Prináša rozbité zrkadlo 7 rokov nešťastia?

patrissaa
5. dec 2022

čaute,verí niekto z Vás na to,že rozbité zrkadlo prináša 7rokov neštastia? Či to je len trápna povera?😂 rozbilo sa mi dnes úplne náhodou zrkadlo a mama ma vydesila týmto.

viestta
5. dec 2022

No a teraz skus pouvazovat aky moze pvplyv mat par crepov na to, ze ti prihori zaprazka alebo ta vytopi suseda?

melanta
5. dec 2022

O nešťastí nerozhoduje rozbité zrkadlo, tak ako o šťastí nerozhoduje nájdený štvorlístok.

moonlight1210
5. dec 2022

Uz som niekolkokrat rozbila zrkadlo. A stastia, ci nestastia som nemala o nic viac, ci menej, nez roky predtym.

Tak pust tuto poveru z hlavy. Cim viac sa nou zaoberas, tym vac si podvedome nervoznejsia a robis chyby. Potom veris, ze mas smolu.

Zrkadla boli kedysi drahe, plus sa verilo, ze cez ne vstupuju demoni, duchovia, zle duse. Tak isto sa verilo, ze v nom daju naopak uvaznit.
Tak odtial najskor ta viera, ze budes mat smolu.

Podobne Briti hovoria, ze ak otvoris dazdnik v dome budes mat smolu (pozruc na ich kedysi male domy, uzke chodby, steny plne obrazkov a policky plne deciek a serepeticiek, co zvykli kedysi mavat, ani sa necudujem, lebo hrozi, ze vsetko pozhadzujes, rozbijes a urobis si skodu).

pribinak
5. dec 2022

Mama tá vydesila……a čo hovorí tvoj mozog? Tvoja logika? Tvoj úsudok?

Odišli na dovolenku?

zuzinka888
5. dec 2022

Tak porozbijaj nejake okna- ved crepy prinasaju stastie🤣🤣. Ono nasi predkovia sa museli nejako ventilovat a bavit. Oni vymyslali povery a dnes sa vymyslaju rozne blbe temy na Modrom Konovi🤣🤣.

nelca84
5. dec 2022

@patrissaa ano, prinasa to nestastie, ale len tomu, kto tomu veri

h2
5. dec 2022

Jasné, že to prináša nešťastie. Môžeš sa porezať, musíš odpratať črepy a ešte aj kúpiť nové zrkadlo. Samá smola. (Ja som rozbila zrkadlo v piatok 13.!!! 😱) 😅

svetlonos
5. dec 2022

@patrissaa
ano prinasa, aj dozivotne nestastie - a to vtedy, ak by ti velky kus skla prezezal svaly trebars na ruke. Nemuseli by sa potom zrast a cely zivot by si mohla trpiet obrovskymi bolestami.
Inak nie 🙂 neboj. Ked si vsugerujes, co crep to nieco dobre do zivota, tak sa ti stane. A kludne ich zrataj a povymyslaj priania ( realne - lamborginy by som vynechala 😁).

h2
5. dec 2022

Toto sú jazvy, ktoré mi spôsobilo rozbité zrkadlo, o ktorom som písala vyššie. Bolo to v piatok 13.10.1989. 😁 Napriek tomu neverím, že prináša nešťastie. Je to blbosť.