoho a hlavne kto je za .
inak ste poculi Kollara, ze budu trvat na konzervativnom ministrovi skolstva? takze sexualna vychova asi zase nic 🤦♀️ p. Zaborska(a mam chut napisat ze p neznamena pani) sa moze zachvilu zase realizovat. realne nepomoct zenam nic, este im to stazit...
@jozef11111111 vždy taká debata vyvolá vášne. Pretože sa tu stretávajú dva názorové prúdy. Prolife a ti, čo sú za možnosť voľby a bezpečné riešenie. Nikdy som sa nestretla s tým, že by ťa prvá skupina akceptovala nazor druhej.
@jozef11111111 a čo ti vyšlo z tvojho prieskumu? Aké je tvoje zhodnotenie?
Mňa fascinuje, že sa zastanci zákazov stavajú do pozície morálnych apoštolov a vraj bojujú "za život". Starú belu. Bojujú o právo strkať rypaky do maternic iných žien. Je im úplne fuk, čo sa stane, až sa to nechcené dieťa narodí. Majú na háku život dieťaťa, ženy a aj celej jej rodiny. Vzrušuje Ich to presne po okamih, kým môžu terorizovat tehotnú ženu, potom už nie. Nepoznám nikoho pricetneho, kto by považoval potrat za dobro. Ale niekedy treba zvážiť, že je to jednoducho menšie zlo. A vzdelávať ľudí, aby sa do situácie, v ktorej by to bolo to menšie zlo vôbec nedostali.

@jozef11111111 kazda zena ma mat pravo sa rozhodnut.